Άρωμα: Davidoff, Cool Water Night Dive (και μια “βουτιά”στο παρελθόν)

davidoffnight3

 

Όπως βλέπω, αρωματικά ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα, οπότε συνεχίζω και εγώ με τη σειρά μου.Αυτό που αγαπώ με τα αρώματα είναι ότι σου ξυπνούν αναμνήσεις και επαναφέρουν εικόνες στο μυαλό σου, χωρίς να καταλάβεις πως.

 

Στην πραγματικότητα, με το που μυρίζεις ένα άρωμα που με κάτι το έχεις συνδέσεις στο παρελθόν, γίνεται trigger ένα συγκεκριμένο σημείου του εγκεφάλου και ανακαλεί αυτή την ανάμνηση.

 

 

Το 1995, πέρασα όλο το καλοκαίρι μου στις αγαπημένες Σπέτσες, όπου δούλευα σε μία επιχείρηση συγγενών μου. Ο θείος μου, είχε το πρώτο κατάστημα καλλυντικών στις Σπέτσες με όλες τις μεγάλες εταιρείες. Και πιστέψτε με, η δεκαετία αυτή ήταν χρυσή για την βιομηχανία της ομορφιάς.

 

Από εκείνη την εποχή, μου  έχουν μείνει αξέχαστα 2 αρώματα. Το αντρικό άρωμα Kenzo, το οποίο μόλις το μυρίζω, κάθε φορά μεταφέρομαι στο κατάστημα εκείνο και το Davidoff Cool Water. Νομίζω ότι μαζί με το Fahrenheit του Dior και το Le Male του Jean Paul Gaultier, ήταν τα best seller της εποχής. Όλοι οι τότε, 35+ φορούσαν κάποιο από αυτά τα αρώματα.

 

Το πρώτο άρωμα Cool Water γεννήθηκε αν θυμάμαι καλά το 1989. Πρόκειται για ένα πραγματικά πετυχημένο αντρικό άρωμα με χαρακτηριστική μυρωδιά «θαλασσινή αύρας».

 

Κι αν τώρα, μετά από 25+ χρόνια, το άρωμα φαντάζει λίγο παρωχημένο, ο πετυχημένος οίκος αρωμάτων, μάλλον το κατάλαβε και έλαβε τα μέτρα του. Έτσι, η οικογένεια cool Water ανανεώθηκε με τη νέα προσθήκη, Cool Water Night Dive. Το νέο άρωμα, γνήσιος απόγονος του μεγάλου best seller και με δημιουργό  τον μαθητή του πρώτου δημιουργού Pierre Bourdon, Jean- Christophe Herault, έχει μια νότα αποπλάνησης, είναι πιο αρρενωπό και πιο πικάντικο, αφού είναι πιο ξυλώδες και πιο ανατολίτικο (χάρη στο κεχριμπάρι και τον μόσχο) και με περισσότερες αντιθέσεις.

 

 

 

davidoff-3

 

 

Όπως ακριβώς αντιθέσεις έχει η θάλασσα τη νύχτα. Από τη μια οι μαγευτικές αντανακλάσεις του φωτός στο νερό, από την άλλη το άγνωστο μέσα στο νερό. Το μπουκάλι παραμένει χαρακτηριστικό, με έντονο το μπλε του νερού της νύχτας.

 

Με αυτά και με άλλα, σκέφτομαι να αρχίσω τις καταδύσεις.. Χωρίς πλάκα, όμως, το νέο άρωμα αξίζει να το μυρίσεις!

 

 

davidoff-2

 

 

 

 

(φεύγω τώρα, γιατί κάτι πήρε το αυτί μου, ότι κάποια ετοιμάζεται για απροειδοποίητο τεστ και πάω να “μελετήσω” λίγο- αλλά μην με μαρτυρήσετε ότι το είπα εγώ!)

 

 

 

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,
Κ.

 

 

Είμαι ο Κωνσταντίνος.
Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσιάζω και στο e-shop www.beautypaths.eu

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Από εκείνη την εποχή θα θυμαμαι πάντα το KOUROS. Λίγο προγενέστερο είχε κυκλοφορήσει κοντά στο 90, αλλά απόλυτα συνδεδεμένο μ’ εκείνα τα χρόνια. Θα σας εξομολογηθώ μόνο, ότι “βούτηξα” το σχεδόν άδειο (ευτυχώς) μπουκάλι, του τότε έρωτα μου, όταν γύρισα από ένα ταξίδι στη Ρώμη που είχα πάει να τον δω, μόνο και μόνο για να το εχω μαζί μου και να το μυρίζω συνεχώς…. Οταν χωρίσαμε έμαθα, ότι το γύρισε στη Fahrenheit και στεναχωρήθηκα ιδιαιτέρως για το “τέλος εποχής”. Θυμαμαι ωστόσο κι εναν αγαπημένο φιλο και συνάδελφο που φορούσε το Cool Water, το κουβαλούσε μαζί του και λουζότανε καθε λίγο και λιγάκι. Του πήγαινε τρελλά κι όταν τον ρωτούσες έλεγε …”έβαλα την κουλγουοτεριά μου”!!!!
    Πάντως θα ξαναπώ το ίδιο, όπως και με τα γυναικεία αρώματα. Εγραφαν ιστορία τότε… Σημάδευαν εποχές! Δεν ήταν απλά ένα copy paste, όπως συμβαίνει σήμερα ακόμα και με τα ίδια brands που αντιγράφουν τους εαυτούς τους…

  2. Kalimera!! Ax forousa ki ego Cool Water ena kalokairi mazi me to Aqua di Gio! Itan mia epoxi pou oloi to forousane afto to aroma kai akomi einai poly dimofiles giati sou dinei mia aisthisi kseniasias
    @Stella: Ax ides pos ta aromata ksypnoun anamniseis?! Akomi na mou grapseis feedback …

  3. Συμφωνώ και εγώ ό,τι παλιότερα τα αρώματα ήταν το σήμα κατατεθέν της κάθε εποχής.Και συμφωνώ ό,τι μας θύμιζαν καταστάσεις που είχαμε ζήσει! Τώρα λίγο πολύ χανόμαστε, εκτός και αν βρούμε πάλι κάτι και κολλήσουμε και δεν το αλλάζουμε με τίποτα.
    Καλό και όμορφο πρώτο μήνα της άνοιξης Κωνσταντίνε και κορίτσια!!

  4. @MariaA Αχ, έχεις δίκιο!!!! Ξεχάστηκα. Θα σπεύσω!

  5. Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Στέλλα! Δεν υπάρχει περίπτωση μυριζοντας το κλασικό αντρικό Cool Water να μη θυμηθώ την εφηβεία μου και το πρώτο μου αγόρι που το φόραγε συνέχεια,τη drakkar τον πατέρα μου και την Fahrenheit τον άντρα μου. Ξεχωριστές,μοναδικές μυρωδιές φτιαγμένες λες για τον καθένα έτσι ώστε μυρίζοντάς τον πρώτα πριν καλα καλά τον δεις να ξέρεις ποιος είναι!

  6. Καλό μήνα σε όλους. Οδευουμαι προς την άνοιξη σιγά σιγα

  7. Ωραια η αναδρομη με το υπεροχο Davidoff!Mια και με πηγατε πισω,εγω το επεκτεινα λιγο ακομη σαν η αρχαιοτερα ολων.Δυο λεξεις θα σας πω: Paco Rabanne!Εκει γυρω στην αντιπολιτευση,ενα αρωμα που προκαλουσε ριγη στο θηλυκο πληθυσμο και ανεβαζε τις μετοχες του ανδρικου κατα πολλες-πολλες κλιμακες(ακομη κι αν η βαση ηταν χλιαροτατη).Καμμια μας δεν αντιστεκοταν,υποκυπταμε στη μυρωδια και οχι στο αγορι αφου ετσι κι αλλιως τα παρτυ γινονταν στο ημιφως,στο δρομο δε,σταματουσαμε και γυριζαμε να χαζεψουμε το φορεα του… ερωτικου ελιξηριου.Εχω την αισθηση οτι τωρα πια οι μυρωδιες ειναι παρα πολλες,πολυ κοντινες, ειναι καλες αλλα χωρις εκεινο το πολυ ιδιαιτερο που θα ξεχωρισει,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.Νομιζω οτι υπαρχουν απλα παρα πολλα αρωματα,μερικα εκ των οποιων δεν εχουν λογω υπαρξης.Ετσι χανονται και τα ιδιαιτερα.Ποσες αναμνησεις κλεινονται τελικα σε μια μυρωδια και ευχαριστω που μου τις αναβιωσες.

  8. Ο δαιμων…!Μεταπολιτευση ηθελα να γραψω φυσικα.

  9. Συνδέω μυρωδιές με αναμνήσεις πάντα και το συγκεκριμένο μου θυμίζει κι εμένα κάτι.Είπες κάτι για διαγώνισμα Κωνσταντίνε???Ενα Ωχχχχχχ μόλις διαπέρασε την ευγενική(αλλά αδιάβαστη)ύπαρξή μου…
    Μουτς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.