Lipton X-mas Tea: Cocktails and Dreams.

 

lipton-x-mas-tea

 

 

Ο τίτλος του post, είναι κλεμμένος από ένα εργάκι, του 1988, το Cocktail με πρωταγωνιστή τον 25χρονο τότε Tom Cruise. Λέω «εργάκι» γιατί μιλάμε για “αστεία” σκηνοθεσία, υποτυπώδες σενάριο, μέτριες και σε κάποιες σκηνές, κάκιστες ερμηνείες.

 

 

Παρόλα αυτά, huge hit στο παγκόσμιο box office, μια που προφανώς το χαμόγελο του Tom, δεν άφησε νεανίδα για νεανίδα και έφηβη για έφηβη, ασυγκίνητη (της γράφουσας συμπεριλαμβανομένης) οι οποίες τραβολογούσαν και τα boyfriends μαζί- όπου φυσικά τους γύριζε το μάτι- λογικό αφού η «δικιά τους» σορόπιαζε μπροστά στη μεγάλη οθόνη και κοίταζε τον Tom σαν ξερολούκουμο επί 1,5 ώρα- αλλά λες και όχι στο κορίτσι;

 

 

 

 

tom-cruise-coctail

 

 

 

 

Πλέον η συγκεκριμένη ταινία έχει περάσει στη σφαίρα του cult. Πτωχός πλην τίμιος, νέος (ο Tom), με όνειρo να γίνει marketing manager με παχυλό μισθό, αλλά χρειάζεται πτυχίο για να το καταφέρει και έτσι για να μαζέψει λεφτά και να σπουδάσει, πιάνει δουλειά σαν bartender, γνωρίζει στο bar, τον μέντορα, «βετεράνο»Bryan Brown, τον μπάζει ο μεγάλος στα κόλπα, κάνουν «ταχυδακτυλουργικά» σχεδόν με τα μπουκάλια και τα κοκτέιλ που σερβίρουν, μαζεύουν τρελό κόσμο, βγάζουν χρήμα με ουρά από τα tips, τα «σπάνε» κάποια στιγμή, φεύγει ο Tom να δουλέψει στη Τζαμάικα, να μαζέψει λεφτά για να ανοίξει το δικό του bar (καλόμαθε στα φράγκα τα μαύρα και αφορολόγητα και πάνε τα corporate και executive όνειρα).

 

Για του λόγου το αληθές

 

 

 

 

 

 

 

 

Eκεί λοιπόν στας εξωτικάς Τζαμάικας,  γνωρίζει τουρίστρια με καλλιτεχνικές τάσεις, την ερωτεύεται και αυτή το ίδιο (αυτό της έλειπε..) αλλά (τι πρωτότυπο καλέ!) τελικά είναι πλουσία και ο μπαμπάς δεν τον θέλει, τον «βρωμο-μπάρμαν»

 

 

 

Για του δεύτερου λόγου το αληθές (πρόσχημα τώρα, για να ακούσουμε  το Kokomo, των Beach Boys, να δούμε έναν μεγάλο έρωτα να γεννιέται και να μπούμε στο mood για cocktails bb girls!)

 

 

 

 

 

 

(Πάντως θεωρώ ότι η μόνη με πραγματικό ταλέντο σε αυτή την ταινία ήταν η Elizabeth Shue το κορίτσι του δηλαδή, η οποία το έδειξε στην εξαιρετική ταινία Leaving Las Vegas -στο ρόλο της ιερόδουλης- που βοηθάει τον Nicholas Cage να πεθάνει και είναι κρίμα που η καριέρα της δεν προχώρησε τελικά.)

 

 

 

Anyway, επιστρέφω στο αγόρι παραπάνω. Το κορίτσι των ονείρων του λοιπόν αλλά και το  μπαρ των ονείρων του, με το όνομα Cocktails and Dreams, …. ….. ….. μπα δε σας το λέω. Δείτε την ταινία. Άνευ boyfriend ή συζύγου, ακούστε με, μιλάω εκ πείρας.

 

 

Εγώ όμως θα φτιάξω εδώ σήμερα, το δικό μου bar. Και μάλιστα σε μια από τις αγαπημένες μου μέρες, όλου του χρόνου την 6η Δεκεμβρίου του Αγίου Νικολάου (επίσης αγαπημένος άγιος) και που πλέον ναι, είναι και επισήμως Χριστούγεννα. Όχι μόνο για μένα, που τα γιορτάζω από τις 29 Οκτωβρίου αλλά για όλον τον κόσμο.

 

 

Και Χριστούγεννα χωρίς cocktails δε λένε.

 

Το δικό μας x-mas countdown λοιπόν, συνεχίζεται σήμερα με τη βοήθεια του Lipton Tea (και του Αγίου Νικολάου) και με την (φρούδα) ελπίδα ότι όσο γράφω αυτό το post (διότι είναι και Σάββατο βράδυ παραμονής της 6ης) να μην αγγίξω σταγόνα αλκοόλ γιατί θα αρχίσω να γράφω όπως η Litsa την Συνταγή του Κοτόπουλου με Whiskey, ξεκινώ να σας σερβίρω:

 

 

julias-bar

 

 

(φυσικά δεν γράφω ποσότητες.. δεν ξέρω πόσους καλεσμένους θα έχετε στο cocktail party σας)

 

Caramel Vanilla Shake Shake! (όπως το hippie hippie shake, παραπάνω)

 

 

 

lipton-1

 

 

Υλικά

Lipton τσάι με γεύση Vanilla Caramel

Παγάκια

Baileys Irish Cream

Παγωτό Βανίλια

 

 

 

Προετοιμασία

Φτιάξτε δυο τρεις πυραμίδες τσάι και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει

Στο μπλέντερ ρίξτε παγωτό βανίλια και Baileys (κατά βούληση- ξέρω γω, ρίξτε το μισό μπουκάλι τι να σας πω;)

Ρίξτε από πάνω το τσάι που έχει ήδη παγώσει (για πιο έντονη γεύση βανίλιας και καραμέλας)

Βάλτε δυο – τρία παγάκια σε ένα ψηλό ποτήρι και σερβίρετε.

 

 

 

MoTeaTo!

 

 

 

lipton-2-

 

 

Υλικά

Tσάι Lipton Green Tea Intense Mint

Φύλλα μέντας

Χυμό Lime  (μοσχολέμονο  δηλαδή- είμαι Θεά, το έμαθα και αυτό!!)

Θρυμματισμένο πάγο

Λευκό ρούμι

Σόδα

 

Προετοιμασία

Φτιάξτε 2-3 πυραμίδες τσάι Lipton Green Tea Intense Mint και παγώστε το

Σε ένα shaker λιώστε απαλά την μέντα (μάλλον με το γουδοχέρι)

Προσθέστε στο shaker, το χυμό lime, το ρούμι και το παγωμένο τσάι ,γεμίστε με θρυμματισμένο πάγο, μετά κρατήστε καλά το shaker για να μη σας φύγει και τα κάνετε όλα σύχρηστα και  ξεκινήστε το hippie hippie shake και μόλις κουραστείτε σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι.

Αν δεν βαριέστε προσθέστε και λίγη σόδα και αν είσαστε στο τσακίρ κέφι, κάντε και καμιά διακοσμησούλα με κανά φυλλαράκι μέντας.

 

 

mojito-cubano

 

 

(δεν τα πάω καλά, τελικά.. πίνω.. συγχωρέστε λάθη..)

 

 

 

CosmoTeaLiptan!

 

 

lipton-3

 

Υλικά

Lipton Tea Forrest Fruit

Παγάκια

Παγωμένη Λεμονάδα

Πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

Καιιιιιιιι… Βότκα συντρόφισσες!! Πολύ βότκα φυσικά!!

 

Προετοιμασία

Φτιάξτε και παγώστε 2-3 πυραμίδες Lipton Tea Forrest Fruit

Βάλτε σε ένα ψηλό ποτήρι μπόλικα παγάκια, ρίξτε το τσαι, την λεμονάδα όση βότκα θέλετε, και διακοσμήστε με μια φέτα πορτοκάλι!

 

 

Pina Tea Lada!

 

 

 

 

lipton-4

 

 

 

Υλικά

Lipton Linea Πράσινο τσάι Ανανάς και Ιβίσκος.

Ρούμι

Χυμός Ανανά

Cream Coconut

 

 

Προετοιμασία

 

Αφού θα έχετε φτιάξει και θα έχετε παγώσει 2-3 πυραμίδες Lipton Linea Ανανάς και Ιβίσκος, ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε όσο χρειάζεται. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με πάγο και αν σας βρίσκεται πρόχειρος ανανάς, κάντε και μια διακόσμηση με φέτες ανανά, αλλιώς ξέρετε πάρτε εκείνες τις χρωματιστές χάρτινες ομπρελίτσες.

 

 

pina-tea-lada-2

 

 

 

Lemon Vodka! (με τη βότκα που έχει περισσέψει από πάνω)

 

 

 

lipton-5

 

Yλικά

Lipton Sun Tea Zesty Lemon and Lime

Λεμονάδα

Βότκα

 

Προετοιμασία

Καλά, νταξ, αυτό είναι τέλειο γιατί το Lipton Sun Tea Zesty Lemon and Lime, εκχυλίζεται και σε παγωμένο νερό(!- γιούπι!!) γιατί που να βράζω και νερά τώρα, είμαι στα όρια.. Σε ένα ψηλό ποτήρι με παγωμένο νερό, ρίχνετε το τσάι, τη λεμονάδα και βότκα κατά βούληση. Διακοσμήστε με  φέτες λεμονιού!

 

 

 vodka-lemon

 

 

 

 

Και να’ θελα, δεν μπορώ να γράψω άλλα. Τέλος.

 

Στην υγειά μας bb girls.

 

(λίγο σκέτο ζεστό τσάι για να συνέλθω, νομίζω μου χρειάζεται, θα προτιμήσω, Linea, μπας και χάσω και καμιά θερμίδα από όλα τα παραπάνω αλκοολούχα..)

 

 

 

lipton-beautyblog-1

 

 

 

 

Aφιερωμένο (ξέρεις εσύ… διάβασε τους στίχους.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share a cup of tea, share love.

 

 

 

 

29 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!
    @Τζουλια ενα θα σου πω είσαι Lipton T(h)ea!!!!!

  2. Νιώθω προδομένη από το ένστικτό μου για το σημερινό post. Δεν έκλαψα από τη συγκίνηση, αλλά από το γέλιο με τους φοβερούς τίτλους, αλλά κυρίως με την κριτική κινηματογράφου, που ξεπερνά Δημήτρη Δανίκα, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, μη σου πω και Γιάννη Μπακογιαννόπουλο.
    Καλημέρα, Lipton T(h)ea!
    Υ.Γ, @sofiaT, κατοχύρωσε τα δικαιώματα της έκφρασης, για να το χρησιμοποιούμε άφοβα.

  3. @SofiaT: Ξεκίνα τα κοκτέιλ αγαπημένη! Κυριακή και γιορτή σήμερα, μας παίρνει μια χαρά να το ξεκινήσουμε από νωρίς, το πάρτι!

  4. @SofiaT: Όταν έχεις κέφια, bb wonder girl, απλά δεν πιάνεσαι στα taglines… Μήπως να το κάνεις επάγγελμα; Θα σε πλήρωναν πολλά λεφτά στο Αμέρικα, αυτό σου λέω μόνο.

  5. Καλημέρα bbgirls!!! Τζούλια άλλη μια φορα εξαιρετικό !!! Την ταινία την θυμάμαι πολύ καλά γιατί την ξαναείδα και πρόσφατα!! Μπορώ να πω ότι ο φίλος Τομ δεν μου άρεσε ποτέ (είναι πολυ κοντός ο κακομοίρης κι εμένα μ’ αρέσουν οι ψηλοί άντρες) ακόμα και στο Top Gun εμένα ο Val Kilmer τράβηξε το μάτι μου! Αλήθεια μάθατε ότι θα γυρίσουν Top Gun 2 λίαν συντόμως?!
    Anyway γιατί απομακρύνθηκα από το θέμα για άλλη μια φορά οι συνταγές είναι φανταστικές και ειδικά το forest fruit με βότκα (I love vodka!!) είναι κάτι που θα δοκιμάσω λίαν συντόμως!!!
    @SofiaT: γράψε κι άλλα!! 9και κατοχύρωσέ τα!!)

  6. Καλημέρα bbgirls!!! Τζούλια άλλη μια φορα εξαιρετικό !!! Την ταινία την θυμάμαι πολύ καλά γιατί την ξαναείδα και πρόσφατα!! Μπορώ να πω ότι ο φίλος Τομ δεν μου άρεσε ποτέ (είναι πολυ κοντός ο κακομοίρης κι εμένα μ’ αρέσουν οι ψηλοί άντρες) ακόμα και στο Top Gun εμένα ο Val Kilmer τράβηξε το μάτι μου! Αλήθεια μάθατε ότι θα γυρίσουν Top Gun 2 λίαν συντόμως?!
    Anyway γιατί απομακρύνθηκα από το θέμα για άλλη μια φορά οι συνταγές είναι φανταστικές και ειδικά το forest fruit με βότκα (I love vodka!!) είναι κάτι που θα δοκιμάσω λίαν συντόμως!!!
    @SofiaT: γράψε κι άλλα!! 9και κατοχύρωσέ τα!!)

  7. Αγαπημένo bb είσαι η μούσα μου!!!!!Με εμπνέεις τρέλα!!!!!!
    Love you all!!!!!!!!
    @Τζουλια ξεκινάω και να ξέρεις ΕΣΥ τα ξεκίνησες όλα!!!!!!χαχαχαχα
    Kisses!!!!!!!!!!. Teasses!!!!!!!

  8. Κι ενω η πρώτη ίωση της χρονιάς έκανε την εμφάνιση της, για ένα χαρούμενο σκ σε μενα και το ΒΒ boy μου που μου την κερασε.. διαβάζω για δροσερά κι ευφάνταστα κοκτεηλ κι αδυνατώ προς στιγμήν να τα δοκιμάσω… Θα προτιμήσω ζεστό τσαι με λεμόνι ελπίζοντας πως σύντομα θα απολαυσω και τις σουπερ συνταγές της T(h)ea μας! (SofiaT γράφεις ιστορία το ξέρεις, ε?). Εν τω μεταξύ ωραία η ταινιούλα της εφηβείας μας… μάλλον λόγω κοκτεηλ μου άρεσε.. αλλά αυτον τον Θωμά τον Κρούζιο, για να είμαι ειλικρινής ούτε ωραίο τον έβρισκα ποτέ, ούτε καν ενδιαφέροντα ηθοποιό.. Αδιάφορος και γλυκανάλατος…
    Σας αφηνω για ένα κοκτεηλ πράσινο τσαι με μπόλικο μέλι να μαλακώσει ο λαιμός…. Σας φιλώ!

  9. Εμένα πάλι την εποχή εκεινη μου άρεσε πολύ το baby face του Tom που κατά τη γνώμη μου το έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα..και μου άρεσαν πολύ ολες οι ταινίες του από την πρώτη του με τη Ρεμπεκα ντε Μορνε μεχρι και σήμερα..οι συνταγές για tea coctail είναι όλες άπαιχτες με κορυφαία την caramel vanilla που θα τη φτιάξω απαραίτητα σύντομα 😉

  10. Τέλειες οι συνταγές των coctails(καταγράφονται και αυτές)!! τέλεια και η SofiaT!! και θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα της Stella για το έργο και τον Tom (περαστικά και γρήγορα!!)
    Και για να μην χαλάσω την αγγλική ονοματολογία το πήρα απόφαση να συνεχίσω να γράφω σαν Tina από δω και στο εξής!(το χαϊδευτικό μου)!!

  11. Kαλημερα ηλιολουστη bb κοριτσια. Σημερα γιορταζει ο δικος μου Νικος και λεω να φτιαξω το Caramel Vanilla Shake Shake. Επειδη τυχαινει να το εχω στο σπιτι. Δηλαδη δεν ειναι τυχαιο που βρισκεται αυτη η γευση στο ντουλαπι μου ειναι η αγαπημενη μου μαζι με το τσαι με μηλο και κανελλα. Ειδικα το δευτερο μου θυμιζει οταν το πινω παντα την μαμα μου που πολλες φορες τον χειμωνα ειδικα οταν ειχε πολυ κρυο το πρωι πριν παμε σχολειο μας εφτιαχνε τσαι και εβαζε παντα μεσα κανελλα η γαρυφαλλα. Αυτη η μυρωδια μεσα στο σπιτι οταν ξυπνουσαμε ειναι ακομα στην μυτη μου.Θα πειτε πως γινεται να μυριζει το σπιτι γινεται γιατι εφτιαχνε μια κατσαρολα τσαι λογω που ειμαστε 6 αδελφια που επρεπε να πιουν πρωινο.Καλημερα να εχετε ολοι και τις καλυτερες ευχες μου σε οσους γιορταζουν.

  12. Το caramel vanilla είναι το αγαπημένο μου τα τελευταία χρόνια.΄Οσο για το παγωτό είναι η γλυκιά απόλαυση που επιτρέπω στον εαυτό μου και το χειμώνα.Φαντάσου ο άντρας πάει με τις πυτζάμες να μου πάρει παγωτό όταν ζητήσω…πού ν’ακούει τη γκρίνα μου!!Οπότε εγώ θα δεσμευτώ με τη πρώτη συνταγή.

  13. Γεια σας bb girls!Σ’ευχαριστούμε Τζούλια για τα ωραία ποτάκια αλλά κι εγώ θα προτιμήσω ένα linea για να μη φορτωθώ θερμίδες.Άλλωστε τα Χριστούγεννα τρώμε αναγκαστικά παραπάνω.Ε, δεν θα πιούμε και το κατιτίς μας;

  14. Το σημερινό post έπρεπε να λέει απαραίτητα τα ξηροκάρπια.Τα χαρτομάντιλα όντως χρειάστηκαν γιατί την είδα (μάλλον την άκουσα) Britney και το ριξα στο karaoke.
    Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν(εμένα γιορτάζει ο γραμματέας μου 🙂 )
    Μουτςςς
    ΥΓ.@Julia:Άραγε το μήνυμα χωρίς χρέωση ελήφθη???

  15. @Maryl: Εμείς από μικρές (θυμήσου Keanu, θυμίσου “The Boss” κλπ κλπ) μη τυχόν και δεν έχουμε το ίδιο γούστο…(μπορεί να είμασταν και στον ίδιο κινηματογράφο τότε..)

  16. @Litsa: Είμαι σίγουρη ότι ελήφθη και ότι έφυγε προς τα πάνω, γιατί αφορά σε πρωτοκλασσάτο bb girl.

  17. Μια ώρα ακόμη στη δουλειά και τα ματάκια μου στριφογυρίζουν σαν τις ομπρελίτσες! Τι κρίμα που δεν το είδα από χτες, αντί για καφέ να λέω ότι πίνω τσάι, ενώ στην πραγματικότητα… Οι συνταγές φαίνονται φοβερές, το βράδυ θα φτιάξω το Caramel Vanilla Shake Shake και θα σας πω εντυπώσεις! Au revoir, Julia T(h)ea και λοιπά bb girls!

  18. Τζουλια ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου. Θελω να ειναι καλα να τον χαιρομαι πολλα χρονια ακομη

  19. Καταρχάς να επικροτήσω το συνδυασμό τσαγιού σε κοκτέιλ που εγώ τουλάχιστον δεν είχα ποτέ σκεφτεί ως τώρα! Θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη σίγουρα ναι στο πρώτο, αλλά όλα θα τα δοκίμαζα εδώ που τα λέμε…! Και φυσικά απολαμβάνω το πώς πάντα περιτυλίγεις με τις ιστορίες σου το ο,τιδήποτε παρουσιάζεις..

  20. Φαρμσκι στην καρδια μας εσταξες. Ο Bryan Brown ηταν ο thunder from downunder. Κακιστη δεν τη λες…. Οχι…και ο σκηνοθετης μετα εκανε το species. Αυτααααασα

  21. Φαρμακι στην καρδια μας εσταξες. Ο Bryan Brown ηταν ο thunder from downunder. Κακιστη δεν τη λες…. Οχι…και ο σκηνοθετης μετα εκανε το species. Αυτααααασα

  22. @Phoebe: “Down under indeed!” He came from “The land down under” όπως έλεγε και το τραγουδάκι.. Αυστραλοί, my dear… Μου άρεσε το Species, όλα αυτά μου αρέσουν. Thanks!

  23. Αχ,Τζουλια,Τζουλια,κακο κοριτσι! Ξεχασες να αναφερεις το σημαντικοτερο στο ομορφο αρθρο σου.Ο παρωχημενος παιδαρος (Θεε μου,ντρεπομαι αφανταστα που μου αρεσε τοτε αυτος ο τυπος!)εφτιαχνε ποτακια,το ξανθο,μικρο,αφελες κοριτσακι τα`πινε και ουπς,τι παραξενο,εμεινε εγκυος.Οφειλεις,λοιπον,να βαλεις δικλειδα ασφαλειας για τα μικρα κοριτσακια: θεεικο το τσαγακι με baileys και βοτκα αλλα το πινουμε παρεα μονο με τη γιαγια,μαμα,θεια μας.(Εκανε διδυμα τελικα ή κανω λαθος?)

  24. @Αικατερίνη Ράπτη: Δεν ξέχασα καθόλου να αναφέρω τυην εγκυμοσύνη, απλά δεν ήθελα να αποκαλύψω το κλου της ταινίας σε περίπτωση που κάποια δεν την έχει δει. Ε, ναι, το Baileys είναι κλασσικό ποτό για τις αγαπημένες που ανέφερες!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.