Man, Με Μιλανέζικο στιλ!

 

milan-4

 

 

 

Επηρεασμένος και εγώ από την κάπως «ταξιδιάρικη» διάθεση του bb αυτή την εβδομάδα, θέλω να σας πω ότι φέτος είχα τη χαρά (και μάλλον το προνόμιο) να περάσω τις γιορτές στο Μιλάνο.

 

Όπως σε κάθε ταξίδι που κάνω, έτσι και φέτος, αντιλήφθηκα ότι είμαστε πίσω σε κάποια πράγματα, που θεωρούνται μάλλον στοιχειώδη. Όπως η καθαριότητα, όπως η καλή εξυπηρέτηση στα μαγαζιά, όπως η ευγένεια. Όπως η διατήρηση του ιστορικού στοιχείου που χαρακτηρίζει μία πόλη και μία χώρα. Και αυτό με θλίβει, γιατί πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχουμε άλλη μοίρα σαν λαός κι άλλη εξέλιξη. Γιατί πιστεύω έντονα ότι είμαστε καλοί άνθρωποι, με συμπόνια και καλοσύνη. Κάπου όμως το έχουμε χάσει – και όχι άδικα με όλα αυτά που συμβαίνουν-. Θα πρέπει όμως να το ξαναβρούμε, να κάνουμε restart.

 

Μιλάνο

 

 

milan-1

 

 

milan-2

 

 

milan-3

 

 

Σε κάθε περίπτωση για να επανέλθω στο post που αφορά το στιλ, το Μιλάνο είναι ο απόλυτος προορισμός. Ευφάνταστες βιτρίνες, ρούχα που θα δούμε στην Ελλάδα σε 2 χρόνια. Τι είναι όμως το στιλ; Είναι το ξεπατίκωμα μίας βιτρίνας ή μίας καταχώρησης που βλέπουμε στα περιοδικά;

 

Το αληθινό στιλ, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Η ψυχοσύνθεση και το ταπεραμέντο μας. Ο συναισθηματικός μας κόσμος. Όλα αυτά, στην καθημερινότητά μας, αποτυπώνονται και μέσα από τις στιλιστικές επιλογές μας. Και αυτό που κατάλαβα σε αυτό το ταξίδι, είναι ότι πρέπει να το διαχωρίσουμε από την χρηματική αξία που ξοδεύεις για να το αποκτήσεις.

 

Το Μιλάνο θεωρείται ένας ακριβός προορισμός. Η καρδιάς της μόδας, των σχεδιαστών, των ακριβών υφασμάτων. Η κεντρική της αγορά, η Via Monte Napoleone, είναι μία πασαρέλα. Τα καλύτερα μαγαζιά είναι εκεί και οι πωλητές σε περιμένουν για να σου πουλήσουν στιλ. Σε αυτή την πασαρέλα όμως, έχουν δικαίωμα να περπατήσουν όλοι. Άσχετα από το οικονομικό τους προφίλ και την αγοραστική του δύναμη. Και άσχετα με το αν θα ψωνίσουν.

 

Και στο Μιλάνο, είδα ανθρώπους με ωραίο στιλ. Ωραίους τύπους και τύπισσες, που δεν κοιτούσες τι μάρκα φορούν, αλλά έμενες στον τρόπο που έχουν συνδυάσει, τα αντικείμενα που είχαν αποφασίσει να αγοράσουν, ανεξαρτήτου αξίας. Άνετους και χαρούμενους ανθρώπους, αποφασισμένους να περάσουν όμορφα τις γιορτές, με καλή διάθεση και χαμόγελο, αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

 

Και αυτό είναι το στιλ! Στο πρακτικό κομμάτι και για να το συνδέσω με την έννοια της μόδας, στιλ είναι οτιδήποτε υποστηρίζουμε με σιγουριά και βεβαιότητα. Οτιδήποτε είναι δικό μας. Ναι,  αυτό είναι το στιλ!

 

Milan street style

 

 

milan-street-style-4

 

 

milan-street-style-3

 

 

milan-street-style-2

 

 

milan-street-style-7

 

 

milan-street- style 1

 

 

milan-steet-style-6

 

 

 

 

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

Κ.

Είμαι ο Κωνσταντίνος.

Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσίαζω και στο e-shop www.beautypaths.eu

 

 

 

 

 

 

(άντε να διαλάξεις τραγούδι τώρα, γι αυτό το εκπληκτικό post του Κωσταντίνου, ειδικά εφόσον μιλάει για bella Italia πράγμα που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να αφήσω εσάς στα σχόλια να μας πείτε το αγαπημένο σας Ιταλικό τραγούδι, βάλτε και link αν θέλετε για να το ακούσουμε και εμείς. Παρόλα αυτά, λυπάμαι, θα γίνω λίγο “μαμά” σήμερα και θα βάλω το αγαπημένο Ιταλικό του κυρίου, το τραγουδάει με μια μικρούλα παραλλαγή:

Tu vuò fa’ l’Americano – ma si’ nato in Grecia!)

 

 

Ω, ναι.. Ο Renato Carosone και η μπάντα του, είχαν πολύ στυλ…

 

 

 

 

… αλλά και στον ταλαντούχο κύριο Ripley, δεν τα πήγαν άσχημα τα αγόρια.

 

 

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Αχχχχχ!!!!!!Μιλανάκι μου γλυκό!!!!Πήγα πέρυσι και μου άρεσε πολύ.Απίστευτες βιτρίνες, τσάντες, παπούτσια….. Μήπως το ταξίδι να το κανονίσουμε για Μιλάνο που είναι και πιο κοντά?

  2. Λατρεμενη χώρα! Η πατρίδα της καρδιας μου! Το πιο άκυρο που έχω βαρεθεί ν΄ακούω για την Ιταλία είναι, ότι “οι Ιταλοί μας μοιάζουν” και την χαζομαρούλα “una faccia… una raccia”… Μακάρι να τους μοιάζαμε, θα είχαμε κερδισει πολλά ως κράτος και ως έθνος. Οσο για το Μιλάνο, παρότι δεν είναι από τις πιο λατρεμένες μου ιταλικές πόλεις, (χωρίς να σημαίνει φυσικά, ότι δεν την αγαπώ…) δεν χορταίνεις να βλέπεις τις Ιταλίδες να κυκλοφορούν ειδικά το χειμώνα με τα υπέροχα (must) καπέλλα και γούνες τους, όντως με απαράμιλλο στυλ, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Κωνσταντίνος. Ντρέπεσαι να τις αντικρύσεις. Αλλά, το στυλ στους Ιταλούς είναι ετσι κι αλλοιώς γονιδιακό πλεονέκτημα. Τι άλλο να περιμενεις από μια χώρα στην οποία δεν έδυσε ποτέ η Αναγέννηση? Κωνσταντίνε σε ζηλεύω αφόρητα…. 😉

  3. Πόσο αγαπάω την Ιταλία αν και έχω επισκεφθεί μόνο Βενετία και Πάδοβα,που τα βρήκα βέβαια εκπληκτικά,αλλά θέλω πολύ να δω Ρώμη και βεβαια την επιτομή της μόδας το Μιλάνο..Εχει δίκιο η Ελένη,μήπως να κανονίζαμε για εκεί?? 😉 πιο ευκολα θα έπαιρνα και το baby bbgirl μαζί(τελείωσε της κόλλησα το τέλειο παρατσούκλι που της έβγαλες Τζούλια μου)! Φανταστικές φωτογραφίες σε ζήλεψα Κωνσταντίνε με την καλή έννοια! Λατρεύω τα ιταλικά τραγούδια,εξαιτίας τους εμαθα την Ιταλική γλώσσσα και ένα από τα αγαπημένα μου είναι αυτό https://www.youtube.com/watch?v=7eF1mLVPw8M&index=4&list=RDWDgKqfbiWwA

  4. Τώρα επιστροφή στη βάση!!Φιλιά πολλά!!

  5. Από τα πρώτα σχόλια και εντυπώσεις που είχε μια πολυταξιδεμένη φίλη μου πριν χρόνια ήταν πως οι Ιταλίδες ντύνονται πολύ όμορφα και πως ήταν όλες αφάνταστα προσεγμένες και μοναδικές!!!
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κωνσταντίνε σχετικά με το στιλ και το τι είναι αυτό. Δυστυχώς εμείς εδώ επενδύουμε στο τι είναι της μόδας κάθε φορά και είναι κρίμα να βλέπεις όμορφες κοπέλες πανομοιότυπα ντυμένες να χάνονται στο πλήθος!!
    Όσο για τα ιταλικά τραγούδια δεν είμαι φαν αλλά μια ανατριχίλα όταν τραγουδούσαν οι Ιταλοί καλλιτέχνες στην συναυλία του Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο την θυμάμαι ακόμα!!!!

  6. Μια καλή και πολυταξιδεμένη φίλη πριν χρόνια μου είχε πει πως οι Ιταλίδες ντύνονται πολύ όμορφα και προσεγμένα!! Ήταν σαν μοντέλα όλες, οι απλές καθημερινές γυναίκες που συναντούσε, αλλά παρόλαυτά η κάθε μια μοναδική!!
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κωνσταντίνε για το τι είναι το στιλ. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα ακολουθούμε τόσο πολύ την μόδα που βλέπεις όμορφες κοπέλες πανομοιότυπα ντυμένες να “χάνονται ” στο πλήθος!!
    Δεν είμαι φαν των ιταλικών τραγουδιών αλλά θυμάμαι ακόμα την ανατριχίλα και συγκίνηση όταν τραγουδούσαν οι Ιταλοί καλλιτέχνες στο Καλλιμάρμαρο!!

  7. Τζα!!!
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κωνσταντίνε.Να το φοράς και να το υποστηρίζεις.Να το επιβάλεις σε όλους.Όμορφες οι φωτογραφίες σου.
    Μουτς

  8. Τι όμορφες εικόνες…Ευχαριστούμε Κωνσταντίνε που μοιράστηκες την ταξιδιωτική σου εμπειρία και τις σκέψεις σου περί στιλ!
    Αγαπημένο ιταλικό τραγούδι,ε; Μμμμ..θα έλεγα αυτό: https://m.youtube.com/watch?v=gP7FnceHO4k

  9. @Eleni & Maryl: To Mιλάνο, μπορει να έρθει σε δεύτερο χρόνο. Προέχει το Γκετεμποργκ για υψηλή συνάντηση με το εκεί bb girl μας!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.