Lipton X-mas Tea: Συνταγές Μαγειρικής με Τσάι!

 

tea-rub

 

 

Ξέρετε πόσες μέρες έχουν μείνει μέχρι τα Χριστούγεννα; Τριάντα τρεις μερούλες μόνο και θυμηθείτε τι σας έλεγα πριν 3 εβδομάδες, όταν ξεκινήσαμε αυτό το x-mas countdown. Ότι ο καιρός θα περάσει και ούτε που θα το καταλάβουμε. How time flies when you’ re enjoining yourself!” Aυτό, μου έλεγε κάποτε ένας αγαπημένος οικογενειακός φίλος, o Charlie – που δεν είναι πια μαζί μας.

 

H πρώτη μου δουλειά, ως πρωτοετής φοιτήτρια στο Λονδίνο ήταν  στο Sandwich Box,  που είχε ο θείος μου με τον συνεταίρο του τον Charlie και δεν μπορώ να πω ότι ήταν και ό, τι πιο εύκολο (μόνο και μόνο που έπρεπε να ξυπνάω στις 6 παρά το πρωί και να φεύγω από West Hampstead να αλλάζω 2 tubes και να φτάνω στις 7 το πρωί στο Waterloo Station (εκεί απ έξω ήταν το Sandwich Box) μου έφτανε. Και μετά ασταμάτητη δουλειά γιατί κατά τις 8.00 (αφού ξεκινούσαμε την προεργασία από τις 7- ο θείος μου τα ήθελε όλα φρέσκα και να φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή) ξεκινούσε το rush hour, οι πελάτες που εργάζονταν στον σταθμό και στα γύρω αμέτρητα γραφεία και τις εταιρίες άρχιζαν να καταφτάνουν σε σημείο που να κάνουν ουρά απ έξω, για να πάρουν το τσάι τους ή το πρωινό τους και το take away sandwich, πριν πάνε στη δουλειά τους. (H αλήθεια είναι ότι ήταν διάσημο στην περιοχή το Sandwich Box, σέρβιρε πρωινό, brunch και light lunches )

 

Δυο τρία άτομα στον “μοναχικό” σταθμό Waterloo Station

 

waterloo-station

 

Ειλικρινά, εκείνη τη χρονιά που εργάστηκα στο Sandwich Box, πρέπει να έφτιαξα χιλιάδες τσάγια. Όχι που λέει ο λόγος, χιλιάδες. Χιλιάδες κανονικά. Και οι πελάτες καθημερινοί και θυμάμαι έναν που έπινε “milky tea”. Δηλαδή με έβαζε να εκχυλίζω για λίγο το τσάι και μετά να γεμίζω μέχρι πάνω το φλιτζάνι με γάλα (τι να κάνω το ήθελε ελαφρύ ο άνθρωπος, γάλα έπινε κανονικά- όχι τσάι- αλλά ήθελε και τη γεύση του τσαγιού μέσα) Μετά τον έμαθα και το έφτιαχνα μόλις τον έβλεπα να περιμένει έξω από την πόρτα.

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν να εργάζομαι- αλλά τα λεφτά ήταν πολύ γερά για τα 19 μου χρόνια και πάντα μου άρεσε να έχω τα δικά μου, καταδικά μου, λεφτά. Και βέβαια κατά τις 12:30 σχόλαγα, άρα είχα χρόνο μετά και για τα μαθήματα και για shopping και για βόλτες και για όλα.  Ήταν όμως και όμορφη εποχή. Και την έκανε ακόμα πιο όμορφη ο γλυκός, ο ανεπανάληπτος με την εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, ο Charlie. Ο οποίος όταν με έβλεπε πελαγωμένη από την πολύ δουλειά, ή τον πολύ κόσμο, ή τα περίεργα (μια μέρα ήρθε ένας Σκωτσέζος, εγώ δεν καταλάβαινα γρι από την υπερ-βαριά του προφορά, ο Σκωτσέζος τσαντίστηκε- το έχουν αυτό οι Σκωτσέζοι αν δεν τους καταλαβαίνεις, μυγιάζονται) τότε σε κάτι τέτοιες στιγμές, έμπαινε πάντα στη μέση ο Charlie για βοήθεια. Μου έκλεινε με τρόπο το μάτι και έλεγε μεγαλοφώνως: «How time flies, when you’re enjoying yourself, right Julia?” – Right Charlie! απαντούσα εγώ, έκανα στην άκρη και τον άφηνα να βγάλει εκείνος το φίδι από την τρύπα.

 

Ο Charlie ήταν bon vivant, gourmand και σαν χόμπι είχε τη μαγειρική. Στα διαλλείματα λοιπόν της δουλειάς ή όταν είχαμε λίγο χρόνο, όλο και μου έλεγε καμιά συνταγή, την έγραφα πρόχειρα εγώ για να την υλοποιήσω κάποια στιγμή.

 

Και αφού το σημερινό ταξίδι down memory lane με έβγαλε στον αγαπημένο Charlie ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κάποιες συνταγές μαγειρικής, που έχουν όμως ως βασικό συστατικό το τσάι. Φυσικά μπορείτε να μην τις κάνετε ακριβώς όπως τις διαβάσετε αλλά με δικές σας παραλλαγές. Εγώ το κάνω πάντα αυτό, όποια συνταγή και αν μου δώσουν. Την φέρνω στα δικά μου μέτρα και άλλες φορές την απλοποιώ ενώ άλλες την εμπλουτίζω (δεν τα πάω και πολύ άσχημα στη μαγειρική, αλλά χωλαίνω στην ζαχαροπλαστική. Και εκεί σύντομα θα έρθει η δική σας σειρά να βοηθήσετε, γιατί σκέφτομαι να κάνω ένα tea party και χρειάζομαι εύκολες και γρήγορες συνταγές για κέικ, γλυκάκια, μωσαϊκά, μηλόπιτες  κλπ κλπ- θα σας ενημερώσω..)

 

Συγχωρέστε μου τυχόν λάθη στη μαγειρική ορολογία, δεν έχω μάθει να γράφω συνταγές αλλά πιστεύω θα καταλάβετε και αν έχετε απορία με ρωτάτε.

 

Πάμε

 

Ποικιλία Τσάι Earl Grey

 

rich-earl-grey-tea

 

Πασπάλισμα και Τρίψιμο Κρέατος πριν το ψήσιμο. Ταιριάζει υπέροχα με Χοιρινό

 

Κόψτε και βάλτε στο blender τα εξής υλικά:

2 κ.σ. τσάι Earl Grey (βγάλτε το από το φακελάκι, για να είναι χύμα, έτσι κάνω εγώ)

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. δενδρολίβανο

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ. γ. τζίντζερ

 

Τρίψτε με το μίγμα το κρέας και ψήστε το!

 

 

Ποικιλία Τσάι Lipton Green Gunpowder

 

 

Green-Gunpowder-

 

Καπνιστή Πάπια

 

Yλικά

2 στήθη πάπιας (ή κάποιου άλλου πουλερικού πχ γαλοπούλα)

1 κ.σ. Τσάι Lipton Green  Gunpowder (το καπνιστό και floral άρωμά του ταιριάζει τέλεια με τη συνταγή)

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπερόκοκο

 

Εκτέλεση

  1. Στεγνώστε καλά τα στήθη της πάπιας. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κάντε κοψίματα – όχι πολύ βαθιά- κατά μήκος του κρέατος.
  2. Βάλτε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το τσάι στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένη σκόνη. Αλείψτε τα στήθη από την πλευρά της πέτσας τους και πιέστε την σκόνη καλά πάνω τους έως ότου κολλήσει.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε ένα βαθύ τηγάνι για 1 έως 2 λεπτά μέχρι το τηγάνι να είναι αρκετά ζεστό αλλά όχι καυτό. Ακουμπήστε απαλά την πάπια από την πλευρά της πέτσας μέσα στο τηγάνι. Χαμηλώστε πολύ την φωτιά και ψήστε για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι το λίπος της πέτσας να σκουρύνει και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα και να γίνει η πέτσα κρατσανιστή (καφέ θα γίνει γρήγορα λόγω των μπαχαρικών – αλλα εσείς ψήστε μέχρι να γίνει κρατσανιστή η πέτσα)
  4. Γυρίστε απαλά την πάπια και βάλτε το τηγάνι όπως είναι μέσα στο φούρνο για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Περίπου 4 με 5 λεπτά (αν θέλετε το κρέας medium) ή 6 με 7 λεπτά (αν θέλετε το κρέας well done) Μην το παρακάνετε όμως, γιατί θα σκληρύνει το κρέας της πάπιας και θα χάσει τη νοστιμιά και τους ζωμούς του.
  5. Βγάλτε την πάπια, κόψτε σε όμορφα μακρόστενα κομμάτια και σερβίρετε με ρύζι (εγώ τη σερβίρω με ρύζι εσείς με ό, τι θέλετε πχ. σαλάτα)

 

 

duck

 

 

 

Ποικιλία: Lipton Green Tea  Jasmine Petals

 

 

Lipton-green tea-jasmin

 

 

Κοτόσουπα Jasmine! (Τρελαίνομαι γι αυτή τη σούπα, ειδικά τον χειμώνα!)

 

Φυσικά στα υλικά μπορείτε να προσθέσετε εσείς όποιο λαχανικό προτιμάτε περισσότερο, εγώ απλά ιδέες δίνω. Αν σας μείνει ζωμός δε, την επόμενη μέρα απλά ψήστε στον ατμό και άλλα λαχανικά κα ρίξτε τα στο ζωμό που έχει περισέψει, για μια σχεδόν στιγμιαία σούπα!

 

Υλικά

4 κ. σ. ηλιέλαιο

3 καρότα κομμένα σε στικς

2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σαν μισοφέγγαρα

3 κολοκυθάκια κομμένα σε στικς

2 μικρές πατατούλες κομμένες σε κυβάκια

1 πράσο

2 στήθη κοτόπουλο

2 φακελάκια Lipton Green Tea Jasmine Petals

1 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο

1 τέταρτο noodles ή σπαγγετίνι

¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιαντρο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Ζεστάνετε δυο κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή αν έχετε σε γουόκ. Προσθέστε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πατατούλες, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε συχνά και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ και σκουπίζετε καλά το γουόκ.
  2. Βράστε 3 φλιτζάνια νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τα φακελάκια Πράσινο τσάι Γιασεμί. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε να εκχυλιστούν για περίπου 5 λεπτά. Ζεσταίνετε το ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το ζωμό του τσαγιού. Ρίξτε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήστε το στην άκρη με κλεισμένο το καπάκι.
  3. Στεγνώστε καλά τα στήθη του κοτόπουλου και τρίψτε τα με ένα κουτάλάκι του γλυκού λάδι. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε και τον κόλιανδρο.
  4. Ζεστάνετε το ίδιο γουόκ που φτιάξατε τα λαχανικά σε υψηλή θερμοκρασία ρίξτε το υπόλοιπο λαδάκι και βάλτε μέσα το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε μέχρι η πέτσα να γίνει σκούρα καφέ, γυρίστε το και βάλτε το μέσα στον φούρνο. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά (χαράξτε το για να είσαστε σίγουρες ότι έχει ψηθεί, πριν το βγάλετε από το φούρνο)
  5. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το μέχρι να κρυώσει για να το ξεκοκαλίσετε.
  6. Στον ζωμό που έχετε ήδη φτιάξει, βράστε noodles ή σπαγγετίνι – πολύ λίγο 2-3 λεπτά
  7. Βγάλτε την πέτσα από το κοτόπουλο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
  8. Σερβίρετε σε μπολ όπου θα βάλετε τα εξής: Πρώτα τα noodles, μετά τα λαχανικά, μετά το κοτόπουλο τον μαιντανό και από πάνω όσο ζωμό θέλετε είτε να γίνει η σούπα πολύ αραιή είτε (όπως μου αρέσει εμένα) λιγότερο αραιή.
  9. Προαιρετικά: Φάτε το με chopsticks.

 

(λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του πράσινου τσαγιού με γιασεμί, περιττό να σας πω την ενέργεια που θα αποκτήσετε μετά από αυτό το πιάτο. Θέλω να πω, μπορείτε να το σερβίρετε αν έχετε καλεσμένο σε δείπνο, γιατί μόνο ύπνος δεν θα σας πιάσει μετά, ο νοών νοείτω- θα μας κλείσουν, το βλέπω εγώ..)

 

 

jasmine-chicken-soup-green-tea-

 

 

 

Ποικιλία Μαύρο Τσάι Lipton

 

Lipton-Tea-black

 

Κοτόπουλο με Μελιτζάνες

 

Υλικά

2  φακελάκια μαύρο τσάι Lipton

Μισό κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα

3 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. ψιλοκομένο τζίντζερ

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

2 μελιτζάνες μακρόστενες (έτσι τις λέω εγώ, αλλά ο Ντίνος μου είπε να σας τις γράψω σωστά δηλαδή τσακώνικες, «αφού τώρα καταπιάστηκες και με μαγειρική» whatever) που θα τις κόψετε σε φέτες

1 κ.σ. σάλτσα hoisin

3 κ.σ. σάλτσασόγιας (soy sauce)

 

Eκτέλεση

 

  1. Ρίξτε τα δυο φακελάκια μαύρου τσαγιού σε βραστό νερό και αφήστε τα για 5 λεπτά. Αποσύρετε τα φακελάκια και αφήστε το υγρό να κρυώσει έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Βάλτε τα κομμάτια σε ένα μπολ και καλύψτε τα με το κρύο τσάι. Τυλίξτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες ή αφήστε το όλη νύχτα. Όταν είσαστε έτοιμες να το μαγειρέψετε στραγγίξτε το κοτόπουλο και στεγνώστε το.
  3. Ζεστάνετε 2 κ.σ. σησαμέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ. Προσθέστε το ginger, το σκόρδο και το κοτόπουλο και ψήστε για 4 με 5 λεπτά. Βάλτε τα όλα σε μια μεγάλη πιατέλα και αφήστε τα προς το παρόν.
  4. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 κ.σ σησαμέλαιο στο wokκαι βάλτε τα κομμάτια της μελιτζάνας μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει, 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο που είχατε στην πιατέλα, προσθέστε τη σάλστα hoisin και τη σάλτσα σόγιας και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εντελώς αλλά να μη χάσει τα ζουμιά του.

 

 

 

chicken-egg-plant

 

 

 

Λοιπόν. Αυτά για σήμερα.

 

Θέλω όμως και Tea Party θέλω και Cocktail Party (τι στο καλό, γίνονται γιορτές χωρίς cocktails;) .

 

Kανονίστε την πορεία σας.

 

 

Share a cup of tea. Share love

 

 

lipton-32-450x270

 

 

 

35 Σχόλια
  1. Γεια σου Τζούλια μου!Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες σου και πάντα τις απολαμβάνω!Αχ,αυτά τα σκωτσέζικα,ε;Θα δοκιμάσω το κοτόπουλο μαριναρισμένο σε τσάι.Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ και γενικά μου αρέσει να μαρινάρω το κρέας πριν ψηθεί.Από συνταγές,άλλο τίποτα,προχώρα!

  2. Τελικά, δεν υπάρχει όριο στο beautyblog. Good life με τσάι και συμπάθεια. Και η συμπάθεια γίνεται μεγαλύτερη με καλό φαγητό. Σωστά;
    Καλημέρα!

  3. Καλημέρα!!!
    @Τζουλια.Τζουλια τι να πω δεν σταματάς ποτέ να με εκπλήσσεις με τις εμπειρίες και την
    μεγάλη γκάμα των γνώσεων σου!!!

  4. Καλημέρα bbgirls!!! Κι εγώ μετράω αντίστροφα!! 32 ημέρες για τηνπαραμονή που θα ταξιδεύουμε για που λες?!?! Σκωτία!! Εξαιρετικές οι συνταγές Τζούλια, θα τις τυπώσω αύριο στη δουλειά!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!!

  5. Πόσο ασυνήθιστες και υπέροχες οι παραπάνω συνταγές με τσάι,ομολογουμένως δεν είχα συνδυάσει αυτό το ρόφημα με φαγητό! Την εξαιρετική συνταγή με τη σούπα θα την φτιάξω σήμερα κιόλας καθότι είμαστε οικογενειακώς γριπιασμένοι και πιστεύω θα είναι ότι πρέπει!

  6. Εχουμε απογειωθεί φέτος έτσι? Θα επανέλθω….

    ΥΓ Ενα γρηγορο tip. Οταν χρειαζεται να προσθέσουμε στο φαγητο ξηρά φρούτα π.χ δαμάσκηνα ή βερίκοκα στο χοιρινό (εγω βάζω, όταν το κανω στην γάστρα) τα μαρινάρουμε σε μαύρο τσαι και μετα τα προσθετουμε στο φαγητό για να φύγει η μεγάλη γλύκα τους, να μελώσουν και να διαλυθούν όμορφα και σαν “μαρμελάδα” μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα και να μην μεινουν ατόφια…

  7. Αγαπητη Τζουλια,εισαι ο ανθρωπος μου.Εχω ενα τσαι,το smokey Lapsang Soushong – TWININGS και δεν γνωριζω πως να το χρησιμοποιησω.Δοκιμασα να εναποθεσω επανω του το ψητο μου αλλα δεν με ενθουσιασε,μου ειπαν να το ριξω μεσα στα μακαρονια που βραζουν για να παρουν το καπνισμα του…Μου αρεσει πολυ η μυρωδια του αλλα προς το παρων κοιταζομαστε!Βοηθεια!

  8. Καλησπέρα!
    Απίστευτα ενδιαφέρον, ούτε εγώ το είχα σκεφτεί το τσάι σε φαγητά, μονάχα σε γλυκά..Θα ξεκινούσα με τη σούπα που είναι ό,τι πρέπει για τον καιρό εδώ, καθώς και το κέικ που προτείνει πιο πάνω η Amalia!
    @Stella: πολύ χρήσιμο tip, καθώς ο συνδυασμός αποξηραμένων φρούτων με το κρέας είναι από τους αγαπημένους μου! Το τσάι στο οποίο θα τα μαρινάρουμε να είναι ζεστό ή όχι;

  9. kalispera julia bbgirls!!!
    ti oraies idees…. den to eixa skeytei pote!!!
    filakiaaaaaaa

  10. @Nektaria Ζεστο έτοιμο φτιαγμενο, αλλα φυσικα μένοντας θα κρυωσει. Εγω τ΄αφηνω κι όλη τη νύχτα….

  11. Πολύ μου άρεσε!! Θα κάνω οπωσδήποτε κάποιο σύντομα.

  12. Η δική μου συνταγή είναι παλιά καλή και δοκιμασμένη.Τη γράφω ξανά για όσες την έχουν χάσει.Επίσης να πω πως δεν περιλαμβάνει τσάι μη σας πω ότι το απαγορεύει κιόλας!
    Κρατήστε απόσταση ασφαλείας από οθόνη και πληκτρολόγιο και για καλό και για κακό όσο θα τη διαβάσετε αποφύγετε την κατάποση υγρών ή στερεών τροφών.
    (@Julia:άσε κάτω την κούπα με το τσάι)
    Έτοιμες;
    ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με Ουίσκι
    Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι. Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες. Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα. Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μια υποψία ελαιολάδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά.
    Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.
    Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.
    Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι. Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.
    Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιβλέψετε το κλείσιμο του ψοτόπουλου.
    Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατείτε μια καλή λουγία.
    Μετά από ένα κετα.. όχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων… κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονείστε… βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ’ την άλλη, καφήστε σε μια λωκό καλέκρα και καβετάστε κάνα-δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.
    Νύστε, λύστε, ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα.
    3 λοτήρια αρφότερα…
    Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ’ τα γάδια που μύθικαν στα κλαπάκια της μουζίνας μην αποχειραθείτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω!
    απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι
    αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί. Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα Alka-Seltzer. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα!!!
    (Τώρα ύστερα από όλο αυτό ένα φλυτζανάκι τσάι ίσως να βοηθήσει…)
    ΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  13. Τζούλια ωραίες οι συνταγές σου αλλά λέω να ακολουθήσω αυτή της Λίτσας, προτιμώ το ουίσκι από το τσάι. Οι ιστορίες σου δε είναι πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Καλημέρα…. PS αν η ώρα που γράφει κάθε μια μας το σχόλιό της ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα Λίτσα τι ώρα το έγραψες???

  14. @marianna: Σου έρχετε email, άμεσα!!! Θέλω βοήθεια! Από ζαχαροπλαστική, άστα!

  15. @marianna No 2: Εσύ ως καθηγήτρια Αγγλικών ξέρεις τι εννοώ, όταν μιλάω για Σκωτσέζικη προφορά.. Τι να λέμε…

  16. @Amalia: Thank you αγαπημένη! Υπέροχη και εύκολή συνταγή απ ότι διάβασα. Θα την προσθέσω στο Tea party!

  17. @MariaA: Αχ, Σκωτία, Σκωτία… Τα highlands, οι πύργοι που ξεπροβάλουν μέσα από την ομίχλη, το haggis, τα malt whiskey.. ζηλεύω παράφορα.. Ενα ταξίδι στη Σκωτία, είναι ταξίδι ζωής.

  18. @maryl: Την έκανες τη σούπα αγαπημένη; Την έκανα εγώ χθες βράδυ!! Και μάλιστα πρόσθεσα και lemongrass σε σκόνη από πάνω και ήταν υπέροχη! Πες, πες!

  19. @stella: Αυτό δεν είναι ένα γρήγορο tip… Αυτό είναι το tip της χρονιάς!! Κα-τα-πλη-κτι-κό!! Εδικά αν κάνεις αςς πούμε χορινό με sauce από δαμάσκηνα.. πω.. πω, μου τρέχουν τα σάλια πρωι πρωί.. Αναρωτιέμαι, αν υπάρχει κάτι που ΔΕΝ ξέρεις.

  20. Τσάι και χειμώνας είναι δυο πράγματα αλληλένδετα. Και είναι ευχάριστη έκπληξη για μας τους λάτρεις και των δύο να μαθαίνουμε νέους τρόπους απόλαυσης!!Η κοτόσουπα jasmine είναι στα προσεχώς αλλά και το κοτόπουλο με μελιντζάνες μου έκλεισε το μάτι παιχνιδιάρικα!
    (Περιγράφεις πολύ όμορφα τις εμπειρίες σου)

  21. @ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΡΑΠΤΗ: Καταπληκτικό τσάι το smokey Lapsang Soushong που έχεις στη συλλογή σου. Όπως και το Gunpowder και αυτό ταιριάζει με συνταγές “καπνιστών” κρεατικών ή πουλερικών, όπως στη συνταγή για καπνιστή πάπια, του post. Mε το συγκεκριμένο τσάι μπορείς να φτιάξεις ακόμα και καπνιστό σολωμό στο σπίτι σου μέσα σε λίγες ώρες! Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.tastingtable.com/entry_detail/chefs_recipes/14337/Smoky_Tea_Cured_Salmon_Two_Ways_from_the_Tasting_Table_Test.htm

  22. @Litsa: Φυσικά αυτή είναι η καλύτερη συνταγή. Περιττό να σου πω ότι την έκαναν κάποια Χριστούγεννα (ευτυχώς όχι παραμονή ή ανήμερα) η μαμά μου και η θεία μου- το ψητό κάηκε, μετά έφτιαξαν μακαρόνια και από την… ευδαιμονία τους, τα σούρωσαν στον νεροχύτη, χωρίς σουρωτήρι από κάτω και μετά τα έβγαλαν με κουτάλες και μας τα σέρβιραν. Αυτή την ιστορία φυσικά τη μάθαμε πολλά χρόνια αργότερα και ευτυχώς που ήταν και οι δυο πολύ νοικοκυρές, αλλά και πάλι, μακαρόνια straight up από τον νεροχύτη, καταλαβαίνεις…

  23. Xριστε μου, νιωθω τελειως ακαματρα με ολα αυτα τα ωραια που ακουω!!! Λοιπον αν κ εμενα το τσαι δε με πολυτρελαινει…ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (αυτη με τρελαινει και η ζαχαροπλαστικη, βεβαιως, βεβαιως!!!!)
    Τζουλια ΦΟΒΕΡΗ!!!

  24. @Julia:αχχαχαχαχα παλιά καλή και δοκιμασμένη συνταγή!Εύγε στα κορίτσια σου.
    @Ελένη:Το κατάστημα διανυκτερεύει και παρέχει ψυχολογική και αλκοολική υποστήριξη 😉

  25. @ΕΛΕΝΗ: Ναι, ναι! Η ώρα που τα γράφουμε είναι ακριβής! (σου απάντησε η Litsa, έτσι; Mια χαρά περνάμε εδώ μέσα, όπως κατάλαβες!)

  26. Τι ωραίες συνταγές είναι αυτές. Ανυπομωνώ να δοκιμάσω κάποια, νομίζω αυτή με το Green Gunpowder, το οποίο και δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου με τα ροφήματα.

  27. @Flora: Μμμ.. το Green Gunpowder δε σου λείπει ε; Πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή, Φλώρα.

  28. @Julia:Όχι μόνο την εφτιαξα εχτες αυτην την θεϊκή σούπα αλλά η μεγάλη μου και ο άντρας μου την τιμησαν δεόντως(απο 2 πιάτα ο καθένας παρακαλώ)ηταν απο τις λίγες Κυριακές που γευματισαμε σπιτι γιατί συνήθως τρωμε έξω,αλλά αφενός το ομαδικό μας κρυολόγημα,αφετέρου η ωραία συνταγή το ευχαριστηθηκαμε

  29. @Litsa:μοναδική μου θεά από τα γέλια μου νομίζω με εκανες καλα!! Την θυμάμαι την πιο πανω συνταγή σου με το κοτόπουλο,αλλά τωρα την εκτύπωσα και την εβαλα στο ψυγείο για να γελάω κάθε φορά που τη βλέπω

  30. Ευχαριστώ πολύ.Χαίρομαι να σε διαβάζω!

  31. Σήμερα έφτιαξα το κοτόπουλο με μελιτζάνες,χωρίς τη σάλτσα hoisin…Μου αρεσε πολύ,παρόλο που στην αρχή φοβόμουνα το αποτέλεσμα.Δοκιμάστε το,και χωρίς Hoisin…μια χαρά είναι…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.