Essie: Συλλογή Φθινόπωρο 2015 και το νέο πρόσωπο της μάρκας.

essie-fall-2015-open

 

Το νέο σε αυτό το post δεν είναι ότι θα δούμε την Φθινοπωρινή συλλογή 2015 σε βερνίκια νυχιών της Essie. Αυτή θα την δούμε έτσι κι’ αλλιώς αφήστε που μπορεί και ήδη να την έχετε δει. Το νέο είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια που περίμενα κάθε φορά πως και πώς να διαβάσω εκείνα τα χαριτωμένα λογάκια που έλεγε η Essie (δηλαδή η ιδρύτρια Essie Weingarten) για να παρουσιάσει τις νέες συλλογές της μάρκας, μάλλον δεν θα τα ξανα- διαβάσω.

 

Πάντα με έκαναν  είτε να χαμογελάω είτε να γελάω εκείνα τα λογάκια, καθώς και οι τίτλοι των βερνικιών της. Ένιωθα ότι το ζούσε η γυναίκα κάθε φορά που έγραφε για τις συλλογές της. Μη με ρωτήσετε πότε ήταν, αλλά στο νου μου έρχεται τώρα μια συλλογή όπου η Essie είχε πάει σαφάρι με τον άντρα της στην Αφρική και όλες οι αποχρώσεις αλλά και οι ονομασίες των βερνικιών είχαν έμπνευση, από αυτή της την εμπειρία.

 

Είχα χαμογελάσει πολύ τότε, ειδικά με την ονομασία σε ένα από τα βερνίκια το Lion Around- γύρω από τη σκηνή της προφανώς έκανε βόλτες το λιονταράκι. Εκεί όμως που έκλαιγα από τα γέλια ήταν με την ονομασία “Da Bush” .  Σε ελεύθερη, αλλά πάρα πολύ ελεύθερη μετάφραση, το βερνικάκι, το είχε ονομάσει “Ο Θάμνος”. To“Da” είναι αφρομερικανικός λαϊκός ιδιωματισμός (λένε ότι ξεκίνησε από τις συμμορίες του Compton- συνοικία του LA, που λευκός δεν περνάει ούτε από 10 χιλιόμετρα μακριά)  που σημαίνει “The” (in da hood = in the neighborhood) .

 

To Bush είναι ο θάμνος με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Είναι όμως και ιδιωματισμός εφόσον υπάρχει και κάτι άλλο που ονομάζεται και… “bush”… (όχι ο George, αν και θα έπρεπε)  Και κάποιες φορές αυτό το.. bush είναι … πυκνό, σαν θάμνος… Anyway, έξυπνα κορίτσια είσαστε καταλάβατε γιατί έκλαιγα από τα γέλια με την αγαπημένη Essie και τις εμπνεύσεις της. (Θεά, Θεά, Essie, ποιά να συγκριθεί μαζί σου, μετά από αυτό; Θα μου λείψεις, woman)

 

Εντάξει, εντάξει, ίσως είχε έρθει και ο καιρός να αποσυρθεί το κορίτσι μας (είναι και 65 ετών) την εταιρία την ξεκίνησε το 1981 με 12 αποχρώσεις, το όνομα της το έκανε διάσημο, δούλεψε πολύ και ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί  και να ευχαριστηθεί τα golden years της.

 

Τη θέση της ως Global Color Designer (αυτό θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, να βρίσκω χρώματα και να πληρώνομαι) ανέλαβε από την Άνοιξη 2015 η Rebecca Minkoff όπου τότε παρουσίασε και την πρώτη συλλογή της αλλά τώρα παρουσιάζει την ίδια και επίσημα ο οίκος. Η ίδια είναι ενθουσιασμένη με τη θέση της (και πως όχι άλλωστε) και δήλωσε ότι είναι 100% κορίτσι Essie και θαυμάστρια της μάρκας.

 

 

Η (τυχερούλα) Rebecca Minkoff     (άσχετο αλλά είχα ανοιχτό τον υπολογιστή, πέρασε ο κύριος Ρωμανός και με ρώτησε: “Ποια είναι αυτή; “Η Global Color Designer  της Essie,” απάντησα εγώ- τίποτα δεν κατάλαβε φυσικά- αλλά είπε “όμορφη, πολύ όμορφη είναι”)

 

 

essie-rebecca

 

 

 

H Rebecca λέει λοιπόν,  ότι γι’ αυτή τη συλλογή εμπνεύστηκε από τα 70’ς και τις iconic τραγουδίστριες της εποχής Janis Joplin και Stevie Nicks ενώ άκουγε τα τραγούδια τους όταν έβαζε τις τελικές πινελιές στα χρώματα. Όπως λέει η ίδια είναι μια συλλογή Rock.

 

Τρεις από τις αποχρώσεις είναι indeed glam rock, θα έλεγα. Μεταλλικό μπρονζέ, ιριδίζον γκρι, και ένα σχεδόν neon μπλε.

 

Leggy Legent

 

leggy legend

6

 

 

 

Froc n’ roll

 

frock 'n roll

 

5

 

Bell Bottom Blues

 

bell bottom blues

 

essie-fall-2015-2

 

 

Mια πλούσια μοβ-δαμασκηνί απόχρωση

 

Ιn the Lobby

 

 

in the lobby

 

2

 

Mια πολύ λαμπερή, καλοκαιρινή, full on καρπουζί απόχρωση (όταν εμείς έχουμε Χειμώνα, στο άλλο ημισφαίριο έχουν Καλοκαίρι- μην το ξεχνάμε αυτό)

 

Color Binge

 

 

color binge

4

 

 

Αυτό που έχω όμως να πω είναι ότι αυτή η παρακάτω απόχρωση, η With the Band, είναι από τις ωραιότερες και πιο ζεστές αποχρώσεις του κόκκινου που έχω δει, τα τελευταία χρόνια.

 

 

With the Band

 

with the band

3

 

 

Για να δούμε, αν συμφωνούμε.

 

 

 

22 Σχόλια
  1. Οι παρουσιάσεις της Essie ήταν πάντα απολαυστικές και η ίδια τρομερή προσωπικότητα, φοβερά συμπαθής και πανέξυπνη! Καλή αρχή στο νέο αίμα λοιπόν, αν και νομιζω Julia πως θα μας λείψει!

  2. Εχω ξεχωρίσει το Leggy Legent εδω και μέρες…. Να και κάτι διαφορετικό και νέο ανάμεσα στα κλασσικά σκούρα του χειμώνα.

  3. @Daphne: Πόσο δίκιο έχεις αγαπημένη μου Δάφνη και πόσο όμορφα περνάγαμε πάντα στις δικές της παρουσιάσεις. Τι μου θύμισες τώρα… Φιλάκια!

  4. Ohhhh Yeees!!!! Παρότι και το Ιn the Lobby είναι μια ασφαλή επιλογή… ε… θέλω την επισφαλή…. 😉

  5. Καλημέρα!!!
    @Τζουλια.Τζουλια μου δεν μας είπες τι χρώμα ήταν το βερνίκι (da bush)!!!!
    Ειναι υπέροχο να υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω απο κάθε ονομασία και όχι απλά
    να ειναι ένας τίτλος!
    Κουκλάρα η Rebecca !! Λατρεύω απο τώρα το frock’n roll!! Το ¨εχω στο αίμα μου χωρις rock δεν γίνεται!!
    Λατρεύω Janis Joplin!! Και όλα τα συγκροτήματα εκείνης της εποχής!!!
    Φιλακια

  6. Αυτό το Ιn the Lobby θα το αποκτήσω οπωσδήποτε! Αν και δεν βάφω τα νύχια των χεριών μου γιατί έχω την κάκιστη συνήθεια να τα τρώω 🙁 πριν από 2 εβομάδες κέρδισα σε έναν διαγωνισμό μια φοβερή 6αδα μανό Essie και το έβαλα πείσμα να κόψω αυτό μου το ελάττωμα. Βλέποντας τώρα και αυτήν την υπέροχη απόχρωση πείσμωσα ακόμα πιο πολύ

  7. Αυτή τη φορά η Essie με “έπιασε” 100%!!! Μα όλα;;; Η νέα σεζόν προβλέπεται πολύ καυτή και πολύ ροκ. Την αγαπώ γιατί είναι προσιτή και ανθρώπινη. Καλό φθινόπωρο bb girls!!!

  8. Πωπω αυτό το In the Loddy νομίζω ότι θα το δούμε πολύ μέσα στο χειμώνα (μακριά από εμάς ακόμη….) όμορφη η Rebecca αλλά περίμενα κάτι περισσότερο έτσι για το “μπαμ” του λανσαρίσματος της. Κρίμα που αποσύρθηκε η γλυκιά Essie με έπειθε περισσότερο, αλλά τί να κάνουμε. Το bush το αφήνω ασχολίαστο γιατί εμένα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν εκεί. Πριν κλείσω να πω και ένα παράπονο, θέλω η essie να πρωτοπορήσει γιατί η πορεία της είναι λίγο βαρετή. Οκ βγάζουμε συλλογές αλλά κάτι καινοτόμο βρε αδελφέ δες την CND η οποία και από θέμα ποιότητας, τιμής και λανσαρισμάτων σε καινοτομίες είναι πολύ πιο μπροστά. Ας σκεφτούν βρε παιδί μου ένα βερνίκι που αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση ή νέο τρόπο εφαρμογής γαλλικού για την νοικοκυρά στο σπίτι…(κλείνω με έπιασε πολυλογία) Φιλιά σε όλα τα bb girls

  9. @Demi: Καθόλου πολυλογία, πολύ σωστά τα λες, από κάτι τέτοιες εταιρίες πρωτοπόρους είναι που περιμένουμε καινοτομίες.

  10. Γεια σας Ξεχωρισα τοΙn the Lobby και το With the Band ειναι χρωματα που λατρευω και ειμαι ικανη να τα φορω ακομη και καλοκαιρι Καλο απογευμα

  11. @rania: Δεν είσαι η μόνη. Πολύ συχνά φοράω κόκκινες αποχρώσεις και το Καλοκαίρι.

  12. ως γνωστο essie girl εδω και χρονια,θα πω οτι και αυτη η συλλογη μου αρεσε πολυ!Λατρευω φυσικα τις 3 μεταλλικες αποχρωσεις,πιστευω οτι αν και δεν τις βλεπουμε τοσο συχνα απο την εταιρεια,παντα ειναι υπεροχες κι ελπιζω συντομα το frock’n’roll να γινει δικο μου!Εχω στα χερια μου το Bell Bottom Blues και τα κουναω συνεχεια για να βλεπω τους ιριδισμους..Ναι τοσο τρελη!Καλη η Rebecca,δεν λεω, αλλα μηπως να βαλουν εμενα στη θεση της που ειμαι πιο essie girl κι απο την Essie?? (χεχε ονειρα,ονειρα..)

  13. kalispera julia bbgilrs!!! mono emena mou arese to Lobby?!! den peirazei tha kano tin diafora….!!!filakia poly agapimenes mou!!!!

  14. @Stella Damas : Την ξέρω την λατρεία σου στην Essie (σε “παρακολουθώ’ bb girl/blogger) και δεν έχεις άδικο.. Είμαι σίγουρη ότι είσαι πιο Essie girl ακόμα και από την Rebecca!!

  15. @Nansy: Πάντως αν σου λέει κάτι, μετά το With the Band και μένα το αγαπημένο μου, το Lobby είναι. Και το φαντάζομαι Χειμώνα, με μαύρο fitted σακάκι και ψηλοτάκουνες μπότες και λευκό πουκάμισο και και και…

  16. Γεια σας!Εκτός από το πρώτο,δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.Φοβερά χρώματα!

  17. Το leggy legend με πάει πολλάααααα χρόνια πίσω…Από τα υπόλοιπα το in the lobby και color binge αυτά που μ’αρέσουν περισσότερο…ξέρω….παραδοσιακή…

  18. Άργησαν λίγο αλλά δεν μπορώ να μην σχολίασε τα essie.with the band λοιπόν το αγαπημενο κοκκινο που δεν το αλλαζω ακόμα και καλοκαίρι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.