Café Society, Woody Allen και Chanel

Cafe-Society-Woody-Allen-Chanel-5

 

Μήπως έτυχε να δείτε τη νέα ταινία του Woody Allen, Café Society; Την είδα, κάπου στα τέλη Αυγούστου, γιατί δεν αφήνω ταινία του Woody να μου ξεφύγει- αγαπώ Woody.

 

Μάλιστα την είδαμε σε θερινό κινηματογράφο, έναν από τους ομορφότερους της Αθήνας το Cine Ψυχικό, όπου στο μπαρ σερβίρει μέχρι και sushi σε πακέτο (!). Ούτε το sushi αφήνω να μου ξεφύγει, οπότε η βραδιά ήταν από όλες τις απόψεις υπέροχη. Βραδιά για άρτο και θέαμα.

 

Όσο αφορά την ίδια την ταινία τώρα, κατ’ εμέ, δεν έχει σενάριο -στο written and directed του δημιουργού, το written ήταν λίγο άφαντο- η ιστοριούλα ήταν εντελώς προσχηματική.  Αυτό δεν με πείραξε και πολύ, γιατί απόλαυσα ερμηνείες και φυσικά «χάθηκα» μέσα στην εξαιρετική αναπαράσταση της εποχής. Το έργο εκτυλίσσεται την δεκαετία του 1930 (η αγαπημένη εποχή του Woody, δείτε το Radio Days, την εξαιρετική αυτοβιογραφική του ταινία, για αυτή την προ- TV εποχή,  στην οποία μεγάλωσε ο ίδιος και θα καταλάβετε)

 

Λάτρεψα τα κοστούμια, τα αξεσουάρ, το μακιγιάζ , τα χτενίσματα. Για 1,5 ώρα που κράτησε, απόλαυσα στο έπακρο, την μοναδική αισθητική της ταινίας.

 

Με λίγη έρευνα έμαθα ότι η ενδυματολόγος της ταινίας Suzy Benzinger και στενή συνεργάτιδα του Allen,  δούλεψε αποκλειστικά με τον οίκο Chanel  (but of course) και δημιούργησε τα look για τις δυο πρωταγωνίστριες την Kristen Stewart στο ρόλο της γραμματέως μεγαλοατζέντη του Hollywood (εξαιρετικός ο Steve Carell στον ρόλο) και της Blake Lively στο ρόλο μοντέρνας διαζευγμένης Νεουορκέζας της καλής κοινωνίας.

 

Την δεκαετία του 1930 η Chanel ήταν η επιτομή της πολυτέλειας και του σοφιστικέ glamour» δήλωσε η Benzinger η οποία πέρασε πολύ χρόνο στα headquarters της μάρκας στο Παρίσι. «Η δουλειά μου ήταν εύκολη. Ένα απλό αλλά εκλεπτυσμένο ραφινάτο φόρεμα σε συνδυασμό με μια καρφίτσα ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ίσον άμεση λάμψη! Αυτή ήταν η ιδιοφυία της Coco Chanel”.

 

Aπολαύστε μοναδικές εικόνες μιας άλλης εποχής

 

Cafe-Society-Woody-Allen-Chanel-1

 

Cafe-Society-Woody-Allen-Chanel-4

 

Cafe-Society-Woody-Allen-Chanel-3

 

Cafe-Society-Woody-Allen-Chanel-2

 

 

Chanel-headband

 

 

 

Perles-de-Nuit-tassel-necklace-

 

 

 

ChanelBracelet-Franges-Swing-

 

 

Chanel-ring-

 

 

Lively’s-diamond-earrings-

 

 

H Kristen Stewart εξακολουθεί να είναι η επιλογή του Karl του Μέγα και στο φετινό εποχιακό μακιγιάζ της μάρκας, Le Rouge Collection Fall 2016.

 

 

Chanel_Le_Rouge_makeup_collection_1_fall_2016

 

 

Chanel_Le_Rouge_makeup_collection_1_fall_2016_1

 

 

 

Chanel_Le_Rouge_makeup_collection_1_fall_2016_2

 

 

Big bands, Irving Berlin, Fred Astaire και Ginger Rogers,  χορός Cheek to Cheek και μοναδική εποχή 1930’ς.

Δεν γίνεται καλύτερα.

 

 

10 Σχόλια
  1. Aγαπώ κι εγω τον Woody Allen κι αγαπώ πολύ και τις ταινίες εποχής. Την συγκεκριμένη δεν την έχω δει, αλλά η ατμόσφαιρα φαίνεται πολύ ωραία. Oσο για την Chanel και το νέο μακιγιάζ, τι να πει κανείς? Πάντα το συγκεκριμένο brand άνοιγε δρόμους…

  2. Love love love Woody, sushi and of course Chanel!! Katapliktiko makigiaz kai ta kostoumia stin tainia, I epoxi itan Mia apo tis kalyteres endymatogika. Afta ta nea reds tis Chanel tha ragisoun kardies Kai tha adeiasoyn portfolia!!!

  3. Δε σε πιστευω Beautyblog editor! Αυτην την εβδομαδα, για καποιο άσχετο λογο, χάζευα φορέματα και τουαλετες και κατέληξα οτι η δεκαετία του ’30 είναι by far η αγαπημένη μου, στυλιστική περίοδος! Ευχαριστούμε για τα σχόλια της ταινίας – θα τη δω πολύ σύντομα… Θα φροντίσω μάλιστα να επιμεληθώ το μακιγιάζ στους τόνους της Chanel, έστω κι αν δεν το συνδιάσω με βραδυνή τουαλέτα. (εντάξει, ένα κολιέ μακρύ – πέρλα- θα το κοτσάρω). χχχ

  4. Η πρώτη φωτό, που ανοίγει το ποστ, με την ετόλ είναι πανέμορφη! Πως κατάφερναν και ήταν όλες στα 30’ς τόσο ψιλόλιγνες?

  5. Όλα τα θέλω. Και την ταινία θέλω πολύ να δω και τα μισά προϊόντα μακιγιάζ (ε μην είμαστε και πλεονέκτες) και κάνα δυο κοσμήματα. Ζητάω πολλά. Δεν μπορώ να είμαι ολιγαρκής μπροστά στο δίδυμο της επιτυχίας Allen – Chanel.

  6. Γεια σας. Λατρεψα τις πανεμορφες γυναικες με το αψεγαδιαστο προσωπο και τα δυο κραγιον. Το πρωτο και το τελευταιο Υπεροχα μπορντω Εκπληκτικα χρωματα Σας το ειπα λατρευω το μπορντω στα παντα και στα ρουχα και στα κραγιον. Μη σας πω οτι καποτε ειχα βρει και σκια σε αυτο το χρωμα που εδενε τελεια με ενα μοχερ απαλο πουλοβερ μπορντω που ειχα απο το MARKS & SPENSER.Kαλο Σαβατοκυριακο

  7. Τρελαινομαι για ταινίες και makeup εποχής! Το μακιγιάζ Chanel ξετρελαίνει επίσης!

  8. Τζούλια μου, άμα γράφεις α-κρι-βώς την κριτική της ταινίας που έχω στο μυαλό μου, μετά τι θα γράψω εγώ μου λες; ε; ε;

    Πράγματι μιά προσχηματική ιστοριούλα, αλλά με καλές ερμηνείες και υπέρκομψες εμφανίσεις by Chanel.

    Νομιζω ότι η Blake Lively ειδικά τη στιγμή που πρωτοεμφανίζεται στην ταινία κυριολεκτικά κάνει σκόνη την Kristen Stewart. Τι κούκλα, τι αέρας, τι φόρεμα, κοσμήματα, μακιγιάζ, oh la! la!!!

    Απ’όλα αυτά τα όμορφα, λέω να πάρω μια γεύση με μια πρώτη φθινοπωρινή προσθήκη στα αγαπημένα κόκκινα κραγιόν μου:
    θα επιλέξω το ν. 57 Rouge Feu (κόκκινο της φωτιάς βεβαίως-βεβαίως) από τη σειρά Chanel Rouge Allure velvet intense!

  9. Αν και μου αρέσουν πολύ οι ταινίες του Woody Allen τη συγκεκριμένη δσν την εχω δει ακόμα αλλά σίγουρα δε θα μου γλιτωσει! Ωραια η επιλογή της Stewart,ειναι πολυ όμορφη και το φρέσκο νεανικό της δέρμα αναδεικνύει νομίζω περισσότερο τα Υπεροχα χρώματα της Chanel

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.