Μακιγιάζ: Tutorial για τη νέα τάση “Puppy Eyeliner”

make-up-tutorial-open

 

Έλαβα ένα πολύ ενδιαφέρον Δελτίο Τύπου από την Clinique της προάλλες με step by step tutorial, για τη νέα τάση στην εφαρμογή του eyeliner που ονομάζεται “Puppy Eyeliner”.

 

Φυσικά και αυτό το trend (όπως και πάρα πολλά άλλα, όπως ξέρουμε) έχει ξεκινήσει στην Κορέα ( όχι τη Βόρεια του Kim Jon g-un , αυτός θα πάρει κάνα g-un και θα τις κυνηγάει αν τολμήσουν τίποτα) μιλάμε για την άλλη, τη Νότια.

 

Επειδή είναι κάτι που το έχω ζήσει από κοντά (σας έχω ξαναγράψει ότι ένας καλός μου φίλος στο LA, ο Cedric είναι αμερικανοκορεάτης) πραγματικά πρόκειται για μια εξαιρετικά κοκέτικη φυλή- ειδικά οι γυναίκες- αλλά ακόμα και οι άντρες. Από την άλλη, αυτό που εμείς οι Δυτικές θεωρούμε τόσο σέξι και κολακευτικό (δηλαδή τα αμυγδαλωτά σχεδόν σχιστά cat eyes και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους στο μακιγιάζ για να έχουν επιτυχία) σε εκείνες που το έχουν απο τη φύση  τους δεν αρέσει. (άβυσσος η ψυχή της beauty addict..)

 

Και με στεναχωρεί ιδιαίτερα το trend που  θέλει κάποιες από αυτές να κάνουν  πλαστικές επεμβάσεις για να στρογγυλέψουν τα μάτια τους. Anyway. One woman’s poison is another woman’s cup of tea, δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα γούστα.

 

Ορμώμενες πιθανόν από αυτό, όσες Νοτιοκορεάτισσες δεν θέλουν να λάβουν τόσο δραστικά μέτρα, στρέφονται σε τι άλλο; στο μακιγιάζ φυσικά και να και η τάση “puppy eyeliner” μια τεχνική που “ανοίγει” και στρογγυλεύει κάπως τα μάτια, κάνοντάς τα να φαίνονται “παιδικά” και “αθώα” εξού και το “puppy” (τα κουταβάκια με τα γλυκά ματουλινάκια).

 

Η make up artist της Clinique, Saem Mool Jung είναι επίσης Κορεάτισσα, οπότε παρακάτω ακολουθούν κάποια make up tips για “puppy eyeliner”  σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό:

 

 

cliniqie-jung-Saem-Mool

 

 

Βήμα 1: Ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού σας, εφαρμόστε μαύρο eyeliner, όπως το Clinique Skinny Stick, κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων σας και επεκτείνετε την γραμμή προς την εξωτερική γωνία και ελαφρώς προς τα κάτω. Είναι ουσιαστικά μια ευθεία προέκταση της γραμμής των βλεφαρίδων σας.

 

 

Gamechanger+Puppy+Eyeliner+Model+Photography+Shot+1

 

Clinique, Skinny Sticks

 

clinique-shiny-stick

 

 

Βήμα 2:  Περάστε ξανά μόνο το εξωτερικό μισό της γραμμής των βλεφαρίδων για να φανεί πιο χοντρή η γραμμή, δημιουργώντας ένα 3D “puppy” βλέμμα.

 

Βήμα 3: Περάστε ξανά ολόκληρη τη γραμμή, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας ένα υγρό eye liner (δοκιμάστε το  Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen) για να δημιουργήσει ένα πλούσιο, σκούρο μαύρο σχήμα. Σιγουρευτείτε πως θα τελειώσετε την γραμμή με μια πτωτική κίνηση.

 

 

clinique-puppy-step2-3

 

 

Clinique Pretty Easy Liquid Eyeliner Pen

 

 

clinique-preety-easy

 

 

 

Βήμα 4: Απλώστε μερικές στρώσεις της Clinique Chubby Lash Fattening Mascara για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα.

 

 

Clinique-puppy-step-4

 

 

Clinique Chubby Lash Fattening Mascara

 

 

Clinique-Chubby-lash-mascara

 

 

Για να το εφαρμόσω, δεν είμαι σίγουρη, θέλω να ακούσω και τη δική σας άποψη. Από την άλλη πρέπει να πω ότι μου “γυάλισαν” τα μολύβια ματιών skinny sticks, τα βλέπω σε απίθανες αποχρώσεις για το καλοκαίρι…

 

 

28 Σχόλια
  1. Αγαπώ πολυ το eye liner κι αγαπώ πολύ το γατίσιο βλέμμα! Το καλοκαίρι δοκιμάζω eye liner σε πολλά χρώματα και νοιώθω πως το make up μου αποκτά ιδιατερο ενδιαφέρον και ποικιλία. Αρα δεν με βλέπω για Puppy eyes σε καμμιά περίπτωση…

  2. Καλημέρα bbgirls!! Να μου βάλετε απουσία για χτες που ήταν και αρωματικό το ποστ ! Το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο στιλ eyeliner αλλά δυστυχώς δεν μου ταιριάζει ! Πάντως έχω να πω ότι έχω αρχίσει να εκτιμώ πολύ τις Κορεάτικες συνήθειες περιποίησης και χωρίς να ακολουθώ όλα τα πολλαπλά βήματα καθαρισμού και περιποίησης, κάποια προιόντα είναι πραγματικά πολύ μαγικά!!
    Φιλιά πολλά!!

  3. θα ερθουν και τα έντονα χρώματα από τα μολύβια τους και τις μασκαρες τους; γιατί στην αρχη που λανσαρίστηκαν ήταν μόνο τα πολύ κλασικά

  4. Αυτός είναι ο τρόπος που βαφω το πανω βλέφαρο,τραβώντας προς τα έξω τη γραμμή, άλλοτε πιο έντονη γιά βραδινό μακιγιάζ και άλλοτε πιο λεπτή για το πρωί. Δεν χρησιμοποιώ μολύβι αλλά νομίζω ότι αυτό το πέρασμα σύριζα στις βλεφαρίδες είναι τέλειο. Το συγκεκριμένο eye liner είναι η δεύτερη ή η τριτη φορά που το αγοράζω, είναι πολύ καλό και κρατάει. Φιλιά!

  5. Δεν νομιζω βέβαια οτι το puppy eye θα μου ταίριαζε γιατί θα έμοιαζαν σαν….puppy!

  6. ….eyeliner χρησιμοποιώ σπάνια…αλλά από μάσκαρα θέλω απελπισμένα την τελευταία απόχρωση…ρουμπινί,να την πω;;;Όσο για το ”απόφθεγμα”,εγώ το ξέρω ”one woman’s trash is another’s treasure”….άσχετο αλλά κάποτε στην Αμερική ήταν πολύ της μοδός τα parties που πήγαινες με τον πρώην σου ή κάποιον που ήθελες να τον ”ξεφορτωθείς” και γνώριζες πρώην άλλων κοριτσιών…που είχαν έρθει κι αυτές για τον ίδιο λόγο…κι έτσι τα”σκουπίδια” της μιας μπορούσαν να αποδειχθούν ο ”θησαυρός” της άλλης….μααα,όλα τα κουλά εκεί γίνονται…άσχετο πάλι αλλά μου ήρθε ιδέα για ένα Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό gala με moto το ”απόφθεγμα”….

  7. Καλησπέρα!!
    Εδω βλέπω έχουμε cat eyes vs puppy eyes!!!
    Αν και εγώ της περισσότερες φορές που έχω προσπαθήσει να κανω cat eye έχω καταφέρει να βγω
    με puppy eyes!!!χαχαχαχα Άρα και είμαι πιο κοντά σε αυτή την μόδα θα έλεγα ότι όλη η ιδέα μου
    θυμίζει και κάτι απο Manga makeup αλλα σε πιο ελαφριά έκδοση!
    Φιλακια

  8. @Stella: Ούτε και εγώ σε βλέπω για “puppy” για να πω την αλήθεια, αν και θα ταίριαζε με το Happy Birthday Sweet Sixteen!

  9. @alkistis: Απ’ ότι μαθαίνω θα έρθουν αλλά πάντα υπάρχει και το online shopping αγαπημένη.

  10. @Marianna: Συμφωνώ. Είναι από τα καλά eyeliner και επίσης να προσθέσω ότι στεγνώνει γρήγορα και δεν μουτζουρώνει (αλλιώς όπως καταλαβαίνεις θα υπήρχε θέμα με τον “οδοστρωτήρα” Τζούλια χιχιχι..)

  11. @Celia: Φυσικα τα πιο κουλά από “εκεί” έρχονται. Και για τον ιδιο ακριβώς λόγο έρχονται και τα πιο προχωρημένα. Είπαμε: the teenagers of the planet. Ποιος μπορει να τα βάλει με έναν έξυπνο teenager? Και εγώ το λεω το trash και το treasure αλλά ως της Αγγλικής Σχολής, προτιμώ το poison με το cup of tea. Λεω ποτέ όχι σε τσάι εξ´ άλλου;

  12. Eyeliner χρησιμοποιω καθημερινά και μου αρέσει πολύ το γατισιο βλέμμα..έχω εξασκηθεί αρκετά πανω σε αυτό και αν βέβαια υπάρχουν και τα κατάλληλα “εργαλεία”μπορείς και να τελειοποιηθείς..

  13. Λοιπόν για να καταλάβω επειδη δεν καταλαβα και καλά..κανουμε τη γραμμη με το eyeliner να πηγαινει προς τα κατω;Δηλαδη όλα αυτα τα βιντεακια με τα κουταλακια,τα χανζαπλαστ,τις μονωτικες ταινιες,τα τσιρότα που μας μαθαιναν πώς να πετύχουμε το σέξυ γατισιο βλεμμα ..ΟΛΑ ΣΤΡΑΦΙ????
    Οχι ότι καταφερα ποτε το γατισιο,κι οσες φορες το πετυχα μονο στο ενα ματι το εκανα και παντα και τα δυο διαφορετικα μεταξυ τους,απλα ένιωσα την ανάγκη να εκφρασω δυνατα την αγανακτηση ολων των γυναικών που με τρεμάμενα χερια παλεψαν να πετυχουν το γατισιο κι ερχεται τωρα το κουταβισιο και τους φερνει τα πανω κατω!Ε λοιπον ΟΧΙ!Γατισια τη θελουμε τη γραμμη μας κι ας μην την πετύχαμε και ποτέ
    Μουτς
    ΥΓ.Θα το δοκιμασω ομως το κουταβίσιο, έτσι για την αλητεία!(όχι οτι θα το καταφερω αλλά να χαμε να λεγαμε)

  14. Και eyeliner και προς τα κάτω…πολύ δύσκολα τα κόβω τα πράγματα, και νομίζω ότι το αποτέλεσμα για τις περισσότερες που θα το επιχειρήσουν θα είναι sad puppy και όχι το παιχνιδιάρικο που θέλουν να πετύχουν τα αστροπελέκια στην Κορέα. Αγαπώ τη μούρλα τους αλλά σιχαίνομαι στην κυριολεξία την τόση δίψα για αυτοπροσδιορισμό μέσα από τη μόδα, κοινώς κάνω ότι προστάζει ότι κατέβει στο κεφάλι μιας εταιρείας για να νιώσω καλά. (πολύ κακία μου βγήκε πρωί πρωί, ΣΚ μπροστά μας enjoy BB girls.)

  15. Χρησιμοποιώ πάντα μολύβι τύπου skinny stick στα περισσότερα υπάρχοντα χρώματα.Από πέρυσι το καλοκαίρι το τονίζω με την όμοια μάσκαρα.Για την ώρα περιορίζομαι σε μπλε και πράσινη.Τη μωβ δεν την έχω τολμήσει…ακόμα!Δεν τραβάω γραμμή τα κάτω,γιατί δε νομίζω ότι μου ταιριάζει.Μου κάνει τα μάτια σαν του Θέμη Γεωργαντά…Οπότε ναι στα χρώματα,ναι στο eye liner,όχι στο κορεάτικο style..από μένα!

  16. @Julia θα περάσω από ένα σταντ της clinique σύντομα… τώρα που η αγαπημένη μου αισθητικός της έφυγε με άδεια λόγω κύησης έχω να πάω καιρό… Αλλά και online εννοειται ότι μου αρέσει να ψωνίζω ειδικά καλλυντικά!!!

  17. @alkistis: Και πάνω που πήγα να σου γράψω αυτό ακριβώς (stand και online) απάντησες εσύ για μένα. Love ya, bb girl!

  18. @Demi & Ketty: Να είστε καλά, να είστε καλά! Η μια με το “sad puppy” και τα αστροπελέκια, η άλλη με τον Θέμη Γεωργαντά, ξεκίνησε τέλεια μαζί σας το σβ! Κλαίω απ τα γέλια.

  19. Ε, όχι βρε παιδιά, δεν το δέχομαι με τίποτα. Κάναμε αμάν να μάθουμε να ανασηκώνουμε το βλέμμα για να φαίνεται πιο νεανικό και τώρα τα ανατρέπουμε όλα? Μπα… ούτως ή άλλως εγώ αν περάσω μια γραμμη αϊλάϊνερ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, sad puppy θα βγω.

  20. @Flora: Axaxaxaxaxaxaxxa!! Πάντως όταν σου το είχε κάνει ο Εμμανουήλ κούκλα ήσουν!!

    PS: τα καταευχαριστήθηκα τα σχόλια σας!!

  21. Ομορφο αποτέλεσμα και αρκετά εύκολο!!!

  22. Να σας πω και ένα κολπο για γατίσιο βλέμμα. Αφού εχετε τελειωσει με το μακιγιαζ και εχετε τραβήξει τη γραμμούλα του Λινερ προς τα ΠΑΝΩ, τραβατε μια 2η γραμμη κατω απο το Λινερ και ξεκινωντας απο την ακρη του ματιου με το μπεζ μολυβι που βαζεται και μεσα στο κατω βλέφαρο, οταν θελετε να μεγαλώσει το ματι. Το σβήνεται λιγο με το δαχτυλο να μην φαινεται γραμμη και ετσι ανασηκώνεται το βλεμμα. Μπορειτε να το κανετε και με ανοιχτόχρωμη πουδρα και αντιστοιχα σφουγγαράκι.

  23. @Julia. Καλά ο Εμμανουήλ πιάνει πέτρα και την κάνει χρυσάφι! Χαχαχαχα!

  24. @Flora: Τέεεεεελειο tip!!! (πεθαίνω βέβαια, που το ΠΑΝΩ, το έγραψες με κεφαλαία…)

    ΥΓ: Ο Εμμαμουήλ είχε το πρωτογενές υλικό για να μπορέσει να δημιουργήσει…

  25. Καλημέρα bb girls! Απόλαυση τα σχόλιά σας έτσι όπως τα διάβασα μαζεμένα!!
    Για puppy eyes δεν ξέρω, η μάσκαρα όμως σε τόσο ιδιαίτερες αποχρώσεις με κέρδισε κατευθείαν… 😉

  26. Αχ!Παιρνω την εκδικηση μου προς ολες εσας που καταφερνετε να ζωγραφιζετε γατισια ματια.Πολλες δεκαετιες τωρα προσπαθω να το καταφερω χρησιμοποιωντας ολα τα κολπα που διαβαζω αλλα παντα καταληγω με ενα ματι πιο λοξο κι ενα σαν γαριδας.Νομιζω οτι το κουταβισιο θα με βολεψει καλυτερα(αν και νομιζω επισης οτι λογω ηλικιας θα φαινομαι σαν κουταβομπεμπεκα)Και εσεις που δηλωνετε αρνητικες,”φοβου τους Κορεατες και δωρα φεροντας”,γιατι αν οι εταιρειες το καθιερωσουν,θα αποκτησετε ολες κουταβοβλεμματα,σας αρεσει δεν σας αρεσει! Παω να ζωγραφιστώ…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.