ΤΙΚ – ΤΑΚ, ένα ξεκαρδιστικό παραμύθι για παιδιά (και όχι μόνο)

 

ΤΙΚ-ΤΑΚ-ΝΕW

 

 

Τη Μυρτώ Δεληβοριά έχω την τύχη να τη γνωρίζω προσωπικά κι είναι χαρά μου να σας την παρουσιάζω σήμερα στο beautyblog.gr.  Μπήκε στη ζωή μου μ΄έναν απρόσμενο τρόπο, όπως συμβαίνει εκείνες τις μαγικές στιγμές που έρχονται να σε γεμίσουν χαρά κι επιφυλάσσομαι, πολύ σύντομα, να μάθετε γι΄αυτό.

 

Χωρίς αμφιβολία η ίδια, είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα. Γλυκιά κι ευγενική, σεμνή, απλή και συνεσταλμένη, προσηνής και προσγειωμένη! Ένα ευαίσθητο παιδί που ζωγραφίζει για παιδιά.  Είναι το κορίτσι που όλες κάπου μέσα μας θα θέλαμε να διατηρήσουμε, μαζί με την τρυφερότητα και την αγνότητα εκείνης της ηλικίας.  Καθόλου τυχαίο λοιπόν το έργο κι η επιτυχία της!

 

Επιπλέον η Μυρτώ Δεληβοριά είναι μια πολυβραβευμένη, ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, μια καταξιωμένη εικαστικός.  Ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων με τεράστιο έργο στην εικονογράφηση παιδικής λογοτεχνίας, συμμετοχή σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

 

 

book-1

 

 

book-2

 

 

Έχει βραβευθεί για τις εικονογραφήσεις της με το Κρατικό Βραβείο, με το Βραβείο !ΕΒΓΕ, με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού “Διαβάζω”, για τις εικονογραφήσεις της στα βιβλία “Ιστορίες για παιδιά” του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ (εκδ. Εστία 2005),  “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Πατάκη 2010), «Αν κάθε μέρα» του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Eurobank 2012), “Ο Φύλλος” της Έλενας Γλωσσιώτη (εκδ. Θίνες 2015), “Οι Αγώνες του Σκορπιού” της Maggie Stiefvater (εκδ. Πατάκης 2015), “Ο δρόμος για το Αλταμόν” της Gabrielle Roy (εκδ. Θίνες 2015) και “Το δέντρο του μικρού μας κόσμου” της Καλλιόπης Στάρα (αυτοέκδοση 2015).

 

Το 2015 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ για την εικονογράφηση του βιβλίου “Το νησί της Ροδιάς” του Μάνου Κοντολέων, Ψυχογιός 2014.

 

 

To 2008 δημιούργησε μαζί με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ελένη Κατσαμά το ηλεκτρονικό περιοδικό για την παιδική λογοτεχνία και τους δημιουργούς της “Το παπάκι στην μπανιέρα”.  Ένα μέρος του περιοδικού δημοσιεύτηκε στο Free Press περιοδικό για τα βιβλία, BookPress.

 

 

book-3

 

 

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου η Μυρτώ Δεληβοριά μαζί με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά «ΤΙΚ-ΤΑΚ» από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

 

«Είναι δύσκολο να μάθεις να διαβάζεις την ώρα. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να μάθεις τα ρολόγια να την λένε. Στο καινούργιο βιβλίο των δύο δημιουργών παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική γωνία, η ώρα, ο χρόνος, και η σχέση του δασκάλου με τους μαθητές του.

Το Τικ-Τακ είναι ένα ξεκαρδιστικό παραμύθι με ζωντανή εικονογράφηση για όλες τις ώρες! Για τις ώρες που περνούν αργά κι αυτές που τρέχουν και πίσω δεν γυρνούν. Αλλά και για την ώρα εκείνη που περνάμε μικροί και μεγάλοι μαζί, την πιο ωραία, την πιο μοναδική απ’ όλες!

Τα παιδιά στο Τικ-Τακ, θα διαβάσουν μια πρωτότυπη ιστορία για το πώς η ώρα διαφέρει από τόπο σε τόπο, αλλά και για το πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος. Κυρίως όμως, η ανάγνωση του βιβλίου, θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν καλύτερα την ουσιαστική αξία του χρόνου στη ζωή μας, που δεν είναι άλλη από τη στιγμή που μικροί και μεγάλοι βρισκόμαστε μαζί. Αυτή είναι η καλύτερη ώρα!».

 

Διαβάστε εδώ αποσπάσματα από το βιβλίο ΤΙΚ – ΤΑΚ. Ένα παραμύθι που θα λατρέψουν τα παιδιά σας αλλά κι εσείς, αν αισθάνεστε ακόμα παιδιά και που θα είναι ένα ξεχωριστό δώρο για τις γιορτές που πλησιάζουν.

 

 

Η Μυρτώ Δεληβοριά

 

 

μυρτώ-δεληβορριά

 

 

 

Stella

 

 

10 Σχόλια
  1. @Stella: Τι ωραία ιδέα για x-mas δώρο και τι χαριτωμένη η εικονογράφηση!

  2. Η εικονογράφηση της Μυρτούς είναι απίθανη αλλά και αναγνωρισμένη απ΄πο εικαστικής αξίας εδω και χρόνια. Στο portfolio της θα δείς τα μοναδικά σχέδια της.
    http://www.advocate-art.com/artist.myrto-delivoria

    Πάντως, να ξέρεις εμένα καθε χρόνο με συντροφεύει το υπέροχο ημερολόγιο της “Θετικής Σκέψης”. Ενα πανέμορφο σκίτσο και μια θετική σκέψη για την κάθε μέρα του χρόνου… 😉

  3. Να είστε καλά μου δώσατε ωραία ιδέα για δώρο στα ανηψιά μου…τώρα στα γενέθλια τους! εξαιρετική συγγραφέας!!

  4. Πάντα με ενθουσιάζει ο μαγικός κόσμος των παιδικών βιβλίων, Φαντασία , αγνότητα και χρώμα , πολύ χρώμα, που έχει λείψει από τις καρδιές μας. Όμορφες ζωγραφιές , γελαστό κορίτσι η Μυρτώ, κάτι μου λεέι ότι και το παραμύθι της θα είναι καταπληκτικό. Φιλιά πολλά σε όλους

  5. @ΕΛΕΝΗ Εχω την μεγάλη τύχη να την γνωρίζω και επιβεβαιωνω, ότι έιναι καταπληκτικη! Σπάνιος άνθρωπος, καθαρή στόφα! Συμφωνώ μαζι σου, ότι και τα έργα της είναι καταπληκτικά! Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;

  6. Τυχαίνει αυτή τη στιγμή να είμαστε στα Village με τη μικρή μου και είναι ανοιχτό το βιβλιοπωλείο του Νάκα..θα το αναζητήσω και ευελπιστώ να το βρω

  7. Αχχ αγαπημένη Μυρτούλα, χωρίς αμφιβολία ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος (για όσους έχουμε την τύχη να την γνωρίζουμε). Πέρυσι τέτοιο καιρό όλως τυχαίως αγόρασα για την 4χρονη βαφτιστήρα μου το βιβλίο της “όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και…” εεε έγινε χαμός! Παίζαμε καμία 10αρια παιδιά (συμπεριλαμβανομένου εμού!) με τις ώρες. Το τι γέλιο κάναμε δεν μπορώ να το περιγράψω. Το τικ τακ θα είναι το επόμενο δώράκι! υπέροχο post, μπράβο κορίτσια!

  8. Καλημέρα και καλή Κυριακή! Μετά από την ολιγοήμερη απουσία μου -μόνο σχολιαστικά, γιατί αναγνωστικά ήμουν παρούσα- θέλω να πω ότι μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τη Stella μας, το αγοράσαμε για το μικρό μας και έχουμε χαρεί την ανάγνωση και φυσικά την εξαιρετική εικονογράφηση. Θα την “ακολουθούμε” τη Μυρτώ Δεληβοριά από εδώ και στο εξής.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.