Το «Ροζ» Hilton.

 

hilton-estee-lauder

 

 

 

Η πρόσκληση που έλαβα, από την Estee Lauder και το Hilton για την φωταγώγηση του κτιρίου  ήταν για την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Εκείνο το βράδυ το πανέμορφο ξενοδοχείο θα ντυνόταν ροζ (μοβ, για να είμαι ειλικρινής, πιο μοβ παρά ροζ, θεωρώ ότι είναι φωταγωγημένο). Και όμως, δεν έγινε ακριβώς έτσι. Και το βράδυ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου, μας περίμενε μια έκπληξη.

 

 

 

invitation

 

 

Λέω «μας» περίμενε, γιατί την Κυριακή, εγώ και ο κύριος Ρωμανός ήμασταν καλεσμένοι σε ένα απογευματινό baby shower, αγαπημένων φίλων σε σπίτι στη Γλυφάδα. Είμαι λίγο (έως πολύ) αυστηρή σε θέματα φαγητού και ύπνου και εφόσον ήταν Κυριακή και η επόμενη ήταν μέρα σχολείου, στο κρεβάτι θα ήμασταν στις 8:50 χωρίς δεύτερη κουβέντα, πράγμα που σήμαινε ότι από το πάρτι θα έπρεπε να φύγουμε γύρω στις 8.

 

Καθυστερήσαμε, πολύ λίγο πράγμα που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ (τελικά στο κρεβάτι ήμασταν στις 9:15. ) Αλλά δεν το μετανιώνω. Μάλλον υπήρχε λόγος που καθυστερήσαμε. Ξαφνικά, όπως οδηγούσα, τα μάτια μου, έπιασαν κάτι πανέμορφες μοβ ανταύγειες. Ήταν το ξενοδοχείο Hilton, φωταγωγημένο και σε όλο του το μεγαλείο. Ο κύριος Ρωμανός τρελάθηκε, εγώ κατέβασα ταχύτητα, μπήκα δεξιά και οδηγούσα με 30 χιλιόμετρα για να το ευχαριστηθώ, εκείνος χτύπαγε παλαμάκια και ήθελε να κατέβει να το δει από κοντά (δεν του έκανα το χατίρι η κακούργα- η ώρα πέρναγε και ο ψυχαναγκασμός μου χτύπαγε κόκκινο) Και λέω ότι ήταν έκπληξη, διότι προφανώς, εκείνο το βράδυ της Κυριακής, έγινε η πρόβα τζενεράλε της φωταγώγησης πριν τα αποκαλυπτήρια της Δευτέρας.

 

 

Το Hilton Αθηνών είναι λίγο παραπάνω, από ένα πολύ καλό ξενοδοχείο. Είναι σημείο αναφοράς για την Αθήνα. Χτίστηκε το 1963,ανακαινίστηκε πλήρως το 2003 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης .Το ξενοδοχείο διαθέτει 506 ευρύχωρα δωμάτια, αρκετά από τα οποία έχουν μοναδική θέα στην Ακρόπολη. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κτίσματος είναι ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του λούζονται από φυσικό φως. Τα σχέδια οφείλονται στους αρχιτέκτονες Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη, Σπύρο Στάικο και Αντώνη Γεωργιάδη. Όλα αυτά τα χρόνια, το κατώφλι του Hilton Αθηνών έχουν διαβεί πλήθος μεγάλων προσωπικοτήτων: αρχηγοί κρατών, διάσημοι καλλιτέχνες, επιστήμονες διεθνούς κύρους. Από τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Frank Sinatra ως τον Ingmar Bergman και τον Anthony Quinn, το Hilton Αθηνών ήταν πάντα σημείο αναφοράς για το διεθνές jet set.Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έγιναν έργα ανακαίνισης και προσθήκης νέας πτέρυγας από τα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη και Χάρη Μπουγαδέλη. Το 2004, το Hilton Αθηνών ήταν η επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ το 2011 ήταν η έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

 

Και την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου του 2015, το Hilton πρόσθεσε και κάτι ακόμα στο βιογραφικό του: μετατράπηκε σε σύμβολο ελπίδας, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων – οροσήμων στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies και ακολουθώντας το παράδειγμα του Eiffel Tower στο Παρίσι, του Empire State Building στην Νέα Υόρκη, του Mandarin Oriental στην Taipei και άλλων 200 κτιρίων σε 70 χώρες.

 

Belvedere Castle, Austria

 

BCA_Belevedere_Castle_Vienna

 

Tower of London

 

pb-121001-pink-london-kb-3p-04a.photoblog900

 

Eiffel Tower

 

eiffel

 

 

 

 

Γράφω σήμερα αυτό το post, γιατί το Hilton θα μείνει φωταγωγημένο έως την Κυραική 25-10 και αν δεν το έχετε δει ακόμα- όσες μένετε στην Αθήνα- πραγματικά αξίζει να το δείτε και γιατί όχι; να πιείτε και ένα ποτό στο πανέμορφο Galaxy Bar στον τελευταίο όροφο με την breath taking θέα.

 

Hilton, Athens

 

PAN_0030_6

 

Αν βρεθείτε εκεί και ανεβάσετε κάποιες φωτογραφίες του φωταγωγημένου Hilton στο Instagramμε #PinkHilton, θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος σε διαγωνισμό και να κερδίσετε δώρα από την Estee Lauder και το Hilton Αθηνών.

 

Επιπλέον για κάθε φωτογραφία ή postvόπου προστίθεται το #bcastrength, η Estée Lauder Companies θα κάνει δωρεά 25 δολαρίων – που αντιστοιχεί σε μισή ώρα έρευνας για τον καρκίνο του μαστού – μέσω του Breast Cancer Research Foundation, με στόχο την δωρεά περισσότερων από 500 ωρών έρευνας ($25,000) μέχρι και την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου του 2016!

 

Είναι και αυτός ένα τρόπος διάδοσής της εκστρατείας, κατά του Καρκίνου του Μαστού.

 

 

 

4 Σχόλια
  1. @όλες: Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, από το πρόσφατο upgrade της πλατφόρμας μας, διορθώθηκε. Ουφ.. ήταν να να μίλαγα και ταυτόχρονα κάποιος να με φίμωνε.

  2. ΄Εχω πολλές μέρες να μπω να σε διαβάσω,οπότε δεν πήρα είδηση το πρόβλημα.΄Οσο για το Hilton,πολύ ωραίο είναι στα ροζ,δε νομίζω όμως να βρω την ευκαιρία να το δω από κοντά.

  3. Όντως πιο πολυ μωβ φαίνεται παρά ροζ,αλλά είναι πραγματικά υπέροχο,όπως και τα άλλα κτίρια και το πιο υπέροχο είναι ο σκοπός για το οποίο έχουν φωταγωγηθεί..αν δεν δούλευα μέσα στο ΣΚ θα πήγαινα οπωσδήποτε στο Galaxy Bar έχω πάει και κάποια άλλη φορά και είναι πραγματικά εκπληκτικά!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.