Sonia Rykiel και Lancome: A match made in Paris.

 

lancome-rykiel-fall-2016

 

 

Toν Αύγουστο που μας πέρασε «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών, μια από τις μεγάλες κυρίες της Μόδας, η Sonia Rykiel η οποία ίδρυσε  την ομώνυμη μάρκα το 1968 στην καρδιά του Saint-Germain-des-Prés στην Παριζιάνικη Rive Gauche.

 

 

Η σχεδιάστρια (όπως και το κίνημά της, το ‘Rykielism’) εξυμνούσε τη χειραφέτηση των γυναικών μέσα από τη δημιουργική, αισθησιακή, έξυπνη και αντισυμβατική μόδα που η ίδια δημιούργησε Η ιστορία της ξεκίνησε με το πλεκτό, αυτό το εύκαμπτο και άνετο ύφασμα που απαλλάσσει το σώμα από όλους τους περιορισμούς και απελευθερώνει τις κινήσεις του.

 

Αυτό το  ύφασμα αποτελεί έκτοτε έμβλημα του Οίκου. Φαρδιά μίνι φορέματα που θυμίζουν μακρύ πουλόβερ, μίνι φούστες. Η Sonia Rykiel πειραματίζεται με τις αναλογίες, και τα μοντέρνα και θηλυκά πλεκτά της γνωρίζουν άμεση επιτυχία.

 

Φωτογραφία απο το γαλλικό Elle, Μάρτιος 1967

 

sonia-rykiel

 

Με την πάροδο των ετών, οι συλλογές εμπλουτίζονται αλλά η πρόθεση παραμένει πάντα η ίδια: μόδα που φτιάχνεται από μια γυναίκα για τις γυναίκες. Τα ρούχα της Rykiel είναι χυτά, συχνά χωρίς φόδρα και με εμφανείς αντί για κρυφές ραφές. Λουλούδια, καρδιές, μηνύματα γραμμένα με στρας και φυσικά πολύχρωμες ρίγες αποτελούν το pop και ποιητικό λεξιλόγιο της γκαρνταρόμπας Rykiel.

 

Copyright © 2013 infinitas. Article Photo for Denim Jeans Observer www.denimjeansobserver.com All brands, product names, corresponding products, supplementary materials, graphic or photographic images, licenses, registered trademarks, trademarks and service marks are the property of their respective owners.

 

Μάλιστα η σχεδιάστρια επινόησε τον όρο ‘démodé’, για να τονίσει το βαθμό στον οποίο τα ρούχα της πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτές που τα φορούν και όχι το αντίθετο.

 

Η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου, αυτό είναι το μήνυμα της Sonia Rykiel προς τις γυναίκες από τις πρώτες της επιδείξεις. Αυτό το μότο ισχύει και για την καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου, Julie de Libran. Από το 2014, η Γαλλίδα σχεδιάστρια ανανεώνει και εμπλουτίζει το ρεπερτόριο του Οίκου, καλλιεργώντας έναν τολμηρό και αντισυμβατικό τόνο που ενσαρκώνει με τον ιδανικό τρόπο το όραμα της Sonia Rykiel στην εποχή μας.

 

Το Saint-Germain-des-Prés -μέσα από τα μάτια τoυ οίκου Sonia Rykiel-  είναι η ιστορία της limited edition συλλογής που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Lancôme. Η Julie de Libran εξέφρασε αμέσως την επιθυμία της να αποδώσει φόρο τιμής σε ένα έμβλημα του στυλ της Rykiel: στις πολύχρωμες ρίγες που βρίσκεται στην καρδιά της μάρκας από το ξεκίνημά της. Περισσότερο από ένα απλό μοτίφ, οι ρίγες της Sonia Rykiel είναι μια δήλωση χειραφέτησης, αισιοδοξίας και ενθουσιασμού.

 

Η ΣΥΛΛΟΓΗ

 

 

Lancome-Sonia-Rykiel-Fall-2016-Collection-

 

Οι Παριζιάνες τρελαίνονται για τα “φιλικά” προϊόντα μακιγιάζ που απλώνονται εύκολα και προσφέρουν εξατομικευμένο τελείωμα Ωστόσο τα προϊόντα πρέπει να έχουν εξαιρετικά σοφιστικέ αποτέλεσμα. Και να τους επιτρέπουν να ρετουσάρουν στα γρήγορα το μακιγιάζ τους στο πίσω κάθισμα ενός ταξί ή σε ένα ανοιχτό café.

 

Γι’ αυτό και η Lancôme οραματίστηκε σε συνεργασία με τη Sonia Rykiel προϊόντα για μακιγιάζ “on-the-go”, με υφές και σχεδίαση που υπόσχονται εντυπωσιακά εύκολη χρήση.

 

 

LA PALETTE SAINT-GERMAIN

 

Η Lancôme ανανέωσε την παλέτα ματιών της προς τιμήν της Sonia Rykiel. Ντυμένη με τα χρώματα της συλλογής, η πιο “user-friendly” και ευπροσάρμοστη maxi παλέτα αποτελεί το απαραίτητο αξεσουάρ μόδας της σαιζόν. Κάθε μία από αυτές τις δύο παλέτες περιέχει έξι ματ ή ιριδίζουσες σκιές ματιών σε μορφή σκόνης, μια ειδική βάση για τα βλέφαρα, δύο eyeliners κρυμμένα κάτω από ένα ασημένιο καπάκι και ένα εξειδικευμένο πινέλο με δύο άκρα. Όλα όσα χρειάζεται μια γυναίκα, για να δημιουργεί εξατομικευμένα look.

 

 

Lancome-Sonia-Rykiel-Maxi-Palette1

 

 

 

PARISIAN LIPS – LE CRAYON

 

Δύο άκρα για δύο υφές και δύο τελειώματα στα χείλη που δίνουν το blurred εφέ της πασαρέλας. Στο ένα άκρο υπάρχει ένα διάφανο balm για απαλό χρώμα με διακριτική λάμψη. Στο άλλο άκρο υπάρχει μια κρεμώδης σύνθεση για έντονο ματ χρώμα. Σε 4 αποχρώσεις, French Sourire,  French Baiser,  Parisian Audace,  Parisian Spirit.

 

 

Lancome-Fall-2016-Sonia-Rykiel-Makeup-Collection-Parisian-Lips-Le-Crayon

 

 

VERNIS IN LOVE

Τέσσερα χρώματα, εμπνευσμένα από τις πολύχρωμες ρίγες των συσκευασιών της συλλογής. Τα χρώματα είναι sixties με μοντέρνες πινελιές.

 

 

Lancome_Sonia_Rykiel_makeup_fall_2016

 

 

 

ΤΑ CUSHION

 

Ειδικά για αυτή την αποκλειστική συλλογή μακιγιάζ, η Lancôme ανανέωσε δύο αποχρώσεις του ολοκαίνουργιου Cushion Blush Subtil με την αιθέρια υφή και το απαλό απλικατέρ. Οι αποχρώσεις Sorbet Rose και Splash Corail μέσα στις συλλεκτικές θήκες της Sonia Rykiel σας επιτρέπουν να δημιουργείτε ένα απατηλά φυσικό και πολύ δροσερό αναψοκοκκίνισμα.

 

Lancome-Sonia-Rykiel-Fall-2016-Makeup-4

 

 

Πως σας φαίνονται; Χαριτωμένα δεν είναι;

 

 

16 Σχόλια
  1. Ααααχ, Θεέ μου, γιατί μας το κάνεις αυτό πρωί-πρωί??? Have mercy!!!

  2. @Debbie A. :… και είναι και Δευτέρα, δίκιο έχεις.. Αλλά είπα να ξεκινήσουμε την εορταστική εβδομάδα με χρώμα.

  3. Ανατρεπτική και πηγαία! Εμβληματική προσωπικότητα στη μόδα. Παρόλη την επαναστατική της τοποθέτηση υπήρξε μια βαθιά ρομαντική. Ενδεικτικό είναι, ότι δεν δέχθηκε ποτέ να ξεπουλήσει τον οίκο της σε κάποια πολυεθνική, αλλά πάλεψε για να διατηρήσει την αυτονομία της. Τα τελευταία χρόνια δεν σχεδίαζε πια η ίδια, ήταν 86 ετών πλέον, έπασχε κι από Πάρκινσον, αλλά είχε τον έλεγχο των επιχειρήσεων που αν δεν κάνω λάθος διοικούσε η κόρη της.

  4. Καλή εβδομάδα,και με τόσο ωραία ζωηρά χρώματα σίγουρα ξεκινάει όμορφα! Η παλέτα είναι εκπληκτική,τα χρώματα που λατρεύω να χρησιμοποιώ!

  5. Θα μετατρέψω την ερώτηση σε απάντηση. Είναι χαριτωμένα. Είναι όμως από τις περιπτώσεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, που η συσκευασία υπερτερεί του προϊόντος. Μου λείπει αυτό το κάτι… λέγε με ποπ.
    Καλή εβδομάδα!

  6. @Maryl: Εννοείς την πρώτη παλέτα; Αν ναι και εγώ τον τελευταίο καιρό έχω μια αδυναμία σε αποχρώσεις, μπεζ, nude, καφέ, με ελάχιστο μπλε. Μάλλον φάση παρνάω, συνήθως όπως ξέρεις, δεν φοράω σκιά.

  7. @Amalia: Μμμμ.. αν κατάλαβα καλά εκτός από την ομολογουμένως όμορφη συσκευασία θα ήθελες να δεις και ένα πιο “new” προιόν έτσι; Κάτι ας πούμε που να μην έχουμε ξαναδεί.. δεν έχεις άδικο. Καθόλου άδικο. Νομιζω αυτό πήγαν να το πετύχουν, με τα διπλά τύπου “blurred” μολύβια. Θα δείξει.

  8. @Beautyblog:βέβαια με τις μωβ λιλα και καφέ μπεζ σομόν σκιές!

  9. Υπέροχες συσκευασίες, τα κραγιονακια μουρλια!

  10. Πολύ όμορφες συσκευασίες πράγματι.Τα cushion blushes μου κίνησαν το ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω αν στην χρήση τους θα είναι βολικά ή θα γίνεσαι σαν κλόουν από το πολύ χρώμα. @ Τζούλια έχω χάσει κάτι αναφέρθηκες σε εορταστική εβδομάδα????

  11. …το packaging πάρα πολύ ελκυστικό….τα χρώματα στις παλέτες ματιών συμπαθητικά ως αδιάφορα….αυτά τα διπλά μολύβια-κραγιόν, όμως….οοοhhh….love at first sight….καλή εβδομάδα,bb girls!!

  12. @ΕΛΕΝΗ: Ναι,αγαπημένη, αναφέρθηκα, αλλά δεν έχεις χάσει κάτι ακόμα.. Stay tuned, αύριο.

  13. πολυ ωραια !!!!καλο απογευμα γεματο χρωματα !!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.