Φυσική Ομορφιά: ΑΝΘΟΝΕΡΑ Part Two: Ποια είναι τα Βασικότερα για την Ομορφιά σας

anthonera-fysiki-omorfia

 

Σε συνέχεια του χθεσινού post, ας δούμε σήμερα, ποιά είναι τα κυριότερα Ανθόνερα που θα κάνουν θαύματα για την ομορφιά σας:

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ή ΑΝΘΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (ΝΕΡΟΛΙ): Ιδανικό για φρεσκάδα και τόνωση, συμβάλει στην ορατή βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει “φρέσκια” και νεανική. Είναι πολύ καλό στην αναζωογόνηση, αναγέννηση και ενυδάτωση κάθε τύπου δέρματος κι είναι γενικότερα εξισορροπητικό, όμως είναι και ιδιαιτέρως καλό για το πολύ ξηρό και αφυδατωμένο.

 

Έχει αναζωογονητική και τονωτική δράση. Επαναφέρει την φωτεινότητα και την βελούδινη αίσθηση στο δέρμα. Αν το χρησιμοποιήσετε πριν από τη βραδινή σας έξοδο, θα δείχνετε φρέσκια και όμορφη, σαν να έχετε μόλις βγει από ένα spa. Το ανθόνερο πορτοκαλιού είναι εξαιρετικό για την ζαχαροπλαστική αλλά και ως συμπλήρωμα σε αφεψήματα. Θεωρείται επίσης αφροδισιακό.

 

 

neroli-anthonero-1

 

 

 

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ (Witchazel): Παράγεται κατά την απόσταξη των φύλλων και βλαστών του φυτού Αμαμελίδα (Ηamamelis Virginia). Εκπληκτικό θεραπευτικό ανθόνερο, για πανάδες, δυσχρωμίες, ευρυαγγείες και λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων του για ακμή, ψωρίαση, έκζεμα. Συσφίγγει και καθαρίζει τους πόρους του δέρματος.   Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό και στυπτικό γι΄αυτό και πρέπει να υπάρχει σε κάθε κουτί πρώτων βοηθειών για ηλιακά ή απλά εγκαύματα, γδαρσίματα ή κοψίματα. Ταυτόχρονα η αντισηπτική του χρήση, το καθιστά κατάλληλο για τσιμπήματα εντόμων, κιρσούς και αιμορροίδες.

 

 

witchhazel2

 

 

 

 

ΓΕΡΑΝΙ: Είναι το κατ’ εξοχήν ανθόνερο για την λιπαρή επιδερμίδα και δη την εφηβική, γιατί αποτελεί ιδανικό ρυθμιστή των ορμονών της επιδερμίδας. Βοηθάει πολύ στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος και στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ροής σμήγματος. Ανεξαρτήτου ηλικίας είναι κατάλληλο για τις πολύ λιπαρές επιδερμίδες καθώς επαναφέρει την ισορροπία. Μπορεί να συνδυαστεί ή να εναλλάσσεται με ανθόνερο λεβάντας.

 

 

 

ΛΕΒΑΝΤΑ: Μαγικό φυτό (Lavendula Angustifolia) σε κάθε μορφή και εκδοχή του! Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα φυσικό συστατικό για τις απίστευτες ιδιότητες του, είτε ως αιθέριο έλαιο, είτε ως ανθόνερο ή εκχύλισμα, αυτό θα ήταν η λεβάντα. Το ανθόνερο Λεβάντας που παράγεται κατά την απόσταξη του αιθέριου ελαίου της λεβάντας (English Lavender), είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό της επιδερμίδας και έχει σπουδαίες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μυρίζει πολύ έντονα, τόσο που για κάποιους γίνεται δυσάρεστο, αλλά αν αυτό ξεπεραστεί είναι μοναδικό για περιπτώσεις ακμής, δυσχρωμιών, λιπαρότητας, στιγμάτων και τοπικών ερεθισμών (σπυράκια, κοκκινίλες κτλ.). Η λεβάντα έχει την ιδιότητα να εισχωρεί βαθειά στους πόρους χωρίς να τους φράζει και να απελευθερώνει τις αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες, αντιμετωπίζοντας έτσι αποτελεσματικά κάθε δερματική διαταραχή και ατέλεια του δέρματος. Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

 

lavender-water

 

 

ΤΕΪΟΔΕΝΤΡΟ (TEA TREE) : Το ανθόνερο Τεϊόδεντρου (Australian Tea Tree) είναι ισχυρά αντιβακτηριδιακό και το πιο δραστικό μας όπλο απέναντι στην βαριά ακμή. Έχει κι αυτό όπως η λεβάντα πολύ έντονη έως βαριά μυρωδιά, γεγονός που το καθιστά για πολλούς απορριπτέο, οι ιδιότητες του όμως και τα αποτελέσματα του σε αυτή την περίπτωση, δεν συγκρίνονται με κανενός άλλου συστατικού. Τεντώνει τους ιστούς και μειώνει τις εκκρίσεις του δέρματος κι αυτό το κάνει ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες. Ταυτόχρονα ενισχύει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα στα σημεία όπου γίνεται επάλειψη και γι΄ αυτό είναι ένα πολύ καλό προϊόν σε περιπτώσεις τριχόπτωσης και γενικότερα κακής υγείας των μαλλιών. Αναζωογονεί τις ρίζες των μαλλιών και συμβάλει στην ανάπτυξη υγιούς, ελαστικής και λαμπερής τρίχας.

 

tea-tree

 

ΧΑΜΟΜΗΛΙ (Athemis Nobilis): Παράγεται από το αιθέριο έλαιο του πολύτιμου φυτού Roman Chamomile. Για την παρασκευή ενός λίτρου ανθόνερου απαιτείται ένα κιλό φρέσκων λουλουδιών, αναλογία απαραίτητη για εγγυημένη υψηλή συγκέντρωση συμπυκνωμένων αρωματικών ουσιών ανώτερης ποιότητας! Αποτελεί ιδανικό καταπραϋντικό για ευαίσθητες και ερεθισμένες επιδερμίδες, ότι πιο αγνό για τονωτικό της επιδερμίδας σας. H ήπια και ευεργετική δράση του το καθιστά απόλυτα κατάλληλο για την περιποίηση της βρεφικής επιδερμίδας. Ταιριάζει σε όλα τα δέρματα σε νεανικές, κανονικές, ευαίσθητες, ξηρές επιδερμίδες. Είναι από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για μαύρους κύκλους κι ερεθισμένα ή πρησμένα μάτια. Το ανθόνερο χαμομηλιού χαλαρώνει σώμα και νου. Ψεκάστε με αυτό την ατμόσφαιρα του δωματίου ή χρησιμοποιείστε το στη μπανιέρα ή στο μαξιλάρι σας βρέχοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα ύφασμα, πριν κοιμηθείτε.

 

Αγνά, καθαρά, βιολογικά ανθόνερα θα βρείτε στην PennyPrice, Primavera, www.elmeliabio.gr, www.sensities.com.

 

 

ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΩΝ… Η ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΣ ΤΟ ΡΟΔΟΝΕΡΟ!

 

Σας το έλεγε η γιαγιά σας είμαι σίγουρη, αλλά δεν δίνατε σημασία. Είναι όμως αλήθεια και δεν θα πάψω ποτέ να το λέω κι εγώ. Όπως στα λάδια βάσης το άγριο τριαντάφυλλο, όπως στα αιθέρια το ροδέλαιο, το κορυφαίο όλων των ανθόνερων, η ιδανική λοσιόν για κάθε δέρμα κάθε ηλικία, κάθε ανάγκη είναι τοροδόνερο. Είναι αξεπέραστο για τιςρυτίδες και τη σύσφιξη του δέρματος, κάνει για όλους τους τύπους επιδερμίδας και για κάθε ηλικία. Είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις που η επιδερμίδα είναι ερεθισμένη και παρουσιάζει ένα ενοχλητικό και επίμονο “κοκκίνισμα”. Η καταπραϋντική του δράση, το κάνει ιδιαίτερα ωφέλιμο σε περιπτώσεις ακμής και εγκαυμάτων. Επαναφέρει το φυσικό pH στην επιδερμίδα και προάγει την αναπαραγωγή νέων κυττάρων με αποτέλεσμα την αύξηση της φυσικής ελαστικότητα του δέρματος. Δρα ευεργετικά στην επιδερμίδα μετά τον καθημερινό καθαρισμό, το μπάνιο σας, ακόμα και μετά το ξύρισμα.

 

Το καλύτερο τριαντάφυλλο στον κόσμο είναι αυτό της Βουλγαρίας (η ποικιλία “τριαντάφυλλο της Δαμασκού – Rosa Damascena”) κι είναι τόσο ακριβό και πολύτιμο που ακόμα και στον τόπο παραγωγής του, φυλάσσεται σε ειδική τράπεζα κι η αγορά του περιορίζεται σε μερικά μόνο ml αιθέριου ελαίου την ημέρα!

 

Στην Ελλάδα ωστόσο είμαστε εξαιρετικά τυχερές κι αυτή την τύχη, ας μην την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη! Στην Κοζάνη φτιάχνουμε ένα από τα καλύτεραπλέον ροδόνερα καιαιθέρια έλαια τριαντάφυλλου,της διεθνούς αγοράς!  Το ροδέλαιο του Συνεταιρισμού Βοΐου Κοζάνης, αυτό το υπέροχο ελληνικό ροδέλαιο, αναλύθηκε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε ανώτερης ποιότητας από το βουλγάρικο, το οποίο θεωρείται το καλύτερο στην παγκόσμια αγορά! Το δε ροδόνερο χαρακτηρίζεται στις διεθνείς αγορές ως ο «υγρός χρυσός» αν αναλογιστεί κανείς, ότι διατίθεται περισσότερο από 6.000 ευρώ/λίτροσε τιμές χονδρικής, ενώ στη λιανική φτάνει τα 15 ευρώ/γραμμάριο. Για την παραγωγή αντίστοιχα ενός λίτρου ροδέλαιου απαιτούνται 3,5 έως 4 τόνοι τριαντάφυλλων, η παραγωγή των οποίων αντιστοιχεί σε4 με 5 στρέμματα ροδοκαλλιέργειας. Το Ροδόνερο είναι το καθαρό, αποσταγμένο νερό που παράγεται κατά την απόσταξη του αιθέριου ελαίου του τριαντάφυλλου Rosa Damascena κι οι χαρακτηριστικές αρωματικές του ουσίες, είναι τα ενεργά συστατικά αυτού του μαγικού ροδόνερου.

 

rose-water

 

Σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, στο Βόιο Κοζάνης, κάποιοι ανήσυχοι κάτοικοι βρήκαν επιχειρηματική διέξοδο στα αρωματικά φυτά. Εισήγαγαν πρώτοι στην Ελλάδα το βιομηχανικό τριαντάφυλλο κι έβαλαν τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη παραγωγών ροδέλαιου. Ο Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών Βοΐου ξεκίνησε την καλλιέργεια των ρόδων εισάγοντας τα πρώτα φυτά από τη Βουλγαρία.  Η έκπληξη;   Σήμερα τα ρόδα Κοζάνης δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις καλύτερες ποικιλίες ρόδων παγκοσμίως και το ροδόνερο του Συνεταιρισμού αποτελεί το απόλυτο φυσικό καλλυντικό που δεν πρέπει να λείπει από καμιά μας. Το 100% φυσικό ροδόνερο Βοΐου Κοζάνης, παράγεται μετά από διπλή απόσταξη των φρέσκων ρόδων που καλλιεργούνται στην περιοχή. http://www.kozaniroses.gr

 

Tο εξαιρετικής ποιότητας 100% φυσικό, γνήσιο ροδόνερο διπλής απόστασης, από φρέσκα ροδοπέταλα, του Συνεταιρισμού Αρωματικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης, χρησιμοποιείται στα φυσικά προϊόντα Stella’sRecip-Y.

 

Stella

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

 

16 Σχόλια
  1. Στέλλα μου εξαιρετικές οι συμβουλές σου για μια ακόμη φορά. Δεν χορταίνω να διαβάζω κάθε φορά τα post σου σχετικά με την φυσική ομορφιά. Ομολογώ ότι δεν τα έχω πάρει τόσο ζεστά τα ροδόνερα κακώς κάκιστα όπως αποδεικνύεται. Πώς είναι καλύτερο να τα βάζουμε στο πρόσωπο? Με βαμβάκι ή ψεκάζοντας το? Επίσης ήθελα να μου πεις λίγο παραπάνω για την κακοσμία που είπες εχτές. Μήπως το χρησιμοποιήσω στον γιό μου ο οποίος είναι όλη μέρα αγκαλιά με ένα axe.

  2. Καλημέρα!!!
    @Στελλα μου ειναι τόσο μεγάλη η ποικιλία και οι αντίστοιχες χρήσεις τους που δεν ξέρεις τι να
    πρωτοδιαλεξεις!Εγω βέβαια εκτός απο το αγαπημένο ροδόνερο ¨εχω αδυναμία και στο αιθέριο
    Έλαιο tea tree τώρα που μας αναφέρεις οτι υπάρχει και σε ανθόνερο το θέλω σίγουρα.Με έπιασες
    Αδιάβαστη !!! χαχαχαχα δεν γνώριζα την χρήση του για τα αδύναμα μαλλιά/τριχόπτωση!!!
    Τώρα τελευταία για τέτοια χρήση χρησιμοποιώ το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο η την καταπληκτική
    Λοσιόν&λαδακι της weleda η οποία εκτός οτι ειναι εξαιρετικά προϊόντα έχων και το υπέροχο άρωμα δεντρολιβανου!σε άλλους όπως είπες και εσυ(tea tree)δεν τους πολυ αρέσει!
    Φιλία πολλα

  3. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αγαπημένη μου πόσο σ΄ευχαριστώ για τα πάντα καλά σου, λόγια κι όλη την θετικη ενέργεια που αποπνέεται απο τα σχόλια σου! Αχ αυτα τα αγοράκια! Ολες οι μαμάδες έχουν τις ίδιες δυσκολίες τελικά… Λοιπον τα βασικά αντιβακτηριδιακά για την περίπτωση, από την κορφή ως τα νύχια, είναι η λεβάντα και η μέντα. Το θέμα είναι να του αρέσει και λίγο η μυρωδιά, μην σου κάνει παράπονα…. Ψεκασέ τον από πανω μεχρι κάτω….. 🙂
    Το ροδόνερο, βαλτο όπως σε βολεύει. Αν σε βολεύει με βαμβάκι, βαλτο με βαμβάκι όπως την λοσιόν, αν σε ευχαριστεί δροσερό απ΄το ψυγειο το καλοκαίρι και να ψεκάζεις το πρόσωπο σου, καντο ετσι….(σκέψου την αίσθηση στην παραλία). Σε κάθε περίπτωση, να μενει το πρόσωπο σου νωπό πριν απλώσεις την κρέμα και θα απλώνεται η κρεμα καλυτερα ενώ θα εισχωρούν τα θρεπτικά συστατικά βαθύτερα.

  4. @SofiaT Το δενδρολίβανο Σοφία μου είναι όντως εκπληκτικό σε ιδίοτητες. Ο λόγος που δεν το πολυσυστήνω είναι, οτι θελει προσοχή στη χρήση, γιατί ρίχνει την πιεση. Ατομα με θέματα πίεσης δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν. Επισης θέλει πολύ προσοχή σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Στο παρελθόν το χρησιμοποιούσαν ως εκτρωτικό βοτάνι.

  5. Σ’ ευχαριστώ Στέλλα μου! Λοιπόν ετοιμάζω παραγγελία για ανθόνερα και θέλω την γνώμη σου. Λοιπόν λέω να πάρω τριαντάφυλλο για το πρωί και πορτοκάλι για το βράδυ. Και μια λεβάντα για τον γιό μου. Νομίζω ότι τελικά θα ψεκάζομαι, όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα πριν το stella’s body butter. Πώς με βρίσκεις?

  6. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Μια χαρα σε βρίσκω Αλεξάνδρα μου!Μαλιστα θα ελεγα να τα εναλλάσεις. Πορτοκάλι πριν βγεις έξω το βραδυ, ροδόνερο μετα το μπανιο,μια χαρα θα είσαι!

  7. Μήπως να τον ψεκάσω και με το πορτοκάλι (όχι απλά στο δωμάτιό του) μπας και συγκεντρώσει λίγο το μυαλουδάκι του που τελευταία είναι λίγο κουκουρούκου???????

  8. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!!! και με χαμομήλι για να ηρεμεί απο τις ταραχές της εφηβείας…. χα χα χα 🙂

  9. Εχεις δίκιο Στέλλα χρησιμοποιώ το ροδόνερο Κοζάνης και κατάλαβα τη διαφορά απλά δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης!!! το δερμα μυρίζει τριαντάφυλλο μετά και η αίσθηση που σου αφήνει είναι απίστευτη ε… και μετά από καιρό χρήσης καταλαβαίνεις γιατί δεν έχει νόημα να έχεις άλλες λοτιον

  10. @Χαιδω Ετσι ακριβώς ειναι Χάιδω μου! Εύχομαι μονο να παραμείνουν πάντα έτσι. Να κρατήσουν τον συνεταιρισμό στα χέρια τους και ψηλά την ποιότητα τους! Στην Ελλάδα έχουμε την κακή συνήθεια μόλις κατι επιχειρηματικά ρολλάρει είτε να το σκαρτεύουμε είτε να το ξεπουλάμε…

  11. Καλησπέρα!Τέλεια η συνέχεια κ σήμερα!Αγαπώ ροδόνερο κ αιθέριο έλαιο λεβάντας!Διώχνει το άγχος κ φτιάχνει τη διάθεση.

  12. Όπως πάντα εξαιρετικά ενημερωμένη και επεξηγηματική Στέλλα μας ρούφηξα στην κυριολεξία το άρθρο σου και κράτησα και σημειώσεις..είχα ακούσει για τα πολλά ωφέλη του ροδόνερου,αλλά δε γνώριζα για τους άλλους τύπους ανθόνερων..

  13. Stella εξαιρετικό!!! Λατρεύω τις συμβουλές σου και τώρα βρήκα χρόνο να το διαβάσω! Μιας και κατεβαινω προς Αθήνα την επόμενη εβδομάδα λέω να προετοιμάσω τις παραγγελίες μου για τα ροδόνερα και ροδέλαια!

  14. Τζα!!!Καλησπέρα bb μου.@Stella μου αγαπημένη καταπληκτικό και σήμερα το post.Κράτησα σημειώσεις 😉
    Μουτς και αγκαΛίτσα

  15. @ολες Αγαπημένα μου κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ! Η μεγαλύτερη χαρά είναι να μαθαινουμε μαζί κάτι καινούργιο που μας βοηθάει. Οταν δε, αυτό σημαίνει εισαγωγή σ΄έναν υγιεινό, φυσικό, εναλλακτικό και ουσιαστικό τρόπο ζωής, το στοίχημα για μενα είναι πολύ μεγάλο! Λατρεύω να σας μυώ!

  16. Γεια και χαρα!
    Πηρα το ροδονερο του συνεταιρισμου,αλλα σε όλη μου την οικογενεια συμπεριλαμβανομένης και εμενα μου μυρίζει άσχημα,”γεροντίλα” που λενε και οι μικρές μου κι όχι άρωμα λουλουδιών..Να πω την αλήθεια μέτρο σύγκρισης άλλο από το ροδόνερο του σουπερ μάρκετ δεν έχω αλλά η απογοήτευση είναι μεγαλη..Σαν κλεισούρα κατι..Συγγνωμη αν ακουγομαι δυσάρεστη αλλά ήθελα τη γνώμη σας..σημειωτέον έγκυος δεν είμαι.χαχαχα!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.