ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ στο ιατρείο του Πλαστ. Χειρουργού

Mesotherapy-1

 

Όλες γνωρίζουμε ότι για την διατήρηση της νεανικότητας, η ενυδάτωση της επιδερμίδας αποτελεί πρωταρχικό βήμα, ώστε να παραμένει λαμπερή και ελαστική.

 

Μια ξηρή επιδερμίδα είναι πιο ευάλωτη σε ερεθισμούς, ενώ οι γραμμές ξηρότητας είναι αυτές που μετατρέπονται με τα χρόνια, σε μόνιμες ρυτίδες.

 

Η μεσοθεραπεία είναι μια απλή, μη επεμβατική αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος αισθητικής θεραπείας η οποία χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων του δέρματος.

 

Μέσω μικρο-ενέσεων  εγχέεται στο χόριο, δηλαδή το μεσαίο στρώμα του δέρματος, ένα κοκτέιλ με βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα, υαλουρονικό οξύ, και άλλα απαραίτητα συστατικά, που βοηθούν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου κολλαγόνου και την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος .

 

 

Το δέρμα αντιδρά στις μικρο-ενέσεις με την έναρξη του πολλαπλασιασμού νέων κυττάρων τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι οι ινοβλάστες. Στην φυσική τους ανάπτυξη οι ινοβλάστες μετατρέπονται σε ίνες κολλαγόνου και ενσωματώνονται στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας καθιστώντας το δέρμα πιο σταθερό και ελαστικό.

 

Άμεση είναι επίσης η διέγερση των ενδοθηλιακών κυττάρων που προκαλούν την παραγωγή νέων τριχοειδών αγγείων βελτιώνοντας την αιμάτωση του δέρματος και καθιστώντας το πιο υγιές.

 

Για την θεραπεία αυτή, χρησιμοποιούνται βελόνες πολύ μικρές και λεπτές (4-6mm) και εφαρμόζονται κάθε 0,5-1,5 cm, χωρίς πόνο ή δυσφορία, αφού προηγουμένως έχει εφαρμοστεί τοπική αναισθητική κρέμα. Η διάρκεια της εφαρμογής είναι περίπου 20 λεπτά.

 

.Η Μεσοθεραπεία, εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στο σώμα.

 

Είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος και χρησιμοποιείται για την απώλεια λάμψης, το θαμπό δέρμα, την απώλεια του τόνου και της ελαστικότητας, για τις επιφανειακές γραμμές και ρυτίδες και την απώλεια του όγκου. Στο σώμα χρησιμοποιείται για την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες και την χαλάρωση του δέρματος.

 

Άμεσα μετά την εφαρμογή μπορεί να υπάρξει κάποιο ελαφρύ οίδημα και λίγη ερυθρότητα που αποκαθίσταται σε 24-48 ώρες.

 

Για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας συνιστώνται 4-6 θεραπείες ανά 2-4 εβδομάδες και μια αναμνηστική συνεδρία μια φορά τον χρόνο.

 

Όλες οι εγχεόμενες ουσίες έχουν συνεργική επίδραση στην αντιγήρανση αλλά και στην αποκατάσταση του δέρματος από την περιβαλλοντική φθορά.

 

 

Δρ Αριστέα Μάρρα

Πλαστικός Χειρουργός

 

 

12 Σχόλια
  1. Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέροντα θέματα αυτή την εβδομάδα, και το σημερινό ακόμα περισσότερο για μένα.
    Θέλω εδώ και καιρό να δοκιμάσω τη μεσοθεραπεία, επειδή έχει αποδεδειγμένα καταπληκτικά αποτελέσματα, αλλά κυρίως γιατί είναι αναίμακτη και μη επεμβατική θεραπεία.

  2. @Sissy: Ένα πολύ δικό μου και αγαπημένο πρόσωπο έκανε πρόσφατα την πρώτη συνεδρία Μεσοθεραπείας και είναι ενθουσιασμένη. Η αλήθεια είναι ότι όταν την είδα, διέκρινα μια φρεσκάδα, μια λάμψη και μια ξεκούραση στο δέρμα της, χωρίς να μου έχει πει κάτι ακόμα. Όταν της το είπα και μου μίλησε για τη Μεσοθεραπεία τόνισε ότι είδε διαφορά ακόμα και στο περίγραμμα του οβάλ, δηλαδή μια ελαφριά σύσφιξη.

  3. @Δρ Μάρρα:

    Και εδώ, θέλω να ρωτήσω την Δρ Μάρρα:

    Αν και μου είναι ξεκάθαρο ότι η Μεσοθεραπεία βοηθάει στην λάμψη και την εντατικη ενυδάτωση πως ακριβώς επιτυγχάνεται και η σύσφιξη; Είναι θέμα σφριγηλότητας, μετά την έγχυση των υλικών;

  4. Καλημέρα! Η σύσφιξη επιτυγχάνεται και μέσω των μικροενέσεων αλλά και απο τα υλικά που εγχέουμε αυτούσια. Η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης δίνει στο δέρμα την χαμένη ελαστικότητα αλλά και την συσφιξη.

  5. Εχω κάνει ήδη μια συνεδρία μεσοθεραπείας σε ινστιτούτο αισθητικής και η αλήθεια ειναι ότι αμέσως είδα βελτίωση στην υφή του δέρματος μου και στην εμφάνιση του.Μου την έκαναν σε συνδυασμό με RF και θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά του να κάνεις μεσοθεραπεία σε ιατρείο πλ.χειρουργού ή γιατρού(γνωρίζω και ΩΡΛ που κάνει στο ιατρείο της botox και μεσοθεραπείες)με το να την κάνεις σε ινστιτούτο αισθητικού.

  6. @Maryl: Ωραία ερώτηση!! (τώρα που είπες ότι το έχεις κάνει, μου φαίνεται θα έρθει σύντομα και η σειρά μου…)

  7. Πολύ καλά αποτελέσματα με άμεσα αποτελέσματα (σε δυσχρωμίες,λάμψη-φρεσκάδα), γενικά φαίνεσαι ότι κάτι καλό έκανες, αλλά κατά την άποψή μου χρειάζονται επαναλήψεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου μετά την εντατική περίοδο των αρχικών μεσοθεραπειών (από την εμπειρία μου πάντα..)

  8. Καλησπέρα!!!
    Επειδή εχω ακούσει πολλά για την μεσοθεραπεια θα ηθελα να ρωτήσω την @Δρ.Μαρρα
    1) Αν μετα απο την θεραπεια χρειαζεται σε καθημερινή βάση η χρηση ενυδατικης κρεμας κ.λ.π
    ή αυτο δεν ειναι πια απαραίτητο αφού το δέρμα μας εχει τροφοδοτηθεί με τα απαραίτητα
    ενυδατικα υλικά?
    2) αν γίνεται και μεσοθεραπεια για τους μαύρους κύκλους στα ματιά?
    Ευχαριστω

  9. @Maryl Η μεσοθεραπεία έχει εκπληκτικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα όταν συμπληρώσεις και το ακριβές πρωτοκολλο συνεδριών που απαιτούνται. Καλό θα είναι να επιλέγουμε και εξειδικευμένους ιατρούς γι’ αυτές τις θεραπείες όπως πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο . Οι ειδικότητες αυτές γνωρίζουν επακριβώς την φυσιοπαθολογία του δέρματος αλλά και τις διάφορες τεχνικές εφαρμογης θεραπειών αντιγήρανσης. Ο γιατρός που θα εφαρμόσει κάποια απο αυτές τις τεχνικές καλό θα ήταν να ξερει και πως να αντιμετωπίσει πιθανες επιπλοκές.

  10. @Sofia T Καλησπέρα! Η αλήθεια είναι πως η καθημερινή χρηση της ενυδατικής δεν εχει ιδιαίτερη εφαρμογη. Εισάγοντας τις κατάλληλες ουσίες το δερμα ενυδατώνεται άμεσα. Βέβαια παίζει πάντα ρόλο και ο αριθμός των μεσοθεραπειων που έχετε πραγματοποιήσει αλλα και η ηλικία.
    Για τους μάυρους κύκλους γίνεται και μεσοθεραπεία με υαλουρονικό αλλά και μεταφορά λίπους στην περιοχή που έχει εκπληκτικο αποτέλεσμα. Πρώτα απ´όλα όμως θα πρέπει ο γιατρός να εκτιμησει σωστά την αιτιολογία των μαύρων κύκλων ώστε να εφαρμόσει και την κατάλληλη θεραπεία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.