Beauty Test: Κόκκινα Μαλλιά, χωρίς κόπο και χωρίς Βαφή!

 

red-hair!

 

Πάντα ζήλευα τις γυναίκες που κάνουν συνέχεια αλλαγές στην εμφάνισή τους, χωρίς να φοβούνται καθόλου για το αποτέλεσμα και κάθε χρόνο (σχεδόν) τις βλέπω και δεν τις αναγνωρίζω! Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι σε χρώμα και κούρεμα των μαλλιών, καθώς αποτελεί το βασικότερο μέρος της εμφάνισης κατά τη γνώμη μου.

 

Από τότε που θυμαμαι τον εαυτό μου είμαι ξανθιά. Το χρώμα των μαλλιών μου ήταν ξανθό, σχεδόν άσπρο! Από την εφηβεία και μετά άρχισε να σκουραίνει και να γίνεται ένα παράξενο γκρι που οι κομμωτές το λένε σαντρέ. Στα 20 μου αν θυμάμαι καλά, άρχισα να κάνω ξανθές ανταύγειες γιατί έτσι με είχα συνθηθίσει και αυτό το γκρι χρώμα των μαλλιών μου παραήταν παράξενο. Για τους κομμωτές όμως ήταν η καλύτερη βάση για ανταύγειες. Δεν υπήρξε ούτε ένας κομμωτής που να μη μου το πει αυτό!

 

 

1-4

 

 

Ωραίες οι ανταύγειες δε λέω και ήταν μία εμφάνιση πολύ safe για μένα, γιατί πάντα ήμουν ξανθιά. Αλλά το βαρέθηκα…Γιατί δηλαδή να μην μπορώ κι εγώ να διασκεδάσω λίγο με τα μαλλιά μου? Και δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα αν κάτι δεν πάει καλά αρκεί να μην κοντύνουν!! Εκεί δεν αστειεύομαι καθόλου και πηγαίνω μόνο σε κομμωτήρια που όλες οι κοπέλες που εργάζονται εκεί έχουν μακριά μαλλιά. Αυτό μου το είχε πει ένας κομμωτής κάποτε, επειδή ήξερε την μανία μου για μακριά μαλλιά μου είχε πει: «Ποτέ μην πας σε κομμωτήριο που όλες μέσα είναι κοντοκουρεμένες, σημαίνει ότι πιάνουν το ψαλίδι και πετσοκόβουν!». Δεν ξέρω αν είχε δίκιο αλλά για καλό και κακό δεν το δοκίμασα ποτέ.

 

Πριν δύο χρόνια, τις Απόκριες, φόρεσα μία μαύρη περούκα (όπως όλοι έτσι έβγαλα κι εγώ το άχτι μου με αφορμή τις μεταμφιέσεις) και είδα ότι μου πήγαινε το σκούρο χρώμα. Μιλάμε για μαύρο κατάμαυρο!! Α! Να σας πω και τι είχα ντυθεί γιατί ήταν δικής μου έμπνευσης η στολή. Φόρεσα ένα μαύρο μακρύ φόρεμα, την κατάμαυρη περούκα, κρέμασα και ένα αυτοσχέδιο ρολόι στο λαιμό και με βάφτισα «Μαύρη Ώρα»…anyway.

 

Μπήκα στον πειρασμό να σκουρίνω τα μαλλιά μου και συγκεκριμένα ήθελα να τα κάνω κόκκινα. Το πρόβλημα ήταν ότι κανένας μα κανένας κομμωτής δεν αναλάμβανε να το κάνει. Όλοι μου έλεγαν να το ξεχάσω, δεν θα μου πηγαίνει, θα φαίνομαι σαν “πεθαμένη” γιατί έχω πολύ λευκή επιδερμίδα, ότι θα ταλαιπωρηθώ πάρα πολύ για να επαναφέρω τα μαλλιά μου σε ξανθά και πολλά άλλα τρομακτικά πράγματα που θα μου συμβούν. Τελευταία ρώτησα έναν κομμωτή (αλλάζω συχνά κομμωτήριο όπως καταλάβατε…) εάν θα μου πήγαινε ένα πορτοκαλί ανοιχτό, σχεδόν ξανθό αλλά όχι! Ούτε αυτό! Με τίποτα. Ε, κάποια στιγμή παραιτήθηκα…

 

Τώρα τελευταία όμως, με έχει πιάσει ένα κάτι με τις αλλαγές γενικότερα και μου ήρθε πάλι η ιδέα για την πολυπόθητη αλλαγή του χρώματος των μαλλιών μου. Σε ένα δικό μου post εδώ, στο bb & more , με θέμα “…In red we trust”, έγραψε σε σχόλιό της η Litsa ότι το κόκκινο αξεσουάρ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι τα κόκκινα μαλλιά της. Απάντησα κι εγώ με τον γνωστό μου πλέον πόνο, ότι θα ήθελα κι εγώ κόκκινα μαλλιά και πόσο μου αρέσουν και ζηλεύω και τα λοιπά. Το επόμενο σχόλιο της Litsa όμως ήταν που με φούντωσε και πήρα την απόφαση να κάνω την αλλάγή! Δεν έχω να πω κάτι άλλο για να το περιγράψω, δείτε το στο συγκεκριμένο post του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Πήρα αστραπιαία την απόφαση!  Το έγραψα κι όλας στα σχόλια και υποσχέθηκα αμέσως φωτογραφία με την αλλαγή γιατί τόσο σίγουρη ήμουν για την απόφασή μου. Ακούγεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό θα μου πείτε, σιγά πια, χρώμα στα μαλλιά θα άλλαζα όχι μύτη. Κι όμως για μένα ήταν μεγάλη απόφαση εδώ και χρόνια, ενώ τώρα καταλαβαίνω ότι είναι πραγματικά τόσο απλό…μαλλιά είναι πια! Αλλά ως Παρθένος στο ζώδιο, με ταλαιπωρούν κατά καιρούς διάφορα χαζά κολλήματα (όσες είστε του ζωδίου, θα ξέρετε τι τραβάμε…). Στην παρακάτω φωτογραφία σκέφτομαι: να τα κάνω κόκκινα, να μην τα κάνω…

 

 

2-5

 

 

Κι ενώ παίρνω τελικά την απόφαση να κλείσω ραντεβού για να γίνω κοκκινομάλλα, λαμβάνω ένα e-mail από την Julia ( η οποία προφανώς είχε διαβάσει το σχόλιο μου στο bb- όλα τα διαβάζει!) και μου προτείνει ένα προϊόν που θα με κάνει κοκκινομάλλα αλλά προσωρινά, ώστε να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω το χρώμα, χωρίς όμως να είναι μόνιμο. Η αλήθεια είναι ότι το είχα ψάξει κι εγώ για χρωμοσαμπουάν αλλά δεν έβρισκα κάτι από μία εταιρεία που να εμπιστεύομαι. Η λύση όμως μου ήρθε από την Julia!!! Αυτό το αγαπημένο e-mail με έβγαλε από την αγωνία της μόνιμης βαφής. Μου πρότεινε τη μάσκα μαλλιών της Mod’s Hair, για την οποία έχει γίνει post στο bb, με βίντεο που δείχνει όλη τη διαδικασία εφαρμογής από την Ιωάννα αλλά και την ίδια την Julia να δείχνει φωτογραφία της πριν και μετά την εφαρμογή του προϊόντος. Πήρα αμέσως τηλέφωνο στη Mod’s Hair για να ρωτήσω που θα το βρω και μου το έστειλαν ταχυδρομικώς! Η συσκευασία μάλλον έχει αλλάξει, γιατί εμένα το προϊον μου ήρθε στη συσκευασία που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

 

 

 

3-4

 

 

Πρώτον, το αποτέλεσμα μου φάνηκε καταπληκτικό σαν χρώμα (χρησιμοποίησα κι εγώ το Copper Red της σειράς) και δεύτερον δεν είναι κάτι μόνιμο αφού φεύγει σε 4-5 λουσίματα! Καλά, εμένα δε νομίζω να μου φύγει και τόσο σύντομα γιατί είχα ανταύγειες όταν το χρησιμοποίησα, έχω λουστεί τέσσερις φορές και ενώ έχει ξεθωριάσει, κρατάει ακόμα ένα καταπληκτικό κεραμιδί χρώμα. Το προτιμώ περισσότερο από το σκούρο κόκκινο που ήταν στην αρχή, να σας πω την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, έχω πάρει πολύ καλά σχόλια από γνωστούς και φίλους, που μου λένε να μην ξαναγίνω ποτέ ξανθιά! Συμφωνώ και μόλις τελειώσει η μάσκα μαλλιών, θα το κάνω μόνιμο, γιατί ξέχασα να σας πω ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι για αρκετές χρήσεις και όχι για μία φορά. Καλά θα πετάξω και μερικές ανταύγειες μέσα γιατί δεν μου αρέσει το μονόχρωμο αλλά θα είναι κόκκινες και αυτές.

 

Προς το παρόν σας έχω φωτογραφίες με το αποτέλεσμα που έδωσε η Μasque Couleur της Mod’s Hair και για το μόνιμο, έχουμε καιρό αλλά θα γίνει! Τώρα βέβαια που έκανα την αρχή, έχω αρχίσει να σκέφτομαι διάφορα περίεργα χρώματα, όπως ρόζ, μώβ, μαύρο, ήταν να μην κάνω την αρχή! Τα σκέφτομαι εδώ και χρόνια αλλά είπαμε…παντού έβρισκα κλειστή την πόρτα. Τώρα που δεν έχω ανταύγειες, που τόσο πολύ φοβόντουσαν οι κομμωτές να χαλάσουν, έχει να γίνει χαμός!! Φέρτε μου χρωματολόγια να διαλέξω!! Θα σας ενημερώνω για τις αλλαγές, όρεξη να έχετε. Stay tuned…

 

Α, δείτε με και με το κόκκινο επιτέλους! Μου πάει;

 

4-5

 

 

5-4

 

 

thenia

fashion: to stand out, not to show off

www.thenia.gr  “it is what it is”

 

 

 

19 Σχόλια
  1. Θένια σου είσαι μια κούκλα!!!! Ασυζητητί σου πάει τρελλά, σε συνδιασμό με την επιδερμίδα και τα μάτια σου!!! Τελειο! Μην τυχόν και το αλλάξεις. Κατά συμπτωση άλλαξα κι εγω το χρωμα των μαλλιών μου τον περασμένο μήνα. Η θεά Λιζ μου περασε ένα δαμασκηνί πανω απο τα καστανά μου και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο!!! Καμμία σχεση με το full κόκκινο που είχα δεκα χρόνια πριν, το οποίο ήταν, ότι χειρότερο έχω κάνει σε αυτη την ζωή στα μαλλιά μου. Σήμερα μάλιστα εχω ραντεβου για το μηνιαίο μου ρεκτιφιέ!!! Πάντα υπάρχει λύση να κάνουμε αυτό που ονειρευόμαστε αρκέι να έχουμε απεναντί μας ταλαντούχους ανθρώπους που θα το φτιάξουν σωστά για μας, στα μέτρα μας! Καλορίζικο!

  2. είσαι κούκλα κοκκινομάλλα και απορώ με τέτοια μάτια και επιδερμίδα γιατί σε απέτρεπαν να το κάνεις.

  3. Με αφορμή εκείνο το post που λες είχα δοκιμάσει κι εγώ το Copper Red σε κάποια φάση που είχα κάνει ξανθές ανταύγειες. Ήταν μια συμπαθητική αλλαγή, αλλά δεν με είχε ενθουσιάσει. Συν ότι δεν φεύγει τελείως τελικά. Εσένα πάντως σου πάει πολύ το κόκκινο!

  4. @ΕΛΕΝΗ Συγνώμη που θα το πω, αλλα στην Ελλάδα οι περισσότεροι κομμωτές δεν ξέρουν τι τους γίνεται… παιρνουν καθε λιγο και λιγάκι μια μανιερα και την εφαρμόζουν σε όλες μας copy paste χωρίς περαιτερω διαδικασία…. αφρίζει… ξαφρίζει…

  5. Νομίζω ότι το χρώμα δείχνει υπέροχο πάνω σου ,να το κρατήσεις γιατί σου πάει ! Ως συνάδελφος “μια ζωή ξανθιά” σε κατανοώ απόλυτα που δίσταζες να κάνεις κάποια μεγάλη αλλαγή …

  6. Εξαιρετικό χρώμα!! Πολύ ωραίο κόκκινο!! Τόλμησε όλα τα χρώματα, η ασπρη επιδερμιδα είναι πολύ καλή βάση. Λίγο το μακιγιάζ να αλλάζεις και θα είσαι τέλεια! Έχω δοκιμάσει κι εγω όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου κι όταν έβρισκα αντίσταση από τους κομμωτές αγόραζα μια βαφή και τα έκανα μόνη μου. Μου λείπει κι εμένα το κόκκινο που είχα παλιότερα, ήταν κόκκινο κεραμιδί της φωτιάς κι ενώ όντως όταν ήμουν άβαφη ήμουν σαν φάντασμα το λάτρευα!
    Κάτι μου λέει ότι θα κινήσω προς τα εκεί κι εγώ!

  7. Επειδή είσαι πολύ όμορφη κοπέλα και έχεις ωραιότατα χαρακτηριστικά σου πάει πολύ το κόκκινο,αν και δεν είναι το αγαπημένο μου,αλλά πολύ θα ήθελα να σε έβλεπα με black..σε συνδυασμό με το άσπρο δέρμα και αυτα τα φανταστικά πράσινα μάτια θα είσαι αχτύπητη..(καθαρά προσωπική μου άποψη και υποκειμενική)

  8. Κορίτσια σας ευχαρστώ πολύ όλες για τα σχόλια, τώρα που πήρα φόρα θα κάνω όλες τις δοκιμές κι όπου με βγάλει!!

  9. K γω απο την Τζουλια ειδα τη mod’s hair κ οντως ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!!! Εγω ειμαι καστανη κ παρολαυτά, 1αποχρωση κοκκινη την πηρανε!! Η COPPER RED ειναι φανταστικη!!! Μετα δοκιμασα και το ξανθο αλλά….(που να πιασει)!!! Juliaaaa mille merci γι αυτή την ανακάλυψη!!
    Θένια, μην ανησυχεις για τα χρωματα….ειναι απλα τρίχες!!!!
    Στο λεω εγω που ακομα κ τωρα κολλαω να κανω το ιδιο χρωμα 2η φορα!!

  10. @όλες: Μόλις παρήγγειλα την Mod’s Hair Coppered Red. Τι είπατε; Ζήλεψα; Επηρεάστηκα; Ντροπή να λέτε τέτοια πράγματα…

  11. Καλησπέρα!
    @thenia είσαι απίστευτη γελάω ακόμα με τον τίτλο της μεταμφίεσης σου!!(Μαύρη Ώρα)!!!
    απο οτι είδα στις φωτό σου η λευκή επιδερμίδα σου και
    τα καταπληκτικά πράσινα μάτια σου μπορούν να δέσουν με πολλα χρώματα!!!
    Τώρα που έκανες την αρχή όρεξη να έχεις να κανείς αλλαγές!

  12. Για το φυσικο σας χρωμα,εκαττομυρια γυναικες σε ολο τον κοσμο, πληρωνουν πολλα,προσπαθουν και αυτες αλλα και οι εταιριες ανεπιτυχως να το αποκτησουν.Οταν ειμαστε πολυ νεοι νομιζουμε οτι θα εχουμε την ιδια εμφανιση για καιρο. Συμβουλευω την 22χρονη κορη μου να μην κανει ακομη χρωματικες επεμβασεις γιατι ειναι δρομος χωρις επιστροφη.Σε λιγα χρονια θα ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να βαφεται και τοτε θα παλευει να κρατησει τα μαλλια της φωτεινα,λεια,απαλα.Και δεν θα μπορει.Αυτη ομως ειναι η ομορφια στη γυναικα. Μαλλακια λεια ,ολο υγεια,που δεν μοιαζουν πλαστικα!(κριτικαροντας τις φιλες μου τωρα στα 51 πεισθηκα οτι το χρωμα που μας ταιριαζει πραγματικα ειναι αυτο που μας εδωσε η φυση Οτιδηποτε αλλο μας δειχνει μεγαλυτερες και κουρασμενες).Φιλικα ,μια μαμα

  13. @Elsa : πλεον συμφωνώ απόλυτα!
    @sofiaT: από τέτοια άλλο τίποτα, δεν έχω αγοράσει ποτέ στολή, δεν μου αρέσουν οι έτοιμες. Έχω μπόλικες ιδέες και κακώς δεν έκανα ένα τέτοιο post για τις απόκριες!!! τι μου έκανες τώρα…δεν πειράζει, του χρόνου.
    @Beautyblo: Go Julia, go!!

  14. πλλλλακα κανεις!!!!!!!Thenia ειναι υπεροχο!!!!!!!για πες ειναι τυπου χρωμοζελε???η καλυψη του ειναι για ολες τι βασεις????ποσο περιπου κοστιζει???σπευδω…..

  15. Καλησπερα/ Δεν υπαρχει περιπτωση να διαφοροποιηθω απο ολες. Συμφωνω και επαυξανω οτι σου πανε τρελλα. Καλο βραδυ

  16. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.@Thenia είσαι απίστευτη.Καμία σχέση η φωτογραφία σου ως ξανθιά στο post με τα Bobby Brown και η σημερινή με τα κόκκινα.Είσαι κούκλα.Και να φανταστείς σε σκεφτόμουν χθες κι αναρωτιόμουν αν το έκανες τελικά(είχα κι ένα άγχος μη σε πήρα στο λαιμό μου χαχαχχαχα).Να τα κάνεις και πιο έντονα γιατί σου πάνε.Και επειδή ανήκω κι εγώ στο club των παρθένων ξέρω πως τώρα θα δοκιμάσεις όλες τις πιθανές αποχρώσεις μέχρι να βρεις την ιδανική για σένα.Και όταν τα κάνεις πήγαινε καμιά βόλτα από εκείνους που θεωρούσαν πως δεν σου ταιριάζει το χρώμα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…
    @Julia:χαχαχαχ είσαι θεά,σ’αγαπώ
    Μουτς και αγκαΛίτσα 🙂

  17. @Litsa: για άλλη μία φορά thanks για το φούντωμα!!! δε φαντάζεσαι πόσο απολαμβάνω την αλλάγή! και σαν αποτέλεσμα αλλά και σαν πράξη, που βγήκα από τα ασφαλή νερά μου…

  18. @anastasia vikelouda: μία επίσκεψη εδώ :www.modshair.gr και θα μάθεις όλες τις λεπτομέριες!! Εάν δεν υπάρχει σε κομμωτήριο της περιοχής σου, μπορείς να το λάβεις και ταχυδρομικώς. just call them!

  19. @katia rapti: Α, χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω σχόλιο, ακόμα και αν δε συμφωνώ μαζί σου. Και θα εξηγήσω γιατί δεν συμφωνώ: Μιλάς για «φυσικά» μαλλιά και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Έλα όμως που το «φυσικό» κρατάει λίγα χρόνια. Τι εννοώ: Και εγώ όταν γεννήθηκα και μέχρι περίπου τα 6 μου χρόνια είχα μια υπέροχη απόχρωση (από ότι έχω δει σε φωτογραφίες) καστανό-πυρό- ξανθη- (όπως θα έλεγε και η φίλη με τα χαλιά…) Με τα χρόνια, το νερό, τα σαμπουάν, τα whatever, αυτό άλλαξε και έγινε ένα πολύ βαρετό.. τίποτα.. κάτι ας πούμε σε καστανό. Και μόνο τα καλοκαίρια ξανά ερχόταν το φυσικό μου από τον ήλιο (αλλά, καλοκαίρια σχολείου εννοώ, δηλαδή 90 μέρες διακοπές στη θάλασσα- τώρα είμαι τυχερή αν κάνω 15..) Άρα καταλαβαίνεις την χαρά μου, όταν ο πρώτος καλός κομμωτής, ξαναβρήκε τη απόχρωση που είχα χάσει από τα έξι μου. Και μου πήγαινε πολύ! Και μεταξύ μας: Ευτυχώς που ζω σε μια εποχή που μπορώ να την ξανά- έχω.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.