Bio Oil: Full on ενυδάτωση μετά το Καλοκαίρι and more.

 

bio-oil

 

 

Εκνευρίζομαι αφάνταστα τα τελευταία χρόνια με το «κόλπο» κάποιων αεροπορικών εταιρειών, όπου αν έχεις μικρή βαλιτσούλα και χωράει μέσα στο αεροπλάνο δεν πληρώνεις αποσκευή, ενώ αν έχεις μια λίγο πιο μεγάλη σου χρεώνουν πλέον έξτρα χρήματα για αποσκευή.

 

Θεωρώ ότι είναι ένα άδικο μέτρο “ασφάλειας”  (εφόσον όπου και να μπουν οι βαλίτσες πλέον περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο) και  πλήττει περισσότερο εμάς που θέλουμε την άνεσή μας στη βαλίτσα μας και παίρνουμε πολύ περισσότερα είδη τουαλέτας από οποιονδήποτε άντρα (και αυτά είναι που απαγορεύονται μέσα στο αεροπλάνο) και (όσο αφορά εμένα τουλάχιστον) τα νεσεσέρ μου πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο από τα ρούχα μου.

 

Αυτό μας συνέβη πρόσφατα στο ταξίδι της Ικαρίας, όπου και εγώ και η Ιvana, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με μικρή βαλιτσούλα (δηλαδή άλλος αποφάσισε για μας, που βαριέται να περιμένει στον ιμάντα, αλλά τέλος πάντων) με τα απολύτως απαραίτητα και μας βγήκε ξινό. Φυσικά κάποια προϊόντα τα είχαμε κοινά, αλλά και πάλι τις περισσότερες φορές που προσπαθούσαμε να ετοιμαστούμε, εκνευριζόμασταν γιατί πάντα κάτι έλειπε, πάντα κάτι δεν βρίσκαμε, αφού όλα ήταν στριμωγμένα το ένα πάνω στο άλλο. (Ακόμα και την θεραπεία των μαλλιών μου που περιλάμβανε σαμπουάν και μάσκα και που δεν έκανα χωρίς αυτή φέτος το καλοκαίρι- αναγκάστηκα να την κάνω μετάγγιση σε μικρότερα μπουκαλάκια – κάτι που απεχθάνομαι- θα σας μιλήσω γι’αυτή τη θεραπεία σε άλλο post)

 

Περιττό να σας πω, ότι το προϊόν Πρώτων Βοηθειών που μας έσωσε και τις δυο, ήταν το Bio Oil.

 

Bio Oil, για ενυδάτωση σώματος μετά το ντους, Bio Oil, στα ταλαιπωρημένα μας μαλλιά από το ήλιο, ή στην παραλία σαν λάδι μαλλιών μετά τις βουτιές, Bio Oil σαν ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και το πρωί πριν την αντηλιακή και το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο, Bio Oil στις φτέρνες, Bio Oil (και πολύ μάλιστα) στα χέρια, κάθε φορά που ο άντρας της παρέας, μας έτρεχε στα κατσάβραχα για να μαζέψουμε Ελληνικά νησιώτικα σύκα (που δεν τα τρώω, αλλά τουλάχιστον τα τρώει και τρελαίνεται κιόλας, η Ivana)

 

Και αν και πλέον το αγαπημένο μου Bio Oil είναι αυτό παρακάτω των 125ml (διότι συμφέρει και πολύ μάλιστα) αυτή τη φορά, αυτό που πήραμε μαζί μας, ήταν η μικρότερη συσκευασία των 60ml (που μπορεί να μπει στο αεροπλάνο αφού το limit είναι 100ml σε αυτά τα προϊόντα) και φυσικά το μπουκαλάκι των 60ml γύρισε άδειο.

 

 

BGR_GR_125ml

 

 

Κάθε εποχή, είναι εποχή Bio Oil αλλά ειδικά μετά το Καλοκαίρι νομίζω είναι ιδιαίτερα ευεργετικό.

 

Πχ:

 

  • Νιώθεις όπως είναι φυσικό πιο ξηρό το δέρμα σου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές; No problem. Το χρησιμοποιείς σαν πλούσιο ενυδατικό λάδι, μετά το ντους και μάλιστα αν το σώμα είναι λίγο νωπό, θέλεις ελάχιστη ποσότητα. Θα απορροφηθεί, δεν θα αφήσει ίχνος λιπαρότητας και θα απολαύσεις δέρμα απαλό σαν μωρού.
  • Το απλώνεις κάθε μέρα στα ξηρά σημεία, αγκώνες, γόνατα τα οποία έχουν γίνει ακόμα πιο ξηρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  • Για βαθιά απολέπιση μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν home made scrub: Bάλε μια ποσότητα σε ένα μπολ και ανάμιξε το  με θαλασσινό αλάτι. Τρίψε τα σκληρά σημεία, ξέβγαλμα και τσουπ! Δέρμα βελούδο.
  • Εγώ κάποιες φορές το χρησιμοποιώ και σαν μάσκα: Δυο φορές την εβδομάδα, απλώνω στο πρόσωπό μου μια ικανή ποσότητα και το αφήνω να δράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά. Το δέρμα μου απορροφά όσο χρειάζεται και μετά απομακρύνω τα υπολείμματα πάντα με κάποιο micellar water (αυτή την εποχή, χρησιμοποιώ της La Roche Posay) Κάντε το, θα με θυμηθείτε.
  • Μάσκα αλλά  για βαθιά ενυδάτωση μαλλιών, κάνει και η Ιvana και μου το είπε στο ταξίδι: Τα μαλλιά της είναι βαμμένα και ξηρά. Κάποια βράδια πριν πέσει για ύπνο κάνει μασάζ από τη ρίζα μέχρι τις άκρες με Bio Oil. Mετά πιάνει τα μαλλιά της με ένα κλάμερ και κοιμάται με ένα σκουφάκι μπάνιου. Το πρωί τα λούζει κανονικά και τα μαλλιά της γίνονται πολύ λαμπερά και στιλπνά. Φυσικά δεν το κάνει πολύ συχνά για να μην «βαρύνουν» αλλά μια φορά το μήνα, οπωσδήποτε. Επίσης δεν νομίζω να το συστήσω αυτό σε κάποια με λιπαρά μαλλιά, αν και κάτι θυμάμαι ότι είχε κάνει η Mous Mous με τα μαλλιά της, μπορεί να μας το θυμίσει;
  • Mέσα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (βλέπετε την γυρίσαμε σπιθαμή προς σπιθαμή αυτή την Ικαρία) όσο χάζευα τα πανέμορφα τοπία, ταυτόχρονα έτριβα και τα δάκτυλά μου με Bio Oil. Τον χορό τον Ικαριώτικο δεν κατάφερα τελικά να τον χορέψω, αλλά αν τον χόρευα χάρμα και απαλά θα ήταν τα χεράκια μου, για όποιον ή όποια τον έσερνε μαζί μου. (το χορό)
  • Μου συνέβη κάτι αυτό το καλοκαίρι και ειλικρινά με στεναχώρησε. Για πρώτη φορά, ενώ είμαι πάρα πολύ προσεκτική, παρατήρησα πανάδες στο πρόσωπο μου. Δυο στο μέτωπο και από μια σε κάθε μάγουλο. Μπορώ να σας πω ότι ξέρω και ακριβώς και τη μέρα που συνέβη αυτό- είχε καύσωνα– και αν και είχα απλώσει (όπως πάντα εξ’ άλλου) αντηλιακό και μάλιστα με δείκτη προστασίας SPF 50 (που τον αποφεύγω) είχα πολλές εξωτερικές δουλειές στην Αθήνα, τριγύριζα για ώρες  και όταν γύρισα σπίτι, φοβήθηκα μόλις με αντίκρισα στον καθρέπτη. Είχα γίνει κατακόκκινη του στυλ τώρα-θα-το-πάθω-το-εγκεφαλικό. Εκείνη τη μέρα έπαθα τη ζημιά. Φυσικά από τότε,  πρωί – βράδυ απλώνω στα σημεία αυτά Bio Oil και έχουν ήδη γίνει πολύ πιο αχνές οι πανάδες (μέχρι να δω τη Stella και να δούμε τι θα κάνει για να με φτιάξει στην εντέλεια)

 

 

Πάντως είμαι σίγουρη ότι τα bb girls secret agents Bio Oil, έχουν ήδη ανακαλύψει και άλλους τρόπους χρήσεις του Bio Oil. Και σε κάποιο προηγούμενο post, αν θυμάμαι καλά, κάτι είχε υπονοήσει η Amalia..

 

 

Ικαρία

 

 

Blue Zone indeed,  έστω και μόνο γι’  αυτά τα τυρκουάζ, κρυστάλλινα νερά…

 

photo-119

 

 

ikaria-6

 

 

ikaria-8

 

Από τις πιο όμορφες εκκλησίες που έχω δει σε νησί, είναι της Ικαρίας

 

 

ikaria-2

 

Βreathtaking…

 

ikaria-7

 

To μνημείο του Ίκαρου

 

 

ikaria-4

 

 

Διαβάστε κάποια από τα λίγα που έχουν γραφεί γι’ αυτό το νησί

 

ikaria-9

 

Αυτό είναι το αληθινό Spa ( από τα αρχικά Sanus Per Aquam- υγιής μέσω του νερού) οι ιαματικές πηγές δηλαδή και όχι η κατάχρηση του όρου που γίνεται στις μέρες μας. Spa λοιπόν, στις “Θέρμες” και  στις ιαματικές πηγές της Ικαρίας, για την Ivana και μένα. Όνειρο.

 

 Spa inside

 

 

ikaria-5

 

 

 

Spa outside, κάτω από φυσικό καταράκτη.

 

 

ikaria-spa

 

 

O μύθος (που δεν ξέρω αν είναι και τόσο «μύθος») λέει ότι το πρώτο κρασί στη γη, φτιάχτηκε στην Ικαρία και ήταν δώρο του θεού Διονύσου (που γεννήθηκε εκεί) στους Ικαριώτες. Μια κόκκινη βαριά (από άποψη αλκοολικών βαθμών) ποικιλία από σταφύλια, έδωσε το κρασί που ονομάζεται έως σήμερα «Πράμνειος Οίνος». Λέγεται ότι η ονομασία του, προέρχεται από τον Πράμνο, το ψηλότερο βουνό του νησιού που σήμερα ονομάζεται Αθέρας. Άλλη άποψη ότι προέρχεται από τις λέξεις “πραΰνει το μένος”, Ακούστε τώρα, τι μου μπήκε στο μυαλό και λέω ότι μπορεί να μην είναι και τόσο μύθος. Η λατινική (και αγγλική πλέον) λέξη για το «πρώτο» το «καλύτερο» είναι “premium” . Για σκεφτείτε το λίγο. Πράμνος.. Πράμνειο… premium… το πρώτο κρασί στη γη.. Μπορεί να κάνω και λάθος, βέβαια.

 

 

ikaria-wine

 

Landed. Πάλι καλά που χώρεσαν τα βαλιτσάκια εκεί μέσα -αφήστε το στρίμωγμα που τους κάναμε στο overhead compartment-  καλά  – καλά εμείς δεν χωράγαμε να κάτσουμε στη θέση. Πάντως, ό,τι και να λέω, τα λατρεύω αυτά τα ελικοφόρα αεροπλανάκια με το σήμα της Ολυμπιακής, που πετάνε χαμηλά και βλέπεις τα νησιά μας σε όλο τους το μεγαλείο από ψηλά.

 

 

Ikaria-3

 

 

Γιατί για μένα (και πιστεύω και για πολλές από εσάς) αυτά είναι τα Ελληνικά μας, νησιά. Καταράκτες συναισθημάτων.

 

 

 

Yamira feat. Mattyas         Waterfall    (φοράει και μωβ, η “δικιά” μας…)

 

 

 

 

 

 

 

18 Σχόλια
  1. Kalimera bbgirls!! I Ikaria einai katapliktiki! Perasate yperoxa vlepo! Ta elikofora tis Olympiakis mou exoun leipsei ki emena mou aresane poly san aeroplana kai sou dinane panta kai karamela oi aerosynodoi! Sto thema tis valitsas tha diafoniso dioti to systima pairno mono to tsantaki mou kai mpainovgaino trexontas sto aerodromio to latrevo, meionetai to xasimo xronou kata poly – kai pairno ta panta mazi mou se stera – compact morfi make up, aroma klp kai agorazo (an xreiastei) sampouan kai krema somatos apo to aerodromio! To vlepo kai san efkairia na dokimaso kai kati kainourio!
    Gia afti ti therapeia mallion thelo na matho nea syntoma!
    Makia!

  2. καλημερα, λατρευω την Ικαρια αν και ποτε δεν καταφερα να βρω εισιτηρια να παω!!!!!!!!! Οσο για το bio-oil το χρησιμοποιω κι εγω ανελλιπως!!!!! Ειναι φοβερο!!! φιλακια πολλα!!!

  3. γεια!! αστεία και πανέξυπνη εισαγωγή – και όλα τα δίκια έχεις ..
    Bio Oil πάντα και παντού – κι αν το καλοκαίρι βοηθά, φαντάσου τον χειμώνα δουλειά που θα κάνει !
    καλή επιτυχία με τις πανάδες – μεγάλος και ΣΥΝΕΧΗΣ αγώνας

  4. Καλά,αυτό με τις βαλίτσες τι κοροϊδία!!Κάποτε το έκαναν οι low cost εταιρείες…τώρα και οι low…και οι high ..και οι medium…΄Οσο για το Bio Oil έχω εκφραστεί αρκετές φορές.Η τωρινή του χρήση σε μένα είναι στις πανάδες,σαν κρέμα ματιών το βράδυ-το πρωί βάζω άλλη-και στα σημάδια από χτυπιές και κουνούπια του παιδιού μου.Τώρα το πρότεινα σε μια φίλη που έκανε ράμματα στο πηγούνι…για να φύγει το σημάδι..

  5. Θέλω να πάω Ικαρία ΤΩΡΑ!
    Επίσης… Premium…Πόσο Γκας Πορτοκάλος (στα ελληνικά λόγω εμμονής).
    Και να μην το ανέφερες, Τζούλια μου, είχα σκοπό να σας μεταφέρω τα παρακάτω.
    Έχω μια λατρεμένη θεία και νονά πλέον του μωρού μου, η οποία ακολουθεί μια θεραπεία κατά την οποία πρέπει να κάνει μια ένεση κάθε μέρα σε διάφορα σημεία του σώματός της. Είναι περίπου τρία χρόνια τώρα που έχει ξεκινήσει και η θεραπεία θα είναι εφ’ όρου ζωής. Είμαστε ευτυχισμένοι που η επιστήμη της προσφέρει την ευκαιρία να χαίρεται τη ζωή της. Οι γυναίκες, όμως, είμαστε κοκέτες και θέλουμε και να είμαστε και να φαινόμαστε καλά και όμορφες.
    Λόγω παρεξήγησης ή ελλιπούς ενημέρωσης έκανε τις ενέσεις όλο αυτό το διάστημα σε πολύ μικρότερη έκταση του σώματός της από αυτήν που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αντιαισθητικές λακκούβες στα χέρια και τα πόδια της. Δεν μπορούσε να τις αντιμετωπίσει με τίποτα και δεν ένιωθε καθόλου άνετα να φορέσει αμάνικο, πόσο μάλλον να εμφανιστεί στην παραλία.
    Της έδωσα λοιπόν ένα από τα θαυματουργά μπουκαλάκια Bio-Oil που είχα λάβει για τη δοκιμή. Μετά και από ένα δεύτερο μπουκάλι και περίπου ενάμιση μήνα η διαφορά είναι απολύτως αισθητή. Βέβαια δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα, αλλά υπάρχει σαφής βελτίωση. Το δέρμα της έχει λειανθεί και οι λακκούβες είναι ορατές μόνο από εμάς που το ξέρουμε. Όλοι όσοι γνώριζαν, της λένε πόσο καλύτερα είναι και εμείς δεν μπορούμε παρά να διαφημίζουμε το θαυματουργό υγρό.

  6. Δεν έχω πάει ποτέ Ικαρία. Φαίνεται ωραία και μπαίνει στη λίστα με τα μέρη που θέλω να επισκεφθώ. Όσο για το Bio-oil αγαπημένο και πολύ πολύ χρήσιμο. Α και το άρωμά του με τρελαίνει.

  7. Καλησπέρα bbgirls.Δεν θα σχολιάσω άλλο το λατρεμένο Bio-oil αλλά το τοπίο.
    Μα-γι-κό….
    Μουτς

  8. Καλησπερα!!!Τα ίδια και εγώ με την αγαπημένη Λίτσα,δεν έχω άλλο τι να προσθέσω για το μικρό μου θαύμα(έτσι αποκαλω το Bio Oil) αλλά έχω να πω ότι σαν τις ομορφιές της Ελλάδας μας πουθενά!!! Ευλογημένη η χώρα μας,χώρα του φωτός! <3

  9. @MariaA: Αν σου πω τι συνέβη σε αυτό το ταξίδι με τις καραμέλες δεν θα το πιστέψεις.. Πέρασε η αεροσυνοδός με αυτά τα απίθανα τα gelly-καραμελάκια, πήρα 2 γιατί τρελαίνομαι και της είπα: “Που να ήταν εδώ ο γιος μου, θα σας είχε πάρει όλο το καλαθάκι”. Μετά από λίγο επέστρεψε η κοπέλα και σε ένα διάφανο σακουλάκι, μου είχε βάλει περίπου 50 καραμελάκια λέγοντάς μου “Με αγάπη για τον μικρό σας”… Να κάτι τέτοια συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, εδώ που τα λέμε…

    (το ξέρω ότι σου αρέσει να ταξιδεύεις light και να μπαινοβγαίνεις σφαίρα από τα αεροπλάνα- τύπου λεωφορείο. Το θυμάμαι από ένα post για Ryan Air..)

  10. @Evi: Απίστευτο αυτό με τα εισητήρια! Και εμείς, ήταν κανονικά να πάμε Ιούλιο, αλλά δεν βρίσκαμε εισητήρια και τελικά το αποφασίσαμε για αρχές Σεπτεμβρίου.

  11. @ΑnthiK: Γι αυτό σου λέω στεναχωρήθηκα πολύ, με τις πανάδες. Ξέρω ότι είναι να μη συμβεί. Μετά μπορεί να συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Ιδωμεν.

  12. @ketty: Ακριβώς! Το βρήκαν σχοινί κορδόνι όλες οι εταιρείες. Να πληρώνεις δηλαδή εισητήριο 250 και 280 ευρώ και να πληρώνεις από πάνω και για τη βαλίτσα!

  13. @Αmalia: Και εγώ θέλω να ερθω Ζάκυνθο, ΤΩΡΑ!!

    Απίστευτη η ιστορία της θείας σου. Ούτε μπορούσε να μου περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο.

    Γκας Πορτοκάλος; Γκας Πορτοκάλος; ΓΚΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣ????????

    Aχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχ (στο μεταξύ, εγώ πράγματι παντρεύτηκα Aμερικανό, 2-3 χρόνια μετά από την τεράστια επιτυχία της ταινίας, αλλά ευτυχώς ο δικός μου δεν ήταν “My big fat Greek Wedding.)

    Έλα μωρέ Αμαλία μου, δεν βρίσκεις ότι μπορεί να έχω και δίκιο; Πράμνειος, Premium.. you know- Χειμώνας- Κιμόνο κλπ κλπ

  14. @Tassoula: Αυτό το ακούω πολύ με το άρωμα.. Σε κάποιες αρέσει πάρα πολύ.

  15. Εγώ το χρησιμοποιώ από τότε που μιλήσαμε εδω στο bb. Και στην εγκυμοσυνη για τις ραγαδες μετά τους 3 μήνες αλλά κ τώρα που γεννησα.και πολλές πολλές χρήσεις ακόμα.
    Φιλιααα!!!!

  16. Καλημέρα κορίτσια ! Δυστυχώς είδα το post λίγο καθυστερημένα γιατί τις τελευταίες μέρες δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω καθημερινά και τα διαβάζω όλα μαζί… Πάντως κι εγώ που έχω λιπαρά μαλλιά χρησιμοποιώ το Bio Oil στις άκρες ως θεραπεία , συνήθως πριν λουστώ αν και τώρα το καλοκαίρι επειδή λούζομαι μέρα παρά μέρα ανελλιπώς μπορεί να το βάλω και μετά το λούσιμο – 1 με 2 σταγόνες σε βρεγμένα μαλλιά και δεν τα βαραίνει καθόλου . Τελευταία έχω ενισχύσει και τη μάσκα μαλλιών μου με Bio Oil και μπορώ να πω ότι “λειτουργεί” καλύτερα έτσι .

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.