Μακιγιάζ: Τα 10 αγαπημένα (και προσιτά) προϊόντα του νεσεσέρ μου!

 

DSC03950

 

 

Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στο νεσεσέρ μου και, αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη φορά που θα κάνουμε κάτι τέτοιο μαζί. Προσωπικά λατρεύω τέτοιου είδους posts, επειδή μ’ αρέσει να παίρνω ιδέες λέω εγώ, επειδή είμαι περίεργη, λένε όσοι με ξέρουν.

 

Το νεσεσέρ που θα σας δείξω είναι αυτό που κουβαλάω πάντα μαζί μου, μέσα στη τσάντα μου. Περιλαμβάνει αγαπημένα μου, αρκετά οικονομικά προϊόντα μακιγιάζ, που με έχουν σώσει από πολλές και συχνά δύσκολες καταστάσεις όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Είναι ακόμη το νεσεσέρ που έχω μαζί μου όταν κοιμάμαι στο φίλο ή στην κολλητή μου.

 

Και αν σας κάνει εντύπωση το γεγονός πως ούτε ένα προϊόν επιλεκτικής δεν βρίσκεται μέσα, σας πληροφορώ πως είμαι πολύ προστατευτική με τα καλλυντικά μου και ειδικά με όσα έχουν πολυτελή ή γυάλινη συσκευασία.

 

Ποτέ δεν θα ρίσκαρα να τα “πετάξω” μέσα σε ένα νεσεσέρ, γι’ αυτό και τα τοποθετώ πάντα προσεκτικά μες στο συρτάρι μου. Έτσι τα προστατεύω από γραντζουνιές και φθορές γενικότερα. Με τα προϊόντα ευρείας όμως δεν έχω αυτό το φόβο. Συνήθως οι συσκευασίες τους είναι πλαστικές και πολύ ανθεκτικές, κατάλληλες για νεσεσέρ και για τσάντες.

 

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα προϊόντα που βρίσκονται μέσα στο δικό μου νεσεσέρ.

 

Πρόσωπο:

 

Το νέο Infallible 24H-Matte της L’Oreal Paris είναι το foundation που δεν αποχωρίζομαι. Προσφέρει υψηλή κάλυψη και υπέροχη ομοιομορφία, χωρίς η επιδερμίδα να δείχνει υπερβολικά φορτωμένη. Έχει λεπτή υφή και απλώνεται εύκολα στο δέρμα ακόμη και με τα δάκτυλα. Παράλληλα είναι πολύ ανθεκτικό στον ιδρώτα και τη λιπαρότητα και ως εκ τούτου διατηρείται αναλλοίωτο για πολλές-πολλές ώρες. Το καλύτερο; Έχει εκατό τοις εκατό ματ τελείωμα κι έτσι δεν χρειάζεται να κουβαλάω μαζί μου και πούδρα.

 

 

Ένα concealer είναι πάντα απαραίτητο για να σε βοηθήσει να κρύψεις μαύρους κύκλους, έντονες ατέλειες και τυχόν σπυράκια. Εγώ διαλέγω το Healthy Mix της Bourjois για δύο λόγους. Πρώτον είναι έντονα καλυπτικό. Δεύτερον έχει πολύ καλή διάρκεια στην επιδερμίδα.

 

Για να δώσω χρώμα στην επιδερμίδα μου επιλέγω δύο προϊόντα. Με τις μπρονζέ πέρλες Avon Glow της Avon “ζεσταίνω” το πρόσωπό μου και εξασφαλίζω το εφέ ηλιοκαμένης επιδερμίδας που τόσο λατρεύω. Με το Creme Puff Blush της Max Factor δίνω χρώμα στα μάγουλα για να δημιουργώ όψη φρέσκου και υγιούς δέρματος. Η απόχρωση Νο 15 είναι από τις αγαπημένες μου.

 

Τέλος έχω πάντα μαζί μου το Blush Brush από Real Techniques ή αλλιώς το πινέλο “πασπαρτού” όπως συνηθίζω να λέω. Αν και είναι σχεδιασμένο για την εφαρμογή του ρουζ, εγώ το χρησιμοποιώ για να τοποθετώ ρουζ, bronzer, ακόμη και πούδρα στο πρόσωπό μου και είναι καλό σε όλα τα παραπάνω. Έχει πολύ πυκνές, μεταξένια απαλές τριχούλες και αν και το χρησιμοποιώ καθημερινά για περισσότερο από ένα χρόνο, παραμένει σαν καινούριο. Σας έχω και νέα! Πλέον τα πινέλα Real Techniques μπορούμε να τα βρούμε και σε ελληνικά e-shops.

 

 

DSC03953

 

 

Μάτια – Χείλη:

 

Για το μακιγιάζ των ματιών δεν κουβαλάω μαζί μου πολλά προϊόντα. Σκιές και eyeliner τα αποφεύγω γιατί εδώ που τα λέμε δεν θα ήταν και πρακτικό να τα χρησιμοποιήσω εκτός σπιτιού, ειδικά αν σκεφτείτε πως χρειάζομαι πολύ χρόνο για την εφαρμογή τους.

 

Ένα προϊόν όμως που μπήκε στο νεσεσέρ μου μια για πάντα είναι το μολύβι Matte Kajal της The Body Shop. Είναι μαύρο, έντονο, πολύ μαλακό και το χρησιμοποιώ με τους εξής τρόπους. Είτε το εφαρμόζω στην εσωτερική γραμμή του ματιού, είτε σύρριζα -και αρκετά απρόσεχτα- στις άνω βλεφαρίδες. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση το “σβήνω” αμέσως μετά την εφαρμογή του με απαλές κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα δάκτυλα, ή ένα πινέλο. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνω το πιο εύκολο και τέλειο smoky μακιγιάζ.

 

Δύο mascara επιλέγω, μία για τις βλεφαρίδες και μία για τα φρύδια. Η Lash Sensational της Maybelline New York προσφέρει ένταση, όγκο, μήκος και καμπύλη στις βλεφαρίδες μου εύκολα και γρήγορα και η Brow Artist Plumper της L’Oreal Paris σταθεροποιεί τα φρύδια μου και γεμίζει ελαφρά τα κενά τους.

 

Για τα χείλη έχω βολευτεί πολύ με έναν συνδυασμό κραγιόν και lip gloss της essence σε nude απόχρωση. Το nude είναι “εύκολο” και δένει με κάθε μακιγιάζ, γι’αυτό και επιλέγω τα συγκεκριμένα προϊόντα. Το κραγιόν είναι το long lasting lipstick στην απόχρωση 03. Nude, μοβ-καφέ με πλούσια, κρεμώδη υφή και έντονη απόδοση στα χείλη. Το lip gloss είναι επίσης η 03 απόχρωση της σειράς XXXL lipgloss.

 

Τέλος, από το νεσεσέρ μου δεν θα μπορούσε να λείπει το Baby Lips Dr Rescue της Maybelline New York. Είναι πολύ ενυδατικό, επανορθώνει τα σκασμένα χείλη και τα χρωματίζει απαλά με ένα υπέροχο ροζ χρώμα.

 

DSC03960

 

 

 

Αυτό λοιπόν είναι το περιεχόμενο του νεσεσέρ μου. Χρησιμοποιείτε κι εσείς κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα; Ποιο προϊόν δεν λείπει ποτέ από το δικό σας νεσεσέρ;

 

 

 

Ιωάννα Μανέτα

9 Σχόλια
  1. Γεια σας!Μου αρέσει να βλέπω νεσεσέρ!Κι εγώ έχω μαζί μου λίγα πραγματάκια,το κραγιόν που φοράω εκείνη την ημέρα,ένα μολύβι κι ένα gloss.Όταν είχα ένα μικρό δειγματάκι πούδρας,το έπαιρνα κι αυτό.Γενικά,όταν βάφομαι,θέλω τα χέρια μου να είναι πεντακάθαρα.Γι’αυτό,και αποφεύγω να έχω ένα νεσεσέρ κοινό κ για το σπίτι κ για έξω.Είμαι πολύ εμμονική με την καθαριότητα τους.Έτσι,όταν θέλω να πάρω κάτι μαζί μου,το βάζω σε ξεχωριστό νεσεσέρ.
    Όσο για τα προϊόντα ευρείας δεν τα πολυεμπιστεύομαι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

  2. @Marianna: Τις ελάχιστες εξαιρέσεις περιμένουμε να ακούσουμε για να μαθαίνουμε και εμείς….

  3. @julia,μου αρέσει το makeup mat perfect της erre due,οι mascara της maybelline και το σαμπουάν orzene.Δυστυχώς,διάφορα άλλα που έχω δοκιμάσει με έχουν απογοητεύσει.Όχι όμως ότι δεν έχει συμβεί κι αυτό με brands επιλεκτικής.

  4. Όλα τα προιόντα του νεσεσέρ της Ιωάννας τα βρίσκω εύχρηστα και με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Συνήθως χρησιμοποιώ ευρείας ή κατευθυνόμενης χρήσης προιόντα και σχεδόν πάντα Avon που σε μένα έχουν ταιριάξει απόλυτα,εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Από το νεσεσέρ μου δεν λείπει ποτέ το μηχανικό μολύβι glimmerstick diamonds σε μαύρο από AVON,η νέα της μάσκαρα winged out σε μαύρο βέβαια που απογειώνει τις βλεφαρίδες,η πούδρα και μεικ απ μαζί ideal flawless,οι αγαπημένες μου πέρλες που φοράω αντί για ρουζ και το λιπ γκλος ultra glazewear fuchsia frenzy που δίνει έντονο χρώμα και λάμψη στα χείλη..Αγαπημένα μου προιόντα με super αποτελέσματα!

  5. Λατρεύω τα ευρείας κατανάλωσης καλλυντικά που τα γνώρισα μόλις άρχισε η κρίση και πλέον δεν τα αλλάζω και λεφτά να είχα! ΛΑτρεμένς οι μάσκαρα της Maybelline έχω δύο τρεις που χρησιμοποιώ αυτόν τον καιρό. Πάντα στην τσάντα μου υπάρχει ένα Baby Lip για ενυδάτωση και λίγο χρώμα στα χείλη. Πρόσφατα λάτρεψα το primer της ERRE DUE για το μέικ απ αλλά ζαχαρών και το αντίστοιχο primer για τα μάτια μόλις μου τελειώσει η μεγάλη μου αγάπη, το eyeshadow primer της Radiant. Έρωτας τα silky blushes της Seventeen και τα Vinyl Lip glosses της Radiant. Εθισμός το διάφανο μολύβι χειλιών της Essence και μόλις ανακάλυψα την UMA και την Beauty Line Cosmetics!

  6. καλησπερα. Στο δικο μου νεσεσερ τσαντας υπαρχει παντα κραγιον ματ συνηθως μπορντω το χειμωνα ERRE DUE η πορτοκαλι η ροζ αναλογως τα ρουχα που φοραω το καλοκαιρι. Παντα πουδρα της MAX FACTOR μασκαρα και μολυβι lancome η clinigue. Καλο βραδυ

  7. Τζα!!!Καλησπέρα bb.Αυτό που στο νεσεσέρ σας κουβαλάτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα πώς το κάνετε;Γιατί εγώ δεν μπορώ με τίποτα 🙁

  8. Πολύ μου αρέσει αυτό!!! Είναι η καλύτερη έρευνα αγοράς πιστεύω!!! Τα δικά μου αγαπημένα προϊόντα που υπάρχουν τουλάχιστον 2 χρόνια στο νεσεσέρ μου (και πιστέψτε με τα περισσότερα αλλάζουν τακτικά)είναι το μολύβι ματιών της Bare Minerals σε μαύρο, το οποίο και στο εσωτερικό των ματιών να το βάλεις θα μείνει εκεί για όλη την ημέρα και είναι τόοοσο μαλακό! και πλέον έχω λατρέψει όλες τις mascara τις Essense για όγκο. Ποτέ δεν πίστευα ότι μια τόσο οικονομική εταιρία θα με άφηνε περισσότερο ικανοποιημένη από Dior, Lancome και τα σχετικά…Α και για τα χείλη οπωσδήποτε lipgloss της ELF!

  9. Εξαιρετικής ποιότητας κραγιόν έχει η mdprofessionel.Προσιτή τιμή,γεμάτο χρωμα…θα με θυμηθείτε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.