Blameyourdaze: Oι σχεδιάστριες που εντυπωσιάζουν, minimal…

13-1

 

Less is more…από τις αγαπημένες μου εκφράσεις που ταιριάζει απόλυτα στις δύο νέες σχεδιάστριες ρούχων που γνώρισα πρόσφατα. Η Ιωάννα Τσαντάκη και η Μαρίζα Παγκάκη είναι τα δύο ταλαντούχα κορίτσια που δημιούργησαν πρόσφατα τo Blameyourdaze.

 

Δύο cool κορίτσια με αγάπη για τη μόδα, που γνωρίστηκαν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Τα ρούχα τους, κάνουν τις καθημερινές εμφανίσεις, alternativeκαι άνετες. Αυτή η minimal διάθεση που έχει η συλλογή ρούχων τους, με εντυπωσιακές αλλά «ήρεμες» cutouts λεπτομέριες, ήταν τα στοιχεία που με εντυπωσίασαν και ένιωσα την ανάγκη να σας παρουσιάσω τη δουλειά τους.

 

1-6

 

 

Πρόσφατα, οι ίδιες,  μου παραχώρησαν μία miniσυνέντευξη, με σκοπό να τις γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

 

Κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για εσάς, πέρα από τη συλλογή των ρούχων σας

 

Γεννηθήκαμε στην Αθήνα, και οι δύο με σπουδές στο σχέδιο μόδας και στη σκηνογραφία. Έχουμε ασχοληθεί με το θέατρο και τη μόδα σε διάφορους τομείς. Συνεχίσαμε τις σπουδές μας στο Central Saint Martins αποκτώντας εργασιακή εμπειρία και στο Λονδίνο. Το Λονδίνο ήταν η αφετηρία της συνάντησής μας και τα επίθετα μας η αφορμή της συνεργασίας μας (!).

 

Πότε και πώς αποφάσισατε να δημιουργήσετε το δικό σας brand;

 

Η αφορμή για τη συνεργασία μας ήταν η έκθεση DRAFT.MADE. Aποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μικρή συλλογή εμπνευσμένη και επηρεασμένη από το concept της έκθεσης-fashion installation. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική, η συνεργασία μας άψογη και έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη συλλογή και να εξελίξουμε το Blameyourdaze.

 

Πως εμπνευστήκατετο brand name  “BLAME YOUR DAZE”.

 

Blameyourdaze ετυμολογικά σημαίνει κατηγόρησε τη σύγχυσή σου, το μπέρδεμα σου. Εμπνευστήκαμε το όνομα αυτό καθώς θεωρούμε πως μας αντιπροσωπεύει το καλλιτεχνικό προσωπικό μας ¨μπέρδεμα¨λόγω των διαφορετικών μας background τόσο στο χώρο της μόδας και της ενδυματολογίας όσο και στο χώρο της τέχνης γενικότερα.

 

Από πού αντλείτε έμπνευση για τις δημιουργίες?

 

Αντλούμε έμπνευση από ανθρώπους που γνωρίζουμε και καταστάσεις που βιώνουμε.

 

Μιλήστε μας για την τελευταία σας συλλογή. Τί περιλαμβάνει και πώς θα χαρακτήριζατε το ύφος της? (σε ποιούς τύπους γυναικών απευθυνεστε).

 

Η φετινή μας καλοκαιρινή μας συλλογή ονομάζεται “Around The World”. Τα ρούχα έχουν ονόματα από διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. χρησιμοποιήσαμε αέρινα υφάσματα, θηλυκές γραμμές αλλά και γεωμετρικά κοψίματα, μεταλλικές λεπτομέρειες. Στόχος μας για φέτος ήταν η δημιουργία ρούχων που είναι απλά και θηλυκά και μπορούν να φορεθούν τόσο στην πόλη όσο και στις διακοπές μας στο νησί.

 

Ποια είναι τα επαγγελματικά σχέδια και τα όνειρά σας για το μέλλον;

 

Στόχος μας είναι η συνεργασία με ανθρώπους από το χώρο της μόδας και της τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να έχουμε μια σταθερή ανοδική πορεία!

 

 

2-7

 

 

4-7

 

 

5-6

 

 

6-6

 

 

8-4

 

 

9-3

 

 

10-4

 

 

11-3

 

 

 

thenia
Fashion: to stand out, not to show off
www.thenia.gr

 

 

 

5 Σχόλια
  1. Black is my favorite color,too! Super,στυλάτα ρούχα ακριβώς του γούστου μου! Ερωτεύτηκα το δεύτερο μπλουζάκι με το βαθύ ντεκολτέ!

  2. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Συγχαρητήρια στα κορίτσια,κάθε προσπάθεια πρέπει να επιβραβεύεται.Θα ήθελα όμως να δω κάτι περισσότερο για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα και να σχηματίσω άποψη.
    Μουτς

  3. Καλησπέρα!Ενδιαφέροντα κορίτσια, με όρεξη για δουλειά κ ωραίες εμπνεύσεις!

  4. Δεν είναι μόνο η δουλειά τους που ξεχωρίζει αλλά και τα ίδια τα κορίτσια σαν χαρακτήρες είναι “minimal” και “fashion forward”. Xαίρομαι που σας άρεσε η δουλειά τους!! Είναι ευχάριστο να βλέπουμε νέες και ταλαντούχες δημιουργούς στην Ελλάδα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.