Lipton Green Tea: Συνταγές για Smoothies, cocktails and dips!

 

lipton-open

 

Tα smoothies που θα δείτε εδώ μέσα, τα έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει ο bartender και mixologist Γιάννης Κοροβέσης. Είναι ιδανικά, δροσερά και απολαυστικά γι’ αυτή την εποχή και μπορείτε να τα βρείτε μαζί με πολλά ακόμα, στον οδηγό Go Greenπου κυκλοφορεί σε όλα τα supermarket, δώρο μαζί με ένα κουτί Lipton Green Tea.

 

Για τα cocktails και τα dips του τίτλου θα σας πω στο τέλος του post.

 

O Γιάννης Κοροβέσης

 

γιάννης-κοροβέσης

 

 

Πάμε!

 

Vitamin Smoothie: “Goodness Me!”

 

goodness-me!

 

 

Υλικά

2 φακελάκια Lipton Green Tea Citrus

250 mlνερό καρύδας

150 mlπουρέ καρύδας ή ψίχα καρύδας κατεψυγμένη

1/5 αβοκάντο

1 μπανάνα

½ κουταλιά σπιρουλίνα

½ λεμόνι αποφλοιωμένο

4-5 παγάκια

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε την μπανάνα, ξεπλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Στη συνέχεια κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το τσάι. Για την προετοιμασία του τσαγιού, τοποθετούμε το φακελάκι Lipton Green Tea Citrus σε 100 mlνερό και το αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα σουρώνουμε.

 

Calming Smoothie “Smooth Operator”

 

smooth-2

 

 

 

Υλικά

2 φακελάκια Lipton Green Tea Lemon Melissa

200 mlγάλα αμυγδάλου (για το τσάι)

1 ροδάκινο αποφλοιωμένο

5-6 φράουλες

1 μπανάνα

1 πρέζα τριμμένη κανέλα

4-5 παγάκια

 

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το τσάι τοποθετώντας τα 2 φακελάκια Lipton Green Tea Lemon Melissa σε 200mlγάλα αμυγδάλου και το αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Επειτα σουρώνουμε. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα φρούτα και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε.

 

Digestive Smothie: “Green Flusher”

 

 

green-flusher

 

 

Υλικά

1 φακελάκι Lipton Green Tea Citrus

2 κουταλιές της σούπας μέλι (για το τσάι)

2 αποφλοιωμένα αχλάδια

50 mlχυμό από κόκκινο γκρέιπφρουτ

½ κουταλιά τριμμένο τζίντζερ

4-5 παγάκια

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το αχλάδι σε κομμάτι, αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα. Το βάζουμε στο μπλέντερ. Στύβουμε τα γκρειπφρουτ και βάζουμε τον χυμό τους στο μπλέντερ. Προετοιμάζουμε το τσάι τοποθετώντας το φακελάκι Lipton Green Tea Citrus σε 150 mlνερό. Προσθέτουμε τις 2 κουτ. σούπας μέλι και το αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα σουρώνουμε. Το προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε

 

 

 

 

 

Detox Smoothie: “The Big Cleanse”

 

lipton-open

 

Υλικά

1 φακελάκι Lipton Green Tea Classic

2 ακτινίδια

1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους

1 μήλο πράσινο αποφλοιωμένο

4-5 παγάκια

 

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το τσάι τοποθετώντας το φακελάκι Lipton Green Tea Classic σε 50 mlνερό και το αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τα φρούτα από τις φλούδες τους, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το τσάι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

(Λοιπόν αυτά που θα διαβάσετε τώρα, θα τα βάλω σε παρένθεση και θα τα πω σιγανά, γιατί του Γιάννη δεν του αρέσει καθόλου να του αλλάζουν τις συνταγές του. Ποιος μας λέει όμως, ότι το Smooth Operator, δεν μπορεί να γίνει ένα υπέροχο cocktailαν του προσθέσεις Baileys ενώ το The Big Cleanse, δεν μπορεί να γίνει ένα θαυμάσιο δροσερό dip αν προσθέσεις ικανή ποσότητα στραγγιστού γιαουρτιού; Ε; Ε; Για πείτε και εσείς καμία ιδέα, αρχίζει η Μεγ. Εβδομάδα και θα νηστέψω και θέλω να πάρω ιδέες.)

 

 

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Καλημέρα bbgirls!! Τζούλια ένα έχω να πω: nom nom nom!!!!

  2. Χμμμμμ…οι παρενθέσεις μ’άρεσαν 😉
    Μουτς

  3. Εφτιαξα το calming smoothie σήμερα το βραδάκι..αποτέλεσμα; Η μικρή μου μετά από αυτό δεν ήθελε να πιει το γάλα της και ο άντρας μου αν αποκτήσει λεφτά είπε θα μου ανοίξει μπαράκι στο χωριό του κοντά στην Ελαφόνησο 😉

  4. Πόσο στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να πιω το πράσινο τσάι που τόσο αγαπώ (να’ναι καλά η διαφραγματοκοίλη, κλαψ)!

  5. Ναι!!! Το βρήκα κι εγώ κι έχω ήδη περιηγηθεί στις σελίδες του. Τα κείμενα της Τζούλιας μας είναι τα καλύτερα. Όχι ότι αμφέβαλλα για αυτό.
    Από τα smoothies, έχω βάλει στο μάτι το Green Shot, γιατί λατρεύω τον ανανά. Και επειδή ο καθένας έχει τις εμμονές του, οφείλω να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ η ποιότητα του κουτιού που περιείχε το βιβλιαράκι…

  6. Τι ωραία, ενθουσιάστηκα! Θα τις δοκιμάσω σίγουρα όλες τις συνταγές, εντός και εκτός παρένθεσης 😉
    Τώρα να δω πώς θα καταφέρω εγώ να προμηθευτώ αυτόν τον οδηγό και το κουτί, εδώ που βρίσκομαι…

  7. @nektaria, στείλε μου διεύθυνση να στο στείλω εγώ.

  8. Το πρώτο μου άρεσε,αλλά πάω να φτιάξω το detox…γιατί χθες έφαγα πολλά γλυκά…Θα το πιω για να μου περάσουν οι τύψεις!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.