Bio Oil, Make Up Tips!

bio-oil-make up 1

 

Μπορεί ένα προϊόν περιποίησης να χρησιμοποιηθεί και στη διαδικασία του μακιγιάζ; Όχι μόνο με έναν, αλλά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Όταν το προϊόν αυτό είναι το bio-oil, όλα γίνονται! Σήμερα λοιπόν θα δούμε μαζί πως μπορούμε να κάνουμε το πολυχρηστικό λάδι περιποίησης bio-oil ακόμη πιο πολυχρηστικό.

 

Χρησιμοποιώντας το ασταμάτητα για περισσότερο από ένα χρόνο, ανακάλυψα τρόπους χρήσης του που ούτε καν φανταζόμουν. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς σχετίζονται με το μακιγιάζ και τους βρίσκω ιδιαίτερα έξυπνους και πρακτικούς. Όπως συμβαίνει και στην περιποίηση, έτσι και στο μακιγιάζ, το bio-oil μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση πολλών άλλων προϊόντων και να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα στη τσέπη μας και χώρο στο νεσεσέρ μας.

 

Προετοιμασία:

 

Για να μπορέσουν τα προϊόντα μακιγιάζ να εφαρμοστούν όμορφα και ομοιόμορφα στο πρόσωπό μας, αλλά και για να αποκτήσουν διάρκεια μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη, πρέπει η επιδερμίδα μας να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να τα δεχτεί. Σε μία ενυδατωμένη και λεία επιφάνεια όλα λειτουργούν καλύτερα και αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να πετύχουμε.

 

 

Ας ξεκινήσουμε από το πρόσωπο. Αν έχετε σπυράκια, ατέλειες, ή ουλές στο πρόσωπό σας, εφαρμόστε μία με δύο σταγόνες bio-oil πριν το foundation. Στα πολύ ξηρά σημεία επιμείνετε λίγο παραπάνω, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα. Αμέσως η επιδερμίδα σας θα ενυδατωθεί και οι ατέλειες θα απαλυνθούν αισθητά. Τα ξηρά σημεία δεν θα είναι πλέον ξηρά και το foundation θα απλωθεί πολύ καλύτερα και πιο ομοιόμορφα, αφού δεν θα υπάρχουν πια “σκασίματα” και έντονες ατέλειες για να συγκεντρωθεί τριγύρω τους. Αυτό σας το λέω εκ πείρας. Εκεί δίπλα στα χείλη μου, έχω ένα συγκεκριμένο σημείο που είναι μονίμως ξηρό. Το foundation συγκεντρώνεται εκεί, δημιουργώντας αυτό το αντιαισθητικό αποτέλεσμα που όλες γνωρίζουμε. Με το bio-oil έχω λύσει το πρόβλημα. Μια σταγόνα πριν το make up και όλα υπό έλεγχο.

 

 

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα βλέφαρα (αρκεί να μην είναι πολύ λιπαρά και να μην έχετε ιδιαίτερες ευαισθησίες στην περιοχή). Εφαρμόστε την ελάχιστη ποσότητα πριν την εφαρμογή της σκιάς, περιμένετε λίγο να απορροφηθεί και αμέσως θα δείτε πόσο πιο όμορφα (και πιο σταθερά) θα απλωθεί.

 

Και για να κλείσουμε το κομμάτι της προετοιμασίας θα περάσουμε στα χείλη. Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από τα σκασμένα, ξεφλουδισμένα χείλη που έχουν κραγιόν πάνω τους. Αν σκεφτείτε λίγο το αποτέλεσμα θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Απεναντίας, όταν τα χείλη είναι απαλά και λεία, το κραγιόν τα “απογειώνει”. Τα κάνει να δείχνουν θελκτικά, ζουμερά, και πολύ εντυπωσιακά. Και κάπου εδώ εμφανίζεται το Bio-Oil. Πριν βάλουμε το κραγιόν μας εφαρμόζουμε μια σταγόνα στα χείλη μας. Περιμένουμε λίγο να δράσει και αμέσως έχουμε τη λεία επιφάνεια που χρειαζόμαστε. Το κραγιόν εφαρμόζεται πανεύκολα, διαρκεί περισσότερο και τα χείλη μας δείχνουν υπέροχα.

 

 

bio-oil-make up 2

 

Λάμψη

 

Ολόκληρο το χρόνο, κυρίως όμως τώρα το καλοκαίρι, η λάμψη είναι ένα από τα βασικά μας ζητούμενα. Λάμψη καλοκαιρινή που αναδεικνύει τα “δυνατά” μας σημεία και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Με τη βοήθεια του bio-oil μπορούμε να την αποκτήσουμε.

 

Μία σταγόνα στα ζυγωματικά, μετά την εφαρμογή του foundation, είναι αρκετή για να δημιουργήσουμε αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό εφέ ενυδάτωσης που αντανακλά το φως και προσφέρει λάμψη. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο τονίζονται οι γωνίες μας, αλλά ταυτόχρονα το πρόσωπό μας ακτινοβολεί υγεία, με ένα αποτέλεσμα πολύ πιο φυσικό από εκείνο του highlighter σε μορφή πούδρας.

 

Χρησιμοποιώντας το ξανά ως highlighter σε υγρή μορφή, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστη ποσότητα στο κόκαλο του φρυδιού και στο σημείο πάνω από τα χείλη για να εντείνουμε περισσότερο το φωτεινό εφέ ενυδάτωσης και να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τα μάτια και τα χείλη μας.

 

Tέλος, προσθέτοντας λίγες σταγόνες στους ώμους και στο ντεκολτέ μας, μπορούμε εύκολα να αναδείξουμε το καλοκαιρινό μας μαύρισμα, κάνοντάς το πιο εξωτικό και περισσότερο λαμπερό.

 

 

Mix it:

 

Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά απολαμβάνω, είναι το να αναμειγνύω μία σταγόνα bio-oil με το foundation που πρόκειται να εφαρμόσω στο πρόσωπό μου. Συγκεκριμένα, παίρνω το πιο ματ και σταθερό foundation που έχω στη κατοχή μου και, αφού προσθέσω bio-oil, πετυχαίνω τον πιο τέλειο συνδυασμό. Το αποτέλεσμα είναι σταθερό, αψεγάδιαστο και μη-λιπαρό, ταυτόχρονα όμως φωτεινό και φυσικό. Επειδή τα super καλυπτικά foundation έχουν γενικά την τάση να προσθέτουν χρόνια στην εμφάνιση, το bio-oil με βοηθά να εξισορροπώ την κατάσταση, εξασφαλίζοντας υψηλή κάλυψη και δροσερό αποτέλεσμα.

 

Μία επίσης χρήσιμη συμβουλή, είναι να αναμίξετε μια σταγόνα bio-oil με σκιά σε μορφή σκόνης. Η σκιά αμέσως θα πάρει κρεμώδη-υγρή υφή και θα απλωθεί μεταξένια στα βλέφαρα. Ακόμη, θα αποκτήσει πολύ πιο έντονη απόδοση (εντυπωσιακά έντονη) και θα διαρκέσει περισσότερο. Το παραπάνω tip είναι ιδανικό να εφαρμόζεται σε σκιές που απλώνονται δύσκολα ή που δεν “γράφουν” έντονα, ή σε σκιές σας που έσπασαν και δεν θέλετε να τις πετάξετε. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

 

 

bio-oil-make up 3

 

 

Αυτά λοιπόν ήταν τα tips μου για χρήση του bio-oil και στο μακιγιάζ.

 

Έχετε δοκιμάσει κάποιο;

 

Ποιο θα δοκιμάσετε πρώτο;

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλημέρα, διάβαζα τα reviews των κοριτσιών για το Bio Oil και ήμουν σχεδόν έτοιμη να πάω να το αγοράσω. Το επόμενο πρωί έλαβα μήνυμα από το Glowbox πως το κουτί Ιουνίου θα το περιείχε σε full size.
    Φαντάζεστε τι περιμένω σήμερα να φέρει ο κούριερ ε;

    Η λίστα με τις δοκιμές όλο και μεγαλώνει, δεν είχα σκεφτεί πως ένα λάδι θα έχει τόσες πολλές χρήσεις.

  2. Σήμερα κιόλας θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές ! Ανάμιξη με το πολύ καλυπτικό foundation της Estee Lauder που με κοιτάζει παραπονεμένο μέσα από το νεσεσέρ αλλά και με όλες τις σπασμένες σκιές που έχω! Μη σου πω θα το χρησιμοποιήσω και με τα σπασμένα ρουζ! Ευχαριστώ πολύ για τις χρησιμότατες ιδέες!!!

  3. @Μαργαρίτα: Με τα σπασμένα ρουζ, για να γίνουν κρεμώδη και glossy! Καταπληκτική ιδέα, Μαργαρίτα!

  4. Δεν το πιστεύω !!! Πώς μου ξέφυγε τόσο καιρό και δεν σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω στο μακιγιάζ ? Θα το δοκιμάσω σήμερα κιόλας . Πάντως , τώρα που ανοίγει ο καιρός σκέφτηκα μια ακόμα χρήση του Bio Oil : Μόλις ντυθώ απλώνω ελάχιστο Bio Oil στα χέρια ( και τα πόδια , αν φορέσω φουστάνι) και αφού κάνω μασάζ για να απορροφηθεί , ψεκάζω το αγαπημένο μου άρωμα . Έτσι , και το άρωμά μου έχει μεγαλύτερη διάρκεια και το σώμα μου ενυδατώνω καλύτερα !

  5. Τι ωραίες συμβουλές!! Δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο μακιγιάζ. Σκέφτομαι ν’ακολουθήσω τη συμβουλή ανάμειξης με τη βάση. Ήδη τα tips για extra λάμψη τα εφαρμόζω και εγώ.

  6. Τζα!!! Τον ατελείωτο έχουν οι χρήσεις του bio-oil.Εκπλήσσομαι ευχάριστα και για την πολυχρηστικότητα του προϊόντος αλλά περισσότερο για την εφευρετικότητα των bbgirls.Χαρές που θα κάνει η δασκάλα μας 😉
    Μουτς

  7. …ΤΟ MIX IT το κάνω κι εγώ…και με σκιά σκόνη και με foundation.

  8. τέλεια!
    το χρησιμοποιώ για ενυδάτωση πριν το μακιγιάζ κι εγώ

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.