Φυσικές Λύσεις και «ανέμελες» Καλοκαιρινές Μάσκες Ομορφιάς!

 

Spa Facial Mask.Dayspa

 

«Καλοκαίρι με τη φέτα το καρπούζι στο να χέρι, με φιλιά μισολιωμένα καλοκαίρι, καλοκαίρι λίγες φλούδες στης κουζίνας το μαχαίρι» τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος και ναι, το ελληνικό καλοκαίρι είναι ξέγνοιαστο, είναι ανέμελο, είναι εύκολο, είναι κεφάτο, είναι όμορφο! Το καλοκαίρι δεν θέλουμε πολλά πολλά, παραδεχθείτε το.

 

Λίγα ρούχα σ΄ ένα σάκο, τα απολύτως απαραίτητα κι ένα εισιτήριο στο χέρι, για κείνο το νησί καταμεσής στη θάλασσα…..

 

Μια φωνούλα όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας, φωνάζει…. Και πως θα παραμείνουμε όμορφες, φρέσκες και φροντισμένες κάτω απ΄τον ήλιο, την αλμύρα και την απόλυτη καλοκαιριάτικη ανεμελιά που συχνά γίνεται και παραμέληση;

 

Θα σας πω αμέσως, πως γίνεται να έχουμε όλα αυτά που χρειαζόμαστε χωρίς να κουβαλάμε δεκάδες μπουκάλια, βαζάκια και σωληνάρια, μα δεν το ξέρουμε.

 

ΣΑΝ ΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ….

 

Ένα αβοκάντο θα το βρούμε όπου κι αν πάμε κι είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για την απόλυτη καλοκαιρινή φροντίδα της ομορφιάς μας. Το καλοκαίρι του ‘12 βρεθήκαμε για διακοπές στο Ρέθυμνο. Η γειτόνισσα απ΄ το διπλανό μπαλκόνι μας έδωσε μερικά υπέροχα, ώριμα κρητικά αβοκάντο…. Νομίζετε, ότι κατέληξαν όλα στην σαλάτα μας? Έσπευσα να ξεχωρίσω τα πιο ώριμα, αυτά που ήταν έτοιμα σε μερικές μέρες ν΄αρχίσουν να χαλάνε και τα καθάρισα πολύ πολύ προσεκτικά, όσο πιο πολύ κοντά στη φλούδα, γιατί το τμήμα του αβοκάντο που βρίσκεται πλησιέστερα στον φλοιό περιέχει την μεγαλύτερη  συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών.Ύστερα μ΄ένα πηρούνι το έλιωσα καλά καλά προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι και λίγο λάδι καρύδας που είχα μαζί μου. Έγινε ένας θρεπτικός πολτός που άπλωσα στα μαλλιά μου, στο πρόσωπο, στα μάτια μου, στο λαιμό μου. Όταν ξεπλύθηκα μετά από κανένα μισάωρο ήταν σαν να μην είχα μόλις γυρίσει από τη θάλασσα, σαν να μην είχα εκτεθεί ποτέ στον ήλιο…. Είναι η μάσκα που αγαπώ πιο πολύ απ΄όλες, ειδικά το καλοκαίρι κι αν δεν είχα μαζί μου καρύδα, θα έβαζα αγνό ελληνικό ελαιόλαδο και θα είχα το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Το αβοκάντο είναι φτιαγμένο για τις ανάγκες της Ελληνίδας, ένα ανεκτίμητο δώρο της φύσης για τις γυναίκες της Μεσογείου. Στα κορυφαία σαλόνια ομορφιάς και spa του κόσμου, το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων την καταπολέμηση των «ελεύθερων ριζών» και τις μοναδικές ενυδατικές, μαλακτικές και αντηλιακές-επανορθωτικές του ιδιότητες. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, λεκιθίνη και βιταμίνες Α, Β, C, D, Ε, Η, Κ, ΡΡ, είναι ένα από τα κορυφαία, υψηλής ποιότητας αντιγηραντικά και αντιρυτιδικά καλλυντικά, ενώ τα Ω-3 λιπαρά οξέα του, κρατούν το δέρμα μοναδικά νεανικό και του προσθέτουν όγκο, κάνοντάς το να φαίνεται πιο φρέσκο από ποτέ. Το υψηλό ποσοστό της βιταμίνη C που περιέχει, επανορθώνει από τις φθορές του χρόνου και της ηλιακής ακτινοβολίας κι αναζωογονεί το δέρμα και ειδικά την περιοχή των ματιών.Η χρήση του αβοκάντο, μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στην προστασία του κολλαγόνου. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, μία διαδικασία που είναι απαραίτητη για να φαίνονται πιο ξεκούραστα τα μάτια μας.
Κι αν θέλετε μια μάσκα μόνο για τα αδύναμα, ξηρά κι εύθραυστα μαλλιά σας που έγιναν ακόμα πιο εύθραυστα και ξηρά κάτω απ΄τον ήλιο, τότε λιώστε μισό από το ώριμο αβοκάντο σας, προσθέστε δύο κουταλιές μπίρας για να πάρουν όγκο και λάμψη, μία κουταλιά δαφνέλαιο κι άλλη μία ελαιόλαδο απλώστε το μίγμα για κανένα μισάωρο και τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα. Ύστερα λουστείτε και λάμψτε στα κυκλαδίτικα σοκάκια!

 

 

avocado-mask

 

 

ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!

 

Νομίζω πως όλες σας γνωρίζετε απ΄τις τόσες φορές που το έχω γράψει, ότι δεν φεύγω ποτέ απ΄το σπίτι για διακοπές χωρίς ένα μπουκάλι λάδι αβοκάντο στη βαλίτσα μου. Είτε μόνο του, είτε ανακατεμένο με λάδι καρύδας (αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και λιπαρά, αυτή η μίξη είναι η πιο κατάλληλη. Αν είναι ξηρά, βαμμένα και ταλαιπωρημένα, το λάδι αβοκάντο μόνο του αρκεί) είναι το τέλειο αντηλιακό μαλλιών και όχι μόνο. Απλώνω το λάδι στα μαλλιά μου κι επαναλαμβάνω όσες φορές χρειαστεί στη διάρκεια που βρίσκομαι στην παραλία. Το θαλασσινό νερό δεν διαπερνάει την τρίχα και δεν την κατσιάζει, κι ο ήλιος με την ζεστασιά του λειτουργεί θεραπευτικά, ανοίγοντας την εξωτερική στοιβάδα της (περιτροίχιο) κι επιτρέποντας στα θρεπτικά συστατικά του λαδιού να εισχωρήσουν. Αντί τα μαλλιά μου να είναι για κλάματα όταν επιστρέφω από διακοπές και να μην ξέρω πώς να τα συνεφέρω, είναι γερά, λαμπερά, υγιή και ενδυναμωμένα σα να έχω μόλις γυρίσει από spa, σα να έχω ολοκληρώσει μια πανάκριβη θεραπεία στο καλύτερο σαλόνι ομορφιάς.

 

ΚΙ ΑΝ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

 

Ε… τότε θα σας δώσω την πιο express συνταγή μάσκας που είχατε ποτέ κι αν δεν το κάνετε ούτε αυτό, τότε είστε ασυγχώρητες ως bb girls!

 

Τρία είναι τα απόλυτα βαθιά ενυδατικά, επανορθωτικά για τον ήλιο, αντιγηραντικά κι απολεπιστικά φρούτα. Το αβοκάντο, το μάνγκο κι ο ανανάς.   Και τι κάνετε? Καθαρίζεται τα φρούτα, παίρνετε την φλούδα και την τρίβετε απαλά απαλά και με κυκλικές κινήσεις πάνω στο καθαρό δέρμα σας. Έχετε στη στιγμή απολεπιστική κι ενυδατική – αντιγηραντική μάσκα ταυτόχρονα! Μην υποτιμάτε καθόλου την δύναμη και τις ιδιότητες του φρέσκου φρούτου κι αν είναι βιολογικό τότε ναι, έχετε κάνει διάνα!

 

 

BUT DON’T DON’T DON’T,  DON’T TAKE MY COCONUTS….

 

Πολύ ακούγεται τελευταία η καρύδα, ως φυσικό λάδι ομορφιάς κι η αλήθεια είναι, ότι όταν τα γράφαμε εμείς στο bb εδώ και χρόνια…. οι υπόλοιποι…

 

Αν αγαπάτε την καρύδα, το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να την χρησιμοποιήσετε. Το λάδι καρύδας βοηθά στην αποκατάσταση του φυσικού pH της επιδερμίδας και δεν φράζει τους πόρους. Περιέχει βιταμίνες Α,Β,Ε και μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Είναι συμβατό για κάθε τύπο επιδερμίδας γιατί είναι, ότι πλησιέστερο στον ανθρώπινο υποδόριο ιστό, και χρησιμοποιείται ακόμα και σε λιπαρές επιδερμίδες. Βάλτε το λάδι καρύδας στα μαλλιά σας, κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, ως αντηλιακό ή μετά το λούσιμο, ως λάδι μαλλιών κι επανόρθωσης. Απλώστε το στο σώμα σας, ως το τέλειο ενυδατικό προϊόν και αναδείξτε το ηλιοκαμένο σας κορμί λίγο πριν βγείτε για το βραδινό κοκτέιλ. Ανακατέψτε το με λεπτόκοκκο ροζ αλάτι Ιμαλαίων κι έχετε στη στιγμή το τέλειο scrub προσώπου και σώματος. Ξεπλύνετε απλά με χλιαρό νερό και αφήστε, ότι έχει απομείνει από το πολύτιμο λάδι να δράσει.   Και κανά δυο φορές την εβδομάδα (όχι όμως περισσότερο, γιατί δεν ενδείκνυται για φροντίδα προσώπου, σε καθημερινή βάση) απλώστε το κι αφήστε το όλη τη νύχτα σαν επανορθωτική μάσκα προσώπου.

 

 

coconut oil

 

ΚΑΙ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ;

 

Λάδι καρύδας και λάδι αβοκάντο κι έχετε μαζί σας το τέλειο προϊόν ντεμακιγιάζ για τις διακοπές. Δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο!

 

Καλές διακοπές κορίτσια, ονειρεμένο καλοκαίρι και ….μην ακούσω καμία να παραπονιέται και να ρωτάει το Σεπτέμβριο τι να κάνει για να συνεφέρει δέρμα και μαλλιά…. Δικαιολογία καμμιά, έτσι;

 

 

 

 

 

 

Stella

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!
    @Στελλα.Στελλα μου όπως πάντα θησαυρός!!!οι πληροφορίες που μας δίνεις!!!
    Όπως γνωρίζεις υπέρ αγαπημένο το λάδι Καρύδας αλλά και το λάδι άβοκαντο!! Τα έχω
    πάντα μαζί μου !!
    Φιλάκια

  2. Στελλίτσα καλημέρα!Οπως πάντα μας έμαθες πράγματα.θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι για το αλάτι Ιμαλαϊων το οποίο έχω υιοθετήσει.Διάβασα ότι η περιοχή που παράγεται είναι από τις πιο μολυσμένες του πλανήτη,ότι είναι φουλ στο αρσενικό κι ότι ξεπλένεται σε αμφιβόλου ποιότητας νερά.Μπορείς να με διαφωτίσεις καθόλου;

  3. @marianna Εχει ήδη δοθεί επισημη απάντηση από την εταιρεία που το εισάγει που είναι και αρμόδια να απαντήσει σχετικά, την saltic (γιατι γενικά κι αόριστα πολλά αλάτια “Ιμαλαίων” κυκλοφορούν στην αγορά και δεν μπορώ εγω να ξέρω την προέλευση τους). Αν βρω το Link θα στο παραπέμψω. Ωστόσο, η προσωπική μου άποψη είναι αφ΄ενός, ότι βγήκαν πάλι κάποιοι άσχετοι δημοσιογράφοι απ΄αυτούς που τη μία μερα γίνονται ψυχολόγοι, την επόμενη σεισμολόγοι και την μεθεπόμενη οικονομολόγοι κ.ο.κ και έγραψαν τις “επιστημοσύνες ” τους κι αφ΄ετέρου, ότι μάλλον κάποιοι ενοχλήθηκαν από την επιτυχία του σε σχεση με το θαλασσινό αλάτι και ως συνήθως από την προτροπή των εναλλακτικών θεραπευτών να το χρησιμοποιούν. Εγω πάντως το χρησιμοποιώ καθημερινα σπίτι μου και παντού μέχρι τεκμηριωμένης άποψης που να μου αποδεικνείει το αντίθετο.

  4. @SofiaT την ξερω την αγάπη σου για την καρύδα και το αβοκάντο Σοφία μου. Σε ειχα στο μυαλό μου όταν το εγραφα!

  5. Στελλίτσα μου είσαι αστέρι! Λατρεύω το λάδι αβοκάντο και το χρησιμοποιώ στα μαλλιά μου συχνά σαν μάσκα, αλλά τώρα θα το χρησιμοποιώ και στην παραλία!! Σ’ευχαριστούμε για τις απίθανες συμβουλές σου, φιλιά! 🙂

  6. Ευχαριστούμε Στέλλα για τις υπέροχες συμβουλές σου,κάθε φορά! Εγώ παλιότερα,έχοντας μπαμπά που έχει μαγαζί στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών,τον χρέωνα κάθε εβδομάδα να μου κουβαλάει σακούλες αβοκάντο που το ανακάτευα με μέλι και γιαούρτι και το έβαζα σε πρόσωπο και μαλλιά! Και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα από κάποια προιόντα του εμπορίου..

  7. @Stella,ευχαριστώ.Θα φροντίζω να είναι saltic.Το τελευταίο που αγόρασα δεν ήταν από κατάστημα βιολογικών αλλά από σουπερμαρκετ κι αυτό ίσως είναι ύποπτο.

  8. Θησαυρός Στέλλα μου!! Λατρεύω το αβοκάντο κάθε μέρα στη σαλάτα ή πρωινό λιωμένο σε μια ψημένη φέτα τοστ, μιαμ!
    Στα μαλλιά είναι όντως θαυματουργό!!
    Φιλιά πολλά!!

  9. Αύριο φεύγω για διακοπές.Ε,λοιπόν,πρώτα θα προμηθευτώ τα μαγικά λαδάκια και μετά βουρ για βουτιές!!

  10. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Λάδι αβοκάντο δεν χρησιμοποίησα ποτέ,ευκαιρία να το κάνω.Μαγισσούλα μου είσαι γλύκα.Σ’αγαπάω
    Μουτς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.