Παγωτό Ξυλάκι ΕΒΓΑ. Το απόλυτο good life.

ΕΒΓΑ-OPEN EVGA-VINTAGE-1

 

 

Νομίζω είναι κάποια post όπως το σημερινό, που μου έδωσαν την ιδέα για την στήλη Good Life. Διότι αν δεν βρίσκεται στην κατηγορία “good life” ένα σχεδόν ιστορικό παγωτό και μέρος της δικής μας pop culture – το ξυλάκι ΕΒΓΑ, τότε τι;

 

Good Life λοιπόν σήμερα, αφού με αυτό το post δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ήδη κάνει flash back στα παιδικά και πιο good life και ξένοιαστα χρόνια της ζωής σας

 

 

Φέτος η ΕΒΓΑ, γιορτάζει και φτιάχνει το καλοκαίρι μας με ένα νέο vintage, ακαταμάχητο «ξυλάκι», που φέρνει αναμνήσεις και γεύση από το παρελθόν, βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936. Γιατί η ΕΒΓΑ ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που έφτιαξε παγωτό ξυλάκι, αλλάζοντας με την καινοτομία της τα δεδομένα στην απόλαυση.

 

Ήταν πολύ θαρραλέα η κίνηση αυτή για την ΕΒΓΑ κι ας της χάρισε αμέσως βραβείο ευρεσιτεχνίας! Σε μια εποχή που το παγωτό, λόγω έλλειψης των κατάλληλων συνθηκών παρασκευής και συντήρησης, κυκλοφορούσε χωρίς ελέγχους, προκαλώντας συχνά «στομαχικάς διαταραχάς», οι υπεύθυνοι του εργοστασίου έπρεπε να πείσουν ότι το δικό τους προϊόν ήταν όχι μόνο νόστιμο, αλλά και ασφαλές! Έτσι, ξεκίνησαν εκστρατείες ενημέρωσης, δημοσιεύοντας τις εγκρίσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους.

 

EVGA-VINTAGE-2

 

 

EVGA-VINTAGE-3

 

Σ’ εκείνο το πρώτο ξυλάκι, αμίμητο ήταν το περιτύλιγμα από μη αδιάβροχο χαρτί, που έπρεπε να το φουσκώσεις για να ξεκολλήσει πριν το ανοίξεις! Παράλληλα, η ΕΒΓΑ ήταν και η πρώτη εταιρεία που γέμισε τους δρόμους με παγωτατζήδες και τα καρότσια τους – τους περίφημους «αγγελιοφόρους του καλοκαιριού», που για να καλέσουν τους πελάτες τους φώναζαν το ιστορικό «έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ».

 

EVGA-VINTAGE-4

 

ΕΒΓΑ-OPEN

 

 

 

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε… πολύ παγωτό στην ιστορία της ΕΒΓΑ με παγωτά που αγαπήθηκαν από γενιά σε γενιά, όπως η Καραμπόλα, το No 1, το Variete, το Status, το Scandal.

 

Για να γιορτάσει τα 80 καλοκαίρια της, η ΕΒΓΑ διαλέγει να ξαναμοιραστεί  στο σήμερα την πιο ιστορική της καινοτομία: Φτιάχνει το «Ξυλάκι όπως παλιά», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936, με πλούσιο γάλα, αφράτη κρέμα γάλακτος, αυγά και αρωματική βανίλια.

 

Χάρη στις 3 διαφορετικές, επετειακές vintage συσκευασίες, το «Ξυλάκι όπως παλιά» της ΕΒΓΑ γίνεται μια μικρή «χρονοκάψουλα», που ταξιδεύει τους λάτρεις του καλοκαιριού σε μια άλλη εποχή.

 

photo6

 

Για να το γιορτάσει η ΕΒΓΑ μας κάλεσε σε μια από τις πιο «γλυκές» και ευφάνταστες παρουσιάσεις που έχω παραβρεθεί ποτέ.

Μ’ ένα παλιό μπλε λεωφορείο, από αυτά που σχεδόν μόνο σε φωτογραφίες διασώζονται πια και αφετηρία της συγκινητικής διαδρομής το Ζάππειο. Το λεωφορείο είχε μετατραπεί σε «μίνι» μουσείο παγωτού, φιλοξενώντας έκθεση από παλιές αφίσες και φωτογραφίες, που διασώθηκαν στο αρχείο της ΕΒΓΑ και αποτυπώνουν ιστορικές στιγμές της ιστορίας του παγωτού στην Ελλάδα.

 

ΕΒΓΑ-1

 

ΕΒΓΑ-2

 

Η βόλτα στην ιστορία του παγωτού της ΕΒΓΑ επεφύλαξε απρόσμενες στάσεις, με πολλές εκπλήξεις. Σε μια από αυτές, ανέβηκε ένας εφημεριδοπώλης της παλιάς εποχής, κρατώντας ένα «έκτακτο παράρτημα», μέσα από το οποίο οι επιβάτες του λεωφορείου έμαθαν ότι η ΕΒΓΑ επανακυκλοφορεί το παγωτό «ξυλάκι όπως παλιά», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936.

 

Στην επόμενη στάση οι επιβάτες του λεωφορείου είχαν τη χαρά να δοκιμάσουν, φρέσκο από την παραγωγή, το «Ξυλάκι όπως παλιά», σε μια στάση έξω από το ιστορικό εργοστάσιο της ΕΒΓΑ στην Ιερά Οδό.

 

Λίγο πιο κάτω, το λεωφορείο σταμάτησαν πλανόδιοι μουσικοί που, με μια διασκευή του εμβληματικού τραγουδιού των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου «Τόσα καλοκαίρια», απογείωσαν τη νοσταλγική ατμόσφαιρα.

 

 

Το λεωφορείο της ΕΒΓΑ ολοκλήρωσε τη διαδρομή του στο Ζάππειο, όπου ένας παγωτατζής, ντυμένος στα άσπρα με το καροτσάκι του, όπως τον παλιό καλό καιρό, υποδέχτηκε τους καλεσμένους με περισσότερες αγαπημένες γεύσεις παγωτών ΕΒΓΑ.

 

 

ΕΒΓΑ-3

 

 

 

Μη μου πείτε ότι δεν σας άνοιξε η όρεξη για παγωτό ξυλάκι ΕΒΓΑ;

 

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!
    Αχ τι μου θύμησες!!!Ποσα καλοκαιριαααααα
    Μεγάλη φαν του παγωτού!! Πάντα ζήταγα ενα παγωτό που να μην τελειώνει!!
    Τι να πρώτο θυμηθώ το παγωτό Πατούσα!!!!!!(με το ανάλογο σχέδιο και την υπέροχη γεύση φράουλα!!)χαχαχα
    Στην ίδια κατηγορία το παγωτό Μπανάνα!!!Δυο δυο τα έτρωγα!!
    Το μοναδικό Rocket!!!!Το εξαιρετικό Τρινιτα!!!!!
    Φιλια

  2. Είναι μέρες τώρα που το ψάχνω με την ελπίδα να επαναφέρει στη μνήμη μου στιγμές καλοκαιριών των παιδικών μου χρόνων.
    Τη βόλτα τη ζήλεψα. Τα ταξίδια στο χρόνο έχουν το άγγιγμα της μαγείας.

  3. Αγαπημένα παγωτά τα ΕΒΓΑ χρόνια τώρα!! Πόσα ξυλάκια έχω φάει τα καλοκαίρια σαν παιδί,αλλά και σαν μεγάλη! Βέβαια σαν μεγάλη κόλλησα μετά με το Scandal που μέχρι τώρα απολαμβάνουμε καθημερινά. Πολύ όμορφη η αναδρομή στα παλιά,με έφερε πίσω σε ωραίες και σίγουρα πιο αθώες εποχές.

  4. …όταν ήμουν μικρούλα το πρώτο παγωτό παραδοσιακά το έτρωγα πάντα Πρωτομαγιά κι επειδή τότε τα παγωτά δεν κυκλοφορούσαν στην αγορά όλον τον χρόνο,με κατέκλυζε μια γλυκιά προσμονή για τη συγκεκριμένη μέρα….περιμένω με αγωνία να δω και τις επετειακές vintage συσκευασίες…ξέρετε πως έχω εμμονή με ό,τι vintage…αγαπημένο το ξυλάκι αλά παλαιά της ΕΒΓΑ …και μάλιστα όταν η συνταγή είναι η γνωστή,παλιά κι αξεπέραστη…θα φάω πολλά ξυλάκια φέτος το καλοκαίρι… κυκλοφόρησε κιόλας ή αναμένεται;;
    @Julia,εννοείται πως ζηλεύω όλα τα καλέσματα που σου κάνουν αλλά αυτό το συγκεκριμένο ήταν τέλειο…όλο το concept!!!

  5. Αγαπημένα ξυλάκια, αγαπημένη μάρκα! Ποσα παγωτά έχετε φαει;Τα μετρατε;Κλασσικές παιδικές, αθώες,νοσταλγικές ερωτήσεις!

  6. Τώρα αν σας πω ότι δάκρυσα από τη συγκίνηση και τις αναμνήσεις θα με κοροϊδεύετε? Πλέον δεν μπορώ να το ελέγξω!Οτιδήποτε με γυρνάει στο παρελθόν,σε αθώες (για εμάς) εποχές, αγνές γεύσεις, κάτι που μας λείπει πλέον,μου βγαίνει τόσο έντονα νοσταλγία και συγκίνηση!… Θα τα ψάξω αυτά τα ξυλάκια και μη σας πω ότι θα κρατήσω και τις συσκευασίες…για αναμνηστικό!

  7. Θεικα παγωτά υπεροχες γευσεις!!!!!χαρηκα πολυ που η ΕΒΓΑ γυρισε εκεινο το παλιο ξυλάκι που παιδια τρωγαμε.Υπεροχες γευσεις αλλα η βανιλια θεϊκό!!!

  8. Ασυναγώνιστο παγωτό! Από όλα πάντως ζήλεψα το λεωφορείο Αλίκη Βουγιουκλάκη και το δρομολόγιο, όπως και το απεριόριστο παγωτό!!

  9. Οταν τα πραγματα ηταν λιγα και καλα εδιναν τεραστια ικανοποιηση.Η ευτυχια μεσα στην απλοτητα της.Τωρα υπαρχει πληθωρα παγωτων(και λοιπων),τοσο μεγαλη που επαψαν ποια ειναι τοσο ελκυστικα αντιθετως ακριβυναν μεσα στην πολυπλοκοτητα τους.Oυκ εν τω πολλω το ευ!

  10. Να πω την αληθεια το πήρα το Σάββατο δεν ξετρελάθηκα… ίσως επειδή έχουν αλλάξει οι γεύσεις μου και θέλω πιο πολύπλοκα και “αληθινά” παγωτά!! Αλλά το τμημα μαρκετινγκ τους πολύ καλή δουλεια!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.