Η MaLiYa για τον Μάρτη!

 

 

maliya-1

 

Καλημέρα, καλημέρα! Ο Μάρτης πλησιάζει και αναρωτιέμαι αν φοράτε τα ασπροκόκκινα βραχιολάκια για να μη σας κάψει ο ήλιος, όπως θέλει η παράδοση. Εγώ κάποιες φορές φοράω, κάποιες άλλες όχι, αλλά αυτά που είδα στη MaLiYa, τα οποία ονομάζει Martides πολύ μου άρεσαν και θέλω να τα δείτε και εσείς.

 

Σύμφωνα με τη ελληνική λαϊκή παράδοση ο Μάρτης πρέπει να μας βρει φορώντας ασπροκόκκινο βραχιόλι στο χέρι για να μη μας “κάψει” ο ήλιος που ξαφνικά θα λάμψει μετά το χειμώνα.

 

Στο τέλος του μήνα μάλιστα, αφού το φυλαχτό σε έχει προστατέψει, το αφήνεις σε ένα κλαράκι για να το πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τη φωλιά τους, αφού με τον ερχομό τους σηματοδοτείται και ο ερχομός την Άνοιξης. (αυτό δεν το ήξερα!)

 

“Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης” έλεγαν οι παλιοί.. αλλά τελικά δεν έλεγαν μόνο αυτό. Η MaLiYa λοιπόν, φέτος ζήτησε από εννέα γιαγιάδες να πουν την αγαπημένη τους παροιμία για τον Μάρτιο και στη συνέχεια δημιούργησε ένα fun βραχιολάκι για το μήνα που έρχεται.

 

Δείτε τα:

 

maliya-2

 

 

maliya-3

 

 

maliya-4

 

maliya-5

 

maliya-6

 

 

maliya-7

 

 

maliya-8

 

 

Χαριτωμένα δεν είναι;

 

 

13 Σχόλια
  1. Πολυ πρωτοτυπα! Εμεις σπευσαμε οικογενειακως και παραγγειλαμε απο το χαμογελο Μαρτηδες, αλλα μου φαινεται θα χρειαστουμε εξτρα προστασια τον φετινο Μαρτη! Θα παρω κ δευτερο απ’τη ΜaLiYa <3

  2. Πολύ όμορφα. Αν και δεν συνηθίζω να φοράω Μάρτη, με αυτά θα το σκεφτώ σοβαρά. Καλή Κυριακή.

  3. @Mk: Μπράβο σας αγαπημένη, μπράβο! Δεν έχω δει τους “Μάρτηδες” του Χαμόγελου αλλά αξίζουν πολύ παραπάνω.

  4. Καλημέρα!! Η αλήθεια είναι ότι έχω να φορέσω Μάρτη από την εφηβεία μου,αλλα βλέποντας πόσο γλυκά είναι τα βραχιολάκια της ΜaLiYa με τις παροιμίες νομίζω ότι φέτος μετά από πολλά χρόνια θα ξαναφορέσω. Ούτε εγώ γνώριζα ότι στο τέλος του Μαρτη θα πρέπει να τα κρεμάσουμε σε κλαδί δέντρου..

  5. Κάθε χρόνο φοράω Μάρτη καιμετά τον αφήνω σε ένα κλαρί! Βλέπω και εδώ στο Λονδίνο πολλούς κρεμμασμένουςστ αδέντρατον Απρίλιο που με κάνει να πιστεύω ότι κι άλλες χώρες πρέπει να το έχουν το έθιμο. Βέβαια εδώ δεν μας καίει ο ήλιος ούτε τον Αύγουστο αλλά τέλος πάντων!!Οι Μάρτηδες της MaLiYa είναι πολύ όμορφοι και οι παροιμίες καταπληκτικές!

  6. Είναι πολύ όμορφοι και πρωτότυποι οι martides της MaLiYa.Μπράβο!!!

  7. @όλες: Αν φοράτε λοιπόν Μάρτη και επιπλέον θέλετε να προσφέρετε στο Χαμόγελο του Παιδιού, ρίξτε μια ματιά στο link που μας έστειλε η Marikelly. Είναι όμορφα, κοστιζουν 3Ε, φτιάχνονται από εθελοντές του Χαμόγελου και τα έσοδα πάνε για τον καλύτερο σκοπό που μπορώ να σκεφτώ.

    http://www.hamogelo-eshop.gr/p.kod-DIAF-0124-CHeiropoiito-Martiatiko-Vrachiolaki.1305611.html

  8. Και μετά από μια εβδομάδα αποχής (λόγω ασθένειας) να μαι και εγώ!
    Τι όμορφα και πρωτότυπα βραχιολάκια!! Λόγω των παιδιών και πιο πολύ της μικρής που είναι το στερνοπούλι μας, ακόμα φοράμε Μάρτη στο σπιτικό μας!! Μου αρέσουν κάτι τέτοια, δίνουν νόημα στις εποχές, στους μήνες κτλ. Για παράδειγμα περιμένουμε πώς και πώς να φτιάξουμε την κυρά-Σαρακοστούλα (πάντα με την μικρή από δίπλα).
    Μου αρέσει και το πως κλείνει την ζωή του το βραχιολάκι, με το να το αφήνουμε στο δέντρο αν και έχω ακολουθήσει και την εκδοχή να το καίμε με την λαμπάδα την Ανάσταση.
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση για το βραχιολάκι των εθελοντών στο Χαμόγελο του Παιδιού!!

  9. Και για το Μάρτη και για το μάτι και με φιλοσοφική διάθεση ενημέρωσης περί αποφθεγμάτων…πραγματικά πολύ ιδιαίτερα…όχι απ’αυτά που αφήνεις να πάρουν τα χελιδόνια…νομίζω

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.