Αστρολογία: Ανάδρομος Ερμής από σήμερα. Ε, και; (το εγχειρίδιο του διαβασμένου, bb girl!

hermes2

 

Έλα, παραδέξου το.

Αν όχι εσύ η ίδια (που ξέρεις τώρα τι τρομερή και φοβερή κερκίδα είμαστε εδώ μέσα όλες μας, σιγά μη σε κατακρίνουμε), τότε έχεις οπωσδήποτε μία φίλη η οποία, κάθε που ακούει Ερμή ανάδρομο μόνο εξορκιστή που δε φωνάζει! Η φαρσοκωμωδία «Ανάδρομος Ερμής, ένα ξεκάθαρο σημάδι του επερχόμενου Αρμαγγεδώνα», θα λάβει τέλος εδώ και τώρα.

 

 

Θα σε ξεναγήσω στον καυτό, μικρό πλανήτη, τα μυστικά του και την ιδιοτροπία της αναδρομής του.

 

Όπλο μας, το Ε.Α.Α.Α. (Ερωτηματολόγιο Απελπισμένης Αστρολογικής Ασχετοσύνης). Πάμε να απαντήσουμε τα πιο συχνά, φλέγοντα ερωτήματα που συνήθως έχουμε για τον περίφημο ανάδρομο!

 

–         Γιατί ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος;

 

Κατ΄αρχήν, ο Ερμής μια χαρά μονίμως ευθέως πάει. Εμείς από εδώ, και λόγω της κίνησης των ουρανίων σωμάτων, έχουμε την εντύπωση ανά κάποια διαστήματα, ότι είναι στάσιμος κι ότι ακολούθως, για ένα διάστημα 3 περίπου εβδομάδων κάνει «όπισθεν». Επίσης, ξέρε πως όλοι οι πλανήτες έχουν τέτοια ανάδρομη κίνηση.

 

–         Και γιατί τρωγόμαστε με τον Ερμή και όχι με τους άλλους;

 

Γιατί ο Ερμής το κάνει συχνότατα μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος (4, ή και 5 φορές το χρόνο!) . Επίσης, γιατί αφορά, και λόγω συχνότητας και λόγω ποιότητας και ενεργειών του πλανήτη, την καθημερινότητά μας άμεσα και χειροπιαστά.

 

–         Δηλαδή;

 

Ο Ερμής είναι η ενέργεια που μιλά για Μυαλό. Επικοινωνία, Σκέψη, Λόγο, Κίνηση. Μάθηση επίσης – αντίληψη, μεταδοτικότητα, αλλά και κάθε μορφής Πληροφορία. Είναι η ψυχρή λογική, η μαθηματική σκέψη, είναι η χώρα όπου δεν υπάρχει συναίσθημα ούτε δείγμα! Και, ανάλογα σε ποιο ζώδιο, σε ποιόν οίκο και με τι όψεις είναι στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, φωτογραφίζει την ποιότητα του μυαλού μας, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, το λέγειν μας, την αντίληψή μας και τη δυνατότητά μας για μάθηση.

 

Προφανώς, κατά τη διάρκεια αυτής της «όπισθεν ολοταχώς» κατάστασης, το πρώτο που μπερδεύεται είναι η επικοινωνία.

 

Από το πολύ απλό άλλα να λέει ο ένας σύζυγος κι άλλα να καταλαβαίνει ο άλλος, μέχρι να φύγει το e-mailπου προορίζεται για το amore όπου του περιγράφεις λεπτομερώς τι θα φοράς το βράδυ και τι θα του κάνεις προς τον CEO της εταιρείας όπου εργάζεσαι, με ccστη μισή νομική υπηρεσία. Ε, μια αναστάτωση θα τη φέρει, στην καλύτερη περίπτωση (η απόλυση, κάποιο εγκεφαλικό και η σεξιστική συμπεριφορά από τη μισή νομική υπηρεσία είναι όλα παρακλάδια της χειρότερης περίπτωσης, που δε θα την αναλύσουμε εδώ!)

 

 

–         Α παπά, σκιάχτηκα!

 

Αυτό που θα σε βοηθήσει, είναι μία άλλη ποιότητα που έχει ο Ερμής – η Οργάνωση, αγαπημένη μου, σώζει ζωές. Διπλοσημείωσε σημαντικά ραντεβού, ανάβαλλε αν είναι εφικτό σημαντική αλληλογραφία, meetings και συναντήσεις αλλά εάν αυτό είναι ανέφικτο, μη φοβηθείς να γίνεις υπερβολική και βεβαιώσου ρωτώντας ξανά και ξανά και επαληθεύοντας είκοσι φορές ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές κατάλαβαν τα ίδια ακριβώς πράγματα.

 

–         Ποια ζώδια επηρεάζει;

 

Πιες ένα νεράκι. Επηρεάζει όλα τα ζώδια. Το ότι έχουμε ανάδρομο Ερμή στους Διδύμους, πχ, δε σημαίνει ότι κλαίνε μόνο οι Δίδυμοι. Όλοι έχουμε Δίδυμο κάπου στο χάρτη μας. Όλοι έχουμε τα πάντα κάπου στο χάρτη μας. Όλες οι ζωδιακές ενέργειες αποτυπώνονται διαφορετικά μεν, ακριβοδίκαια δε. Οπότε ναι, κλαίνε στο σπίτι των Διδύμων, αλλά περνάμε όλοι για καφέ και παξιμάδι.

 

 

god ermis

 

 

 

–         Και σε ποιους τομείς της ζωής αναφερόμαστε;

 

Κρατάς τη λέξη Επικοινωνία. Κι επίσης, ξέρε πως ο Ερμής κυβερνά τις αδελφικές σχέσεις, τα ταχυδρομεία , τους γείτονες, τα ταξίδια, τις αγοροπωλησίες, τις δημόσιες σχέσεις, τις εκδόσεις, τα ραντεβού, τη διαφήμιση, τις online υπηρεσίες (πλην του κυβερνοχώρου, που είναι το βασίλειο Υδροχόων και Ουρανού), τους couriers, τους δασκάλους, τη βασική εκπαίδευση, τα media, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτοί είναι οι τομείς όπου είναι πιο πιθανό να παρουσιαστούν ευτράπελα, παρεξηγήσεις, και μπερδέματα.

 

–         Και 20, 25 μέρες πόσο κρατάει, θα είμαι στην τσίτα;

 

Ναι. Αν είσαι πολύ τεμπελάκι, πρόσεχε μόνο τις πρώτες και τις τελευταίες μέρες, τα μεγάλα γλέντια συνήθως συμβαίνουν τότε.

 

–         Υπάρχει κανείς να την περνάει λίγο καλύτερα αυτή την περίοδο;

 

Χμ. Ναι. Όσοι έχουν γεννηθεί με τον δικό τους, προσωπικό Ερμή ανάδρομο, αυτές τις περιόδους τα πάνε αισθητά καλύτερα. Είναι σαφέστεροι, πιο κατανοητοί, αντιλαμβάνονται ευκολότερα, γρηγορότερα, σωστότερα. Η ενέργεια του προσωπικού τους Ερμή συντονίζεται με την ενέργεια του διελαύνοντος Ερμή και τους κάνει λιγότερο aliens από ό,τι συνήθως είναι (ναι, λιγουλάκι είναι!)

 

–         Υπογράφω;

 

Μόνο αυτόγραφα. Συμβόλαια, ρήτρες, αγοραπωλησίες αυτοκινήτων, σπιτιών κλπ  καλύτερα όχι. Αν δε γίνεται αλλιώς, κουβάλα μαζί σου την άνωθι αναφερθείσα νομική υπηρεσία, βάλε τους να τα διαβάσουν όλα, να βγάλουν περίληψη και νόημα, να στα πουν, να τα καταλάβεις, και μετά υπογράφεις.

 

–         Ταξιδεύω;

 

Φυσικά. Τα εισιτήρια τα κρεμάς από το λαιμό σου όπως έχουν τα συμπαθέστατα Αγίου Βερνάρδου το κονιάκ, διπλοτσεκάρεις τις πτήσεις, τα δρομολόγια και βεβαίως, την ώρα! Η πεθερούλα μου κάποτε έχασε την πτήση της για Κωνσταντινούπολη γιατί πήγε με θερινή ώρα ενώ είχε αρχίσει η χειμερινή ή το αντίθετο (τα μπερδεύω) – βέβαια δεν πτοήθηκε γιατί είναι Τοξότης, έφυγε με λεωφορείο, αλλά τέλος πάντων, το νόημα το πιάνεις!

 

–         Ερωτεύομαι;

 

Μακάρι να μας ρώταγε η κεραμίδα, πότε μας έρχεται πλαγιομετωπικά. Φυσικά κι ερωτεύεσαι, σε ερωτεύονται κι όλα τα καλά. Παντρεύεσαι επίσης άφοβα – δώσε λίγη παραπάνω βάση στο κεφάλαιο «Οργάνωση», για να μην έχουμε το μυστήριο στην Κυψέλη, τον παπά στο Κεφαλάρι και το σόι στο τρένο για Άργος – Ορεστικό. Κρίμα.

 

–         Επεμβάσεις υγείας;

 

Ωραία ερώτηση – με ανάδρομο Ερμή προσωπικά θα προχωρούσα σε όποια επέμβαση. Εκείνο το οποίο θα φρόντιζα να εξασφαλίσω, με δεύτερη ή και τρίτη ιατρική γνώμη, είναι η σωστή διάγνωση.

 

 

Έχοντας αναλύσει, λοιπόν, κατά τα βασικά του γνωρίσματα, τον πιο τσαχπίνη, συχνό και διάσημο ανάδρομο της Αστρολογίας, ελπίζω να αντιμετωπίσεις τις ερχόμενες τρεις εβδομάδες με ένα άλλο όπλο του Ερμή: με χιούμορ!

 

 

Και να θυμάσαι, πως το βασικότερο πράγμα που έχει να σου πει η Αστρολογία, είναι να μη φοβάσαι τα αστέρια, ούτε τη λαμπερή σκόνη, ούτε το μαύρο κενό ανάμεσά τους – είσαι φτιαγμένη από τα ίδια ακριβώς υλικά που είναι κι αυτά, και το μήνυμά τους είναι, τελικά, ένα: ζήσε τα όλα, και ολόκληρα!

 

Astrally Yours,

ElizaBBeth

 

 

 

5 Σχόλια
  1. Εμάς πάντως στη δουλειά τα μαχαίρια έχουν βγει,και στις επόμενες τρεις εβδομάδες περιμένουμε περισσότερες εντάσεις….

  2. Καλύτερη ανάλυση και για τα dos and don’ts δε γίνεται! Ξεστραβώθηκα λίγο γιατί η αλήθεια είναι ότι με έβαζα σε καραντίνα τις τρεις αυτές εβδομάδες. Φτου ξελευτερία λοιπόν αλλά το μυαλό τέρμα γκάζι!
    Ευχαριστούμε!

  3. Πολύ ευχάριστο άρθρο, να καταλάβουμε κι εμείς πώς στο καλό λειτουργεί αυτός ο Ερμής! Έφερε και λίγο γέλιο μέσα στο χάος που μου ήδη αρχίσει να μου φέρνει η αναδρομικότητα του Ερμή… ουφ!

  4. Οκ,το λύσαμε κι αυτό.Ανάδρομος Ερμής όχι απαραίτητα κακό αρκεί να οργανωθούμε.Άρα ως παρθένος που ένα κάτι με την οργάνωση το χω όσο να ναι, τι κάθομαι κι ανησυχώ? Ή πάλι λάθος κατάλαβα?? 🙁

  5. Λεπτομερεστατη αναλυση για τον αγγελιοφορο των θεων..εννοειται οτι ουτε θα αγορασω κατι καινουργιο και θα προσπαιησω να μην υπογραψω,αλλα καπου εχω σκουσει οτι με αναδρομο Ερμη ευνοουνται οι αγορες απο δευτερο χερι και οτι μπορει να σου επιστραφουν χρηματα που σου χρωστουσαν..Ισχυει αγαπημενη μας αστρολογε???Εμενα με καιει το τελευταιο..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.