Αστρολογία: Πώς να ξεφορτωθείς έναν άντρα Αιγόκερω.

 

capricorn

 

 

Εν αντιθέσει με τον δύσκολο κύριο Αιγόκερω, που σου έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο – mountain bike σε cross country διαδρομή σε πεδίο πάγου, για την ακρίβεια!- το να τον διώξεις από τη ζωή σου είναι σχετικά εύκολο. Βλέπεις, είναι τόσο αυστηρός κριτής των πάντων, που και το παραμικρό σου ατόπημα καταχωρείται στο σκληρό δίσκο και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου όταν δεν το περιμένεις.

 

Το Κρόνιο αγόρι έχει πολλά καλά, με πρώτο και καλύτερο ότι είναι βράχος, να στηριχτείς επάνω του σε κάθε αναποδιά της ζωής. Έχει όμως και τόσες ιδιοτροπίες και ξινίλες, που είναι πολύ εύκολο η ζωή μαζί του να γίνει «βράχο – βράχο τον καημό μου.» Οπότε, αποφάσισες να τον ξεφορτωθείς!

 

 

 

…(Howtolosea…) Capricorn.

 

 

–         Μια ζωή την έχουμε!

 

…κι αν δεν τη γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντίσουμε; Το μέλλον είναι κάτι που δεν έχει έρθει ακόμα, και άρα δεν υπάρχει. Σιγά μην κάνεις οικονομία εσύ τώρα που είσαι νέα και όμορφη, για όταν θα έχεις πια γεράσει. Και τι σε νοιάζει εσένα τότε, που θα είσαι με ένα δόντι, τι θα έχεις και τι δε θα έχεις! Τώρα θέλεις να περάσεις καλά, που φλέγεσαι από επιθυμίες και σφύζεις από ζωή. Να κάνει εκείνος συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με νοσοκομειακή περίθαλψη άμα θέλει! Εσύ, έχεις να κάνεις μπαρότσαρκα με τους φίλους σου απόψε, δεν μπορείς να απασχολείς το μυαλό σου με τέτοια καταθλιπτικά. Θα του έλεγες και κείνου να έρθει, αλλά τον βαριούνται όλοι, τέτοιος μούχλας που είναι. Καλύτερα να κάτσει μέσα, να διαβάσει κανένα βιβλίο – ε, και θα έρθεις κι εσύ, κάποια στιγμή…

 

 

–         Το παρελθόν μας στοιχειώνει!

 

 

Ακριβώς όπως δεν υπάρχει το μέλλον, δεν υπάρχει και το παρελθόν. Δεν έχεις κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε παράδοση, βαριέσαι του θανατά και όλα αυτά τα θεωρείς μπούρδες. Οι ηλικιωμένοι καλά θα κάνουν να κάθονται στη γωνιά τους και να μη μιλάνε, οι οικογενειακές παραδόσεις είναι το προσωπικό σου κόκκινο πανί και γενικά, ούτε παλιό κρασί δε βάζεις στο σπίτι σου!

(… «αντί δηλαδή να πάμε κάπου να διασκεδάσουμε σα νέοι άνθρωποι, Πάτροκλε, πρέπει σώνει και καλά να υποστώ κάθε Κυριακή τη βαρεμάρα, πακέτο με όλο σου το σόι! Καλά, άνθρωπε του Θεού, αυτό το ρολό στο φούρνο δεν το έχετε σιχαθεί που το τρώτε κάθε Κυριακή;! Τι έκανε λέει; Είναι παράδοση; Ναι, καλά! Σαν εκείνο το φρικαλέο μπιχλιμπίδι που μου έδωσε η γιαγιά σου κι επέμενε να το φορέσω κιόλ… είναι σμαράγδι και είναι στην οικογένειά σας 130 χρόνια; Σιγά τα λάχανα Πάτροκλε, εμένα μου αρέσουν τα handmade που παίρνω στα νησιά…»)

 

 

–         «If I were a rich man…»

 

 

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει έναν Αιγόκερω για σπατάλη. Εσύ, πάλι, θα μεταμορφωθείς σε βασίλισσα της απλοχεριάς. Τσάκισε τις πιστωτικές, πάρε ό, τι πιο πανάκριβο και μετά άστο στην άκρη λέγοντας ότι τελικά δεν σου άρεσε και τόσο, πέτα φαγητό σε καθημερινή βάση λέγοντας πως δεν τρως ξαναζεσταμένο ή δεύτερης μέρας φαγητό γιατί είναι σαν τσαρούχι, άσε τα φώτα του σπιτιού ανοιχτά, τις βρύσες να τρέχουν, πάρε το αμάξι και για την πιο μικρή μετακίνηση, κέρνα όλο τον κόσμο… και μετά….

(… « …Πάτροκλε, θα με ξελασπώσεις; Δεν ξέρω πώς έφτασε το καταναλωτικό σε τέτοια ύψη…όχι, δε θυμάμαι πότε πλήρωσα τελευταία φορά….ναι, το ξέρω ότι ενημερώνουν αλλά δεν τα σηκώνω τα τηλέφωνα από τράπεζες, με θλίβουν. Ούτε τους φακέλους ανοίγω μωρέ Πάτροκλε, μου μαυρίζουνε τη μέρα… θα μου δώσεις εσύ; δεν είναι πολλά, 4-5 χιλιάδες…τι «τι» ρε Πάτροκλε; Όλη μέρα δουλεύεις, δεν έχεις λεφτά; Τι θα τα κάνεις, μαζί σου θα τα πάρεις;!»)

 

 

–         «Η εργασία απελευθερώνει»

 

 

Μπορεί σε όλους μας να φέρνει ανατριχίλα αυτή η φράση, που ήταν γραμμένη στην είσοδο του Άουσβιτς, αλλά η αστρολόγος σου εγγυάται πως είναι μότο ζωής και για τον πλέον ειρηνιστή, αριστερών αντιλήψεων Αιγόκερω. Η εργασία είναι χαρά, είναι ζωή, είναι κατάκτηση, είναι αυτοεκτίμηση, είναι…. Και τι δεν είναι! Εσύ λοιπόν, υποτίμησε τη δουλειά του σε κάθε ευκαιρία. Σιγά τα λάχανα. Meetings και πάλι meetings ως τα μαύρα μεσάνυχτα, αγοραπωλησίες, και ηλιθιότητες. Η ζωή είναι αλλού! Ξεκίνα να δουλεύεις part time ή και καθόλου, ξύπνα μεσημέρι, πέρνα τις μέρες σου με καφέ, τηλεόραση και κουτσομπολιά με τις φίλες σου κι άμα σου πει κουβέντα…

(… « αυτή η εμμονή με την επαγγελματική κατάκτηση και καταξίωση είναι ψυχωσικό δείγμα Πάτροκλε, να ξέρεις. Δεν μπορεί να σου αρέσει να είσαι κλειδαμπαρωμένος όλη μέρα μέσα σε κείνη την εταιρία, και να τα τηλέφωνα, και να τα mails, και να το άγχος… αν όντως σου αρέσει, είσαι προβληματικός! Το λιγότερο! Η εργασία είναι το πιο ύπουλο όπλο του καπιταλισμού, το σωστό και το δίκαιο θα ήταν να καλλιεργούμε και να ανταλλάζουμε τα αγαθά σε κολλεκτίβες…»)

 

 

–         Το φτηνό είναι ανεκτίμητο, και λαϊκή δεν είναι μόνο η αγορά.

 

 

Κοινώς, όσο πιο λαϊκή και loud συμπεριφορά έχεις, τόσο πιο γρήγορα θα κόψει ο Αιγόκερως ρόδα μυρωμένα. Ντύσου δεύτερα και προκλητικά, κατά προτίμηση για να τον συνοδεύσεις στο χορό της εταιρίας του. Ό, τι πιο κραυγαλέο και φιγουρατζίδικο βρεις μπροστά σου φόρεσέ το, και φώτα, κλακέτα, παράσταση, πάμε!

 

(… «κυρία προέδρου; Εσύ είσαι, μανάρι μου, η γυναίκα του μεγάλου; Μπράβο! Πιτσιρίκα σε πήρε, θα σου ρίχνει και είκοσι χρονάκια! Ωραίο το φουστανάκι σου, πού το πήρες; Το δικό μου; Από ένα μπαζάρ με μεταχειρισμένα, 2 ευρώ έδωσα μόνο, του φαίνεται όμως; Δεν του φαίνεται, χαχαχα! Πάτροκλε δε συμμετέχεις που δε συμμετέχεις στην κουβέντα, βάλε μου ένα ποτό… έτσι που λες κοριτσάρα μου, και δε μου λες, είστε χρόνια παντρεμένοι με το μεγάλο;»)

 

 

Λογικά, ο Αιγόκερως κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί από το οπτικό σου πεδίο… μην ανησυχείς, θα έχει γυρίσει σπίτι και θα αλλάζει τις κλειδαριές. Τα ρούχα, τα χρέη σου και τα προσωπικά σου αντικείμενα θα σου έρθουν με μεταφορική στο πατρικό σου. Αυτό το αεράκι που φυσάει στο πρόσωπό σου, το λένε «ελευθερία»!

 

 

Happy Halloween bb girz!

 

 

AstrallyYours,

ElizaBBeth

 

 

 

 

 

 

4 Σχόλια
  1. Τι ευχάριστο να ξέρεις ότι μπορείς να διώξεις εύκολα τον κύριο Αιγόκερω..νομίζω το πιο εκνευριστικό και τσιγκούνικο ζώδιο του ζωδιακού,με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια (εξαρτάται νομίζω και που έχει τους πλανήτες του ο καθένας)…

  2. Παλιά,στη δουλειά είχα γνωρίσει έναν Αιγόκερο που ήταν ο πιο ηλίθιος άνθρωπος που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα!Τώρα τυγχάνει Αιγόκερος να’ναι ο γιος μου,οπότε αναθεωρώ τις απόψεις μου και προσπαθώ να τον συμβουλεύω με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνει ΠΟΤΕ σαν τον ηλίθιο που ήξερα..

  3. θα σχολιάσω τον Αιγόκερω γιατί γνωρίζω από την καλή και από την ανάποδη τέτοιο άνδρα 24 χρόνια τώρα και καμία σχέση δεν έχει!!(λέτε να μην είναι αιγόκερως;;;)
    Αντίθετα εγώ που είμαι Αιγοκερίνα αναγνωρίζω σε όλα τα παραπάνω τα ελαττώματα που έχω και που ευτυχώς φροντίζει να μην βγουν στην επιφάνεια (αλλά αντιθέτως να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου) το έτερον ήμισύ μου!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.