Lipton X-mas Tea: Πρόσκληση στο δικό μας Tea Party!

 

tea-party-open

 

 

Αγαπημένα μας, bb girls. Σας προσκαλούμε σε ένα pre-X-mas,  tea party που θα ξεκινήσει την Κυριακή 20-12 στις 11 το πρωί- που αλλού; Ακριβώς εδώ. Απολαύστε μαζί μας, γλυκά, σάντουιτς και κοκτέιλ που έφτιαξαν με τα χεράκια τους για εσάς οι αγαπημένες σας φίλες. Σας περιμένουμε όλες!

 

 

lipton-10

 

 

 

Το δικό μας Tea Party!

 

(Μιλάει η Stella) Α! Τι ωραία ιδέα! Απίθανη! Θα ανταλάξουμε και συνταγές, γλυκά, αλμυρά ω, τέλεια, τέλεια! Θέλω πολύ να μάθω συνταγή για εύκολη μηλόπιτα, έχω λυσσάξει σου λέω, καλά πως δεν το είχες σκεφτεί πιο νωρίς, στήλη, στήλη πρέπει να γίνει στο bb κλπ κλπ κλπ

 

Το κέικ καρύδας με γλάσο σοκολάτας της Stella!

 

 

 

 

Υλικά

 

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής άλεσης

2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη

4 μεγάλες κουταλιές σούπας ινδική καρύδα

4 αυγά

1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε ένα, ένα τα αυγά χτυπώντας καλά.

Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα κέικ, καλά βουτυρωμένη.Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα cake καλά βουτυρωμένη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40’ περίπου.

Όταν ψηθεί το αφήνουμε να μείνει για δέκα λεπτά και ξεφορμάρουμε.

 

Αν θέλουμε το περιχύνουμε αφού κρυώσει με γλάσο σοκολάτας, το οποίο φτιάχνουμε ως εξής:

 

Μία συσκευασία κρέμα γάλακτος full fat, με μία πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα.  Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνουμε ζεστό πάνω από το κρύο κέικ. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και σερβίρουμε το κέικ με ένα φλιτζάνι καυτό earl grey’s lipton.

 

Καλοφάγωτο bb girls!

 

coco-cake

 

 

Νουτελοκατάσταση της Anthi!

 

 

(Μιλάει η Ανθή)  Dearests!!!!!!!!!!!!!!από μένα 2 εύκολες συνταγούλες για όλες τις ώρες!

 

 

Υλικά

 

125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

60g ζάχαρη άχνη καθαρό, κοσκινισμένο

60g φουντούκια

115γρ  αλεύρι

100 γρ  Nutella

 

LET’S GO!

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C

Καλύψτε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Κτυπήστε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το ψιλο-ψιλοκομμένα φουντούκια και το αλεύρι και ανακατέψτε. Γεμίστε κορνέ με 1 εκατοστό διάμετρο (το ακροφύσιο με τις πτυχώσεις)

Ρίχνουμε μικρές σπείρες της ζύμης, περίπου πλάτους 2,5εκ, πάνω στους δίσκους, αφήνοντας περιθώρια για τη νουτέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν

Τα κόβουμε στη μέση και τα; Γεμίζουμε με την θεϊκή νουτέλα.

 

 

Μίνι ροκφοροπιτάκια της Anthi

 

 

6 κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο σε λεπτές φέτες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

6 μεγάλα αυγά + 3 μεγάλα κρόκοι αυγών

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι + 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

1/2 φλυτζάνι ροκφόρ

 

LET’S GO!

 

1. Προθερμάνετε στους 350 ° F. Θα χρειασθούν φόρμες για μάφινς (για 48 τμχ – π.χ. 2 24άρες) – τις λαδώνουμε και βάζουμε και  λαδόκολλα. Στον πάτο μοιράζουμε τα κρεμμυδάκια

2. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε στο γάλα μέχρι να γίνει λείο. Σιγά-σιγά γεμίζουμε τα φορμάκια μας και από πάνω στο τέλος βάζουμε το λιωμένο ροκφοράκι μας (μπλε τυρί).

3. Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν στην κορυφή, περίπου 30 λεπτά, περιστρέφοντας μία φορά στο 15λεπτο μπρος πίσω τις φόρμες

4. Αμέσως με κοφτερό μαχαίρι τα ξεκολλάμε εάν χρειάζεται και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.. Σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

 

 

To Μπισκοτάκια με τσένταρ της Amalia

 

(Μιλάει η Amalia) Μάλλον δεν είμαι και η καλύτερη secret agent αυτή τη φορά και επιθυμώ διακαώς να επανορθώσω, παραθέτοντας την παρακάτω πανεύκολη συνταγή. Η γεύση τους πάντα με προκαλεί να φτιάξω μία κούπα τσάι και είναι το δικό μου φίλεμα στο tea party μας.

 

Υλικά για 30 κομμάτια περίπου

100gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300gr τυρί τσένταρ τριμμένο
200gr αλέύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με τα χέρια, ώσπου να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5cm. Κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα μας και ψήνουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για 8 έως 10 λέπτα ή μέχρι να ροδίσουν.

 

(Μιλάει η Amalia) Ετοιμάζομαι κι εγώ να διαλέξω μια από τις 20-30 γεύσεις που βρίσκονται στο ντουλάπι μου και να χαρώ νοητά τις υπέροχες γεύσεις των συνταγών, πριν ζαλιστώ με τα cocktail.

Καλές Γιορτές σε όλες και όλους! Υγεία και αγάπη στη ζωή μας το 2016 και δύναμη για όλα τα υπόλοιπα!

 

 

cheddar-

 

 

 

Tα Σοκολατάκια της Αlexandra!

 

 

Υλικά

250 γρ κρέμα γάλακτος

250 γρ κουβερτούρα

 

 

Εκτέλεση

Σε ίσα μέρη λοιπόν σοκολάτα και κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμματάκια. Την αφήνουμε λίγο να μείνει η σοκολάτα μέσα στην κρέμα ώστε να ζεσταθεί και μετά την ανακατεύουμε και την ενσωματώνουμε με την κρέμα γάλακτος.

 

 

Αυτή είναι η βασική συνταγή. Από κει και πέρα την αρωματίζουμε με ότι μας αρέσει. Μπορούμε να βάλουμε μέσα ξύσμα πορτοκαλιού, κάποιο ποτό, μπορούμε να αναμείξουμε ψιλικομμένα ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, σύκα, μάνγκο, παπάγια κλπ), μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους ή ψιλοκομμένους. Μπορούμε ακόμα να την ανακατέψουμε με κέικ θριματισμένο που μας έχει περισσέψει.

Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει. Το βγάζουμε, πλάθουμε μπαλάκια και εδώ έχουμε πολλαπλές επιλογές. Τα τυλίγουμε σε κακάο, σε ψιλικομμένους ξηρούς καρπούς, σε λιωμένη κουβερτούρα, σε τρούφα, σε καρύδα ή σε ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

Έτσι φτιάχνοντας μια μόνο συνταγή και μοιράζοντάς την σε μπολάκια βάζοντας διαφορετικό υλικό στο καθένα έχουμε πολλά και διαφορετικά σοκολατάκια.

Επίσης αυτή η γκανάς είναι υπέροχη και για επικάλυψη κέικ, αφού πρώτα σταθεροποιηθεί κάπως ώστε να στέκεται πάνω στι κέικ ακι να μην τρέχει.

 

(Μιλάει η Alexandra) Φιλάκια πολλά !!! Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα, bb girls!

 

 

sokolatakia

 

 

 

H Πίτσα της Celia!

 

 

(Μιλάει η Celia)    …….πώς το είπε η Carrie στον Mr.Big… “When you married me you knew I was more Coco Chanel than Coq au Vin“….κι επειδή είμαι γνωστή τεμπέλα κι ευθαρσώς δηλώνω πως οι σχέσεις μου με την κουζίνα είναι ”σχέσεις μίσους”…κι επειδή μ’ αρέσει να απλουστεύω τη ζωή μου….πώς θα σας φαινόταν μια συνταγή με μηδενικό βαθμό δυσκολίας που -όμως- θα μπορούσε να σταθεί επάξια σ’ ένα bb tea party και να εντυπωσιάσει….κάντε εικόνα …pizza cake…σε φόρμα του cake….που κόβεται σαν ένα γεμιστό cake….  http://www.aspaonline.gr/2014/07/07/pizza-forma/)

 

 

pizza!

 

 

 

 

 

Tα κρουασάν της Dialexti!

 

(Μιλάει η Dialexti) Η συνταγή που προτείνω εγώ είναι τα πιο εύκολα και νόστιμα σπιτικά κρουασανάκια ever! Δεν είναι συνταγή από τον τόπο μου, αλλά είναι ενός σεφ που είναι από την πόλη μου (Θεσσαλονίκη), του Άκη Πετρετζίκη! Είχα σκεφτεί και άλλες, αλλά βάζοντας και το κριτήριο της ευκολίας, δοκιμάστε αυτή και δε θα χάσετε… δοκιμασμένη! 😉

Ορίστε και το link http://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/eykola-kroyasan 

 

 

 

Τα γεμιστά Ντόνατς της Ketty!

Μιλάει η Ketty  “Δεν ξέρω αν ταιριάζουν για tea party, αλλά ποτέ κανείς δεν αντιστέκεται όταν τα παρουσιάζω σε οποιαδήποτε περίσταση.”

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 25 γρ. Μαγιά νοπή (περίπου 1 κυβάκι 3 εκ)
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 200 γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλίκή
  • 80 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 3 αυγά
  • μερέντα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι
  • ζάχαρη άχνη για το πασπαλίσμα

 

 

 

Πώς το κάνουμε

  1. Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
  3. Λαδώνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα. Τα στρώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
  5. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.. Με κορνέ (εγώ χρησιμοποιώ χοντρή σύριγγα) τα γεμίζουμε ένα ένα στο πλάι με τη μερέντα και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.

 

 (Μιλάει η Ketty)  Oι φωτό είναι απ’αυτά που έφτιαξα λόγω γιορτής για τη δουλειά…βέβαια,λείπουν μερικά από το δίσκο γιατί δεν σκέφτηκα απ’την αρχή να τα βγάλω φωτογραφία…

 

 

 ketty-2

 

 

 

To Κις Λορέν της  Marianna

 

(Μιλάει η Marianna) Μια αγαπημένη μου συνταγή, τόσο αγαπημένη που οι δικοί μου με κοροϊδεύουν επειδή τη φτιάχνω συνέχεια.Αμέτρητα φιλιά για καλή επιτυχία!(ΟΧΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!!)

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300γρ. αλεύρι απ
150γρ lurpac
1/2 φλιτζ. νερό χλιαρό
λίγο αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κρ.γάλακτος
1 αυγό
κίτρινα τυριά
καπνιστή γαλοπούλα
λίγο πιπέρι ή πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και κάνουμε τη ζύμη τρίμματα .Κατόπιν, προσθέτουμε το νερό και πλάθουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.(συνήθως παίρνει παραπάνω αλεύρι).Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη στον πάγκο της κουζίνας, τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα. Την τρυπάμε με το πιρούνι και τη ψήνουμε στο φούρνο για ένα δεκάλεπτο. Μολις τη δούμε και φουσκώνει, τη βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη γέμιση και από πάνω την κρέμα χτυπημένη με τα αυγά(με σύρμα).Ψήνουμε στον αέρα στους 175 β.

Η ζύμη φτιάχνεται από την προηγούμενη μέρα αλλά μπαίνει και στην κατάψυξη. Επίσης, γεμίζεται με ό, τι θέλουμε, κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριά, κιμά.

 

 

 

Kis_Loren_medium

 

 

Το Μωσαϊκό της Maryl!

 

(Μιλάει η Maryl) Αγαπημένα μου bb girls, σας στέλνω την συνταγή μου για το μωσαϊκό που φτιάχνω από τα 20 μου και τώρα το φτιάχνω για τα κορίτσια μου..δεν θα πω ψέματα ότι το έχω με τη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική,5 πραγματάκια ξέρω και φτιάχνω αλλά ίσως επειδή τα φτιάχνω συνέχεια, έχω μάθει να τα κάνω επιτυχημένα..

 

Λοιπόν για να μην πολυλογώ πάλι για το κλασικό μας μωσαϊκό θα χρειαστούμε ένα πακέτο πτι μπερ,ένα πακέτο μαργαρίνη, δύο κούπες ζαχαρη άχνη, μία κούπα κακάο και ένα τεταρτάκι κούπας λικέρ τηςς προτίμησής σας(εγώ προτιμώ λικέρ μαστίχα)..

 

Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα τηγανάκι. Σπάμε σε κομμάτια τα μπισκότα. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός ή ότι μίξερ έχουμε ή ακόμα και με μια κουτάλα(καλά όμως με την κουτάλα),την άχνη με το κακάο, τη μαργαρίνη και το λικέρ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε τα μπισκότα στο μίγμα σοκολάτας,να αναμειχθούν καλά.

 

Τυλίγουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα δίνοντας του μακρόστενο σχήμα, σαν ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Και έχουμε ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό για να συνοδεύουμε τον καφέ ή το τσαγάκι μας!

 

 

glyko_mosaiko_1

 

 

Τα Λουλουδένια τυροπιτάκια της μαμά Νansy (μαμά της Nansy μας, ευχαριστούμε!)

 

(Μιλάει η Nansy) Eτοιμη και εγώ!!Τα secret bb girls ξανά χτυπούν!!! (πολύ μου αρέσει αυτό!! )Εγώ το άθλημα με τις συνταγουλες δεν το πολύ έχω (και ειδικά για Tea Party) είναι η αλήθεια αλλά η μαμά μου είναι εξπέρ σε αυτά…. Και επειδή όπως κατάλαβα τα περισσότερα bbgirls θα μας γράψουν συνταγουλες για τέλεια γλυκίσματα εγώ είπα να γράψω για αλμυρούλες λιχουδιές!

 

 

Υλικά για 40 τυροπιτακια (είμαστε πολλά τα bbgirls)
500gr τυρί φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 αυγά
5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
2 πακέτα φύλλα κουρού στρογγυλά
λίγο πιπέρι

Σπάμε την φέτα σε κομματάκια, χτυπάμε λίγο τα αυγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώνουμε ταψάκια για Καπ κέικ και βάζουμε σε κάθε θήκη ένα φύλλο κουρού.
ρίχνουμε 1 ½ κ.σ. γέμιση πάνω στο κάθε φυλλαράκι και κλείνουμε περιμετρικά με τα δάκτυλα, σχηματίζοντας λουλούδια.
ψήνουμε στους 180C για 20’ περίπου στις αντιστάσεις.

 

 

(Μιλάει η Nansy)  Εντάξει μωρέ αφού το φτιάχνει κιόλας η μαμά μου που γιορτάζει η αδελφούλα μου να σας γράψω κ ένα γλυκάκι που πιστεύω ότι πάει τέλεια με το τσάι μας.

 

 

lipton-x-mas-balls

 

 

Εύκολος κορμός της Νansy (ευχαριστούμε και πάλι μαμά της Nansy μας)

Παντεσπάνι

6 αυγά
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 1/3 κούπα φαριναπ
3 κουτ. Της σούπας κακάο

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε απαλά το μίγμα των αυγών από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσουν. Βάζουμε το μισό σε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε για 20’ στους 180C. Όταν το βγάλουμε όπως είναι ζεστό το τυλίγουμε ρόλο. Κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο μείγμα.

Γέμιση
1 μερεντα 300gr
1 κρέμα γάλακτος 1lt για Σαντιγύ
1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Ξεδιπλώνουμε το κάθε ρολό με προσοχή, το αλείφουμε με μερεντα και βάζουμε σαντιγί με κομματάκια σοκολάτας και διπλώνουμε πάλι. Τελειώνουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

 

Το Cocktail της Nansy! (ήταν μην κάνει την αρχή…)

 

(Ξαναμιλάει η Nansy) Και αφού σκάσαμε από το από όλες αυτές τις λιχουδιές (που είμαι σίγουρη ότι έχουν γράψει τα bbgirls) και έχει περάσει η ωρα …. πιστευω ότι πάει μια βότκα κ αφού έχουμε υπέροχα φακελάκια πράσινο τσάι lipton τι λέτε να τα συνδυάσουμε για cocktail???
λοιπόν χρειαζόμαστε 1 κούπα βότκα και 2 φακελάκια πράσινο τσάι. Τα Βάζουμε σε ένα shaker (ναι κάνει κ αυτό του καφέ) ανακινούμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε τα σακουλάκια και σερβίρουμε με πάγο.

Ελπίζω να περνάτε ωραία στο πάρτι μας bb girls, να ταιριάζουν οι συνταγές που έγραψα και φυσικά να το ξανά κάνουμε!!

φιλακιααααααα

 

 

 

lipton-diagonismos

 

 

Τα «χαρούμενα» κεκάκια – cupcakes της  Sheena!

 

(Μιλάει η Sheena)  “Ανθή, η νουτελοκατάσταση μπήκε στα υπ’ όψιν! Ας πάρουμε τα κιλά των εορτών νωρίτερα φέτος!”

 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα cupcakes:

  • 120 γρ. μαργαρίνη σε κυβους
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το buttercream (γλάσο βουτύρου για διακόσμηση)

  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη απο κόσκινο
  • 1 βανίλια

Προαιρετικά για τη διακόσμηση:

  • τρούφα χρωματιστή, smarties κ.τ.λ.
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

 

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα cupcakes:

  • 120 γρ. μαργαρίνη σε κυβους
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το buttercream (γλάσο βουτύρου για διακόσμηση)

  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη απο κόσκινο
  • 1 βανίλια

Προαιρετικά για τη διακόσμηση:

  • τρούφα χρωματιστή, smarties κ.τ.λ.
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα
  2. Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα (προσοχή μην το παρακάνουμε)
  3. Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατα τα 2/3.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν.
  5. Για να φτιάξουμε το buttercream χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αν θέλουμε παραπάνω απο ένα χρώμα, μοιράζουμε σε μπωλάκια και προσθέτουμε εκεί το χρώμα. Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  6. Διακοσμούμε με την τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.

 

(Mιλάει η Sheena)  A, και αυτήν τη συνταγή. Την έκανα και σε κέικ και σε φορμάκια για cupcakes και έγινε Ο χαμός. Σκέτη κόλαση, λέμε! Γιατί είμαστε και της υγιεινής διατροφής άλλωστε!
http://www.sintagespareas.gr/sintages/to-teleio-soufle-sokolatas.html#ixzz2UaviRG59

 

 

 

 

cw_set-art-multi-cupcakes_s4x3

 

 

Τα «γρήγορα» cookies της Tassoula!

 

(Μιλάει η Tassoula)  Οι συνταγές πρέπει να είναι συνοδευτικές για τσάι? Γιατί δεν ξέρω και πολλά. Συνήθως για συνταγές κοιτάω στις “συνταγές τις παρέας” που μου αρέσουν πολύ. Τώρα όσον αφορά γενικά συνταγές χτές έκανα λαζάνια στο φούρνο με γέμιση aνάμικτα λαχανικά (σακουλάκι με baby carrot μικρό φασολάκι και καλαμπόκι) επίσης έκοψα 1 κρεμμύδι και έβαλα emmental τριμμένο λίγο τυρί φέτα ,λίγο λάδι και 1 τρίτο ψιλοκομμένο κουνουπίδι που περίσσεψε από προηγούμενη μέρα, τα ανακάτεψα όλα τα έβαλα στο φούρνο με λίγη κόκκινη σάλτσα- ξέρεις αφού απλώσεις 1-2 στώσεις λαζάνια στο πυρέξ γέμιση και μετά πάλι λαζάνια και μετά πάλι γέμιση και πάλι λαζάνια και 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος και ελάχιστο γάλα και έγινε τέλειο! Ο άντρας μου έγλειφε τα δάχτυλά του και η κόρη μου που δεν τρώει έφαγε και εκείνη! Αφού βέβαια της είπα ότι και ο Garfield τρελαίνεται για λαζάνια στο φούρνο.

 

(Ξαναμιλάει η Τassoula) Αααα!  έχω τέλεια συνταγή για cookies πολύ υγιεινά! Την οποία είδα και στο Internet αλλά την κάνω κάθε φορά με παραλλαγές. Βάζεις μέλι, ταχίνι και βρώμη 1 ποτήρι του τσαγιού επίσης καρύδι ψιλοκομμένο, αν δεν έχεις καρύδι ότι έχεις αμύγδαλο, λίγη μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη, αν θέλεις σταφίδα (λίγες) ή αν θέλεις cranberry ( κάθε φορά βάζω κάτι διαφορετικό-ή μαύρη σταφίδα ή ξανθή ) τα ανακατεύεις όλα και σε λαδόκολλα κάνεις μικρά στρογγυλεμένα cookies ψήσιμο για 10 λεπτά!!Τα πιο γρήγορα cookies!!!Νοστιμότατα!!Έχω καιρό να τα κάνω και πρέπει τώρα να κάνω λίγα.

 

 

cookies

 

 

O Κορμός της Eleni!

 

(Μιλάει η Εleni)   Λοιπόν επειδή φημίζομαι για τις μαγειρικές μου ικανότητες αλλά όχι για τις ζαχαροπλαστικές , θα σας γράψω μια συνταγούλα απλούστατη, αλλά νοστιμότατη.

 

Κορμός  ή μωσαϊκό ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε.

 

Υλικά

1 συσκευασία φυτική κρέμα (αυτή στο πράσινο κουτί, τη μικρή 250 gr )

1 συσκευασία μερέντα ή νουτέλα (400 gr)

2 πακέτα μπισκότα τύπου petite beurre ή μιράντα

1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

1 φλιτζάνι κονιάκ (και ένα ακόμη που το κατεβάζουμε πριν αρχίσουμε το γλυκό)

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε  μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί, ρίχνουμε τη μερέντα ανακατεύοντας με την χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα τα καρύδια και τα μπισκότα που έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και αρωματίσει με το κονιάκ. Αδειάζουμε το γλυκό μας σε μακρόστενη φόρμα που την έχουμε ντύσει με μεμβράνη κουζίνας και παγώνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 5 ώρες. Ξεφορμάρουμε απλά τραβώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε. Σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Δεν περισσεύει ψίχουλο…

 

(Μιλάει η Eleni) Η συνταγή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε πολλές πιθανές παραλλαγές οπότε δεν θα αναφέρω τις πηγές μου.
φιλιά πολλά και καλή επιτυχία σε όποιον το επιχειρήσει….

 

 

kormos

 

 

 

 

Τούρτα καρότο και Σουηδικό Kanelbulle της Nektaria!

 

 

(Μιλάει η Nektaria) Tea party, μα τι υπέροχο!! Λοιπόν, σίγουρα το σωστό σερβίρισμα και η διακόσμηση παίζουν σημαντικότατο ρόλο -κι εδώ φαντάζομαι λουλουδάτο, πολύχρωμο σκηνικό με γουστόζικες τσαγιέρες και φλυντζανάκια σε ρομαντικό στυλ με διακριτικές χρυσές λεπτομέρειες, τρίπατους δίσκους να ξεχειλίζουν από γλυκές και αρμυρές λιχουδιές, ή και κάτι εντελώς ασυνήθιστο, αρκεί να έχει ένα θέμα…η φαντασία ελεύθερη! 🙂

 

Όσον αφορά όμως το γευστικό κομμάτι, η συνταγή που σκέφτηκα εγώ να προτείνω είναι μία από τις αγαπημένες μου: η Τούρτα Καρότο! Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές carrot cake, μα τελευταία έχω κολλήσει με αυτή, τη θεωρώ απόλυτα ισορροπημένη και πεντανόστιμη! Την ανακάλυψα στο site του σεφ Άκη Πετρετζίκη (http://akispetretzikis.com/el/categories/toyrtes/toyrta-me-karoto), τη θεωρώ γενικά εύκολη σαν συνταγή και να και τα αποδεικτικά:

 

Δε θα μπορούσα όμως σε ένα τέτοιο tea party-θέμα να παραλείψω από εδώ που βρίσκομαι να αναφερθώ και στο απόλυτο σουηδικό συνοδευτικό-σε-τσαι-και-καφε-γλυκάκι για κάθε ώρα και στιγμή, το ένα και μοναδικό kanelbulle, το αγαπημένο τσουρεκάκι κανέλας, αφράτο και μοσχομυριστό, που μάλιστα έχει και την δική του τιμητική μέρα κάθε χρόνο, στις 4 του Οκτώβρη, και σερβίρεται και καταναλώνεται μετά μανίας σε όλα τα μεγέθη!!

 

 

Fabrique-e1380274633159

 

 

Κι ένα δεύτερο, πολύ-πολύ αγαπημένο και στιλάτο είναι η παραδοσιακή prinsesstårta  η τούρτα της πριγκίπισσας, με το παντεσπάνι, την κρέμα βανίλιας, και την υπέροχη επικάλυψη μαρζιπάν σε πράσινη απόχρωση και ένα ροζ τριανταφυλλάκι συνήθως ως διακόσμηση στην κορυφή..

 

 

prinsesstc3a5rta

 

 

Δοκιμασμένες συνταγές γι’ αυτά τα γλυκά δυστυχώς δεν έχω ακόμη, αλλά παραθέτω φωτογραφίες μήπως αποτελέσουν έμπνευση για κάποιον και το ψάξει περισσότερο, καθώς και ένα ενδιαφέρον λινκ που βρήκα για την ιστορία αυτής της τούρτας: http://semiswede.com/2011/09/21/princess-cake-demystified-prinsesstarta/

 

Αυτά από μένα! Ανυπομονώ να δω τις συνταγές των υπολοίπων και να εμπνευστώ! Μα τι φοβερή ιδέα!! 🙂

 

 

 

photo by Julia Kyrili – Το ντουλάπι της Τζούλιας (πως κάνετε έτσι; ένα- δυο τσαγάκια έχω…)

 

 

lipton-17

 

 

 

 

Λοιπόν, αν έχετε ήδη φάει πολύ και πριν περάσουμε στο σούπερ cocktail της Flora, μπορείτε να χάσετε λίγες θερμίδες και να κάνετε μια χαρά κοιλιακούς με τις 2 συνταγές που ακολουθούν της Litsa:

 

 

 

 

 

Τα γάμο-κουλουράκια και η «τριφτή» Μηλόπιτα της Litsa

 

(Μιλάει η Litsa)  Αν για κάτι φημίζομαι αυτό σίγουρα δεν είναι η μαγειρική μου. Ωστόσο διεκπεραιώνω αξιοπρεπώς τα καθήκοντά μου αν και είμαι καλύτερη στο να τρώω και είναι κι ολοφάνερο αυτό. Οι συνταγές που σκέφτηκα είναι δοκιμασμένες χρόνια οικογενειακώς, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω την προέλευσή τους. Εύχομαι να ταιριάζουν με το tea party.

Επειδή θέλω να γίνονται όλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κουζίνα(την επιτυχία την έχουμε δεδομένη λέμε) χωρίς πολλά άπλυτα σκεύη θα σας πω ακριβώς τι κάνω για να μην τρώω τα νιάτα μου στο νεροχύτη.

 

 

Και “γαμό”κουλουράκια

 

-2 μαργαρίνες (όχι τα soft τα τύπου βιτάμ)

-2 φλυτζάνια ελαιόλαδο

-2 φλυτζάνια ΡΕΤΣΙΝΑ(το συστατικό έκπληξη ειδικά αν το συνοδεύεις με κανένα κοψιδάκι)

-3 φλυτζάνια ζάχαρη

-5 φλυτζάνια σουσάμι καβουρδισμένο

-1 κουταλάκι baking powder

-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σε ένα ταψί στρώνω χαρτί ψησίματος, απλώνω το σουσάμι και ψήνω στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα ωραίο,χάλκινο πυρόξανθο όχι καστανό σκούρο. Αν το ταψί είναι μιας χρήσης ακόμα καλύτερα το πετάμε μετά.

Μόλις είναι έτοιμο σε ένα σκεύος ρίχνω όλα τα υλικά και το αλεύρι σταδιακά(σε περίπτωση που ίσως χρειαστεί λιγότερο) και ανακατεύω με κουτάλι γιατί το σουσάμι καίει!(την πρώτη φορά κάηκα)

Να πω εδώ πως όταν λέω φλυτζάνι εννοώ το φλυτζάνι του ελληνικου καφέ.Όχι εκείνα τα μικρούτσικα που χωράνε μια γουλιά καφέ ούτε και τους γίγαντες.Στάνταρ θα γίνει μπέρδεμα αλλά σκέψου σαν εικόνα κάτι μεταξύ απλού φλυτζανιού καφενείου και φλυτζανάκι για espresso.Κάτι ενδιάμεσο ελληνικού καφέ και τσαγιού.Πάντως μετρήστε όλα τα υλικά με το ίδιο φλυτζάνι και ανάλογα προσαρμόστε το αλεύρι και θα αποφύγουμε τα ατυχήματα.

Αφού λοιπόν ανακατέψω όλα τα υλικά το αποτέλεσμα θα είναι μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι κι έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.

Σε ταψί με λαδόκολλα πάλι πλάθω στρογγυλά χαριτωμένα κουλουράκια που τα τοποθετώ με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν ελαφρώς και ψήνω στους 160-170 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά. Επειδή κι αυτό παίζει ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα φτιάξουμε  αλλά και την ένταση του φούρνου  σε κάθε κουζίνα το μυστικό ειναι να ροδίσουν. Προσωπικά τα παραψήνω επειδή έτσι γίνονται αρκετά τραγανά κι επειδή όταν φεύγει τελείως η υγρασία τους σε αεροστεγές σκεύος διατηρούνται (αν προλάβουν) αρκετό καιρό και είναι σαν την πρώτη μέρα.

Όπως βλέπετε λερώσαμε ένα κουτάλι,ένα φλυτζάνι και ένα μπωλ. Μικρό το κακό.(οκ και τα ταψιά)

 

 

koulourakia-1

 

 

Μηλόπιτα τριφτή

 

-Υλικά για τη ζύμη:

 

-3 αυγά

-1 μαργαρίνη(τύπου βιτάμ όχι soft)

-1,5 ποτήρι ζάχαρη

-3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 baking powder

-1 βανίλια(σκόνη)

-Υλικά για τη γέμιση:

-3-6 μήλα(ανάλογα το μέγεθός τους)

-1 ποτήρι ζάχαρη

-1 κουταλιά κανέλα

-καρύδια-σταφίδες αν θέλουμε

-Υλικά για την κάλυψη:

-1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

 

Τρίβω τα μήλα στον τρίφτη(χοντροκομμένα) και τα αδειάζω σε ένα μπωλ μαζί με τη ζάχαρη την κανελα και τα καρυδια και τις σταφιδες.Ανακατεύω καλά και τα αφήνω να βγάλουν το ζουμί τους.

Στο μίξερ τώρα χτυπάω καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και ρίχνω ένα ένα τα αυγά,στη συνέχεια το αλεύρι και το baking powder.Η ζύμη γίνεται μαλακή και κολλάει αλλά δεν τρέχει σαν υγρό. Από αυτη τη ζύμη λοιπόν αφήνω στο μπωλ ποσότητα περίπου ίση με 3 κουταλιές, υπολογίστε ένα μανταρίνι(ξέρω είμαι τραγική αλλά δεν μπορώ να μετράω γραμμάρια).

Σε πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί(στο συνηθισμένο μέγεθος που έχουν οι κουζίνες μας)απλώνω την υπόλοιπη ζύμη καλά βοηθώντας με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.

Στη συνέχεια απλώνω τα μήλα(όπως είναι με τα υγρά τους)να πάνε παντού.

Στη ζύμη που περιμένει στο μίξερ ρίχνω το 1 ποτήρι αλεύρι και ανακατεύω.Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι κομματάκια  σαν τραχανάς,οπότε παίρνω απαλά με το χέρι και πασπαλιζω πάνω από τα μήλα μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί.

Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά με αέρα.

Κι όταν λέω ποτήρι εννοώ απλό του νερού(200 ή 220 ml νομίζω παίρνουν)όχι τα τεράστια.

Εδώ λερωσαμε τον τρίφτη,ένα βαθύ πιάτο για τα μήλα,ένα κουτάλι,ένα ποτήρι και το μίξερ.(οκ και το ταψί)Σχετικά καλά δεν είναι?

 

 

Είναι εύκολες και νόστιμες (αν και είναι καθαρα υποκειμενικά τα κριτήρια)και με λίγα άπλυτα στην κουζίνα(βασικό για μένα την ακαμάτρα χαχχαχαχαχ)

 

apple-pie!

 

 

 

Το Tea Cocktail της Flora!

 

(Μιλάει η Flora)    Γειά σας κι από μένα, bb girls! Eγώ σας στέλνω μια συνταγή για κοκταίηλ με τσαϊ! Έχοντας μια μεγάλη ιστορία στην πλάτη μου από τις παλιές καλές εποχές, όπου το Shaker ήταν απλα η προέκταση του δεξιού μου χεριου και τα μπουκάλια αλκοολ του αριστερου, ε, κάτι έπρεπε να παρουσιασω κι εγώ για να μην με κατατροπώσουν οι αγαπημένες ΒΒ Girls, με τους “παπάδες” που σίγουρα θα σου έχουν στείλει μέχρι τώρα…

 

 Λοιπόν θα χρειαστούμε:

 

– Τσαι Lipton κοκκινα φρούτα του δάσους.

– Ρούμι λευκό (Bacardi, Havana ή οποιο άλλο)

– Στιμένο λεμόνι

– Ζάχαρη

– Πάγο και ντεκόρ (κάποιο από τα φρούτα ίσως)

 

Βάζουμε τον πάγο στο Shaker και μια μεζούρα ρούμι, το χυμό και τη ζάχαρη. Το κάνουμέ δηλαδή shower, χτυπώντας πολύ καλά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο μαζί με τον πάγο στο ποτήρι και το γεμίζουμε με το τσάϊ. Διακοσμούμε, βάζουμε το καλαμάκι μας και στην υγειά μας!

 

Ελπίζω να σας άρεσε, αλλά πρέπει να πω ότι δεν το έχω βγάλει εγώ αλλά ένας φίλος. 

 

Φιλάκια πολλά xxx!   Flora

 

cocktail-2

 

 

 

Τέλος επειδή σας αγαπάμε και θέλουμε να προσέχετε και την σιλουέτα σας…

 

 

Η έκπληξη από την Alexandra!

 

 

(Μιλάει η Alexandra)  Συνταγούλα super για cocktail!!! Όχι όμως οποιοδήποτε cocktail. Ένα cocktail που μπορείς να πιεις όσο θέλεις γιατί ο συνδυασμός του μηδενίζει τις θερμίδες του αλκοόλ. Με άλλα λόγια είναι σαν να μην έχεις πιει τίποτα!!!

 

30 γρ χυμός ρόδι

30 γρ χυμός λάιμ

βότκα

 

Στην υγειά μας!!!!

 

 

 red-vodka!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και με αυτό το tea party, ολοκληρώνεται το δικό μας x-mas countdown, αυτό που ξεκίνησε πριν από οκτώ εβδομάδες εδώ μέσα, με έμπνευση και βοήθεια τόσο από εσάς αγαπημένα bb girls, όσο και από τις υπέροχε x-mas μπαλίτσες της Lipton. Ελπίζουμε να το ευχαριστηθήκατε και εσείς όσο και εμείς.

 

 

photo by Nektaria Skondra.

 

 

lipton-nek-3

 

 

Μέχρι να τα ξαναπούμε,

 

Share a cup of tea, share love.

 

 

 

 

 

 

Αυτές παρακάτω είμαστε εμείς, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε…

 

Οι Αλίκες στη χώρα των bb Θαυμάτων!!

 

(and our Mad Tea Party!)

 

 

 

 

 

 

 

19 Σχόλια
  1. Καλημέρα! Απίθανα πράγματα. Δεν ξέρω τι να πρωτοφτιάξω. Τι νοικοκυρές έχει αυτό το ΒΒ επιτέλους??? Συγχαρητήρια κορίτσια, το ήξερα ότι θα ήταν όλα υπέροχα!

  2. Καλημέρα! Μάλλον δεν είμαι και η καλύτερη secret agent αυτή τη φορά και επιθυμώ διακαώς να επανορθώσω, παραθέτοντας την παρακάτω πανεύκολη συνταγή. Η γεύση τους πάντα με προκαλεί να φτιάξω μία κούπα τσάι και είναι το δικό μου φίλεμα στο tea party μας.

    Μπισκοτάκια με τσένταρ

    Υλικά για 30 κομμάτια περίπου

    100gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    300gr τυρί τσένταρ τριμμένο
    200gr αλέύρι που φουσκώνει μόνο του
    λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

    Εκτέλεση
    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με τα χέρια, ώσπου να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5cm. Κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα μας και ψήνουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για 8 έως 10 λέπτα ή μέχρι να ροδίσουν.

    Ετοιμάζομαι κι εγώ να διαλέξω μια από τις 20-30 γεύσεις που βρίσκονται στο ντουλάπι μου και να χαρώ νοητά τις υπέροχες γεύσεις των συνταγών, πριν ζαλιστώ με τα cocktail.
    Καλές Γιορτές σε όλες και όλους! Υγεία και αγάπη στη ζωή μας το 2016 και δύναμη για όλα τα υπόλοιπα!

  3. Μπράβο bbgirls, μπράβο!!!! Υπέροχες συνταγούλες!!!! Φοβερή ιδέα Τζούλια, να το ξανακάνουμε. Αφού απολαύσουμε αυτές τις συνταγές περιμένουμε την επόμενη πρόκληση-πρόσκληση. Καλημέρα, πολλά φιλιά!!!

  4. Συγχαρητήρια σε όλα τα νοικοκυροκοριτσα bbgirls και τις υπέροχες συνταγές τους..νομίζω διαβάζοντας τες και μόνο πρέπει να έβαλα δυο κιλά!

  5. ….άχου,βάλατε τη συνταγή μου με την πίτσατης τεμπέλας…..τι καλάάά….μόνο που σας διαβάζω από το κρεβάτι μου,κουκουλωμένη και συναχωμένη….αν ερχόμουν,η μύτη μου θα συναγωνιζόταν αυτήν του Ρούντολφ….άσε που δε θα μπορούσα να δοκιμάσω τίποτα γιατί κι από όσφρηση χάλια είμαι….το ότι θα σας ”κολλούσα” το παραβλέπω….χοχοχο…..είναι σαν να είμαι εκεί,όμως…..αχ,αγαπημένα μου bb girls…σας φιλώ….πίνω κι εγώ το τσαγάκι μου….ναι….αυτό που μου έστειλε η καλή μου νεράιδα….drink Lipton…share tea…share love….

  6. Καλησπέρα νυκοκοιροbbgirls μου!! Καταπληκτικές οι συνταγές σας, τώρα που επιτέλους θ’ αποκτήσω (και πάλι) κουζίνα κανονικού μεγέθους καθώς μετακομίζουμε μετά τις γιορτές με το bbboy θα “εκτελέσω” πολλές από αυτές – αρχίζοντας απ’ τα κοκτέιλ νομίζω!!
    Πάντως το τσαγάκι Prada μου τράβηξε το μάτι αγαπημένη εμένα!!
    Φιλιά πολλά!!!

  7. Καλησπέρα κορίτσια!Τα bbgirls είναι number one σε όλα,ομορφιά,μόδα και μαγειρική!Πάρα πολύ ωραία όλα,δεν ξέρω ποιο να πρωτοδοκιμάσω!Τελευταία, έχω λυσσάξει με καινούργιες συνταγές,οπότε βρήκα αυτό που έψαχνα:Κάτι δοκιμασμένο,τώρα που θα είμαι σπίτι τις γιορτές, να βουτήξω στην κουζίνα και να ακούγεται μμμμμμμ!!Φιλιά σε όλες,καλή επιτυχία και φυσικά να το επαναλάβουμε!Ακόμα καλύτερα,να αναλάβουμε νέα projects,εντάξει κ.πρωθυπουργέ;

  8. Μα τι ωραίες συνταγές κορίτσια, δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω .Για αρχή λέω να ξεκινήσω από το κεικ της Στέλλας που μου φαίνεται και super healthy και όσο πλησιάζουν οι γιορτές να πάω και στα πιο βαριά.φιλιά πολλά σε όλες

  9. Αυτό το άρθρο μόλις έγινε σελιδοδείκτης στον υπολογιστή! Καλές γιορτές σε όλες τις κούκλες, με υγεία, χαρά, αγάπη, ομορφιά, νοστιμιά κι ότι ποθεί η ψυχή της καθεμιάς! Πολλά πολλά φιλιά!

  10. Καλησπέρα!
    Θα το ξαναπώ, φοβερή η ιδέα για το tea party, μπράβο Τζούλια, και μπράβο σε όλες για τις δελεαστικές συνταγές, δεν ξέρω τι να πρωτοδοκιμάσω…!! Από τα posts στα οποία χωρίς αμφιβολία επιστρέφεις ξανά και ξανά! Κι αυτές οι χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες της Lipton, ίσως μια από τις καλύτερες και πιο πρωτότυπες ιδέες που έχω δει φέτος! 😉

  11. kalispera bbgirls!! ti oraio pou einai to party mas!! elpizo na emeine k kanena kommataki k gia mena pou deuleya k argisa na doso yo paron!! pantos ta exoume grapsei ola poly oraia!!! filakiaaaaa

  12. Πωπω, νομίζω ότι έβαλα 2-3 κιλάκια μόνο από την ανάγνωση των συνταγών! Όλες φαίνονται καταπληκτικές, μπράβο, bb girls! Των γλυκών θα τις τιμήσω σίγουρα! Πολύ ωραία η ιδέα του tea party, μήπως να το οργανώναμε και στην πραγματικότητα? Ε?

  13. Καλησπερα. Εξαιρετικες ολες μια γλυκατζου σαν εμενα κανει παρτυ με ολα αυτα. Τζουλια και εγω προσεξα το τσαγακι PRADA τι γευση εχει εξαισια σαν το αρωμα του Καλο σας βραδυ προτεινω να κλεισουμε μια αιθουσα να φτιαξουμε την καλυτερη μας συνταγη να την φερουμε και… ας αρχισει το παρτυ

  14. Είμαστε φοβερές όμως ε??Φιλία και καλές γιορτές να έχουμε!!

  15. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!!
    Το πάρτυ θα συνεχίζεται πιστεύω για πολύ πολύ καιρό ακόμα…. Κάθε φορά που θα δοκιμάζουμε μια καινούργια συνταγη των BBgirls… Από καταγωγή κι οικογενειακή νοοτροπία που κουβαλάω από γεννησιμιού μου κι αναμφισβήτητα θα με ακολουθεί ως το τέλος…. θεωρώ το μαγείρεμα και την προσφορά του φαγητού, το μοίρασμα των τροφών γύρω από ένα κοινό τραπέζι, μία μεγάλη προσφορά αγάπης, ένα μοίρασμα τρυφερότητας και φροντίδας που έκφράζεται έμπρακτα προς όλους όσους αγαπάς… Θεωρώ, ότι τα συναισθήματα, η θετική ενέργεια κι η αγάπη σου μετουσιώνονται μέσα απ΄το φαγητό και περνούν μέσω των τροφών σε όσους αγαπάμε. Γι΄αυτό το φαγητό της μαμας είναι παντα πιο νόστιμο, γι΄αυτό όσοι μας αγαπούν μαγειρεύουν καλύτερα από τους άλλους, γι΄αυτό τα φαγητά δεν είναι όλα ίδια κι οι ίδιες συνταγές δεν φτιάχνονται το ίδιο απ όλους. Φτιάξτε με αγάπη, ότι κι αν φτιάχνετε για όλους όσους αγαπάτε! Κι όσοι τα γεύεστε μην παραλείπετε να πείτε ένα ευχαριστώ, μην παραλείπετε να πείτε “‘γεια στα χέρια σου”…. Ξέρετε δεν είναι αυτονόητο, δεν το λένε όλοι και δεν τ΄ακούν όλοι…. Η αναγνώριση του μοιράσματος και της προσπάθειας που κάνουν οι άλλοι για μας, για την δική μας αγάπη, για το δικό μας χαμόγελο, δεν είναι πάντα αυτονόητη, οπως αντίστοιχα δεν είναι δεδομένη και δεν θα είναι πάντα εκει….
    Σας φιλώ όλες με πολύ αγάπη!

  16. Stella τι να πω, τα είπες όλα εσύ και με συγκίνησες!!
    Πόσο πολύ δίκιο έχεις!!!
    Έτσι ακριβώς: μαγειρεύω για να δείξω την αγάπη μου, για να ευχαριστήσω τους δικούς μου, όχι για να βάλω ένα πιάτο στο τραπέζι και να πω φάγαμε και σήμερα!
    Κάνω κάτι με αγάπη, δεν κάνω αγγαρεία!!
    Και ένας καλός λόγος, πόσο γλυκιά ανταμοιβή μπορεί να γίνει!!
    Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι συνταγές των κοριτσιών καταπληκτικές όλες!!

    Julia δεν σταματάς να με εκπλήσσεις ευχάριστα με τα τραγούδια σου!!Δεν έχω ευχαριστηθεί τόσο πολύ χριστουγεννιάτικες μελωδίες και λοιπά όσο εφέτος που γνώρισα την όμορφη παρέα σας!!

    Enjoy the Mad tea party BBgirls!!!

  17. Μπράβο κορίτσια! όλες οι συνταγές σας είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ! Θα σας γράψω μια εύκολη συνταγή για ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο γλυκό από σοκολάτα!

    Kουκουνάρια σοκολάτας (μερίδες 12)
    Προετοιμασία: 10 λεπτά
    Υλικά: 180 γρ. φιστικοβούτυρο, αλμυρά μπισκοτάκια, 700 γρ. κορν φλέικς πλατιά, 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού, 150 γρ. βούτυρο, 250 γρ. ζάχαρη άχνη
    Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο, την πραλίνα φουντουκιού, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Παίρνουμε ένα μπατόν σαλέ και προσθέτουμε γύρω του από το μείγμα φιστικοβούτυρου σχηματίζοντας ένα κώνο. Κρατώντας το σταθερό από το στικάκι που προεξέχει από πάνω, αρχίζουμε να τοποθετούμε τα δημητριακά πάνω στο μείγμα, συμμετρικά γύρω γύρω, μέχρι την κορυφή. Κόβουμε με ένα ψαλίδι λίγο τις άκρες τους για να είναι πιο τριγωνικά και τις τοποθετούμε στην κορυφή. Αν το στικάκι προεξέχει το κόβουμε και προσθέτουμε λίγο μείγμα στην κορυφή για να καλύψουμε το κενό. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.