#TFSOLEILBLANC: Ο «Λευκός Ήλιος» (Part One)

 

SOLEIL_2253x1000

 

 

Είχα ξεκινήσει να γράφω αυτό το post και την ίδια μέρα έλαβα την πρόσκληση για την επίσημη παρουσίαση. Και έτσι λοιπόν το άφησα στη μέση (το post) από τις πολύ λίγες φορές που το κάνω – γιατί σκέφτηκα να το ολοκληρώσω ότι θα σας έχω και φωτογραφίες , αυτές δηλαδή, που θα δείτε σήμερα και το OMG, θα γίνει OMT. (όπου Τ = Tom)

 

Το είχα δει ΑΥΤΟ, και μάλιστα ακόμα πιο σημαντικό- το είχα στα χέρια μου από τον Φεβρουάριο. Το πώς κρατήθηκα, να μη σας το πω, είναι μια άλλη ιστορία. Αρκεί να σας πω, ότι αν εξαιρέσετε την πρώτη φορά, από τότε δεν το έχω ξανα ψεκάσει πάνω μου.

 

Είναι το γνωστό το δικό μου θέμα, όσο αφορά Tom Ford. Έχω τέτοιο έρωτα, που τα προϊόντα του κάποιες φορές αντί να τα χρησιμοποιώ, απλά τα… έχω. Τα φροντίζω, τα ξεσκονίζω και τα βλέπω. Ακόμα και αυτό μου αρκεί.

 

SOLEIL BLANC.

 

ΑΥΤΟ.

 

ΑΥΤΟ το νέο unisex άρωμα της συλλογής Private Blend.

AYTO που θα το συνοδεύει το αρωματικό αλλά και shimmering, Body Oil.

ΑΥΤΟ το «ηλιόλουστο» εκτυφλωτικά λευκό μπουκάλι.

AYTO που ο TF το δημιούργησε με έμπνευση από τροπικά νησιά, εκεί που το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ.

ΑΥΤΟ που είναι εθιστικά λουλουδάτο, αλλά και αισθησιακά κεχριμπαρένιο.

AYTO που είμαι σίγουρη, ότι από σήμερα θα στοιχειώσει τα αρωματικά, καλοκαιρινά σας όνειρα. (ε, να μην υποφέρω μόνη μου, θέλω και παρέα)

 

 

tom-ford-soleil-blanc

 

 

Solar, floral και amber το ονόμασε ο Matthew Tyler που μας έκανε την παρουσίαση στο Tatoi Club. Τρεις λέξεις, που αρκούν για να το περιγράψουν. Τρεις και οι βασικές νότες, Soleil Blanc, Cardamon Pistachio και Coco de Mer.

 

notes

 

 

Τα μακρινά ιδιωτικά νησιά όπου το καλοκαίρι διαρκεί όλο το χρόνο και οι μέρες αλλάζουν αρμονικά η μια μετά την άλλη, ήταν η έμπνευση για το Soleil Blanc.

 

Οι πρώτες νότες μπαχαρικών από έλαιο κάρδαμου και ροζ πιπεριού, μας συνδέουν με τις ζούγκλες των νησιών. Το μυστηριώδες και πικάντικο κάρδαμο και το νωπό, λουλουδάτο και πικάντικο ροζ πιπέρι, συνδυάζονται για μια αναπάντεχη και ηδονική αρχή του αρώματος. Το έλαιο από περγαμόντο δίνει ζωντάνια και το εκχύλισμα από φιστίκι δίνει μια ενδιαφέρουσα διάσταση.

 

tropical-island

 

 

Ο λουλουδάτος πυρήνας του αρώματος είναι εμπλουτισμένος με ylang ylang από τα νησιά comores, τουμπερόζα και αιγυπτιακό γιασεμί. Τα ylang ylang από τα νησιά comores βόρεια από τη Μαδαγασκάρη, διαλέγονται και αποστάζονται όταν τα άνθη είναι πρασινοκίτρινα, δίνουν μια πικάντικη πτυχή στο άρωμα. Η τουμπερόζα, με τη ζεστή νότα , απλώνει τα λευκά λουλουδάτα φτερά της για να πετύχει την απαράμιλλη υφή του δέρματος. Το γιασεμί με ανθισμένη και φαινομενικά αθώα φρεσκάδα, ανοίγει το δρόμο για το εκπληκτικό σώμα της νότας γιασεμιού, που βγαίνει από το ζωώδες χαρακτήρα του λουλουδάτου νέκταρ. Ένα βράδυ σε ένα νησί , αυτός ο συνδυασμός λουλουδιών ξεπερνά ακόμα και το φεγγάρι που είναι σημάδι ομορφιάς και αισθησιασμού.

 

comores

 

 

Οι νότες βάσης του αρώματος συνδυάζουν την ένταση από εκχύλισμα benzoin και την απαλότητα της βανίλιας με τα φασόλια tonka, για ένα κρεμωδες βάθος. Το γάλα καρύδας δίνει στο άρωμα την τελευταία εθιστική νότα.

 

Τo Tom Ford Shimmering Body Oil δημιουργεί την εντύπωση ενός λαμπερού δέρματος. Το μεταξένιο αυτό λάδι φωτίζει το δέρμα και το σαγηνευτικό άρωμα του είναι τόσο ακαταμάχητο όσο το πρώτο μαύρισμα.

 

 

 

TF-SHIMMERING-BODY-OIL

 

 

 

 

Tatoi Club

 

tatoi-club

 

Tom Ford Menu

 

tom-ford-menu

 

 

…με την αγαπημένη Φαίη

 

 

julia-fei

 

Η Ιωάννα μας πήρε το πτυχίο της και εργαζεται πλέον και επίσημα σε δικηγορικό γραφείο, κατάλαβάτε που θα  απευθυνθείτεαν χρειαστείτε κάτι.

 

 

julia-ioanna

 

 

 

Αύριο θα σας γράψω για το καλοκαιρινό μακιγιάζ  TF Soleil, μη σας τα πω όλα μαζί απότομα και μετά με λέει πάλι η Stella “Βελζεβούλα” και είναι και χρονιάρες μέρες.

 

 

 

39 Σχόλια
  1. Νέος έρωτας γεννιέται… αγνός, λευκός…
    @Ιωάννα, καλή σταδιοδρομία!

  2. @Amalia: Ναι, ναι, ακριβώς.. αυτά κάνει τα λευκά και τα αγνά και πάντα κάτι άλλο έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο TF. Αυτό θα το έγραφα αύριο, αλλά δεν αντέχω, θα το γράψω σήμερα. Ξέρεις γιατί αποφάσισε ότι και το packaging του αρώματος αλλά και η σειρά μακιγιάζ θα είναι σε εκτυφλωτικά λευκή απόχρωση; Γιατί ήθελε όταν θα τα κρατάει στα χέρια της μια γυναίκα μαυρισμένη λίγο από τις ακτίνες του ήλιου, το μαύρισμα της να φαίνεται ακόμα πιο έντονο δίπλα στην λευκή αντανάκλαση της συσκευασίας. Κατάλαβες τώρα τι έχουμε πάθει με τον “σκηνοθέτη;” OMT.

  3. Καλημέρα! Από την περιγραφή φαίνεται πολύ δελεαστικό… Πότε θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά;

  4. Eksairetiko!!!! Den vrisko logia!! To ladi einai apistefto!! Ennoeitai oti einai pano pano sti lista agoron mou!! Katalavaino ti les Ju polles fores ki ego agorazo kapoia aromata mono gia na ta exo kai meta epeidi thelo na ta valo agorazo kai deftero mpoukali gia ni ksemeino! To latrepsa ! Kai to makigiaz einai teleio!!
    Kalo Pasxa bbgirls kai megalo mpravo stin Ioanna mas!!

  5. @MariaA: Αυτό δεν είναι άρωμα και shimmering body oil.. Αυτό είναι.. φετίχ! Συμφωνείς Υπουργέ;

  6. Ιωάννα μας, καλή σταδιοδρομία και τεράστια επιτυχία σου εύχομαι σε, ότι κι αν αναλάβεις!

    Αρχίζει να γίνεται λίγο πιο “γήινος” να το πω ο Θωμάς? Λίγο πιο … ρεαλιστής να το πω? Λίγο πιο κοντά στο μεγάλο κοινό? Δεν ξέρω πως να το πω…. Θα το βρω εν καιρώ. Αυτή την αίσθηση πάντως μου έκανε η παρουσία του Shimmering Body oil. Προσωπικά αγαπώ πολύ τα προιόντα σώματος στις σειρές αρωμάτων (ειδικά όταν βγάζουν λάδια σώματος) και οι Niche μάρκες πάντα το αποφεύγουν, ακριβως για να μην θεωρηθούν, ότι αντιγράφουν την πολιτική των ευρείας. Πάντα όμως, εγώ προσωπικά προτιμώ να επιλέγω ένα άρωμα που θα εχει και σειρά σώματος και σπάνια θα αγοράσω κάποιο που δεν έχει. Μ’ άρεσε πολύ που ο Θωμάς είχε βγάλει Body lotion στο φετεινό του χειμωνιάτικο Noir, αφού εκτός από το Body lotion της Black orchid δεν είχε σε κανενα άλλο άρωμα του.
    Θα ήθελα πολύ να μυρίσω τον λευκό του ηλιο, αν και η καρύδα με ωθεί να σκεφθώ και συγγνώμη κι όλας, λιγουλακι εύκολη συνταγή κι έλλειψη …φαντασίας, αφού ειναι μια νότα τόσο πολυφορεμένη, τόσο τετριμμένη, που την έχουν … “λιώσει” όλα τα γνωστά και άγνωστα αρωματικά brands, τουλάχιστον μια δεκαετία τώρα….. Εντάξει Κυριλη ξέρω …. θα με στείλεις να εξομολογηθώ και να μεταλάβω μέρες που είναι γι΄αυτό που είπα έτσι????

  7. @Stella: …. Προς το παρόν, ξεκίνα τη νηστεία Άπιστη Θωμαίδα!! Και μετά θα σκεφτώ την επόμενη τιμωρία…

    (καρύδες υπάρχουν πολλές.. ο συνδυασμός τους όμως με τις υπόλοιπες νότες καθώς και η βασική ιδέα, πίσω από το ΟΛΟΝ, κάνει αυτές τις μικρές αλλά τόσο significant διαφορές…)

  8. OMT!!!!!Τι είπατε τωρα αρωμα unisex 250ml!!!!!!!!!!!!!!! Για να λούζεσαι μαζι με το έτερο ήμισυ όλο το
    καλοκαιρι!!!!!Ε αυτο και αν ειναι τρέλα!!!!!!!!
    @Τζουλια το θελω Τωρααααααα
    Φιλια

  9. @Ju: o Tom mou thymizei me afto palies kales epoxes tote stin Estee me to Azuree Soleil pou ekane patago to 2007 prin to metonomasoun Bronze Goddess!

  10. @julia Ημαρτον κυρία! Ο βελζεβουλης μ΄έβαλε στον πειρασμό να κατηγορήσω τον Θωμά….. για έλλειψη φαντασίας…. (μα καρύδα όμως? καρύδα? παλι καρύδα???)

  11. @SofiaT: Καταπληκτική ιδέα έδωσες!! Μπορείτε να το αγοράσετε μαζί και να το χρησιμοποιείτε και μαζί ως σήμα κατατεθέν και δείγμα … έρωτα!

  12. @MariaA: Totally agree. Πιο unique και niche το Azuree Soleil, πιο mainstream το Bronze Goddess.

    Μήπως γνωρίζεις τον λόγο;

    Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ AZUREE SOLEIL ΗΤΑΝ …. Ο ΤΟΜ FORD!!

    (τη Stella θέλω να δω τώρα…)

  13. @MariaA Bingo!!!! Ακριβως αυτό!!!! Oι νότες είναι Azuree Soleil και αρκετά… Bronze Goddess κι εμένα εκεί πηγε το μυαλό μου, αλλά δεν το είπα, και σαν σύσταση αρώματος αλλά και σαν concept. Αυτό που έλειπε από τα Tom Ford ένα καλοκαιρινό εποχιακό, που επισφραγιζεται με το shimmering body oil.

  14. @Ju: Gia afto to eipa – to Soleil einai agapimeno thema tou – ilikammena kormia klp!! An deis den yparxoun pouthena pia – oloi lene oti to Azuree itan klaseis anotero kai oti exei apomeinei poleitai sto ebay gia £200!!

  15. @Stella: Σταμάτα με την καρύδα, γιατί θα σε βάλω να γράψεις 20 φορές το Τροπάριο της Κασσιανής, από την αρχή έως το τέλος. Ανεπαίσθητο είναι το γάλα καρύδας, ούτε το καταλαβαίνεις, άλλες είναι οι νότες που πρωτοστατούν, απλά η καρύδα “στρογγυλεύει” το τελικό αποτέλεσμα.

  16. @Stella: leme kai ksanaleme Soleil ki emeis edo pagonoume !! Thelo ligo ilio ki ego!!!

  17. @Julia Μα, δεν λέω κάτι διαφορετικό! Για σκέψου τι είπα…. Ο Tom Ford…. αντιγράφει Tοm Ford στην προδεκαετίας(?)επιτυχημένη εκδοχή του.
    O.k θα καώ στην κόλαση πλέον…. I know that!!!!

  18. @Maria A & Stella: Οπότε, to cut a long story short και έτσι να είναι,

    Ο ΤΟΜ FORD αντέγραψε τον TOM FORD. Δεν αντέγραψε, κάποιον άλλο.

  19. @Julia ΑΑΑΑΑΑΑΑ και να ‘ξερες!!!!!!! Οι πιο στενοί μου φίλοι, οι πιο κολλητοί πάντα με πείραζαν και μου ελεγαν, ότι γιορτάζω Μ. Τρίτη ως “Κασσιάνη” και η εν πολλαίς “αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή” χα χα χα!!!!!! κάθε Μ. Τρίτη πέφτουν χρόνια τώρα τηλέφωνα και γίνεται ο χαμός!!! χα χα χα!!!! 😉

  20. Nai Ju kai poly petyximena vevaios!!! Agapame Tom (pes ki esy Stella giati tha timoritheis!)

  21. @Stella: Άντε πάλι… το είπαμε αυτό.. Κοίτα όμως το ΟΛΟΝ, τις προστιθέμενες πολύ πιο μοντέρνες νότες και το concept και το packaging. Μπροστά του το Azuree Soleil, δείχνει τόσο μα τόσο φτωχό, dated, παλαιομοδίτικο και very last decade. Όσο για το αν έχει “μύτη” ο συγκεκριμένος το έχει αποδείξει περίτρανα πολλές φορές.

  22. @Julia Καλα καλε… εγραψα πριν προλαβουν ν΄ανέβουν τα δικα σας σχόλια και να τα διαβάσω! Kαλέ εναν αντίλογο κάναμε, μη με βάλεις να πιω ένα μπουκάλι Soleil Blanc… κι είναι και 250Ml. Θ΄ανάψω και μια λαμπάδα, ίσαμε το μπόι του θωμά! Δεν αγαπάμε εμείς τον θωμά? Κορώνα στο κεφάλι μας τον έχουμε…. 😉

  23. @Julia δεν κάνω καθόλου πλάκα! είναι η δεύτερη “γιορτή” μου χα χα χα!!!! 🙂

  24. @Stella: Κλαίω από τα γέλια και για τα δυο τελευταία σχόλια.. Πω, πω, πω, ντροπή τέτοιο γέλιο, τέτοια μέρα. Από Μεγ.Τετάρτη ευτυχώς “εξαφανίζομαι” να προλάβω να πάρω άφεση αμαρτιών.

  25. @Julia Το γέλιο δεν είναι ποτέ ντροπή!!! Η χαρά της ζωής δεν είναι ποτέ ντροπή! H φιλία δεν είναι ποτέ ντροπή! καμμιά μέρα του χρόνου αγαπημένες μου!

  26. Μου εξάψατε την περιέργεια , θα βγω το απόγευμα να ψεκαστώ!!! Απίστευτα τα σχόλια σας !!!!!Οι παρουσιάσεις του Tom Ford στην Ελλάδα είναι υπερπαραγωγή απ’ότι έχω δει και στο blog της Φαίης. Αναμένουμε τη συνέχεια αύριο….

  27. Συγχαρητήρια Ιωάννα μας και καλή σταδιοδρομία!
    Ξετρελάθηκα με την παρουσίαση του νέου αρώματος….φαντάσου να το δοκιμάσω κιόλας!!!! Αλλά και το Shimmering Body Oil με ταξίδεψε σ’εξωτικές παραλίες!! Αχ βρε Tom τι μάς κάνεις, αχ! 😉

  28. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ …ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ…

  29. Αχ να ρθει το καλοκαίρι με αυτό το άρωμα φουλ καλοκαίρι μου “μυρίζει” ανυπομονώ να το πάρω στά χέρια μου και το άσπρο μπουκαλι φοβερό!! Φιλάκια!

  30. Γεια σας bbgirls!Εχω ξεμείνει απο αρώματα-αυτό που φοραω αυτή την εποχή είναι το chance της chanel-κι όπως καταλαβαίνετε, συλλέγω πληροφορίες για νέα αρώματα. Σίγουρα είναι κι αυτό μέσα στη λίστα μου.Μου άρεσε πολύ η αντίθεση άσπρο μπουκάλι και μαυρισμένο δέρμα!

  31. Γάλα καρύδας διαβάζω και ήδη εχω μπει στον πειρασμό Μεγαλοβδομαδιάτικο να ξοδέψω το δώρο του Πάσχα (πενιχρό μεν,ελπίζω να φτάνει δε,αλλιώς όλο και κάποιος Σκορπιός θα τσοντάρει) στο άρωμα και κυρίως στο Tom Ford Shimmering Body Oil που δείχνει τόσο αληθινό στη φωτό που νομίζει κανείς ότι μπορεί να το πιάσει και να το δοκιμάσει!

  32. Αυτό κι αν είναι πειρασμός…δεν έχει άδικο καθόλου η Στέλλα που σε “βάφτισε”και δεν μας φτάσαν τα σημερινά έχουμε και συνέχεια;;;Πόσα να αντέξω;;
    @Ιωάννα μου γλυκιά καλή σταδιοδρομία <3
    Μουτς

  33. Το λαδάκι,το λαδάκι…αυτό θέλω για αρχή.Βέβαια σήμερα κάνει ένα ψωφόκρυο…κι ας είχα φέρει το μαγιό μου μπας και κάνω καμιά βουτιά εδώ στα πάτρια εδάφη που βρίσκομαι για το Πάσχα.Περιμένω το μακιγιάζ!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.