Καλημέρα από την Ικαρία!

ikaria-open

 

To 2009 αν δεν με απατάει η μνήμη μου,  η Oprah Winfrey έκανε ένα αφιέρωμα στην εκπομπή της, στα πέντε μέρη του κόσμου όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και με πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Διαβάστε: Okinawa, Ιαπωνία. Σαρδηνία, Ιταλία. Η χερσόνησος Nicoya, Κόστα Ρίκα. Ικαρία, Ελλάδα. Loma Linda, Καλιφόρνια.

 

Μετά από αυτό το αφιέρωμα, συνέβησαν δυο πράγματα και μάλιστα το δεύτερο ήταν απόρροια του πρώτου:

 

Το πρώτο πράγμα που συνέβη, ήταν ότι την επόμενη μέρα από το αφιέρωμα της Oprah, λάβαμε στο σπίτι ένα τηλεφώνημα από το Λος Άντζελες και τον Richard- τον παππού του κυρίου Ρωμανού. Η συζήτηση πατέρα και υιού, πήγε ως εξής:  «Στην Ελλάδα δε ζείτε; (ρητορική ερώτηση). Yea, dad, που το πας αυτό τώρα; απάντησε ο μπαμπάς του κυρίου Ρωμανού, στον δικό του πατέρα. Ε, αφού ζείτε που ζείτε στην Ελλάδα, γιατί είσαστε ακόμα στην Αθήνα και δεν μετακομίζετε όλοι μαζί οικογενειακώς στην Ικαρία; Αφού και περισσότερο και υπέροχα θα ζήσετε!»

 

Ο American παππούς, με λίγα λόγια,  είχε παρακολουθήσει το αφιέρωμα της Oprah στην Αμερικανική τηλεόραση και η απορία του ήταν κατά μια έννοια εύλογη. Χάρη στο net την είδαμε και εμείς την έκπομπή και μετά ο γιος έλεγε στον πατέρα “Θα πάμε εμείς στην Ικαρία, όταν μετακομίσεις και εσύ, από το Palos Verdes στη Loma Linda. Αφού και εσύ ετσι κι αλλιώς,  στην California δε ζεις; ”   Ούτε κανένας μετακόμισε, ούτε άκρη βγάλαμε, όπως φαντάζεστε.

 

 

 

ikaria-3

 

 

ikaria-1

 

 

ikaria-6

 

 

ikaria-5

 

 

Το δεύτερο πράγμα που συνέβη, ήταν ότι από εκείνη τη μέρα πίσω στο 2009,  κόλλησε στο μυαλό μου, ότι έπρεπε οπωσδήποτε να επισκεφτώ αυτό το νησί, ο κόσμος να χάλαγε. Και είναι να μη μου κολλήσει κάτι.. Αργώ μεν κάποιες φορές, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνω.

 

 

Έχω ακούσει τα καλύτερα για την Ικαρία, για τον κόσμο της, για τις πανέμορφες παραλίες, για τα κρυστάλλινα νερά της, τις θερμές πηγές, το εξαιρετικό ντόπιο φαγητό, για τα ορεινά χωριά, για τα διάσημα γλέντια της, για τον χαλαρό αλλά και ουσιαστικό τρόπο ζωής (ακούω ότι οι κάτοικοί της, δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης άγχος και αποφεύγουν το ρολόι!) και είμαι ενθουσιασμένη που επιτέλους βρίσκομαι εδώ. Και αν προλάβω θέλω να μάθω και το «Χορό τον Ικαριώτικο» (λατρεύω, πεθαίνω, για τους νησιώτικους χορούς!)

 

 

Στο νησί του Ίκαρου λοιπόν και needless to say, αν “ακούει” η Ικαρία είμαι εδώ για inside tips, ή ταχεία εκμάθηση των βημάτων του χορού και φυσικά αν έχει πάει κάποια από εσάς, επίσης περιμένω tips.

 

See you soon, bb girls!

 

 

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλημέρα Τζούλια μου!Θα περάσεις υπέροχα στην Ικαρία.Πες μας κανένα μυστικό για να μην κοιτάμε το ρολόι!Υπέροχο,παρθένο τοπίο,σίγουρα θα περάσεις super!Γέλασα πολύ με τις μετακομίσεις γιατί κι εγώ κάτι τέτοια λέω ώρες-ώρες και γελάνε στο σπίτι μαζί μου!Να τα παρατήσουμε όλα και να πάμε σ ένα νησάκι να μείνουμε.Και χαχα! με κοροϊδεύουν.Αν με απολύσει κάποτε ο κύριος υπουργός,αυτό θα κάνω!Λατρεύω τον ικαριώτικο,αν και δεν τον ξέρω.Εσύ,τι λες,θα μάθεις;

  2. Φανταστική φαίνεται. Πολύ γραφική. Η τελευταία φωτογραφία από που είναι??

  3. Καλημέρα!!!
    Υπέροχο νησί!!!Τωρα που το σκέφτομαι ¨εχω μια θεία στην Ικαρια μήπως του χρόνου να της
    ζητήσω να με φιλοξενήσει?χιχιχι
    Πάντως για την μακροζωία εγω πάντα αγοράζω μέλι απο την Ικαρια ειναι τέλειο!!
    @Τζουλια.Τζουλια μου μιας και είσαι εκεί κάνε το κόπο να το δοκιμάσεις θα με θυμηθείς!!
    Φιλία πολλα καλά να περάσεις!!!

  4. Ακόμα δεν έχω επισκεφθεί αυτό το υπεροχο νησί αλλά θέλω οπωσδήποτε γιατί εχω ακούσει τα καλύτερα! Έχω γνωρίσει Ικαριώτες και είναι αλήθεια ότι έχουν διαφορετική φιλοσοφία ζωής και τέτοια έλλειψη άγχους που ομολογουμένως τους ζήλεψα πολύ,εξού και η μακροζωία..

  5. kalispera julia bbgirls!!! ti yperoxes eikones!!! akoma den exo paei se ayto to ypero nisi!!! isos kapoia stigmi….!!!!

  6. Τι θα γίνει με σένα δεν θα μαζευτείς ποτέ? Χα χα, καλά να περάσεις ….

  7. Πέτυχες να φύγεις και μέσα στο φθινοπωρινό κάυσωνα…μια χαρά σε βρίσκω!!Ο Ικαριώτικος είναι λιγάκι δύσκολος νομίζω,αλλά θα χτυπιέσαι καμιά ώρα για να το εμπεδώσεις και μετά θα φας τα κοψιδάκια σου χωρίς τύψεις….φιλιά…

  8. Mwah αγαπημένη!! Τέλειο νησί η Ικαρία να περάσετε τέλεια!!

  9. Το νησί – απόλυτος προορισμός! Δεν το έχω επισκεφτεί βέβαια, αλλά από φίλους μου που έχουν πάει έχω ακούσει μόνο τα καλύτερα (για τις παραλίες του, την ομορφιά του και τους κατοίκους του). Κάπου είχα διαβάσει στο παρελθόν ότι το νησί έχει μεγάλο ποσοστό μακροζωίας, μάλλον λόγω έλλειψης άγχους όπως λες και εσύ. Να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ (και άμα ανέβεις στα μέρη μας, να κανονίσουμε μαθήματα χορού, τζάμπα τόσα χρόνια στο Λύκειο Ελληνίδων;)! Φιλιάααααα

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.