To Miu Miu Parfum για την Γιορτή της Μητέρας

 

miumiu

 

 

 

Miu Miu είναι η μάρκα που είναι ερωτευμένη με τις αντισυμβατικές γυναίκες: έξυπνα επιφανειακές, τολμηρά αστείες, θηλυκά φεμινίστριες. Η Miuccia Prada αντιλαμβάνεται πως η μόδα δεν είναι επιφανειακή: εμπλέκεται στη σχέση μας με τον κόσμο που μας περιβάλει.

 

Η δύναμη να χτίζεις τη δική σου ταυτότητα – να αναγνωρίζεις, να διαμορφώνεις, αλλά και να σπας τους κανόνες – είναι γυναικείο προνόμιο. Αποτελεί τη δήλωση ανεξαρτησίας τους. Διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα, χωρίς να δώσουν λογαριασμό. Το στυλ τους ενσαρκώνει τις προηγούμενες αξίες, είναι φινετσάτο και δυναμικό, εκλεπτυσμένο και αυστηρό, σεμνό και εξωφρενικό.

 

 

Η Ιστορία

 

Ένα άρωμα δεν μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις μας, αλλά διεγείρει άμεσα αντιδράσεις, επικαλείται βαθύτερα συναισθήματα και αναμνήσεις. Το αισθανόμαστε στην κυριολεξία. Αλλά στην περίπτωση του αρώματος Miu Miu τίποτα δεν είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται, γιατί απλά οι κώδικες που διαχωρίζουν το αυθεντικό από το τεχνητό, τη φαντασία από την πραγματικότητα, το κλασσικό από το μοντέρνο, πάντα αναιρούνται και επαναπροσδιορίζονται.

 

Στη μάρκα συνυπάρχουν η συστολή με μια διάθεση αταξίας: φλερτάρουν με τον κόσμο και δημιουργούν προσδοκίες. Έτσι και το πρώτο άρωμα του οίκου Miu Miu έχει κάτι από χίμαιρα: δεν μπορείς ακριβώς να το κατατάξεις σε κάποια κατηγορία, γιατί απλά αρνείται να κατηγοριοποιηθεί. Είναι ένα άπιαστο άρωμα – άλλωστε η γυναίκα Miu Miu απορρίπτει φυσικά το συμβατικό, το σωστό, το τετριμμένο, το κλισέ – γιατί απλά οι αξίες από τις οποίες εμπνέεται είναι άπιαστες: η νεανική διάθεση, η ανεξαρτησία και η αυτοπεποίθηση που πηγάζουν από τη γυναίκα που ξέρει τι θέλει.

 

 

miu-miu-flakons

 

 

Το Άρωμα

 

Η Miuccia Prada είναι ειδική στο να συνδυάζει αντιφατικά στοιχεία. Ενώνει στοιχεία συνηθισμένα με άλλα, απόλυτα εξεζητημένα, ώστε να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό, που δεν είναι όμως ποτέ σκηνοθετημένο. Στηριζόμενη στην έμπνευση της Prada, η αρωματοποιός Daniela Andrier δημιουργεί ένα άρωμα γεμάτο αντιφάσεις. Ξεκινάει με ένα κομψό, αισθησιακά λουλουδάτο lily of the valley, σε μια σύνθεση με αυθεντικό γιασεμί, αυθεντικό τριαντάφυλλο, καθώς και συνθετικές πράσινες νότες.

 

 

 

miu-miu-lilly of the vallley

 

Στη συνέχεια, το απαλό, δροσερό και αθώο άρωμα προσγειώνεται απότομα: με τον ξυλώδη και πικάντικο τόνο από Akigalawood®, ένα εκχύλισμα από πατσουλί. Το Akigalawood® προσθέτει μια δόση μελαγχολίας στο σπινθηροβόλο πνεύμα των λουλουδιών. Ο εντυπωσιακός συνδυασμός που προκύπτει, φαίνεται φυσικός και διαχρονικός – τα λουλούδια ενώνονται με τη γη – αλλά το τελικό ελιξίριο, αποτέλεσμα της πολύπλευρης διαδικασίας απόσταξης, είναι απόλυτα σύγχρονο, μια αλχημιστική παρέμβαση. Το τελικό αρωματικό προϊόν είναι ζωηρό και συνάμα λίγο προκλητικό: είναι πολύ Miu Miu.

 

Το Μπουκάλι

 

Όπως και το ίδιο το άρωμα, έτσι και το μπουκάλι συνδυάζει αντιφατικά στοιχεία. Το αισθησιακό, απαλό μπλε, καπιτονέ, οπάκ γυαλί – εμπνευσμένο από την περίφημη ματελασέ υπογραφή του οίκου MiuMiu – με το λευκό ματ λαιμό, είναι κλασσικό και παράλληλα ποπ. Ο διαφανής, κόκκινος δίσκος, προσθέτει μια παιχνιδιάρικη, καλλιτεχνική, ξεχωριστή νότα, αλλά και ένα ζεστό χρωματικά τόνο σε αντιδιαστολή με την ψυχρή μπλε απόχρωση του μπουκαλιού. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι νεανικό και θηλυκό, αλλά ξεχειλίζει επίσης από κομψότητα: η αμυδρή ανάμνηση ενός ονείρου ζωντανεύει σε έντονο Technicolor.

 

Ρομαντικό αλλά και αισθησιακό, μοντέρνο αλλά και με κλασσική αύρα το Miu Miu είναι το τέλειο δώρο για την γιορτή της μητέρας.

 

 

 

 

 

18 Σχόλια
  1. Το χει μια συνάδελφος και αρωματιζόμαστε όλη μέρα. Μου άρεσε τόσο που το αγόρασα δώρο σε μια φίλη μου τα Χριστούγεννα. Απίστευτο χρώμα και μπουκάλι.Της μαμάς μου της αγόρασα το Tresor la nuit πρόσφατα(πήρα και σε μένα ένα ) οπότε θα ψάξω για κάτι άλλο για τη γιορτή της .

  2. Kalispera agapimena bbgirls!!! To exo grapsei poly to agapo to Miu Miu, eksairetiki dimiourgia kai tora to Maio giortazoume kai to Muguet opote einai teleia efkairia – an den exete agorasei akomi kainouria kalokairina aromata!
    Xronia polla kai polla filia se oles tis manoules!!

  3. @Ελένη: Οι μαμάδες μας έχουνη παρόμοια γούστα. Και η δική μου έχει μεγάλη αδυναμία στο Tresor, αλλά της άρεσε πολύ το Miu Miu, όταν το μύρισε πάνω μου!

  4. @MariaA: Πολύ σωστά Υπουργέ μου! Μάιος ο μήνας του Lilly of the Valley (βασικής νότας του Miu Miu) που αν δεν κάνω λάθος ελληνικά το λέμε και μιγκέ (Muguet) και είναι ένα λουλούδι που χρησιμοποιείται πολύ για στολισμό σε γάμους- καλά δε λέω;

  5. @Ju: Poly kala les agapimeni!! Apo tin agapimeni sou Gallia erxetai to ethimo opou xarizoun se oles tis gynaikes anthodesmes me Muguet tin proti tou mina – gia afto ki o Guerlain lansarei kathe xrono to omonymo aroma tin proti tou Maiou!

  6. Εγω πάντως κορίτσια ανυπομονω για την άφιξη δυο νεων αρωμάτων που εκπροσωπούν τη νεα κυρίαρχη ταση στην αρωματοποιία, που αγαπώ πάρα μα πάρα πολύ, την πουδρέ. Το Valentino Valentina poudre και το Narcisso poudre του Rodriguez. Στα ξένα sites ομορφιάς έχουν ήδη δημιουργηθεί δυο στρατόπεδα από τους λάτρεις των πουδρέ αρωμάτων που κονταροχτυπιούνται για το ποιό από τα δυο είναι το πιο ωραίο! Λένε ότι τα πουδρε αρωματα, θα διαδεχθούν την ταση των Gourmand που κυριαρχησε τα τελευταία χρόνια.
    @MariaA Κάθε πληροφορία δεκτη Υπουργε μου, ανυπομονώ να μάθω περισσότερα. Εσυ σιγουρα θα ξέρεις…
    @Julia Εχουμε καμμιά πληροφορία για το πότε θα αφιχθούν στην Ελλάδα αυτα τα δυο αρώματα? Για το Narcisso οι πηγες μου στο Sephora και Hondos μου είχαν πει για μετα το Πάσχα… Αμα είσαι καλή (τρελλή) πελάτισσα κάτι σου λένε παραπάνω… χι χι χι 😉

  7. ….συγχωρέστε μου την κατάχρηση της σλδ….εδώ υποτίθεται πως πρέπει να γράφουμε χαρούμενα κι ανάλαφρα πράγματα….αλλά είναι η δεύτερη χρονιά της γιορτής της μητέρας που η δική μου η μανούλα δε θα γιορτάσει….δεν παλεύεται το συναίσθημα,κορίτσια…κι ειδικά όταν φεύγει ξαφνικά και δεν έχεις προλάβει να της πεις πόσο πολύ την αγαπάς….γι’ αυτό να το λέτε στις μανούλες σας κάθε μέρα…κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία μέρα….όσες τις έχετε κοντά σας,να τις χαίρεστε και να τις αγαπάτε…κι όσες δεν τις έχετε να τις θυμάστε με αγάπη….αυτά και σας αφήνω γιατί με πιάσανε τα κλάματα…σας φιλώ όλες…καλό ΠΣΚ….

  8. @Celia: Edo grafoume OLA ta pragmata kai moirazomaste ta panta. I manoula sou sigoura iksere poso tin agapas kai tha synexisei na giortazei oso ti thymasai. Eimaste mazi sou!

    @Stella: Den ksero pio na protodialekso!!! To Narcisso to latrepsa me pou protovgike kai to kainourio einai eksisou katapliktiko einai san na se paspalisan me gourmet baby powder! To Valentina poudre exei iris mesa pou episis agapo poly kai tuberose kai einai kapos pio louloudato alla eksisou nostimo! Ta powder aromata nai einai nea tasi san anagennisi ton musc-clean aromaton alla ligo pio complex kai naughty!! 😉

  9. Καλησπέρα!!!!
    @Στελλα λατρεύω τα πουδρε αρώματα θα περιμένω με μεγάλη χαρά να μυρίζω και τα δυο!!!!
    @Τζουλια η miu miu ειναι απο της αγαπημένες μου εταιρίες στην κατηγορία γυαλιων!!Εχω δυο
    ζευγάρια miu miu που τα αγαπώ πολυ !!! Νομίζω ότι ειναι θυγατρική εταιρεία του οίκου Prada .
    @Celia τώρα πια έχεις έναν Άγγελο απο ψηλά να σε προσέχει!!!!

  10. @Celia Ξέρω ακριβώς πως αισθάνεσαι! Η δική μου μητέρα πέθανε (αυτη είναι η λέξη κι όχι “έφυγε”)σαν σήμερα, πριν έντεκα χρόνια. Δεν θα σου πω λόγια παρηγοριάς, γιατί είναι ανώφελα. Πάντα θα πονάς και παντα θα σου λείπει. Θα σου πω όμως, πως όσο η απώλεια υπάρχει πάντα το πένθος κάποια στιγμή εκλείπει, γιατί η ζωή ειναι πιο δυνατή. Είναι πιο δυνατή απ΄ολα! Κι όπως πολύ σωστά σου είπε η Μαρία μας, εδω γράφουμε τα πάντα! Κι εγω πριν δυο χρόνια καταχράστηκα την “ανεμελιά” αυτής της σελίδας και δες εδω το σχόλιο μου, για να καταλάβεις πόσο με ποναει και γιατί η “Γιορτη της Μητέρας”.
    http://beautyblog.gr/2014/05/10/afieromeno-gia-ti-giorti-tis-miteras-apo-tin-diadermine/

    Δεν έχεις ιδέα πόσο σε καταλαβαίνω Celia!

  11. Συμφωνώ κορίτσια…. εδώ γράφουμε τα πάντα και βοηθάμε η μία την άλλη όσο μπορούμε! Όλες μας έχουμε “εξομολογηθεί” εδώ μια δύσκολή στιγμή μας και όλες μας λίγο ή πολύ έχουμε βιώσει την απώλεια…. Η ζωή όμως προχωράει και δεν περιμένει κανέναν!! Οι αγαπημένοι μας ζούνε για πάντα στην καρδιά μας Celia και ξέρουν πόσο πολύ τους αγαπάμε!
    Εγώ θα’θελα να ευχηθώ καλό σ/κ σε όλες σας, Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες (που είναι άγγελοι επί γης) και σας στέλνω μια γλυκιά και ζεστή αγκαλιά! Φιλιά…. 🙂
    Υ.Γ. Το άρωμα πρέπει να’ναι μοναδικό και πρέπι να το δοκιμάσω σύντομα!!!!!

  12. Αχ… έφαγα το “ε” από το πρέπει!!!!!! Πάω να τσιμπήσω κάτι γιατί φαίνεται πως πεινάω! χα χα χα 😉

  13. @ Celia & Stella: Και σας ακούμε και πολύ περισσότερο σας αφουγκραζόμαστε και είναι η μεγαλύτερη χαρά, όταν κάποιες φορές «φεύγουμε» από το post και βαδίζουμε σε άλλα μονοπάτια που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πιο «δύσβατα» από ένα ακόμα άρωμα (ή οτιδήποτε). Αυτό δείχνει εμπιστοσύνη αλλά και μια διάθεση εκμυστήρευσης και κάθαρσης ίσως, κάπου, οπουδήποτε, που νιώθεις σχεδόν σαν το σπίτι σου.

    Παρόλα αυτά, αν πρέπει σαν Τζούλια να απαντήσω και να είμαι φυσικά και ειλικρινής, απλά να πω, ότι την απώλεια της μητέρας μου (αυτού του ήρεμου, λογικού, ντροπαλού, ψύχραιμου πυλώνα, που όμως μου άφησε τον δρόμο απολύτως ελεύθερο, για να μπορέσω εγώ να εξελιχθώ στο ακριβώς αντίθετο από εκείνη) δεν μπορώ να την διαχειριστώ, ούτε σαν σκέψη.

  14. @Stella, τι λες τώρα;;;Τώρα διάβασα το παλιό σχόλιό σου και με ακούμπησε πολύ…είναι δύσκολη η σημερινή μέρα για σένα,αγαπημένη….δεν έχω λόγια…κι όλες τις υπόλοιπες σας ευχαριστώ από καρδιάς για τα ευγενικά σας λόγια.

  15. Γεια σας κοριτσια.Θα πω κατι ευχαριστο γιατι με ποναει και μενα πολυ αυτη η μερα.Ειχα διαβασει το ποστ της Stella τοτε και ολα με ακομπησαν. Το ευχαριστο… αγαπω τα πουδρε αρωματα γιαυτο λατρεψα και το αποσμητικο dove με πουδρα Το αρωμα πουδρας αξεπεραστο Καλο Σαβατοκυριακο

  16. Νομίζω τα είπαμε όλα και πιο πολύ θα σταθώ, σε αυτό που έγραψε η Τζούλια “Αυτό δείχνει εμπιστοσύνη αλλά και μια διάθεση εκμυστήρευσης και κάθαρσης ίσως, κάπου, οπουδήποτε, που νιώθεις σχεδόν σαν το σπίτι σου.” ΑΥΤΟ! Τίποτα άλλο! Τζούλια μας είσαι η οικοδέσποινα, αλλά ξέρεις, ότι εδώ είναι και το δικό μας σπίτι! Η πορτα πάντα ανοιχτή κι η αγκαλιά ζεστή!
    Κι επειδή “γάμος χωρίς κλάμα και κηδεία χωρίς γέλιο…” ….αναμένουμε τα πουδρέ αρώματα που μάλλον τα αγαπάμε πολλές…. By the way, μήπως γιατί μας κάνουν να νοιώθουμε πάλι παιδιά? 😉
    Σας αγαπώ!

  17. Ωραία ιδέα το άρωμα.
    @Stella @Celia σας αγαπάω
    Μουτςς

  18. Yπέροχο το μπουκάλι του Miu Miu Parfum.Ειμαι σίγουρη ότι το ίδιο υπέροχο θα είναι και το άρωμα,αν και όπως ανέφερε η Στέλλα παραπάνω λατρεύω τα πουδρέ αρωματα και ανυπομονώ να δοκιμάσω και τα 2,ειδικά το Narcisso! Χρόνια πολλά πολλά σε όλες τις μανούλες,να τις χαιρόμαστε και όσες από εμάς είμαστε μανούλες να μας χαίρονται τα βλασταράκια μας. @Celia:δεν μπορώ να σου πω κάτι παρηγορητικό γιατί πρόκειται για μια δυσαναπλήρωτη απώλεια και θεωρώ φτωχά τα λόγια,απλά έχω την πεποίθηση ότι η μανούλα σου,όπως και κάθε μανούλα που έγινε άγγελος,σε προσέχει από ψηλά και σίγουρα θα σε θέλει χαμογελαστή και ευτυχισμένη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.