Grooming: Πως να αντιμετωπίσεις το ηλιακό έγκαυμα.

photo-open-open

 

…ή αλλιώς, “το κάψαμε το κορμί πατριώτη”.

Το παραδέχομαι. Μου αρέσει το μαύρισμα. Αισθάνομαι πιο σέξυ και πιο ελκυστικός. Οι ατέλειες κρύβονται. Τα δόντια δείχνουν πιο λευκά.

 

Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σκληρή. Όπως λέει, ο dr. Fernandes, της Environ, “a tan is scar” δηλαδή το μαύρισμα είναι σημάδι είναι ουλή, με την έννοια ότι η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο προκαλεί μεγάλη φθορά στο δέρμα. Μεγαλύτερη ζημιά όμως προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα καθώς μπορεί να βλάψει σε βάθος τους ιστούς της επιδερμίδας και να προκαλέσει ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

 

Τι κάνουμε λοιπόν αφού καούμε;

 

  1. Φεύγουμε κατευθείαν από τον ήλιο.
  2. Προστατεύουμε την επιδερμίδα που έχει εκτεθεί με απαλά, δροσερά βαμβακερά υφάσματα.
  3. Κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό για να ηρεμίσει η επιδερμίδα.
  4. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε κάποιου είδους απολέπιση (ειδικά με κόκκους) στο δέρμα μας (είτε πρόσωπο είτε σώμα) και γενικά δεν προσπαθούμε να βγάλουμε πέτσες ή να σπάσουμε φουσκάλες που τυχόν έχουν δημιουργηθεί.
  5. Πίνουμε πολύ νερό για να μπορέσουμε να ενυδατώσουμε το δέρμα.
  6. Αν υπάρχει πόνος, ένα παυσίπονο θα βοηθήσει.
  7. Χρησιμοποιούμε αναπλαστικές κρέμες με βιταμίνη Α, C και Ε, ή καθαρό λάδι αργκάν τρεις φορές την ημέρα.
  8. Δεν βγαίνουμε ξανά στον ήλιο έως ότου υποχωρήσει το ερύθημα. Αν το πρόβλημα δεν υποχωρήσει μετά από 48 ώρες, καλό είναι να συμβουλευτούμε ένα γιατρό.
  9. Δεν ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό με αντιοξειδωτικές βιταμίνες τακτικά όταν είμαστε στη θάλασσα.

 

 

 

photo-open

 

 

 

Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Κ.

 

 

Είμαι ο Κωνσταντίνος.
Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσιάζω και στο e-shop www.beautypaths.eu

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Καλημερα. Θα μου επιτρεψεις Κωνσταντινε να προσθεσω οτι μετα απο εγκαυμα στον ηλιο (εμεις εδω Ηρακλειο Κρητης την “παταμε” συχνα) εξαιρετικη επουλωση και αναπλαση προσφερει η αλοη. Απο προσωπικη εμπειρια το γραφω εκει που ολα τα αλλα προιοντα βοηθανε μεχρι καποιο σημειο με την αλοη εχεις εντυπωσιακα αποτελεσματα! Επισης για τις μανουλες, παντα ενα φυλλο αλοης στο ψυγειο θεραπευει τα εγκαυματα απο ατυχηματα (ματι κουζινας πχ) στα παιδακια και με φυσικο τροπο! Ευχαριστω για την φιλοξενια…

  2. Αυτό το post με άγγιξε πραγματικά…Δεν έχω καταφέρει να μαυρίσω ποτέ στη ζωή μου αλλά με το κάψιμο το χω 😉
    Μουτςς

  3. Καλημέρα και καλό μας μήνα.Με όσα αντηλιακά και να σκάσω μύτη στην παραλία , πάντα καίγομαι την πρώτη φορά ακόμα και κάτω από τη ομπρέλα. Χρήσιμες οι συμβουλές σου Κωνσταντίνε , ακόμα πιο χρήσιμο το after sun του Κορρέ με αλόη. Κάνει θαύματα!!!!

  4. Καλημέρα bbgirls & Κωνσταντίνε! Χρήσιμες οι συμβουλές σου Κωνσταντίνε για όλους εσάς που χαίρεστε τον καλοκαιρινό ήλιο στις παραλίες και μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το χρώμα του Ρονάλντο (είπε με αγάπη και κανένα τόνο μίσους και φθόνου στη φωνή της..)
    Έχω καεί πάρα πολλές φορές, δεν έχω μαυρίσει καμία και έχω αφήσει το σπορ σε άλλους που τα καταφέρνουν. Το πόση Pepanthol έχω αλειφτεί δε λέγεται και πάντα γιατί καιγόμουν κατά λάθος φορώντας αντιηλιακό γιατί δεν το ανανέωσα εγκαίρως, γιατί ξέχασα ένα απειροελάχιστο κομμάτι και φυσικά εκεί με άρπαξε ο ήλιος, κλπ.
    Καλό μήνα bbgirls!!!!

  5. Ας αφήσουμε τον Ρονάλντο να ψήνεται…με την ησυχία του…και εμείς ας χαμογελάσουμε(σχεδόν σατανικά) φέρνοντας στο μυαλό μας την εικόνα του σε μερικά χρονάκια… τότε που το ταλαίπωρο δερματάκι του θα αναζητά όλη την βιταμίνη Α του πλανήτη μήπως και ξεφορτωθεί τις πανάδες και τις ρυτίδες που του χάρισε ο λαμπερός ήλιος της Copacabana!!! Η αντιγήρανση φίλοι μου δεν βρίσκεται μόνο σ’ένα θαυματουργό serum είναι σίγουρα και θέμα παιδείας!!!Κοντά στο νού και η γνώση…καλές και ασφαλείς διακοπές!!!

  6. Καλημερα! Καλημέρα! ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ συχνή του αντηλιακού, (ενός καλού αξιόπιστου αντηλιακού, τελικά έχει σημασία η μάρκα και να έιναι φαρμακευτικό…) πάντα κάτω απο σκιά ή ομπρέλλα και καλή ενυδάτωση το βράδυ. Φυσικά αλόη αλλά και καλέντουλα! Ανατρέξτε στα δυο προηγούμενα posts για φυσικές λύσεις.
    @Κωνσταντίνος Κωνσταντίνε αγαπημένε, που φέτος μαυρίσαμε σε κοντινούς ήλιους κι ομολογουμένως αυτός ο ήλιος της “γειτονιάς” μας, είναι πολύ αγαπημένος και γι΄αυτό ποτέ δεν με καίει…. 😉

  7. Καλημέρα!!!Καλο μήνα!!!!
    ¨Εχω (αρπάξει)!!! Καψίματακι σε μικρή ηλικία μια φορά στην ζωή μου και απο τότε πήρα το μάθημα μου!!!!
    Δεν καίγομαι γιατι προσέχω και κάνω τακτική χρήση του αντίηλιακού !Αλλα δεν περνώ και εύκολα χρώμα!!!
    ¨Εχω την εντύπωση πως όσο μεγαλώνουμε μειώνεται και η μελανίνη!!! Παλαιότερα ήθελα τρία μπάνια και τσουπ είχα παρει ενα χρωμα!!!’Τωρα θελω εκατό μπάνια για να δω μαύρη μέρα!!! Χαχαχαχα Άσε που στα μισά παθαίνω φωτόαλλεργια και έτσι καταφεύγω μόνιμα κάτω απο την ομπρέλα!!!Το μονο που με σώζει για να μην χαλάω το δέρμα μου αφού δεν αντέχει!!ειναι τα self tan!! Με εχουν βοηθήσει πολυ ώστε στα πρώτα μπάνια να μην δείχνω σαν φαντάσματακι!!!
    Φιλια

  8. @SofiaT Εχεις απόλυτο δικιο Σοφία μου! Με τα χρόνια μειώνεται η μελανίνη, αλλά δεν είναι πια και τόσο όμορφο κι ομοιογενές το μαύρισμα που κάνουμε. Επιπλέον το δέρμα μας χάνει την λάμψη του, απόρροια σε μας τις γυνάικες και των ορμονικών μεταβολών. Εγω θα έλεγα, ότι επιβαλλεται η ενυδάτωση με προιόντα που έχουν και αντιγηραντικούς παράγοντες και δη όλο το χρονο, για να διατηρήσουμε όσο μπορουμε την λάμψη αλλά και την ελαστικότητα του δέρματος.

  9. @Στελλα μου επιτέλους η υποψία μου ειναι σωστή!!!!Με έσωσες!!! Χαχαχα
    Πάντως οπως πολυ σωστά αναφέρεις και οι ορμόνες μετα τα σαράντα αρχίζουν να χτυπούν καμπανάκια!!!!
    Τα πράγματα γίνονται περίπλοκα χρειαζόμαστε ενισχύσεις και εσωτερικά και εξωτερικά!!!

  10. Βλέπω την φωτογραφία του Ρονάλντο και φρικάρω (κυριολεκτικά!) τέτοιο μαύρισμα να μου λείπει. Είμαι από τους ανθρώπους που προσέχουν την έκθεση στον ήλιο. Πάντα είμαι με αντιληακό, καπέλο, γυαλιά και ομπρέλα θαλάσσης (φέτος αγόρασα ομπρέλα με δείκτη προστασίας!). Αυτό πάντως που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι τελίκα δεν χάνεις το μαύρισμα σου με την κατάληλη προφύλαξη, αντιθέτως το μαύρισμά μου φέτος είναι πιο ομοιόμορφο και βαθύ από ποτέ! Κρατάω βεβαίως τις συμβουλές του Κωνσταντίνου για παν ενδεχόμενο…

  11. @Anna Κι εγω φετος μάυρισα πολύ ωραία, ομοιόμορφα, χωρίς το παραμικρό κοκκίνισμα και το δερμα μου έμεινε γυαλιστερό και λαμπερό, παρότι το αντηλιακο μου ήταν 30άρι. Η μάρκα δεν είναι άσχετη τελικά. Φέτος χρησιμοποίησα φαρμακευτικές μάρκες και στο πρόσωπο(Galenic) και στο σωμα (Avene) και συχνή επανάλειψη του προιόντος και δεν το μετάνοιωσα. Αλλά καλό να το λέμε… ήταν και το μόνιμο απογευματινό μπάνιο. Τελικά μαυρίζεις από κει που δεν το περιμένεις.

  12. Λατρεύω το μαύρισμα,αλλά πάντα κάτω από την ασφάλεια μιας ομπρέλας(εξάλλου και έτσι μαυρίζουμε και δεν καιγόμαστε)και πασαλειμένη με τεράστιες ποσότητες αντιληακού(θα έλεγα ότι είμαι ασύμφορη γιατί στις διακοπές μου χαλάω ένα μπουκάλι αντιληακό την εβδομάδα, αλλά ο ήλιος δεν αστειευεται).Πολύ χρήσιμες συμβουλές και θα πρέπει να φροντίσουμε ούτως ώστε να μην τις χρειαστούμε!

  13. @Stella αχχ κι εγώ το ίδιο 50άρι για το πρόσωπο και 30άρι για το σώμα της La Roche-Posay και φυσικά συχνή επανάλειψη. Βέβαια εγώ πήγαινα για μπάνιο κατά τις 15:30 απαγορευτική ώρα αλλά τι να κάνουμε?

  14. @Anna Ε… καλά τώρα… με την ομπρέλλα με δείκτη προστασίας 50 δεν είχες τίποτα να φοβηθείς ma cherie, n-est ce pas? 😉

  15. Α, άργησε το post λίγες μέρες! Διότι απέκτησα καταπληκτικό μαύρισμα εκεί που δεν το περίμενα, πίνοντας καφέ στο ΣΚΙΕΡΟ (με κεφαλαία, για να το τονίσω) μπαλκόνι μιας φίλης μου. Δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία ήλιου, φυσούσε ένα υπέροχο αεράκι στον 5ο όροφο, αλλά εγώ γύρισα σπίτι σαν αστακός. Όντως, η αλόη βοηθάει, προσυπογράφω. Και η Bepanthol έκανε δουλειά. Δοκίμασα και το bio-oil, που έχει γίνει πασπαρτού πλέον, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, επειδή με είχε πιάσει φαγούρα, η λιπαρή του υφή δε με έκανε να αισθάνομαι και πολύ άνετα. Α, και πολύ νερό θέλει φυσικά, για να αποφευχθεί η αφυδάτωση!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.