Toni & Guy, Matt Texture Dry Shampoo: Το Αγαπημένο μου.

toni&guy-dry shampoo

 

 

Περνάω πάλι τη γνωστή φάση- δεν- αντέχω-τα-μαλλιά-μου. Και μάλιστα την περνάω αρκετό καιρό, πρέπει να είναι περίπου τέσσερις μήνες, μπορεί και παραπάνω. Στο μεταξύ, όταν την περνάω, αυτό τιμωρούμαι κιόλας, για παράδειγμα, άφησα τα μαλλιά μου να ξαναγίνουν σχεδόν καστανά και απέφευγα να κάνω ακόμα και ανταύγειες.

 

Όπως και να το κάνουμε ήταν και ένας «βαρύς» χειμώνας για μένα, από πολλές απόψεις και τα μαλλιά μου- στην κάπως πιο σκούρα τους version, ταίριαζαν απόλυτα με τους «ψιλό σκούρους» μήνες, Jan, Feb and Mar. (σκούρο- η λέξη της μέρας)

 

Επίσης αποφάσισα να τα «ξεκουράσω» λίγο και έβγαλα και τα exte (έτσι κι αλλιώς το post για αυτά, για να σας ενημερώσω, το είχα κάνει). Τα exte όμως ήταν πολύ ανοιχτά, έφυγαν και αυτά, οπότε τι να λέμε.. σκούρα τα πράγματα… Αυτούς λοιπόν τους τρεις μήνες δεν ήξερα αν τα ήθελα φυσικά σγουρά, ή ίσια με το πιστολάκι. Τίποτα δεν μου άρεσε. Για να σας πω βέβαια την αλήθεια, τα φυσικά σγουρά μαλλιά μου, αρχίζουν και με κουράζουν κάπως. Εντάξει είναι ωραία το καλοκαίρι, όταν στεγνώνουν φυσικά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και τον χειμώνα. Και φοβάμαι, ότι γενικά, αρχίζει και δεν ισχύει. Οπότε όπως καταλάβατε, έπεσε πολύ πιστολάκι για ίσιωμα και αρκετό σίδερο ισιώματος και πρέσα, για να κρατάνε τουλάχιστον τρεις μέρες.

 

Και όμως, δεν κρατάγανε. Μόνο την πρώτη μέρα, ήταν ευπαρουσίαστα. Από την δεύτερη και έπειτα, όχι. Δεν ήταν ότι λάδωναν- δεν μπορώ να το πω αυτό, μια που τα μαλλιά μου δεν είναι λιπαρά, προς το (αρκετά) ξηρό είναι. Δεν είμαι σίγουρη ποια είναι η λέξη που τους ταιριάζει. Τη μόνη λέξη που μπορώ να σκεφτώ για να τα περιγράψω, είναι «μαραμένα». Όσες από εσάς έχετε φυσικά ίσια μαλλιά, ίσως καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ.

 

Εκείνη την εποχή δοκίμασα πολλά προϊόντα, για να καταφέρω να τα κάνω να κρατάνε όμορφα και με κίνηση και όχι μαραμένα, για τουλάχιστον τρεις μέρες. (παραπάνω δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς- το τρεις μέρες αλουσιάς, είναι το απόλυτο μαξ, που μπορώ να αντέξω) Αλλά εντάξει, μες στο καταχείμωνο, μια χαρά είναι το λούσιμο κάθε τρεις μέρες. Δοκίμασα αφρούς για όγκο, σπρέι για κράτημα, σπρέι για κράτημα ΚΑΙ λάμψη, leave in conditioners, σειρές σαμπουάν για λείανση, σειρές σαμπουάν για ίσια μαλλιά, μέχρι και τζελ για ατίθασα μαλλιά (ένα προϊόν που πρέπει να έχω πάνω από δέκα χρόνια να βάλω στο κεφάλι μου)

 

Δεν μπορώ να πω ότι είδα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ό, τι και να έκανα, την δεύτερη μέρα, ήθελα πάλι λούσιμο για να τα δω φρέσκα. Και κάποιες φορές το έκανα και άλλες όχι και απλά έπιανα πίσω τα μαλλιά μου (κάτι που σιχαίνομαι- μου έχει μείνει απωθημένο από το σχολείο, που η μαμά μου μέχρι 13 ετών, δεν μου άφηνε κάτω, τα μακριά σγουρά μαλλιά μου, ποτέ. Ήταν ή πιασμένα πίσω, ή σε μεγάλα κέφια και γιορτές σχολείου, μισά πάνω, μισά κάτω).

 

Μέσα σε αυτά, δοκίμασα και κάποια ξηρά σαμπουάν. Ούτε αυτά, μου «κάθισαν» καλά. Για κάποιο λόγο έκαναν ακόμα πιο ξηρά τα ήδη αρκετά ξηρά μαλλιά μου. Δηλαδή πώς να το πω; Ένιωθα σαν να είχα περικεφαλαία στο κεφάλι μου, ειδικά στις ρίζες. Και πάλι λοιπόν ήταν μαραμένα, απλά ήταν «σκληρά» και μαραμένα.

 

Αρχές Απριλίου, ήμουν καλεσμένη στην παρουσίαση για τα νέα προϊόντα Toni & Guy, στο Hondos Center στο Κολωνάκι στην οδό Μέρλιν. Πήγα με μαλλιά, λουσμένα, φρέσκα και ισιωμένα εκείνο το πρωί. Η παρουσίαση έγινε στον τελευταίο όροφο του κτιρίου και ήταν πολύ ωραία, ένα υπέροχο μεσημεριανό late lunch όπως θα δείτε παρακάτω (τι μανία και αυτή, αντί να φωτογραφίζω τα προϊόντα, κάποιες φορές φωτογραφίζω, λουλούδια, κρασιά και φαγητά στις παρουσιάσεις… anyway)

 

Από την παρουσίαση Toni & Guy στις 2 Απριλίου

 

 

toni-5

 

 

photo-122

 

 

photo-123

 

Θα μου πείτε, δεν έβλεπα πουθενά και τίποτα προϊόντα και η συγκεκριμένη εταιρεία, πολλές φορές μας καλεί, απλά για να μας δει από κοντά και όχι σώνει και καλά για να μας δείξει κάποια προϊόντα. Παρόλα αυτά, βρισκόμουν εκεί για Toni & Guy (δηλαδή προϊόντα μαλλιών) και εφόσον το είχα που το είχα το θέμα μου, δεν θα έχανα τίποτα να ρωτήσω. Πριν λοιπόν, καθίσουμε για φαγητό, πλησίασα τις αγαπημένες της εταιρείας και ρώτησα « Να σας πω κυρίες μου. Όλα ωραία και καλά. Αλλά υπάρχει περίπτωση, στην Toni & Guy, να δούμε κάποιο προϊόν όπως το ονειρεύομαι; Δηλαδή να, ένα σπρέι, που να φρεσκάρει στη στιγμή τα μαλλιά, σαν ξηρό ας πούμε σαμπουάν, αλλά όχι «σκληρό», να κάνει όμως δουλειά ώστε να μπορώ να λούζομαι κάθε τρεις μέρες, να μπορώ να το ψεκάζω όποια στιγμή θέλω μέσα στη μέρα, αλλά ούτε και τη ρίζα να κάνει πολύ σκληρή και να τους δίνει και κίνηση και λίγη λάμψη ε, δεν θα με χάλαγε αν είχε και ωραίο άρωμα και …»

 

Εκείνη τη στιγμή – όταν με πιάνει το μονότερμα (λέγε με “παρλαπίπα”), δεν σταματάω όπως ξέρετε- είδα ότι τα κορίτσια άρχιζαν να κοιτάζονται περίεργα μεταξύ τους και να κοιτάζουν ακόμα πιο περίεργα εμένα, ώσπου η Ηρώ,  δεν άντεξε, και είπε «Βρε Τζούλια, σε καλέσαμε εδώ, για να μας χαλάσεις την έκπληξη; Για όνομα! Κατάσκοπος είσαι; Αφού δεν το έχουμε ακόμα ανακοινώσει πουθενά!» (Μα την Παναγία, νομίζω ότι το έχουν σίγουρο, ότι ή κάνω industrial espionage, ή έχω κατασκόπους- που έχω δηλαδή. Αν τα πράγματα σκουρύνουν-  η λέξη μας σήμερα- να το ξέρετε εσείς οι 00 κατασκοποί μου, εσάς θα βάλω μπροστά, εγώ θα κάνω την πάπια. Θα σας δώσω! Θα σας δώσω! )

 

Εντάξει, το παραδέχομαι. Δεν κατασκόπευσα. Απλά ας πούμε ότι όσο αφορά τη δουλειά μου, έχω ένα «περίεργο» ένστικτο που σπανίως με προδίδει (τι ωραία να το είχα αυτό και την προηγούμενη εβδομάδα, που για πρώτη φορά έπαιξα Λότο- και έχασα)

 

Να λοιπόν, ποια ήταν η έκπληξη της παρουσίασης:

 

TONI& GUY CASUAL

Νέο Matt Texture Dry Shampoo

 

Refresh, Reboost, Restyle! Το νέο Matt Texture Dry Shampoo των TONI&GUY σε καλεί να δημιουργήσεις  fashion week hair looks, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στα διάσημα catwalks του London Fashion Week AW15, κάνοντας κάθε σου εμφάνιση ξεχωριστή!

 

Το νέο Matt Texture Dry Shampoo σύμφωνα με τον Mark Hampton, Global Hair Ambassador των TONI & GUY, είναι το τέλειο προϊόν για να δημιουργήσεις ένα παιχνιδιάρικο, ανεπιτήδευτο look με ένα urban twist που θα κάνει το στυλ σου δυναμικό και σύγχρονο. Η σύνθεση του Matt Texture Dry Shampoo πρόκειται να αγαπηθεί από όλες τις fashionistas καθώς προσφέρει στιγμιαία αναζωογόνηση στη ρίζα και ματ αποτέλεσμα για ανεπιτήδευτη εμφάνιση.

 

Το dry shampoo είναι το «μυστικό όπλο» του Mark Hampton στα show backstage. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι το dry shampoo χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της λιπαρότητας. Όμως, στην πραγματικότητα, αποτελεί το τέλειο προϊόν styling για να δημιουργήσεις ένα πλούσιο τελείωμα στις άκρες καθώς και να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για πολλά και διαφορετικά χτενίσματα». Με το Matt Texture Dry Shampoo, ο ίδιος ανέδειξε τα hair looks της Sophia Webster και της Vivienne Westwood, αποθεώνοντας τα showsτων δύο designers.

 

 

Χρήσιμα Tips για το τέλειο look

  1. Ψέκασε σε στεγνά μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες.
  2. Άφησε το προϊόν να σταθεροποιηθεί για λίγα δευτερόλεπτα.
  3. Κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου.

 

 

Casual-Matt-Texture-Dry-Sha

 

 

 

Ναι φυσικά, εκείνη τη στιγμή πάνω από τη γάριδο μακαρονάδα το ψέκασα. Σιγά μην κρατιόμουν. Και μάλιστα καθόταν και μια κοπέλα πίσω μου και νομίζω ότι ήθελε δεν ήθελε, την ψέκασα και αυτή κατά λάθος, έτσι όπως είχα σηκώσει το μπουκάλι.

 

Και τώρα πέρα από τα Δελτία Τύπου, η διαφορά, του Toni & Guy Μatt Texture Dry shampoo από τα άλλα, που πρόσεξα εγώ η ίδια:

 

Νο 1: Δεν δημιουργεί λευκή σκόνη σαν πούδρα πάνω στις ρίζες (και έκανα το τεστ, από δυο πόντους απόσταση)

Νο 2: Δεν ξηραίνει καθόλου τα μαλλιά μου-το αντίθετο θα έλεγα και τα αναζωογονεί (τα «ανθίζει» αντί να είναι «μαραμένα») και μπορώ να πω ότι ένιωσα ότι τα ενυδατώνει κιόλας.

Νο 3: Δεν στέκεται στις ρίζες σαν περικεφαλαία, τις αγκαλιάζει σαν πέπλο και τους δίνει όγκο, όπως όταν είναι φρεσκολουσμένα.

Νο 4: Έχει απίθανη μυρωδιά!

Νο 5:  Διατηρεί το ίσιωμα μου και τα μαλλιά μου, φρέσκα, στιλπνά, μυρωδάτα και ευκολοχτένιστα, ακριβώς όσες μέρες θέλω (τρεις- είπαμε, δεν θέλω παραπάνω)

 

 

Αυτό λοιπον ειναι το δικό μου αγαπημένο. Οι κατάσκοποι έχουν και εκείνες τα δικά τους αγαπημένα, από ότι μας είπαν χθες. Η SofiaT, το Heat Protection Mist που την βοηθά στο ίσιωμα με πρέσσα και της κρατάει το χτένισμα τουλάχιστον 2 μέρες. Η Ελένη το Sea Salt Spray και το Volume Plumping Mousse. Η Litsa “το μοβ serum” και πρέπει να εννοεί το Classic Shine Gloss Serum- είμαι σχεδόν σίγουρη και θα μας το πει και η ίδια σήμερα.

 

 

 

 

Α, και που είστε; Έπαψα να αυτό τιμωρούμαι και έκανα ανταύγειες την εβδομάδα πριν από το τριήμερο του ΑΠ. Μπεζ. Και την επόμενη θα κάνω και άλλες! Διότι κάτι είδα τώρα τελευταία και μου γυάλισε και ΔΕΝ είναι σκούρο (και με την αγαπημένη αρνητική πρόθεση, αλλάζει νόημα, η λέξη της ημέρας)

 

Και σκέφτομαι να κάνω και τη θεραπεία κερατίνης (είπαμε, περνάω την «ίσια» φάση) Και αν την κάνω, πρώτα εσάς θα ενημερώσω.

 

 

Oh yea! I’m back!

 

 

17 Σχόλια
  1. Σας ζηλεύω εσάς του τριήμερου ή ακόμα καλύτερα του πενθήμερου λουσίματος αλλά το every day λούσιμο και πιστολάκι , από μαθήτρια ακόμα, το έχω ευκολάκι.Ίσως επειδή τα μαλλιά μου στεγνώνουν και φορμάρονται σε 5 λεπτά. Έφυγα για dry shampoo…
    ps και ‘γω στις μαύρες μου ξεσπάω στα μαλλιά μου

  2. Χαίρομαι που αρχίζει και φωτίζεται η σκούρα φάση. Πιο πειστική δεν γίνεται… Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ προϊόν της εταιρείας, αλλά νομίζω ότι δεν θα αργήσει να συμβεί. Καλημέρα!

  3. @ΕΛΕΝΗ: Kαι εγω ζηλεύω εσένα που το φορμάρεις σε 5 λεπτά. Έχεις όμως και πολύ ωραία απόχρωση και πολυ ωραία κουπ.

  4. @Tzoulia.Tzoulia τελικά το bb έχει πολλούς κατασκόπους η μάλλον γνωρίζουμε( απο πείρα/ένστικτο πες το ανάγκη νέου προϊόντος που να καλύπτει αυτό που ζητάμε ) τι πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά!!
    Φιλακια

  5. Καλημερα. Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν εχουν συστατικα που επηρεαζουν την τριχοπτωση η συστατικα που βοηθουν την τριχα να μενει περισσοτερο χρονο στο κεφαλι.

  6. @rania: Αν και δεν είμαι χημικός, φαντάζομαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι καλλυντικές φόρμουλες δεν μπορούν να διεισδύσουν με τέτοιο τρόπο. Ούτε για να βοηθήσουν φυσικά την τριχόπτωση (ή την τρίχα να μείνει στο κεφάλι) αλλά σίγουρα ελεγμένες πολύ αυστηρά, για να μην δημιουργούν και πρόβλημα. Πάντως εγώ που το ψεκάζω σχεδόν κάθε μέρα από τις 2 Απριλίου, μάλλον βλέπω σε πολύ καλύτερη κατάσταση τα (κουρασμένα) μαλλιά μου.

  7. ΄Εχω φυσικά πολύ ίσια μαλλιά,τα λούζω,τα στεγνώνω ΧΩΡΙΣ βούρτσα,μόνο με τα δάχτυλα…..και είμαι έτοιμη.΄Οσο για τις ανταύγειες,αποφάσισα να κάνω λίγο μετά τα Χριστούγεννα στα άβαφα μαλλιά μου.Την πρώτη φορά γίνανε τέλειες,εισέπραξα πολύ κολακευτικά σχόλια.Ε,όταν κατέβηκε η ρίζα είπα να τις αναναεώσω….και δυστυχώς η μία αποτυχία διαδέχτηκε την άλλη.Τρεις συνεχόμενες βδομάδες πήγαινα μπας και καταφέρουν να τις συνεφέρουν….τζίφος…Τι καλά που ήτανε άβαφτα τα μαλλάκια μου…

  8. Το ένστικτο της beauty blogger!!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα εγώ ξεσπάω πια στο μήκος. Τα εξουδετερώνω σιγά σιγά. Είναι ένα βάρος που μου χαλάει την εμφάνιση αλλά κυρίως τη διάθεση. Τριχοκατάθλιψη. Λιπαρή ξηροδερμία που σου κάνει το μαλλί αισχρό, που δεν ξέρεις τι θα εφαρμόσει σωστά πάνω του και που κάθε φορά αντιδρά διαφορετικά στα διάφορα προϊόντα. Η μπούκλα η φυσική που έχει κάνει τη δική της επανάσταση και ο όγκος που μετακόμισε μάλλον λόγω κρίσης. Λες να μας σώσει το νέο μαγικό;

  9. Welcome back to the Light!!! 😉 Επειδή τα δικά μου μαλλιά είναι λιπαρά αλλά θέλω να αποφεύγω το καθημερινό λούσιμο,τα ξηρά σαμπουάν(και μάλιστα αυτά που δίνουν και extra όγκο), δεν λείπουν ποτέ από το ράφι μου..αλλά επειδή θέλω να δοκιμάζω όλο και πιο βελτιωμένα προιόντα ευελπιστώ το Matt Texture Dry Shampoo να είναι η αμέσως επόμενη αγορά μου. Το βρίσκουμε στο εμπόριο ή μόνο στα κομμωτήρια?

  10. Τζα!!!καλησπέρα bbgirls.@Julia ακριβώς αυτό εννοούσα,είναι φοβερό και με τέλειο άρωμα.Το ξηρό σαμπουάν δεν το χω δοκιμάσει οπότε δεν έχω άποψη.Κι όταν είσαι έτοιμη με το “ΔΕΝ είναι σκούρο”περιμένουμε φωτογραφίες.
    Τα φιλιά μου

  11. εγώ το έκοψα κοντά-για καλοκαιρινή ανανέωση
    να φύγουν τα καμμένα και άτονα μαλλάκια μου
    Θέλω να το δοκιμάσω το ξηρό αυτό θαυματάκι να μου λύσει τα χέρια!
    πού το βρίσκουμε?

  12. Ωραίο φαίνεται. Για καθημερινή χρήση το προτείνεις?

  13. Πολύ ωραία ανάρτηση Τζούλια μου,έχω χρησιμοποιήσει το dry shampoo της klorane,ημουν ευχαριστημένη μέχρι που διάβασα αυτή την ενημέρωση.Κατάλαβες δηλαδή..!!

  14. Λατρεύω τα προϊόντα Toni & Guy και αυτό το μοναδικό Matt Texture Dry Shampoo…. το θέλω σαν τρελή!!!!!! <3 <3

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.