Astrology, Κρόνος Ανάδρομος: Η μέρα της κρίσεως και πώς να επιβιώσεις!

stars-221

Κριός

 

Ανάδρομη πορεία του Κρόνου ξεκινά από τις 14/3 στον 9ο ηλιακό σου οίκο, θα περάσει κι από τις τελευταίες μοίρες του 8ου σου, ανάδρομος γαρ, και ξανά προς τη δόξα θα τραβήξει. Στο τετράμηνο αυτό διάστημα θα έχεις την ευκαιρία να κρίνεις με καθαρή ματιά και αντικειμενικότητα τους στόχους που έχεις θέσει, αλλά και να καταλάβεις πως αν δεν υπάρχει ουσιαστικό μοίρασμα, «εμείς οι δύο ένα» τύπου στη ζωή σου, δεν μπορείς να πας μακριά. Ναι, αυτός ο Κρόνος μπορεί να σου ψαλιδίσει το ένα σου φτερό, και να νιώσεις λειψή, κι ανίκανη να πετάξεις. Ώσπου να καταλάβεις πως δεν έχεις παρά να αγκαλιάσεις τον άλλο, που στέκεται κι εκείνος λειψός με το ένα του φτερό, κι ονειρεύεται ουρανό.

 

Ταυρος

 

Η 14η Μαρτίου είναι η ημέρα που ο Κρόνος, πλανήτης – διδάσκαλος και αιχμή του κάρμα μας, επιστρέφει ανάδρομος και κινείται στις πρώτες μοίρες του Τοξότη και στις τελευταίες του Σκορπιού, ως τις 15 Σεπτέμβρη. Αυτό το διάστημα, θα υποστείς μία ωραία αστρολογική χειρουργική επέμβαση, άνευ αναισθητικού, προκειμένου να καταλάβεις την ουσία της Σχέσης. Της όποιας Σχέσης – όχι, δεν είναι το να κάνεις στον κάθε γλυκούλη τη μητέρα Τερέζα, δεν είναι να αναλαμβάνεις άλλα «κακά» παιδιά και να αγωνίζεσαι να τα σώσεις. Δεν είναι επίσης η ασφάλεια της ρουτίνας και του γνωστού μια Σχέση – είναι το άνοιγμα σε πελάγη άγνωστα, το απόλυτο βήμα πίστης, το να μοιράζεσαι ουσιαστικά και, μιας κι είσαι ένα αισθησιακό, γήινο κορίτσι, το να κάνεις σεξ και να χάνεις τον κόσμο γύρω σου.

Δίδυμοι

 

Το τετράμηνο μάθημα της ανάδρομης κίνησης του Κρόνου έχει να κάνει με τη συντροφική σου ζωή, σε αντιπαράθεση με τη ρουτίνα σου – και εξηγώ: έχεις μία σχέση, ή θέλεις να έχεις μία σχέση. Όλα ωραία και καλά, τον αγαπάς, τον θέλεις, είναι σούπερ, σε κοιτάζει και λιώνεις … Σε τέσσερις μέσα μήνες, καλείσαι να καταλάβεις εάν αυτή η σχέση όχι μόνο αντέχει στις τριβές της καθημερινότητας, αλλά και αν ταιριάζει, επίσης. Για παράδειγμα, εάν εσύ δουλεύεις 9 το πρωί με όσο πάει το βράδυ στην πολυεθνική κι ο αγαπημένος σου είναι μία αφηρημένη, χαοτική καλλιτεχνόφατσα, θέλει πολλή προσπάθεια να ταιριάξει μέσα στη δική σου καθημερινότητα, κι εσύ στη δική του. Επίσης, εδώ θα καταλάβεις και θα κληθείς να λύσεις θέματα όπως το τι πραγματικά προσφέρει ο καλός σου στην κοινή σας καθημερινότητα. Αν είναι όλο αγάπες και λουλούδια αλλά δεν ξέρει ούτε πού πέφτει ο φούρνος να πάει να πάρει το καθημερινό ψωμί, πρόβλημα.

Καρκίνος

 

Τα κωλύματα, οι τριβές και οι μικρές απογοητεύσεις της καθημερινότητας και της ρουτίνας, τους επόμενους τέσσερις μήνες θα έρθουν σε αντιπαράθεση με την ανάγκη για μαγεία, έρωτα και ρομάντζο βγαλμένο από τα βιβλία. Ναι, ο έρωτας είναι – και οφείλει να είναι- τρόπος δημιουργίας, αλχημεία και ρυθμός στον οποίο κινούνται τα σύμπαντα. Είναι, δε, λογικό, όταν συμβαίνει, να κινητοποιεί κι εσένα σε τέτοιο βαθμό ώστε να νιώθεις ότι μπορείς να κινήσεις βουνά. Το Κρόνιο μάθημα, είναι πως πρέπει να εφεύρεις και άλλους τρόπους κινητοποίησης στη ζωή σου – δεν είναι δυνατόν αν δεν υπάρχει έρωτας, και δη συγκλονιστικός, στο προσκήνιο, εσύ να είσαι σωριασμένη στον καναπέ σα βρεγμένο σφουγγαρόπανο και να περιμένεις τον ιππότη που θα έρθει και θα σε σώσει από τη μιζέρια. Αντιθέτως, όταν κινητοποιηθείς η ίδια, η ενέργειά σου θα ελκύσει δίπλα σου και τον ιππότη, και τις σωστές καταστάσεις για απογείωση στα άστρα!

Λέων

 

Η τετράμηνη ανάδρομη κίνηση του Κρόνου, αρχής γενομένης από 14/3, στόχο έχει να καταλάβεις ότι δύσκολα θα μπορέσεις να γίνεις δημιουργική, ερωτεύσιμη, τολμηρή, δύσκολα θα μπορέσεις να δείξεις και να βιώσεις κι εσύ η ίδια τη μοναδικότητά σου, αν πρώτα δεν αναλάβεις κάποιες στοιχειώδεις ευθύνες. Ναι, η σχέση σου με την πατρική σου οικογένεια μπαίνει ξανά στο μικροσκόπιο – δε θα σου επιτραπεί άλλο να παριστάνεις την ανεξάρτητη και το κακομαθημένο παιδί αν σε κάθε δυσκολία είτε τρέχεις σε εκείνους για βοήθεια, είτε αρπάζεις τη βοήθεια που οι ίδιοι οικειοθελώς σου προσφέρουν χωρίς να έχεις προσπαθήσει καν μόνη σου. Να θυμάσαι πως η εύκολη λύση, η ασφάλεια και η παιδική χαρά, έχουν ως αντίτιμο μακροπρόθεσμα την ελευθερία σου, διότι όποιος σου πληρώνει τους λογαριασμούς και σου λύνει τα προβλήματά σου, έχει, είτε μας αρέσει είτε όχι (όχι βέβαια!) λόγο στη ζωή σου.

Παρθένος

 

Στους τέσσερις μήνες που ο Κρόνος, ανάδρομος, θα διανύσει τις πρώτες μοίρες του Τοξότη και θα βρεθεί στις τελευταίες του Σκορπιού, έχεις να διδαχθείς μέσω σκληρής εμπειρίας και δυσκολιών, πως, κάποια θέματα που έχεις είτε με το σπίτι (ως οίκημα, αλλά και ως έννοια) και με την οικογένειά σου, ξεκινούν από δικά σου, επικοινωνιακά κυρίως, θέματα. 1. Δεν φταίει ο άλλος που θυμώνει με το «όχι» σου, όταν τον έχεις μάθει μια ζωή στο «ναι». 2. Μάθε να ακριβολογείς. «Ναι, μπορώ να σε πάω για την ετήσια οφθαλμολογική σου εξέταση – τι λες για την επόμενη Τετάρτη στις 6 που έχω κενό;» είναι μία καλή ακριβολογία. «Ναι, θα σε πάω για την εξέτασή σου, θα το δούμε μωρέ, μιλάμε να συνεννοηθούμε» δεν είναι. 3. Το να γκρινιάξεις για το πρόβλημα, το όποιο πρόβλημα με τους δικούς σου, όχι μόνο δε σε πάει πουθενά, είναι και έντονα τοξικό. Ό,τι δε σου αρέσει, άλλαξέ το. Εσύ. Μην περιμένεις από κείνους – ΕΣΕΝΑ ενοχλεί, ΕΣΥ θα το αλλάξεις. Απλό.

Ζυγός

 

Ο Κρόνος, για αρκετούς μήνες, θα τελεί σε ανάδρομη πορεία – και θα σε μάθει πως ο τρόπος για να ενισχύσεις την επικοινωνιακή σου δεινότητα, την κοινωνική σου ζωή, τις επαφές και τις παρέες, τη διάδραση με το καθημερινό σου περιβάλλον, τους γείτονες και τους φίλους, δεν είναι να διάγεις βίο πολυέξοδο πολύ πάνω από τις δυνατότητές σου. Οι φίλοι κι οι γνωστοί οφείλουν να σε αγαπούν είτε μπορείς να οργανώσεις το σούπερ πάρτι, είτε τους δέχεσαι με καφέ και μπισκοτάκι, είτε ούτε αυτό υπάρχει και θα πάτε απλώς να περπατήσετε στο πάρκο. Όποια «εικόνα» χρειάζεται οικονομική αφαίμαξη για να συντηρηθεί, καταλαβαίνεις πως με αυτό τον Κρόνο πρόκειται να γκρεμιστεί – και να σε αφήσει με «κόκκινες» πιστωτικές και χρέη σε όποιον μιλά ελληνικά. Ξεκίνα να προσεγγίζεις τους άλλους με διαβατήριο τη γλυκύτητά σου και την έμφυτη φινέτσα σου – όποιος ψάχνει για σπόνσορα έπαιξε κι έχασε.

Σκορπιός

 

Αποφάσεις ζωής, αποφάσεις επί προσωπικού, επί σχέσεων αλλά και του νέου σου εαυτού έρχεται να κρίνει ο δάσκαλος Κρόνος. Δύο χρόνια στο ζώδιό σου παρέμεινε, και τα είδες όλα – κι αυτό, με σένα, δε συμβαίνει κι εύκολα! Τώρα, λοιπόν, έρχεται ξανά να κρίνει τι έχεις καταλάβει, τι έχεις αφομοιώσει, και πόσο εφαρμόσιμη είναι η κάθε σου απόφαση στη ζωή σου. Έρχεται να το διασαφηνίσει αυτό μέσω κρίσης οικονομικής, σε αφήνει με τα ελάχιστα για να φανεί αν το μέταλλό σου έχει αρκετά σφυρηλατηθεί στο να μπορείς να είσαι λιτός, στο να μπορείς να διαχωρίζεις το αναγκαίο από το περιττό, στο να μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι με βάση το ποια είσαι και το τι μπορείς να νιώσεις, να πράξεις και να παράξεις – αυτό, είναι το σημαντικότερό του μάθημα. Η αυτάρκεια, η εγκράτεια, η ελευθερία του ανθρώπου που δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ό,τι ήδη έχει, και που τότε ακριβώς του προσφέρονται όλα.

Τοξότης

 

Την ανάγκη σου να αλλάξεις ψυχολογία και τρόπο θεώρησης των πραγμάτων έρχεται να τονίσει η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου. Άλλωστε, μόλις επιστρέψει το Σεπτέμβριο ορθόδρομος, έχει να διανύσει δυο σχεδόν χρόνων πορεία στο ζώδιό σου – κι αυτό, είναι πάντα μία δύσκολη ενηλικίωση. Η ανάδρομη κίνησή του έρχεται να σου πει ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται από μέσα μας, κι ότι ίσως μπορείς να εξασκηθείς στο να έχεις μία πιο ενήλικη ματιά και αντιμετώπιση σε κάποια θέματα. Οι μήνες λοιπόν του ανάδρομου Κρόνου είναι οι μήνες που το Τοξοτάκι πρέπει να στρέψει τα βέλη του εντός, να κατέβει στα υπόγεια της ψυχής του, να ανοίξει πόρτες και παράθυρα και να σταματήσει να φοβάται σκιές στους τοίχους και σκελετούς στη ντουλάπα. Άλλωστε, όλα όσα επιθυμείς, βρίσκονται στην αντίπερα όχθη αυτού ακριβώς του φόβου.

Αιγόκερως

 

Τι λείπει, τι φταίει, και η καρδιά σου κλαίει; Χμ… ο κυβερνήτης σου ανάδρομος για τους επόμενους μήνες, είναι εδώ για να το αποκαλύψει, και να σε κάνει να το παραδεχτείς κι εσύ, να ησυχάσουμε όλοι. Τι να τον κάνεις τον κόσμο ολόκληρο, αν δεν είναι εκείνος εδώ να τον μοιραστείς μαζί του; Πώς να ξεπεράσεις την έμφυτη δειλία σου και να επιλέξεις την άβολη επιλογή που κάνει την καρδιά σου να θέλει να βγει από το στήθος σου και σε κάνει να χάνεις το ψύχραιμο υφάκι και τα λόγια σου; Πώς να ξεπεράσεις το Νου και να γίνεις Καρδιά, αφού ο Νους δεν παθαίνει τίποτα ποτέ, ενώ η Καρδιά ματώνει; Τους προσεχείς μήνες όμως, όλοι και όλα θα σε σπρώχνουν στις ανωτέρω επιλογές και θα είσαι σαν τραινάκι που ξαναμπαίνει στις ράγες του. Θυμήσου, όμως, τραινάκι μου, ότι ο προορισμός είναι πάντα, και μόνο, δική σου επιλογή. Και πράξε τα δέοντα.

Υδροχόος

 

Ο παραδοσιακός σου κυβερνήτης, ο Κρόνος (πριν ανακαλυφθεί ο Ουρανός), γυρίζει ανάδρομος για τους προσεχείς μήνες, και καλείσαι να ενηλικιωθείς ως προς τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς σου στόχους. Πρέπει να αφήσεις πίσω σου την έννοια της ομάδας, τη λογική και τη φιλοσοφία / ψυχολογία των «κολλητών» και της παρέας, και να οριστείς ως ένα άτομο μέσα στην κοινωνία, ένα άτομο με επιδιώξεις, φιλοδοξίες και στόχους. Προφανώς, επειδή ο Κρόνος δε διδάσκει τίποτα με το γλυκό και με το μαλακό, έχεις να φας αρκετές απογοητεύσεις και στραπάτσα από το φιλικό σου περιβάλλον για να το συνειδητοποιήσεις αυτό. Και ναι, στο τέλος της πορείας αυτής θα έχεις διαγράψει αρκετούς από τη ζωή σου, και θα έχεις αναθεωρήσει πολλά, έχοντας φτύσει τον εαυτό σου στον καθρέφτη άπειρες φορές για την καλόβολη ψυχή σου που δε βάζει με το νου της το ύπουλο και το πλάγιο. Δεν πειράζει, η μπάλα είναι για να χάνεται. Είναι και για να βάζει γκολ, όμως, κορίτσι – και επαγγελματικά, κατεβαίνεις μόνη σου στη μικρή περιοχή και δε σε «μαρκάρει» κανένας, έτσι; Έτσι.

Ιχθρείς

 

Ποια πρέπει να είσαι; Ποια σου είπαν ότι πρέπει να είσαι, και με τι κόστος; Και τι τελικά θέλεις να είσαι εσύ; Διότι αν μια ζωή σου λένε ότι θα γίνεις αρχιτέκτονας και θα αναλάβεις το γραφείο του μπαμπά και του θείου Αγησίλαου φτιάχνοντας μεζονέτες στα Μεσόγεια, ενώ εσύ θέλεις να μάθεις κιθάρα και να φτιάξεις συγκρότημα να κάνεις περιοδείες, καταλαβαίνεις Χιούστον ότι έχουμε πρόβλημα, έτσι; Ο Κρόνος είναι όμως εδώ, και μάλιστα ανάδρομος – και τα θέλω σου, το ποια πραγματικά είσαι και ποια προορίζεσαι να γίνεις αναδύονται ισχυρότερα από ποτέ, στο πιο χρήσιμο μάθημα της ζωής σου. Και του πατέρα σου και του θείου Αγησίλαου, αλλά τέλος πάντων δε μας ενδιαφέρουν αυτοί εδώ τώρα… Ως εκ τούτου, αυτό που θέλει να σου πει ο Κρόνος, είναι πως για την διεθνή καριέρα σου ως ροκ σταρ, εμπόδιο θα πρέπει να είναι μόνο το αν είσαι παράφωνη, ή εντελώς άμουση – όχι τα όνειρα κάποιου άλλου για σένα. Είναι και που δε χωράς σε ξένα όνειρα, Ψάρι παιδί μου, κατάλαβες;

3 Σχόλια
  1. Αυτόν τον Κρόνο μπορεί να τον ανατινάξει κάποιος pls? Δεν την παλεύω άλλο λέμε !!!!!!

  2. Κάτι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω από την επιρροή του Κρόνου..έλπιζα όμως ότι θα είναι θετικό που θα γυρίσει ανάδρομος ο συγκεκριμένος αντιπαθέστατος πλανήτης..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.