Χριστούγεννα στο Λονδίνο!

 

london-lights

 

Καλημέρα bb girls,  σας στέλνω την ανταπόκρισή μου από το σούπερ γιορτινό και στολισμένο Λονδίνο!

 

Αρχίζουμε από το αεροδρόμιο του Stansted όπου αρχές Νοέμβρη είδα τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και παιχνίδια, όταν πήγα για να ταξιδέψω στη Θεσσαλονίκη. Μακράν το ομορφότερο ήταν το Χριστουγεννιάτικο αεροπλανάκι της Toblerone.

 

Stansted

 

 

Η πρώτη κεντρική οδός που ανάβει φώτα στο Λονδίνο είναι πάντα η Oxford Street που για ακόμη μια χρονιά κράτησε τον ίδιο διάκοσμο με τις φωτεινές μπάλες. Το ίδιο concept κράτησε το Selfridges και μέσα στο κατάστημα με τεράστιες Disco Balls να κρέμονται από το ταβάνι. Ανεβαίνοντας την Oxford Street τα John Lewis, Debenhams & House of Fraser λάμπουν κάθε βράδυ γιορτινά και φτάνοντας στο Oxford Circus, η Regent Street άλλαξε θέμα φέτος και κρέμασε φωτεινούς αγγέλους ανατρέχοντας στον πρώτο στολισμό της οδού από το 1954.

 

Oxford Street!

 

oxford-street

 

selfridges

 

selfridges-2

 

selfridges-3

 

slefridges-4

 

 

oxford-john-lewis-2

 

debenhams-1

 

fenwick

 

 

fenwick-2

 

fenwick-3

 

 

Bond Street!

 

bond-1

 

 

bond-2

 

 

tifany-1

 

 

cartier

 

 

Αριστερά μας όπως κατεβαίνουμε τη Regent, το Liberty, με τις καλύτερες πιο πρωτοποριακές βιτρίνες, φέτος αφιερωμένες στον Καρυοθραύστη!. Φτάνοντας Picadilly Circus και στρίβοντας δεξιά φτάνουμε στο περίφημο Fortnum & Mason που φέτος έβαλε ζωάκια και κουζινικά να μοιράζονται το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και φυσικά μέσα ο ήλιος προσπαθεί να φιλήσει το φεγγάρι!

 

Regent Street!

 

liberty

 

 

liberty-2

 

 

liberty-3

 

 

fortnums-1

 

 

fortnum-2

 

fortnum-3

 

 

 

 

fortnum-4

 

 

fortnum-5

 

 

Λοιπόν από εκεί για να γυρίσουμε προς Oxford Circus έχουμε δύο επιλογές, είτε ανεβαίνουμε την Burlington Arcade ανακαινισμένη και ολόφωτη – και πλέον σπίτι σε πολλούς οίκους αρωμάτων όπως Chanel, Frederic Malle, Penhaligons και φυσικά του Roja Dove – και στρίβουμε από τον Louis Vuiton που κι αυτός έβαλε συμπαθέστατα meerkat στις βιτρίνες ή να ανέβουμε τη Bond Street  με τα πανάκριβα μαγαζιά και οίκους κοσμημάτων όπως το Tiffany’s & Cartier.

 

roja

 

roja-dove

 

Louis-Vuitton

 

Φυσικά λίγο πιο μακριά βρίσκεται το Harrods που φέτος συνεργάστηκε με το Burberrys για τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, και λίγο πιο κεντρικά η περίφημη αγορά του Covent Garden me mistletoe να κρέμεται μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα φώτα και ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά δέντρα που έχω δει!

 

harrods-2

 

harrods-1

 

harrods-5

 

harrods-6

 

harrods-7

 

Covent Garden!

 

arcade

 

 

covent-garden-4

 

covent-garden

 

covent-garden-2

 

 

covent-garden-3

 

 

x-mas-wreth

 

 

Όλα τα καταστήματα στολίζουν αλλά τελευταία έχω κολλήσει με το Paperchase και τα χαρτικά / στολίδια / ευφάνταστα δώρα που έχει.

 

 

paper-chase

 

 

paper-chase-3

 

 

paper-chase-4

 

 

parer-chase-2

 

 

Τέλος δεν παραλείπω ποτέ να επισκεφθώ το Windsor που πάντα στολίζουν πολύ ωραία και στη φάρμα που έχουν κάνουμε πολλά από τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μας.

 

 

windsor-1

 

 

windsor-2

 

 

lobster-terine

 

 

x-mas-pudding

 

 

x-mas-dinner1

 

 

biscuits

 

 

 

Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε τη βόλτα στο γιορτινό Λονδίνο!

 

 

Καλά Χριστούγεννα  bbgirls!

Mε πολύ αγάπη

Maria A

 

 

 

 

 

All I want for Christmas is….. LONDON, Maria! Φιλιά!

 

 

 

 

 

16 Σχόλια
  1. Kαλημερα καλές γιορτές!!!Τι όμορφες φωτογραφίες πόσο ζηλεψα!Τι βιτρίνες καλέ είναι αυτές?Τι ομορφιά?? Αλλά και οι δρόμοι όνειρο!! Μας ταξιδεψες σε ευχαριστούμε!!! Φιλάκια….

  2. Λατρεύω Λονδίνο! Λεφτά να έχεις να ψωνίζεις βέβαια!

  3. ΟΝΕΙΡΟ! ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ! Παιδικό και Παραμυθένιο! Να είσαι καλά να το χαίρεσαι κάθε χρόνο Μαρία. Σ’ ευχαριστούμε για το ταξίδι!

  4. Αχ, την καταευχαριστηθήκαμε!!! Ο,τι έπρεπε για διάλειμμα από τη δουλειά!! Να περνάτε τέλεια!!

  5. Ευχαριστώ πολύ για το ταξίδι – το χρειαζόμουν!

  6. @MariaA Μαρακι μου σημερα ταξίδεψα στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο Μαζι σου!!!!!
    Είσαι καταπληκτική!!!!!

  7. Όνειρο!Να περνάτε τέλεια!

  8. Τι ομορφες εικονες. Εξαιρετικοι ολοι οι καλλιτεχνες που εφτιαξαν τις βιτρινες και τους δρομους Εκει ζεις τα Χριστουγεννα Θα ηθελα πολυ να παω και ας μην αγορασω τιποτα Μονο να περπαταω στους δρομους και στα εμπορικα κεντρα Καλες γιορτες ομορφες να εχεις Μαρια μου και εσυ και ολος ο κοσμος

  9. @MariaA σε ευχαριστώ πολύ για το εισιτήριο προς το όνειρο. Η ξενάγηση στη μαγεία της έμπνευσης και της δημιουργικότητας ήταν θησαυρός για τα μάτια και τη σκέψη. Καλές γιορτές!

  10. Τέλειο ταξίδι, υπέροχος χριστουγεννιάτικος στολισμός! Καλά Χριστούγεννα bb girls!?????

  11. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ γιαυτό το καταπληκτικό νοερό ταξίδι στο πανέμορφα στολισμενο Λονδίνο. Οι φωτογραφίες είναι τόσο ζωντανές,τόσο υπέροχες που ήταν σαν να τα έβλεπα όλα αυτά πραγματικά! Καλές γιορτές γεμάτες λάμψη!!!

  12. Χρόνια πολλά bbgirls!!! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε το ποστ και οι φωτό, πραγματικά είναι μαγικά και ελπίζω να έρθετε μια χρονιά να περάσουμε μαζί Χριστούγεννα!!
    Χρόνια πολλά Τζούλια!!!! Να σε χαιρόμαστε και να χαίρονται κι αυτοίπου σε αγαπούν πολύ πολύ!!!

  13. Πόσο όμορφο το χριστουγεννιατικο Λονδίνο, τρελαίνομαι με τις στολισμενες βιτρίνες και το γιορτινό διάκοσμο των δρόμων.Το σχεδιάζω καιρό αυτό το ταξίδι αλλά όλο και κάτι βγαίνει μπροστά και μένω με τα όνειρα. Μας ταξιδεψες Μαρακι και σ ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Φιλιά πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλους μας με υγεία και χρόνια πολλά και ευτυχισμένα στο κορίτσι μας για τη γιορτή του σήμερα. Τζούλια να είσαι γερή και λαμπερή!!!

  14. Σας ευχαριστώ όλες αγαπημένες μου για τις ευχές και εσένα MariaA μου,για το υπέροχο ταξίδι που μας πήγες.

  15. Τέλεια, τέλεια, τέλεια! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ φωτογραφίες!!! Έχω πάει Λονδίνο δύο φορές και δε με ενθουσίασε καθόλου – μέτρια πράγματα. Μήπως να του δώσω και μια τρίτη ευκαιρία, χριστουγεννιάτικη αυτήν τη φορά? Η κυρία Ju και η Υπουργός τι λένε επ’ αυτού? Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.