Environ Skincare: God Save the Queen

 

environ-_

 

 

 

Πριν καιρό ζητήσατε να σας γράψω για την Environ. Η αλήθεια είναι ότι σχεδιάζω πολύ καιρό αυτό το post γιατί θέλω τόσα να πω και τόσα να δείξω σε φωτογραφίες και ήθελα να είμαι σίγουρος ότι δεν θα παραλείψω κάτι.

 

Τα προϊόντα της Environ τα γνώρισα πριν περίπου 2 χρόνια, όταν ξεκίνησα τη συνεργασία με το συγκλονιστικό μακιγιάζ της Jane Iredale  Κοιτάζοντας για πρώτη φορά τις συσκευασίες και τις σειρές, θυμάμαι δεν εντυπωσιάστηκα. Μαθημένος από τις μεγάλες εμπορικές εταιρείες και τα ευφάνταστα marketing claims των πολυτελών brands, εδώ κάτι μου έλειπε. Σε καμία περίπτωση δεν με εντυπωσίαζε η ξερή αναγραφή face moisturizer ή anti oxidant gel ή απλά eye serum. Μου έλειπαν οι φράσεις ή λέξεις όπως  «δραματικά μειώνει», lifting, σύνθεση με εξωτικά φυτά κλπ. Την άφησα λοιπόν, στην άκρη του μυαλού μου. Κάτι όμως μου φώναζε να την ξαναδώ, να τη δοκιμάσω.

 

Για την ιστορία, η Environ δημιουργήθηκε από τον πλαστικό χειρουργό δρ. Des Fernandes, ο οποίος ήδη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, καινοτόμησε χρησιμοποιώντας πρώτος σε καλλυντικά προϊόντα αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Α σε υψηλά επίπεδα ισχύος. Ο λόγος για τον οποίο δημιούργησε τα προϊόντα περιποίησης δέρματος Environ ήταν για να προσφέρει ένα άριστο προϊόν που βασιζόταν στην πλέον σύγχρονη επιστημονική γνώση για την περιποίηση του δέρματος. Ο Δρ. Fernandes γνώριζε ότι τα καλλυντικά του μέλλοντος θα έπρεπε να περιέχουν ικανές ποσότητες βιταμίνης Α, βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών για να προστατεύουν το δέρμα από την φθορά που επιφέρει η συνεχώς αυξανόμενη υπεριώδης ακτινοβολία και να προσφέρουν ανάπλαση στο φωτογηρασμένο δέρμα.

 

Έτσι λοιπόν, όταν τελειώσα 2 πολύ επώνυμα προϊόντα (ένα serum για την ανομοιομορφία και τις καφέ κηλίδες, το οποίο δεν μου έκανε τίποτα και μία ενυδατική η οποία με πείραξε) κι αφού συμβουλεύτηκα τις υπεύθυνες εκπαίδευσης κι έκανα τη φοβερή δερμοανάλυση με το  εξαιρετικό μηχάνημα που θα βρεις σε πολύ ψαγμένους γιατρούς και αισθητικούς, το Visia, σχεδιάσαμε το κατάλληλο πρωτόκολλο για μένα.

 

Τι ήθελα να αντιμετωπίσω;

 

Τα εμφανή σημάδια ακμής, κοκκινίλες και κύστες που με ταλαιπωρούσαν

 

Μία αντιαισθητική δυσχρωμία στο κούτελο που από λάθος χρήση προϊόντος scrub και αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, μου χάρισα απλόχερα

 

Την λιπαρότητα μου (μεικτό δέρμα)

 

Και φυσικά την διαδικασία της γήρανσης (είτε από τη βιολογική ηλικία, είτε από τον τρόπο ζωής, το στρες, το κάπνισμα και τη διατροφή)

 

Επειδή μιλάμε για θεραπεία, αντιλαμβάνεστε ότι στην καθημερινή μου ρουτίνα μπήκαν αρκετά προϊόντα. To κάθε ένα όμως, αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό!

 

Για την λιπαρότητα μου (μεικτό δέρμα) και την ακμή: πάρα πολύ άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν λιπαρό δέρμα. Αν και σαφώς τα λιπαρά δέρματα έχουν την τάση να μην σπάνε εύκολα, πολλές φορές υποφέρουν από μαύρα στίγματα και σπυράκια. Το μυστικό εδώ λοιπόν, δεν είναι να πας να αφυδατώσεις και να στεγνώσεις το δέρμα, αλλά να απομακρύνεις και να εξισορροπήσεις  το σμήγμα. Τη λύση εδώ δίνουν τα προϊόντα της σειρά B- Active με αντισηπτικό tea tree oil. Από όλη τη σειρά, ξεχώρισα το λάδι προκαθαρισμού (ναι,ναι λάδι στη λιπαρότητα) Environ b- Active Sebu prep Pre- Cleasning Oil σε συνδυασμό με τη μάσκα Environ b- Active Sebumasque

 

sebuprep and sebumasque

 

Το εξαιρετικό αυτό λάδι συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας των λιπιδίων στο δέρμα. Αποτελεί το πρώτο βήμα στη ρύθμιση του προβληματικού δέρματος και των εξάρσεων, ενισχύοντας τη διάλυση του σμήγματος. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στην προσαρμογή του δέρματος στη χρήση προϊόντων με βιταμίνη Α και εξασφαλίζει επαρκή ενυδάτωση. Οι διαλυτικές του ιδιότητες επιτυγχάνουν επίσης την απομάκρυνση των λιπαρών ρύπων και του μακιγιάζ.

 

 

Πως χρησιμοποιείται: Πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό σου, βάζεις λίγο λάδι στο χέρι σου και κάνεις ελαφρύ μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια, απλώνεις μικρή ποσότητα από την αργιλώδη μάσκα. Ο συνδυασμός των δύο προσφέρει πολύ ωραία απολέπιση (χωρίς τον κίνδυνο να γδάρεις το δέρμα σου με κόκκους), ενυδατώνει και απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα, αποσυμφορεί το δέρμα, βελτιώνοντας την εμφάνισή του.

 

Το σύστημα του προ καθαρισμού η Environτο προτείνει πολλά χρόνια και αν παρακολουθείς την αγορά, θα έχεις διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες έχουν pre-cleansing oils.

 

Μετά από το βήμα του προ καθαρισμού – μάσκας, πλένομαι με το sebu wash, ένα υπέροχο, ήπια αφρίζον gel με σαλικυλικό οξύ και τεϊόδεντρο. Θα το λατρέψεις.

 

Τόνωση: όσες γνωρίζετε το 3 stepτης Clinique, σίγουρα θα ξέρετε τις clarifying lotion. Οι λοσιόν τόνωσης, συνήθως επαναφέρουν το PHτης επιδερμίδας στα φυσιολογικά επίπεδα, οι σχεδιασμένες όμως για λιπαρά ή ακνεικά δέρμα, δρουν παράλληλα στην επιφάνεια για να απολεπίσουν λίγο παραπάνω την προβληματική επιδερμίδα. Το δέρμα μου κυριολεκτικά το έσωσε η Alpha Toner Forte από τη σειρά Intensive. Μία εξελιγμένη σύνθεση που περιέχει υψηλά επίπεδα άλφα υδροξύ οξέων (AHA) και συγκεκριμένα γλυκολικό οξύ. Ενισχύει τον όξινο μανδύα του δέρματος και συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH, ενώ προετοιμάζει το δέρμα για την εφαρμογή των προϊόντων Environ και συμβάλλει στην καλύτερη διείσδυση των συστατικών της Environ.

 

Για τη δυσχρωμία μου: οι επιστήμονες λένε ότι άπαξ και προκληθεί ζημιά στα μελανοκύτταρα, δεν διορθώνεται. Πράγμα που σημαίνει ότι μία δυσχρωμία, αν δεν είναι επιφανειακή, ουσιαστικά δεν θεραπεύεται. Μπορεί να αποχρωματιστεί, αλλά αν κάτσεις πάλι αλόγιστα στον ήλιο, το πιο πιθανό είναι να εμφανιστεί ξανά.

 

Όταν γύρισα πέρσι τον Αύγουστο από τις διακοπές, έφερα μαζί μου και την προίκα μου… μια ωραία καφέ κηλίδα στο κούτελο. Αποφάσισα λοιπόν, να εμπλουτίσω τη ρουτίνα μου με τη σειρά Even Escence της Environ. H σειρά αποτελείται από την Environ Even Essence C-Boost Clarifying Cream μία υπέροχη λεπτόρρευστη κρέμα με βιταμίνη C σε πολύ σταθερή μορφή και βιταμίνη Ε που βοηθάει στις δυσχρωμίες αλλά και ευρυαγγείες και σπασμένα αγγεία (αν ζουλάς τη μύτη σου για να βγάλεις τα μαύρα στίγματα, σίγουρα θα έχεις μικρά κόκκινα αγγεία που … έχουν σπάσει)καθώς και την Clarifying Lotion, μία λοσιόν, εξειδικευμένης σύνθεσης η οποία διεισδύει βαθιά στο δέρμα και και στην ουσία, περιορίζει την παραγωγή μελανίνης στα κύτταρα του δέρματος εμποδίζοντας τη μεταφορά των μελανοσωμάτων.. Όπως θα δεις και στη φώτο, τα πάω μια χαρά!

 

sunspots

 

 

Κι έρχομαι στο αγαπημένο μου κομμάτι. Αντιγήρανση και νεανικό δέρμα με την Environ! Όλη η φιλοσοφία της εταιρείας για μένα. Τι χρειάζεται το δέρμα για να είναι υγιές; Βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πεπτίδια. Ποιες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά; Α+C+E. Και αυτά συν πεπτίδια αντιγήρανσης θα βρεις στις κρέμες της Environ.

 

Με μια ματιά το σύστημα περιποίησης της Environ

 

  • Μοναδικό σύστημα αυξανόμενων επιπέδων βιταμίνης A & C
  • Βιταμίνη Α στη φωτοπροστατευτική μορφή των εστέρων για μακροχρόνια, καθημερινή λύση.
  • Ισχυρό σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών βιταμινών, φυτικών συστατικών και πεπτιδίων που συνεργάζονται με τη βιταμίνη Α για άριστα αποτελέσματα.
  • Συσκευασίες που διατηρούν τη φρεσκάδα των συστατικών.

 

Φρέσκα, Ενεργά συστατικά

Βιταμίνη Α: Ομαλοποιεί όλα τα κύτταρα του δέρματος, προλαμβάνει και αντιστρέφει τη φωτογήρανση, μειώνει τις δυσχρωμίες, ανανεώνει και αναπλάθει, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος.

Βιταμίνη C: Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τη φωτογήρανση, μειώνει τις δυσχρωμίες, βελτιώνει τις ευρυαγγείες, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Βιταμίνη Ε: Προλαμβάνει τη φωτογήρανση, ενισχύει τις κυτταρικές μεμβράνες, μειώνει τις δυσχρωμίες, ανανεώνει και ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματος, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Βιταμίνες Β3, Β5 & Β12: Προλαμβάνουν τη φωτογήρανση, μειώνουν τις δυσχρωμίες,ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος.

Αντιοξειδωτικά: Προστατεύουν το δέρμα από το οξειδωτικό Stress και τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνουν τη φωτογήρανση και τις δυσχρωμίες, ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος.

Βιοπεπτίδια: έχουν αντιγηραντική δράση, ενισχύουν την ενυδάτωση, ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος και ενεργοποιούν τους ινοβλάστες.

D-Panthenol: Μειώνει τη γήρανση του δέρματος, μειώνει τις δυσχρωμίες, ανανεώνει τα κύτταρα της δέρματος, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες.

AHA & BHA: Μειώνουν τα σημάδια της φωτογήρανσης, ομαλοποιούν το χρώμα του δέρματος, ενισχύουν τον όξινο μανδύα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνουν την εμφάνιση του ακνεϊκού δέρματος.

 

 

AVST 1 to 5

 

Όποιος ξεκινάει τις κρέμες της Environ, ξεκινάει πάντα από το επίπεδο 1 και αυτό γιατί το δέρμα πρέπει να συνηθίσει στις καθαρές δόσεις βιταμινών που περιέχουν τα προϊόντα. Η βασική κρέμα AVST1 Face Moisturizer  είναι 24ωρη και μπορεί να φορεθεί και στην περιοχή των ματιών. Είναι μη λιπαρή και για όλους του τύπους δέρματος, αφού η βιταμίνη Α έχει την ικανότητα να διορθώνει και να εξισορροπεί τη λιπαρότητα.

 

Στην ουσία το δέρμα μαθαίνει να λειτουργεί σωστά και να ενυδατώνει όπου χρειάζεται. Οι 24ωρες κρέμες AVST παράγονται σε πέντε διαφορετικά επίπεδα ισχύος βιταμίνης Α και C. Όλες οι κρέμες περιέχουν αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και ενισχυτικά διείσδυσης. Οι AVST 3, 4 & 5 περιέχουν και πεπτίδια που προωθούν τη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης. Οι κρέμες AVST είναι εγκεκριμένες από το Swiss Vitamin Institute για την αποτελεσματικότητα των βιταμινών τους. Όπως αντιλαμβάνεσαι, όσο ανεβαίνουμε επίπεδα αλλάζει η ισχύς των βιταμινών και η δράση τους.

 

 

 

 

ENVIRON

 

 

 

 

Και κλείνω με το αγαπημένο μου αντηλιακό. Για το Rad Αntioxidant Sun Screen έχει μιλήσει και η Juliaαφού σε κάποιο παλαιότερο post της, το είχε στα αγαπημένα της.

 

Το RAD είναι το πρώτο αντηλιακό που ενσωματώθηκαν στην σύνθεσή του αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, Ε, και β-καροτίνηςοι οποίες αποδεδειγμένα ενισχύουν την δράση του αντηλιακού αφού πρακτικά δεσμεύουν άμεσα τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται.

 

Θα εκπλαγείς βλέποντας ότι το SPFτου είναι μόνο 15. Σίγουρα έχεις ακούσει όμως ότι από το SPF15 έως το SPF30 ή διαφορά προστασίας από την UVB ακτινοβολία είναι πολύ μικρή. Επίσης θα έχεις αντιληφθεί ότι για να δημιουργηθεί ένα αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, χρειάζονται πολλά χημικά φίλτρα, που οι σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν ότι δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα.

 

Στο RAD o Dr. Fernandes έχει ενσωματώσει ελάχιστα χημικά φίλτρα και αυτό κυρίως γιατί το απαιτούν κάποιες αγορές προκειμένου να μπορείς να διακινείς ένα προϊόν ενώ το κύριο αντηλιακό συστατικό είναι το Διοξείδιο του τιτανίου το οποίο είναι αντανακλαστικό αντηλιακό φίλτρο UVA και UVB και ταυτόχρονα αντιφλεγμονώδες.

 

Σε συνδυασμό με την AVST αποτελεί για μένα τον τέλειο συνδυασμό καθώς η βιταμίνη Α όσο βρίσκεται στο δέρμα, ενισχύει την αντιπροστατευτική του ιδιότητα. Το RADφοριέται σε πρόσωπο και σώμα ενώ είναι κατάλληλο και για παιδιά από 6 μηνών και πάνω.

 

 

rad

 

 

Ξέρετε, πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν μία κρέμα δουλεύει πραγματικά και προσφέρει κάτι παραπάνω στο δέρμα από ένα προσωρινό καλλυντικό εφέ. Και θα σας πω ότι  πραγματικά είναι η πρώτη φορά που έχω μείνει πιστός σε μία εταιρεία καθώς όχι μόνο βλέπω και νιώθω βελτίωση στην ποιότητα του δέρματός μου αλλά το βλέπουν και άλλοι που γνώριζαν το πώς ήταν το δέρμα μου πριν το τροφοδοτήσω με τα προϊόντα της Environ

 

Τι λες; Είσαι έτοιμη να γίνεις μια glowing Queen; Δοκίμασε κι εσύ την Environ και νιώσε τη διαφορά. Θα με θυμηθείς!

 

Ακόμα καλύτερα, συντονίσου εδώ αύριο γιατί ίσως σε περιμένει μια έκπληξη.

 

 

Είμαι ο Κωνσταντίνος.

Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσίαζω και στο e-shop www.beautypaths.eu

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Ευχαριστούμε Κωνσταντίνε για την ενημέρωση.Η αλήθεια είναι ότι δεν την γνώριζα την συγκεκριμένη εταιρεία μέχρι που όπως σωστά ανέφερες η Τζούλια την είχε στα αγαπημένα της προϊόντα. Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις τη χρήση τους από το επίπεδο 1 της αντιγηραντικής τους σειράς μέχρι να συνηθίσει το δέρμα.Ενδιαφέρον…

  2. Γεια σου Κωνσταντίνε!Κάτι μου θυμίζει το όνομα αυτό,μπορεί να έχει αναφερθεί στο bb.Πάντως,είναι ενδιαφέρον κ γι’αυτό σε ευχαριστούμε!

  3. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Κωνσταντίνε μου με έσωσες!Ακριβώς αυτό έψαχνα, φροντίδα προσώπου για bbboy.Κι αφού συνδιάζει αποτελεσματικότητα,λιτές κομψές συσκευασίες ακόμα καλύτερα.Ευχαριστώ πολύ.
    Μουτςςςς

  4. Καλησπέρα!!! Πολύ ενδιαφέρον άρθρο το σημερινό,ειδικά τη στιγμή που κ εγώ έχω μια μεγάλη καφέ κηλίδα κατακούτελα,η οποία προέκυψε μετά την δεύτερη εγκυμοσύνη μου (ορμονικοί λόγοι)..Η σειρά Even Escence μου φαίνεται πολύ ελκυστική..Πού θα μπορούσα να την βρω?

  5. Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας , ειδικά για μια εταιρία που προσωπικά δε γνωρίζω (και πολύ στεναχωρέθηκα γι’αυτό!)Το σίγουρο όμως ότι μετά την ανάλυση που κάνατε στο κάθε προϊόν, θα τα ψάξω σίγουρα. Ευχαριστούμε πολύ!

  6. Ενδιαφέρον άρθρο!!! Ευχαριστούμε..

  7. Συμφωνώ και επαυξάνω, Κωνσταντίνε! Με τα προϊόντα Environ νιώθεις τη διαφορά. Δοκίμασε να αναμείξεις το αντιηλιακό RAD με το Antioxidant gel. Εξαιρετική προστασία!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.