My good closet: Η δική μου designer ντουλάπα.

 

closet-9

 

 

«One woman’s poison is another woman’s cup of tea». Αν και η δική μου αγαπημένη version της παροιμίας είναι αυτή η αγγλική, την οποία έχω γράψει αμέτρητες φορές εδώ μέσα, η New Yorker Celia μας έχει γράψει πολλές φορές και την αμερικανική της version που δεν είναι άλλη από τη  «one woman’s trash is another woman’s treasure”.

 

Και ευχαριστώ τη Celia για την έμπνευση, γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος πρόλογος, με αυτά που σκοπεύω να σας γράψω σήμερα. Αν και όπως θα δείτε μόνο trash δεν είναι, είναι πραγματικά treasures- αλλά και η παροιμία φυσικά, μεταφορική είναι.

 

Πάω πίσω τώρα σε άλλες εποχές και θα σας κάνω μια ερώτηση: εσείς όταν πηγαίνατε σχολείο, ανταλλάσσατε ρούχα με τις συμμαθήτριές σας ή τις φίλες σας; Εκεί κάπου στην ηλικία των 15-16-17;  Εγώ πάντως συνέχεια. Ήταν νομίζω ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι. (και μη σας πω ότι κατά περίπτωση εξακολουθεί και είναι) Που να ήξερα τότε ότι αυτό το εφηβικό τερτίπι θα γινόταν fashion world trend.

 

 

Δεν ξέρω αν έχει πάρει ο μάτι σας, το αυτί σας, ή ακόμα καλύτερα η τσέπη σας, μια νέα και πολύ δυνατή τάση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά των επώνυμων brands.  Μιλάω φυσικά για pre-owned, pre-used,  εγώ θα το έλεγα και pre-loved εξαιρετικής ποιότητας ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ  επώνυμων σχεδιαστών τα οποία πωλούνται και αγοράζονται σε συγκεκριμένα sites  σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τις αρχικές τους.

 

 

closet-5

 

 

Σε αυτά τα sites μια γυναίκα (ή και ένας άντρας) μπορεί να βγάλει λεφτά πουλώντας ένα δικό της designer item (σε άριστη όμως κατάσταση) που το έχει βαρεθεί. Και φυσικά και το αντίθετο: Να κάνει μια εξαιρετική αγορά σε pre-loved  items με τιμές που κάποιες φορές αγγίζουν και το 80% φθηνότερα.

 

Δεν είναι όμως τόσο απλό. Πίσω από όλο αυτό υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία που έχει να κάνει με το sustainable fashion και θα σας εξηγήσω παρακάτω.

 

Τον περασμένο Αύγουστο έκανα πολύ web surf. Λόγω εκείνης της χαριτωμένης οξείας αμυγδαλίτιδας για την οποία σας είχα γράψει και εφόσον για 20 μέρες επιτρεπόταν μόνο 1 ώρα στη θάλασσα, φυσικά πέρναγα αρκετές ώρες στο internet.

 

Εκεί κάπου ψάχνοντας και χαζεύοντας (σε αυτά τα sites- μπορείς να «κάτσεις» με τις ώρες και να χαζεύεις τα προϊόντα) «έπεσα» πάνω στο πολύ όμορφο mygoodcloset. Φυσικά ενθουσιάστηκα όταν ψάχνοντας λίγο παραπάνω αντιλήφθηκα ότι είναι ελληνική προσπάθεια. Ένα ελληνικό site με pre loved μικρούς θησαυρούς όπου μπορείς και να πουλήσεις και να αγοράσεις ένα designer item σε άριστη κατάσταση.

 

 

Και ενθουσιάστηκα ακόμα περισσότερο όταν με λίγο ακόμα διάβασμα στα «ψιλά» γράμματα του site κατάλαβα το όραμα της δημιουργού του.  Αυτές είναι κάποιες από τις σκέψεις της που με εντυπωσίασαν:

 

«Ως γυναίκες γινόμαστε αποδέκτες συνεχούς και αδιάλειπτης διαφήμισης αλλά ταυτόχρονα και εμείς οι ίδιες αλλάζουμε με την πάροδο του χρόνου. Αλλάζουν τα γούστα μας, αλλάζει το σώμα μας και η ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας με διαχρονικά items δεν παύει να είναι κοστοβόρα. Θα έπρεπε όλες μας να έχουμε πρόσβαση σε όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε και να δείχνουμε όμορφα χωρίς όμως να εξαντλούμε τον προϋπολογισμό μας σε αυτές τις εποχές. Η φιλοσοφία του mygoodcloset είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα από παρόμοια σκεπτόμενες fashionistas που θέλουν να ανανεώνουν συχνά την γκαρνταρόμπα τους με έξυπνο τρόπο.  Αλήθεια πόσες φορές δεν έχετε σταθεί μπροστά από μια ντουλάπα που ξεχειλίζει με ρούχα, παπούτσια και τσάντες σκεπτόμενη «δεν έχω τίποτα να φορέσω;” Όλο αυτό το «τίποτα» μεταφράζεται σε χρήματα για ρούχα που έχετε βαρεθεί ή που αγοράστηκαν σε μια παρόρμηση της στιγμής, με αποτέλεσμα τώρα να το έχετε μετανιώσει. Πως θα μας φαινόταν αν μιλούσαμε η μια στην άλλη λέγοντας «Γεια σου μήπως έχεις κάτι που θα μου άρεσε, γιατί νομίζω ότι και εγώ έχω κάτι που θα άρεσε σε σένα» Σύμφωνα με έρευνες μια γυναίκα φοράει και ευχαριστιέται μόνο το 20% της γκαρνταρόμπας της και τα υπόλοιπα πιάνουν σκόνη. Υπάρχει τρόπος λοιπόν και χρήματα να βγάλει από αυτά και να ανανεώσει αν θέλει, τη δική της γκαρνταρόμπα με εξαιρετικά designer items σε αφάνταστα χαμηλότερες τιμές. Αυτό ακριβώς κάνει το mygoodcloset για τους πελάτες του»

 

 

closet-2

 

 

Βέβαια, πριν μπείτε όλες  στο mygoodcloset και πέσουμε η μια πάνω στην άλλη,  να σας προειδοποιήσω  ότι μπορεί και να σκάσεις από το κακό σου, όπως έπαθα εγώ τις προάλλες όπου βρήκα το peep toe  Jimmy Choo των ονείρων μου (και στην τιμή των ονείρων μου 130Ε) με μοβ- φούξια τακούνι και ήταν σε μέγεθος 41 (εγώ φοράω 38)

 

Άδικο έχω; Αν φοράει κάποια από σας 41 και το αγοράσει, καλύτερα να μη μου το πει.

 

 

jimmy-choo

 

 

Ή εκείνη τη φορά που είδα τα Burberry Prorsum wedges (μαύρο και μπορντό- ταιριαστό σχεδόν με όλα μου τα ρούχα)  στο κουτί τους ο-λο-καί-νουρ-γα απ’ ευθείας από το runway, τα οποία από 900Ε αρχική τιμή, πουλήθηκαν 280Ε ; Kαι πάλι το νούμερο – μικρό- αυτή τη φορά, 36άρι.   Καλά αυτά τα wedges, τι να σας λέω τώρα, τα είδα το πρωί και το βραδάκι κατά τις 9 είχαν ήδη πουληθεί. (ναι, φυσικά μπορείς να βρεις και εντελώς καινούργια designer items- το αγόρασες, το μετάνιωσες, το πουλάς, ενώ μπορείς να βρεις και limited edition items, που έχουν ήδη εξαντληθεί στην αγορά)

 

 

burberry 3

 

 

 

 

Πριν από περίπου ένα μήνα βρέθηκα στο super market με τη μαμά μου, για να κάνουμε κάποια ψώνια και οι δυο. Φορούσα ένα τζιν, μποτάκια και το Escada blazer μου σε πολύ σκούρο σχεδόν μαύρο navy blue χρώμα με ασημένια κουμπιά. Αφού είχαμε περάσει 2 ώρες μαζί και άλλα  45 λεπτά μέσα στο super market και ήρθε η ώρα του ταμείου, η μαμά μου ξαφνικά με πρόσεξε (!). “Ωραίο σακάκι, καινούργιο;” “Καλά είσαι σοβαρή; Δε θυμάσαι αυτό το σακάκι που είχα ακριβοπληρώσει με το παραπάνω; To αγόρασα όταν ο Ρωμανός ήταν 1 έτους , έχει ήδη κλείσει 8,5 χρόνια ζωής!” “Μα είναι σαν καινούργιο!” μου απάντησε η μαμά μου.  “Ναι, γιατί το πολύ καλό ύφασμα είναι αθάνατο ενώ το φτηνό, στο τέλος σου κοστίζει ακριβότερα» της απάντησα εγώ και το εννοώ.

 

Λατρεύω τα blazer και αν είχα πάρει ένα φθηνό, σε αυτά τα 8,5 χρόνια, θα είχα πάρει 5-6. Πήρα ένα, το φοράω ακόμα και αν το έκανα σήμερα δώρο σε κάποια από εσάς, θα το φοράγατε άνετα για άλλη μια δεκαετία. Μήπως πρέπει να το πουλήσω στο mygoodcloset και να πάρω κάτι άλλο; Αρκετά το ευχαριστήθηκα εγώ. Kαι είναι σίγουρα pre-loved γιατί το έχω αγαπήσει πολύ, άρα ό, τι πρέπει για τη φιλοσοφία του mygoodcloset. Eξ’ αλλου είναι και πανεύκολο να το κάνω, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

Το εν λόγω blazer.

 

 

escada-blazer

 

 

 

Λοιπόν ακούστε: Έως τις 20 Δεκεμβρίου αν κάνετε εγγραφή στο mygoodcloset θα μπείτε στην κλήρωση όπου θα κερδίστε μια δωροεπιταγή 100Ε την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα ψώνια σας από το site. Και μάλιστα δεν χρειάζεται να κάνετε ψώνια με ταβάνι όπως βλέπω αλλού. Μόνο με τα 100Ε που θα κερδίσετε μπορείτε να κάνετε ψώνια και μάλιστα θα δείτε ότι μπορείτε να πάρετε και παραπάνω από ένα pre loved designer item.

 

Kαι αύριο επιστρέφω και με κάτι άλλο,  που θα σας ξετρελάνει, αυτή τη φορά μόνο για τα bb girls.

 

 

 

 

header-banner-closet

 

 

 

 

 

(στο μεταξύ ας με σταματήσει κάποια, πριν λίγο μπήκα πάλι και είδα σκούρες μπλε γαλότσες Marc Jacobs, 60E νούμερο 40- έχω εθιστεί, τέλος.)

 

 

 

32 Σχόλια
  1. Απίθανο post το σημερινό!!!! Απίθανο πραγματικά!!!

  2. @Stella: “Χάνομαι” φίλη εκεί μέσα, ειλικρινά “χάνομαι” και βάζω stop μόνη μου πλέον για να κάνω και καμιά δουλειά…

  3. @Julia Είναι πραγματικα να χάνεσαι… Και να σου πω και κάτι ακομα? Είναι η πρώτη φορά που ενώ χαζευω σε site η Καλιφορνέζα (με τη βούλα) συνάδελφος μου η Susan στο διπλανό γραφείο, η οποία είναι υποδειγματική υπαλληλος κι ούτε ποτέ έχει δείξει να πέφτει το μάτι της ή να κολλάει στα δικά μου σερφαρίσματα, μόλις είδε τις τσάντες που κοιτούσα στο site, έκανε ενα WOWWWW από δω ως την Καλιφόρνια και γυάλισε το μάτι της… Βλέπεις η πρακτική του mygoodcloset είναι πολύ συνηθισμένη στα εξωτερικά…

  4. @Stella: Τους “αγωνιστικούς” μου χαιρετισμούς στη Susan!! (να μην αγοράσει τα Jimmy Choo όμως… χαχαχααχχα)

  5. ….kαλημέρααααα σε όλες….. «one woman’s trash is another woman’s treasure”, indeed…. το mygoodcloset το γνωρίζω ήδη κι είναι σκέτος εθισμός….αυτό που με στενοχωρεί και μένα είναι το θέμα με τα νούμερα(μα, κι αυτή με τα Choos βάρκα είχε αντί για πόδι;;;;)….φτάνεις στην πηγή και δεν πίνεις νερό….ααααχ!!
    Πάντως, για όσες βαριούνται πολύ εύκολα υπάρχει κι η εναλλακτική του rental….πχ, Δευτέρα με Τετάρτη μια CHANEL…Πέμπτη με Σάββατο μια LV…και Κυριακή χτυπάς μια Birkin έτσι για την ποικιλία….στην Αμερική είναι πολύ fashion trend το rental….νομίζω πως πλέον και στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοιες σελίδες….
    Julia, τι να πω….τιμή μου που κατά κάποιον τρόπο υπήρξα η έμπνευση για το σημερινό post…σε φιλώ!!

  6. @Celia: Α, ναι το ξέρω καλά το rental. Και ειδικά όσο αφορά τσάντες. Αλλά για κάποιο λόγο ούτε μου αρέσει, ούτε το έχω κάνει ποτέ. Ή μάλλον ξέρω τον λόγο: αυτό το κάνω έτσι κι αλλιώς με τις φίλες μου!! (χεχεχε)

  7. Tέλειο !!! Σε θαυμάζω και σε αγαπώ να το ξέρεις !

  8. …σε outfashion κλινική μας βλέπω…για αποτοξίνωση!!

  9. @Celia: H Θεά Lydia με το ύψος 1.82 φοράει Νο 41 και παρακαλάω σήμερα να μη διαβάσει το post, γιατί θα την δω το Σάββατο σε girls nights out και αν εμφανιστεί με τα “δικά” μου Jimmy Choo, θα σκάσω!!!!

  10. Καλησπέρα σε όλες τις όμορφες του όμορφου blog (κι ουχί μπλοκ…)! ναι, είδα το άρθρο στο σοσιαλ μιντιουμ…. Ναι, το μάτι μου έπεσε στο μωβ τακούνι… Ναι, είδα οτι ειναι 41 (!!!), ναι, χαρηκα στη σκεψη πως για να τα κυκλοφορήσω, θα πρέπει να με κυκλοφορήσουν, όχι ένας, αλλά δύο πανύψηλα αγόρια.. 1.95+…Αρα, μονόδρομος…. Πρέπει να βρω τον 2ο! (ο πρώτος ειναι ο σύζυγος 😉

  11. @Lydia and the bb girls!

    Alert!! Alert!!!

    Θα μου τα “φάει” τα Jimmy Choo πείτε της ότι είναι αρκετά ψηλή και δεν τα χρειάζεται!

    (πανύψηλα αγόρια, δε νομίζω να υπάρχουν εύκαιρα αυτή τη στιγμή στο mygoodcloset- αλλά θα ρωτήσω)

  12. κι εγω φοράω Νο 41 από τα δεκαπέντε μου περίπου…. Δεν είμαστε και τόσο λίγες, παρότι δεν ανήκουμε στην πλειοψηφία του 38. Πάντως μην ανησυχείτε δεν διεκδικώ τα Jimmy Choo 😉

  13. @lydia Κι εμενα το ίδιο σε παρόμοιες περιπτώσεις (πολύ σπάνιες όμως…) με κυκλοφορεί ο 1,95 ΒBBoy!

  14. Από τα post που κονταροχτυπιέται σε αξία με τα σχόλια! Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με τη Λίτσα μας, αλλά πώς να αντισταθώ; Δεν είναι και κανένας εδώ να με κρατήσει.

  15. @Amalia: Περίμενε μέχρι αύριο! Λίγο υπομονή! (για να μη μπεις καθόλου βέβαια απόψε, αν δεν είναι και κάποιος αυτή τη στιγμή εκεί να σε συγκρατήσει, ακατόρθωτο το βλέπω..)

  16. Θα σπεύσω να γραφτώ αμέσως.. Ξετρελάθηκα!! ‘

  17. @Maryl: Πραγματικά στο τσακ, saved by the bell αγαπημένo alter ego, γιατί δε σε “είδα” χθες και προχθές και ήμουν έτοιμη να σου στείλω message!

  18. Ωχ βλέπω να κολλάμε με αυτό το site

  19. @Παναγιώτα Μαργώνη: Άστα, φίλη μου άστα.. και εκεί που κρατάγαμε ένα “κόσμιο” προφίλ ως bb girls, άρχισε το άσχημο ξεμυάλισμα…(η μια θα πρέπει να συγκρατεί την άλλη. Είμαστε mygoodcloset Anonymous!!)

  20. Καλησπερα Θα συμφνησω με την ΛΙΤΣΑ δεν μπαινω και πολυ περισσοτερο δεν το δειχνω στην κορη μου. Θα χρειαστουμε αλλες 2 ντουλαπες και αν φτασουν Καλο βραδυ

  21. @bb:κάτι έχει συμβεί με τα εισερχόμενα μου και δεν έχω λάβει εδώ και μέρες mail από το ΒΒ. Έτσι μπήκα από το fb κ εκεί είδα ότι είχα χάσει τα post ;(

  22. @rania: Να πουλήσετε αγαπημένη! Και εσύ και η κόρη σου και να αγοράσετε άλλα για να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας!

  23. @Μaryl: Μμμμ.. δεν πήρες το mail μας; Θα το κοιτάξω αυτό, σε ευχαριστώ που μου το είπες αγαπημένη!

  24. Τζούλια μου ούτε εγώ τα πήρα , ενώ μέχρι 3,4 μέρες πριν έρχονταν κανονικά.
    Φιλιά

  25. εγω τα μειλ τα πηρα ολα σημερα μαζεμενα!!! πολύ ωραίο σαιτ!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.