XHMIKA πήλινγκς.

 

peeling-open

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες και όλοι αγαπάμε το καλοκαίρι- ειδικά στη δική μας χώρα με τον υπέροχο ήλιο- είναι μοναδικό. Παρόλα αυτά πολλές από εμάς, βλέπουμε ότι μετά την καλοκαιρινή έκθεση του δέρματος σε αυτή την έντονη ηλιοφάνεια και τις ανέμελες στιγμές στην θάλασσα, εκεί κάπου, κάνουν την εμφάνισή τους πανάδες, δυσχρωμίες  και αφυδάτωση, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο.

 

Μια δοκιμασμένη και ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος για την βελτίωση της υφής αλλά και την συνολική εμφάνισης της επιδερμίδας είναι τα χημικά πήλινγκς. 

 

Ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής  και την συγκέντρωση τους, μπορούμε να εισχωρήσουμε σε διαφορετικά επίπεδα στο δέρμα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και επιτυγχάνοντας την αναγέννηση των νέων κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

Το Γλυκολικό οξύ, το Σαλικυλικό, το Μανδελικό,το Κιτρικό, το Λακτικό, το Τριχλωροξικό καθώς και συνδυασμός αυτών είναι μερικές από τις ουσίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, για επιφανειακή, μεσαία ή βαθιά απολέπιση.

 

Για παράδειγμα:

 

1.Τα επιφανειακά πήλινγκς διεισδύουν στο επιδερμικό στρώμα, και εφαρμόζονται  σε περιπτώσεις  ελαφρών δυσχρωμιών,  φωτογήρανσης, ακτινικών κερατώσεων και ακμής.

2.Τα  μεσαίου βάθους φτάνουν στο θηλώδες χόριο και χρησιμοποιούνται για την επίλυση πολλαπλών προβλημάτων όπως η ηλιακή κεράτωση, οι ουλές και οι πιο έντονες δυσχρωμίες.

3.Τα βαθύτερα πήλινγκς, φθάνουν στο δικτυωτό χόριο και χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις σοβαρής φωτογήρανσης, για τις βαθιές ρυτίδες, σε σημάδια ακμής ή ακόμα και σε σημάδια παλαιού τραυματισμού.

 

Η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται στην αντιμικροβιακή, κερατολυτική αλλά και αντισμηγματορροική τους δράση . Εκτός από το πρόσωπο και το λαιμό μπορούν να εφαρμοστούν στο ντεκολτέ, στα χέρια αλλά και οπουδήποτε αλλού στο σώμα.

 

 

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και μπορείτε να επιστρέψετε στην κανονική δραστηριότητά σας, αμέσως μετά την εφαρμογή. Είναι  απόλυτα ασφαλή όταν γίνονται στο ιατρείο, ενώ μπορούν να συμπληρώσουν και άλλου είδους θεραπείες για την περιποίηση του δέρματος.

 

Από την πρώτη κιόλας  εφαρμογή τα αποτελέσματα για το δέρμα είναι θεαματικά αφού επιτυγχάνεται:

 

 

Αμεση διέγερση της παραγωγής του κολλαγόνου (βοηθά να μαλακώσουν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες).

 

Αναζωογόνηση και αύξηση της ενυδάτωσης.

 

Βελτίωση της χροιάς και του χρώματος.

 

Ομαλοποίηση στην παραγωγή του σμήγματος και αποσυμφόρηση των πόρων για τα λιπαρά δέρματα.

 

– Βελτίωση των επιφανειακών ουλών .

 

Ελαχιστοποίηση των διεσταλμένων πόρων και απομάκρυνση όλων των κατεστραμμένων κυττάρων

 

 

 

 

Δρ. Αριστέα Μάρρα

Πλαστικός Χειρουργός

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Πολύ μου αρέσουν τα θέματα των τελευταίων ημερών!!! Έχω κάνει 3-4 φορές μανδελικό πήλινγκ και μου άρεσαν πάρα πολύ τα αποτελέσματα στην επιδερμίδα μου. Το δέρμα αποκτά μια λάμψη απίστευτη και γίνεται λείο και πιο φωτεινό. Έχω την αίσθηση ότι οι ελαφριές ρυτίδες απαλύνονται, φαίνεται δηλαδή άμεσα ότι έχεις κάνει κάτι χωρίς όμως στην ουσία να έχεις κάνει και κάτι σοβαρό .Επειδή έχω δοκιμάσει και πιο βαριάς μορφής πήλινγκ από αυτά τα τύπου φυτικά που ξεφλουδίζεις και δεν κυκλοφορείς για καμιά εβδομάδα προτιμώ σαφώς τα αποτελέσματα του μανδελικού. Φιλιά κορίτσια

  2. @Λίτσα Στράντζαλη Καλησπέρα! Η συχνότητα των εφαρμογών εξαρτάται πάντα απο το πρόβλημα που υπάρχει αλλά και την ποιότητα του δέρματος. Συνιστώνται το ανώτερο 4 θεραπείες ανά 3-4 εβδομάδες.
    Σε κάποιες περιπτώσεις με μια μόνο θεραπεία έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  3. @Ελενη: Χίλια ευχαριστω αγαπημενη μου για οσα εγραψες. Σε ευχαριστω προσωπικα γιατί γνωρίζεις το “θεματάκι” μου με καποιες επίμονες παπάδες.. Και αν και με εχουν βοηθήσει αρκετα κάποια προιοντα ( Beatific, Estee, Stella’s Recip-Y) νιωθω οτι ήρθε η ωρα να κανω κατι πιο δραστικό και θα ακολουθήσω φυσικα τη συμβουλή σου για μανδελικό peeling. I love, love, love you!!

  4. Διαβάζω με πολυ πολύ ενδιαφέρον όλα όσα γράφτηκαν χθες και σήμερα αλλά και όσα αναμένονται. Είναι από τις στιγμές που θελω να μελετήσω και όχι να σχολιάσω.
    Ευχαριστούμε για όλα!

  5. Καλησπέρα κι από μένα! Έχω κάνει παλιότερα κάποιο ελαφρό πήλινγκ και μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Έχω σκοπό να ξανακάνω πολύ σύντομα!

  6. Καλησπέρα σας! Διαβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το σημερινό άρθρο επειδή υποφερω εδω και 4 χρόνια από μια μεγάλη παναδα που εχω στο μέτωπο αποκτηθεισα μετά τη δεύτερη μου εγκυμοσυνη..εχω κανει 3-4 φορες φυτικο πηλινγκ όπου ειχα μια βελτιωσουλα μονο. Κατόπιν ο δερματολογος μου εγραψε μια ειδική λευκαντικη κρεμα πού τη φοραγα κάπου ενα διμηνο..με αυτή ειλικρινα υπέφερα γιατι ηταν σαν να μου εκαιγε την περιοχή,αλλά ματαια..παλι μια βελτιωσουλα χωρις θεραπεία.. Χημικό πηλινγκ δεν δοκιμασα γιατί ο δερματολογος μου είπε οτι το επομενο Βήμα ειναι το lazer και η αλήθεια είναι οτι είμαι σε δίλημμα γιατι λόγω εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου θα προτιμούσα μια θεραπεία απαξ και οχι να πηγαινοερχομαι 3-4 φορές οπως με το φυτικό πηλινγκ..Πολύ θα εκτιμούσα την αποψη της γιατρού οπότε μπορέσει.. μεταξυ λειζερ και χημικου πηλινγκ ποιο θα ειχε πιο άμεσα αποτελέσματα.

  7. Ειμαι στη δουλειά και απο βιασυνη εγραψα Marryl παραπανω αντί Maryl..καλό υπόλοιπο σε ολα τα bbgirls

  8. λατρεύω πήλινγκ & μεσοθεραπείες και θα ήθελα να μπορούσα οικονομικά να τα επαναλαμβάνω.
    Εχουν κα-τα-πλη-κτι-κά αποτελέσματα αλλά 2 φορές τον χρόνο θέλουν επανάληψη (σε μένα τουλάχιστον με 2 θεραπείες/φορά).
    Ασπρίζεις,φρεσκάρεσαι κι όλοι λένε “κάτι έκανεεες!”.
    Βέβαια το ξεφλουδισματάκι δεν το γλυτώνω αλλά αξίζει 2-3 ημέρες και το αντιμετωπίζω στην δουλειά βάζοντας κρεμούλα (πολύ λίγη γιατί δεν επιτρέπεται)
    ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΙ!

  9. Καλημέρα @Maryl ! Στην περίπτωση σας δεν έχουν αποτέλεσμα ούτε οι λευκαντικές κρέμες αλλά ουτε το φυτικό πήλινγκ. Οι πανάδες χρειάζονται μια διαφορετική προσέγγιση.
    Και το λέιζερ αλλά και το χημικό πήλινγκ μπορούν να σας βοηθήσουν. Το χημικό πήλινγκ είναι η “φθηνή” επιλογή αντί για λέιζερ. Με το χημικό πήλινγκ μπορούμε να φτάσουμε σε όποιο βάθος θέλουμε στο δέρμα και να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε δυσχρωμία. Με μια και μόνο θεραπεία χημικού πήλινγκ μπορείτε να απαλλαγείτε απο την πανάδα που σας ταλαιπωρεί.

  10. Σας ευχαριστώ πολύ Δρ Μάρρα για την απάντηση σας,ελπίζω να μπορώ να σας βρω στο Μετροπόλιταν γιατί σίγουρα θα σας χρειαστώ..και λέω Μετροπόλιταν γιατί είναι πολύ κοντά στην περιοχή που μένω και είναι ένα νοσοκομείο που επισκέφτομαι χρόνια τώρα όποτε χρειαστεί,έχει κατά τη γνωμη μου κορυφαίο ιατρικό προσωπικό!

  11. Παρακαλώ! Είμαι στην διάθεση σας για να λύσω οποιαδήποτε απορία σας. Στο Μετροπόλιταν
    χειρουργώ μόνο, ενώ στο ιατρείο μου πραγματοποιώ τα ραντεβού μου. Να το διευκρινίσω αυτό.
    Σας ευχαριστώ πολύ! @ Maryl

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.