Αγαπημένα Lobs και για το 2017!

 

5-9

 

Συνεχίζω για μαλλιά και σήμερα (ήταν να μην κάνω την αρχή φαίνεται) και θέλω να σας πω ότι λατρεύω το long bob της Stella, αλλά έτσι κι αλλιώς το μακρύ καρέ, είναι από τα πιο κολακευτικά στυλ και μήκη μαλλιών.

 

Τις προάλλες που έκανα surf, βρήκα κάποια πολύ όμορφα celebrity lobs και σας τα δείχνω για να πάρετε μια ιδέα σε περίπτωση που το σκέφτεστε. Kαι εδώ που τα λέμε, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείτε σοβαρά, γιατί το lob εκτός από κολακευτικό θα συνεχίσει να είναι η Νο 1 τάση στα μαλλιά και  για την Άνοιξη του 2017. Λιγο πιο κοντά, λίγο πιο μακριά, ασύμμετρα, σπαστά, ή ίσια, κάποιο από τα παρακάτω ενδέχεται να σας εμπνεύσει, όπως ας πούμε,

 

της Miranda Kerr

 

top-haircuts-for-spring-2017-1

 

της Jennifer Lawrence

 

top-haircuts-for-spring-2017-4

 

της Jessica Alba

 

top-haircuts-for-spring-2017-11

 

της Emma Stone

 

top-haircuts-for-spring-2017-9

 

της Scarlett Johansen

 

 

top-haircuts-for-spring-2017-10

 

της Rachel McAdams

 

5

 

 

της Taylor Swift

 

top-haircuts-for-spring-2017-14

 

της JLo (που μεταξύμας, δεν της πάει και πολύ αλλά είναι η εξαίρεση)

 

top-haircuts-for-spring-2017-12

 

αντίθετα πάει υπέροχα νομίζω στην Jessica Chastain

 

 

top-haircuts-for-spring-2017-3

 

 

Τι λέτε;

 

 

28 Σχόλια
  1. Καλημέρα! Πολύ όμορφο αυτό το στυλ (βλέπε Lobs-βλέπε όσο ζω μαθαίνω). Όντως πάει πολύ στη Stella μας.

  2. Καλημέρα!!!
    Αααααχ το ζαχαρωνω εδώ και καιρο αυτο το στυλ!!
    Μάλιστα αγαπημένος μου κομμωτής ειναι ο Anh Co Tran!!! Μονο με αυτόν θα ήθελα
    να κόψω τα μαλλιά μου!!
    Φιλακια

  3. καλημέρα!!!!
    το έχω σκεφτεί βρε γαμωτό αλλά δε αποφασίζω να κάνω το μεγάλο βήμα!!!

  4. @SofiaT: Ohhhhhhhhhh!!!!! Ohhhhhhhhh!!! Σκίζει, σκίζει η ομάδα!! Μόνο για το όνομα που ανέφερες, σου αξίζει ένα ταξίδι στο Beverly Hills! (και φυσικά ένα κόψιμο από τα μαγικά του χέρια!)

  5. @Αnna: Να το πάρεις απόφαση, ξέρεις γιατί; Ακριβώς επειδή το μήκος δεν είναι ιδιαίτερα κοντό (πολλές φορές όπως είδες φτάνει σχεδόν ως τους ώμους) αν τελικά δε σου αρέσει (που αμφιβάλω) ούτε θα καταλάβεις πότε θα μακρύνουν πάλι τα μαλλιά σου. Μέσα σε 3-4 εβδομάδες θα έχουν μακρύνει. Για να διατηρηθεί εξ άλλου το lob, θέλει πολύ συχνό κόψιμο για να μην ξεφύγει από lob και γίνει απλά μακρύ.

  6. Αλήθεια βρε κορίτσια? Για το δικό μου bob μιλάτε? και το βρίσκετε και long γιατί εγώ το έχω για κοντό! Χίλια ευχαριστώ! Μ΄έχετε κάνει πολύ περήφανη!!!! Ποτέ πριν το μαλλί μου δεν έτυχε θαυμασμού. Να σας εξομολογηθώ, ότι πέρασα πολλά χρόνια τραγικής ταλαιπώριας με τα μαλλιά μου (όχι μόνο με το μαλλί…. και με τους ενδοκρινολόγους έχω περάσει 25 χρόνια ταλαιπώριας, μέχρι να βρω τον κατάλληλο… το έχει φαίνεται η μοίρα μου).
    Λοιπόν να σας εξομολογηθώ την ιστορία μου με το Bob προς παραδειγματισμό (την ίδια ιστορία κάντε την ιατρική version, αλλάζοντας όπου μαλλί θυρεοειδής κι όπου κομμωτής γιατρός κι έχετε το πλήρες ιστορικό της πολύχρονης ταλαιπωρίας μου).
    Λοιπόν εγώ το καρέ πάντα το λάτρευα! Το είχα, ότι πιο σικάτο και καλοχτενισμένο από καταβολής κόσμου. Η καριέρα μου όμως ως έφηβη και μετέπειτα ως νεάζουσα στη δεκαετία των 20’ς-30’ς περιελάβανε πλούσιο μακρύ μαλλί τύπου Cindy Crawford (που ήταν και το είδωλο μου της debutant teenager..). Που τότε είχα και τα εχέγγυα να το διατηρώ μέχρι τα 30 μου περίπου. Πλην ενός μικρού διαλείμματος στα 20, που αποπειράθηκα το περιπόθητο bob ελπίζοντας να μου πηγαίνει και να γίνω κι εγώ μια σικάτη παριζιάνα. Λοιπόν ήταν η απόλυτη καταστροφή! Το πιο άκυρο μαλλί, το πιο λάθος κόψιμο. Μου είχε μείνει λοιπόν αυτή η εικόνα, ότι το bob για μένα είναι όνειρο θερινής νυκτός. Οπότε, όταν ήρθε η ώρα την πλούσια μακριά χαίτη, διαδέχθηκε το κλασσικό –για πολλές από μας- φιλάρισμα…. Φιλάρισμα, φιλάρισμα και πάλι φιλάρισμα και άλλο δρόμο δεν ξέρανε οι μυριάδες κομμωτές που βρισκόταν στο δρόμο μου, άλλο κόψιμο δεν είχαν μάθει, άλλη εναλλακτική δεν μπορούσαν να προτείνουν. Βρε καλοί μου… βρε χρυσοί μου, βρε δεν μπορώ να το φτιάχνω, βρε δεν μου κάθεται, βρε δεν μ΄αρέσει, βρε μονίμως αχτένιστη είμαι, βρέστε μου μια λύση, κάντε μια πρόταση…. Τίποτα αυτοί! Φιλάρισμα και ξερό ψωμί! Εμ βλέπεις άμα μου έκοβαν μαλλί που θα το έφτιαχνα μόνη μου, πως θα είχαν αυτοί πελατάκια? Ώσπου βρέθηκε στο δρόμο μου μια μέρα η πολυαγαπημένη μου Λιζ, όπως σας έχω πει συχνά εδώ μέσα και ευτυχώς ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να μείνει στη ζωή μου για 8 χρόνια (μέχρι τον περασμένο Αύγουστο που πλέον σαπλπάρισε για Αμερική). Η Λιζ δεν είχε κόμπλεξ να σε μυήσει στο σωστό για σένα μαλλί ή χρώμα ή κουπ ή να σου προτείνει εναλλακτικές ή και να αρνηθεί να φτιάξει κάτι που δεν σου πήγαινε ή θεωρούσε κακόγουστο και εν γένει να βρει τι σου ταιριάζει, βάσει των αναγκών σου και του τρόπου ζωής σου αλλά προπαντός του μαλλιού σου και του στυλ σου. Σε ήθελε ευχαριστημένη επί της ουσίας και δεν σου πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Κι έτσι μου πρότεινε να τα κόψουμε bob για το οποίο ωστόσο, εγώ είχα τους ενδοιασμούς μου λόγω προϊστορίας. Εκεί όμως έκατσε και μου εξήγησε αναλυτικότατα…. Ότι υπάρχουν bob και bob, ότι τα bob δεν είναι τυφλοσούρτης, ότι παίζουμε με το bob ανάλογα με το πρόσωπο της κάθε μιας, τα χαρακτηριστικά, τη υφή της τρίχας κι ότι υπάρχει ένα bob για όλες, κάτι σαν το κόκκινο κραγιόν που υπάρχει πάντα ένα, το δικό σου, αυτή η μια απόχρωση η κατάλληλη για σένα. Έτσι απέκτησα επιτέλους ένα υπέροχο bob, εξαιρετικά βολικό, που το αλλάζω ενίοτε στις λεπτομέρειες και κατά το δοκούν, που στρώνει άμεσα και ευκολότατα χωρίς να ασχοληθώ πέρα από 2-3 λεπτά μαζί του και που αν ποτέ το άλλαζα πάλι bob θα έκανα…. 😉 σύμφωνα με την παλιά διαφήμιση περί Datsun… χι χι χι.
    Αυτό που έχω να σας πω είναι μην επαναπαύεστε και μη υπακούτε τυφλά σε όλα όσα σας λένε οι κομμωτές σας, μια κι έξω… Μπορεί να βαριούνται, να μην ξέρουν, να μην θέλουν, να μην αρέσει σε εκείνους. Οι περισσότεροι ένα πράγμα έμαθαν εδώ και χρόνια κι αυτό συνεχίζουν και κάνουν… «Αυτό ξέρω αυτό εμπιστεύομαι» που λένε…. 😉 Πειραματιστείτε ψάξτε το και δοκιμάστε!
    ΥΓ Η Λιζ έφυγε για τη γη του Κολόμβου, αλλά ευτυχώς ήταν τόσο υπεύθυνη και προστατευτική μαζί μας, που μας παρέδωσε στην Σταυρούλα. Οπερ Σταυρούλα σημαίνει, πίνω όχι νερό…. σαμπάνια στο όνομα της! Κούρεμα ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο και πρωτοποριακό με την συμβολή του ευρέως παρεξηγημένου ξυραφιού (είπαμε, στην Ελλάδα δαιμονοποιούμε, ότι δεν ξέρουμε…) το οποίο η Σταυρούλα χειρίζεται αριστοτεχνικά, ως ο top νευροχειρουργός το νυστέρι και το bob μου γνωρίζει νέες ένδοξες μέρες! In Stavroula we trust!

  7. Poly mou aresoun afta ta kouremata kai kata lathos meta apo ti metakomisi sto London kai to katastrofiko nero tou gia ta mallia mou kopse kopse sxedon lob to exo ferei sto pio makry tou. Plisiazei o kairos gia kourema tora kai exo pare idees foveres gia to epomeno look!
    filia polla bbgirls!!

  8. @Stella: Βρε αγαπημένη, γιατί δεν μας έλεγες τόσο καιρό ότι είχες ολόκληρη ιστορία με το lob σου να το κάναμε ένα ωραιότατο guest post? Μου φαίνεται, όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα θα τα προσθέσω από πάνω και ουχί μόνο σε σχόλιο.

    Καλά δε λέω, bb girls?

  9. Λατρεύω αυτό το κόψιμο, μέχρι τους ώμους, το λαιμό και ακόμα πιο κοντά. Είμαι έτοιμη για μια αλλαγή σε αυτό το στυλ, περιμένω την άνοιξη (την εποχή της ανανέωσης )για αλλαγή και στο χρώμα επίσης!!
    (περιμένω επόμενο post με προτάσεις για χρώμα)
    Το να βρεις κομμωτή/κομμώτρια που θα σε “καταλαβαίνει” και θα έχει αυτό το μαγικό χέρι και χτένι είναι ευλογία. Stella είσαι τυχερή!!

  10. @Stella 2: Φυσικά και lob και όχι bob είναι το δικό σου- σε είδαμε και πρόσφατα. Ειναι ακριβώς το μήκος της Jessica Chastain.

  11. @Tina Αμα θέλεις την μοιράζομαι μαζί σου! για τις φιλενάδες μου ΒΒgirls τα πάντα! 😉
    @Julia 1. Εχω πλεον μαζέψει τόσες ιστορίες… τόσα χρόνια στο κουρμπέτι… να σας τις διηγούμαι δίπλα στο τζάκι κάτι τέτοιες χειμωνιάτικες μέρες και χιονισμένες νύχτες …. παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές χα χα χα!
    2. Είμαι μια Jessica Chastain!!!! Wow!!!! I love UUUUUUU!

  12. Συμφωνώ και εγώ ότι η ιστορία της Stellas πρέπει να γίνει post από μόνη της..εμενα προσωπικά δεν μου πάει καθόλου το καρέ(ενα πράγμα σαν την αγαπημένη μου JLO πιο πάνω,αλλά στο χειρότερο)αλλά δεν με εμποδίζει από το να το θαυμάζω σε κάποια πρόσωπα και στυλ που το υποστηρίζουν άψογα!

  13. Το καλοκαίρι τα έκοψα και μου άρεσε πολύ. Μετά από πολλά χρόνια που τα είχα μακρυά. Μου αρέσουν τα κοψίματα και τα χτενίσματα στις φωτογραφίες. Θέλουν βέβαια την περιποίησή τους.

  14. Καλημερα Μου αρεσαν τα μαλλια της Rachel McAdams Πιστευω αυτο το μηκος ειναι ομορφο στις περισσοτερες γυναικες Δειχνει φρεσκαδα και αφαιρει χρονια Γεια σας

  15. @Maryl Ετσι νόμιζα κι εγω για καμμιά εικοσαριά χρόνια….
    @Tassoula εκτος από δίμηνο κόψιμο, καμμία απολυτως περιποιηση. Το καρε που χαρακτηρίζει η Τζου ως αυτό της Jessica Chastain, το πετυχαίνω σε φρεσκολουσμένα μαλλιά με το χαλαρό λαστιχάκι invisobobble (το οποίο μου το έμαθε η αγαπημένη Αλέξάνδρα και μ΄έσωσε κι εμένα και το ΒBboy, που χρειάζεται περισσότερα λαστιχάκια από μένα!!!!!) με το οποία τα πιάνω χαλαρά και κοιμάμαι. Το επόμενο πρωί …voila!!!! Ready για red carpet καλή ώρα σαν την Jessica…

  16. Εγω πάντως δεν θα συμφωνήσω μαζί σας για την Jennifer. Μου αρέσει πολύ το καρέ της, ειδικά η μπούκλα στον αυχένα.

  17. @Stella: Εγώ τα invisobobble τα φοράω στο χέρι πάντως ως βραχιολάκια (ειδικά το καλοκαίρι σε διάφορα χρώματα) διότι όπως έχω εξηγήσει λόγω παρελθόντος, σχεδόν ποτέ δεν πιάνω τα μαλλιά μου πίσω (μου έμεινε κατάλοιπο λόγω Βάρσας)

    Ναι εξακοθουθώ να λέω ότι η αγαπημένη μου JLO με αυτό το κούρεμα δεν είναι η Jennifer Lopez.

  18. @Julia Ναι σίγουρα είναι διαφορετική, αλλά πάντα τόσο όμορφη!

    Α, είναι πολύ βολικό το invisoboblle! εγω το χρησιμοποιώ με το που θα μπω στο σπίτι, δεν μπορω να έχω τα μαλλιά μου άπιαστα και να κάνω δουλειά… Αλλά έχει άπειρα πλεονεκτήματα και το πιο σημαντικό δεν αφήνει σημάδια στα μαλλιά και δεν τα σπάει. Ο ΒB -μακρυμάλλης-boy τα χρησιμοποιεί κατ΄αποκλειστικότητα.

  19. ….το μακρύ καρέ θεωρώ κι εγώ πως είναι κολακευτικό για τις περισσότερες γυναίκες….σαφώς θέλει συχνό πάρσιμο στις άκρες για να μην καταλ΄΄ηξει αλλιώς…
    Το σχόλιο της Στέλλας με κάλυψε απόλυτα….το να βρείς έναν καλό/καλή κομμωτή/κομμώτρια δημιουργό είναι τόσο δύσκολο όσο να βρεις κι έναν καλό ενδοκρινολόγο….αυτό με το παρεξηξημένο ξυράφι πια….πολλοί/πολλές δεν ξέρουν να το χρησιμοποιήσουν και λένε ανακρίβειες ή προσπαθούν να σε πείσουν πως το ψαλίδι κάνει την ίδια δουλειά….αχ,πιάσαμε θέμα που πονάει…το μαλλάκι μου ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το προτελευταίο κούρεμα από έναν μετρ του είδους που κάποιες γνωστές μου έπιναν ”σαμπάνια” στο όνομά του….χάλιααααα….τι να σας λέω….φαίνεται πως και στους har stylists ισχύει το one woman’s tea anothers’poison….είδατε,κυρία….έβαλα την αγγλική-κι όχι αμερικανική βερσιόν…..χαχαχα….
    Από τις φωτό ψηφίζω κουρέματα Rachel McAdams ,Jennifer Lawrence κι από χρώμα Emma Stone.

  20. @Celia Eκει που την παταμε όλες Celia είναι μέχρι να μάθουμε ποιό είναι πραγματικά το καλό και το ποιοτικό. Αυτό θέλει πολύ ψάξιμο και προσωπική ενασχόληση με το καθε τι και φυσικά απαιτεί να σπάσουμε τα μούτρα μας πολλές φορές. Φυσικά μπορεί να μην βρουμε και ποτέ τον κατάλληλο, όπως συμβαίνει και με τους άντρες. 😉
    Οπότε έχει πλεον σημασία για μένα προσωπικά ποιος μου δίνει την πληροφορία για τον εκάστοτε guru (γιατρό, αισθητικό, κομμωτή, ράφτη, οινοποιό και δεν συμμαζεύεται). Δεν μου αρκεί π.χ να ξετρελλαίνεται με αυτόν η ξαδέλφη που λατρεύει το ξανθό της Μενεγάκη και προσπαθεί απεγνωσμένα να της μοιάσει έχοντας κάψει από τη ρίζα ως τον εγκέφαλο ή η θεία του μπατζανάκη που έχει μια ξαδέλφη που αποφοίτησε με άριστα από το “χρυσό ψαλίδι” και κανει κατι ριγέ ανταυγειες με το χάρακα…. μούρλια! Καλό κουράγιο σε όλες μας…. Ευτυχως ζούμε στην εποχή της πληροφορίας κι έχουμε και το ΒΒ!

  21. @Stella, με στενοχώρησες τώρα….τι,δλδ;;;;Υπαινίσσεσαι πως οι κυρίες του περιγύρου μου λατρεύουν το ξανθό της Μενεγάκη κι έχουν κάψει από ίζα ως εγκέφαλο;;;;Χαχαχαχα…..σε φιλώ. ***πλάκα κάνω,εεεε….

  22. Tα μαλλιά μου είναι ολόισια.Το καλοκαίρι τα λούζεις και τ’αφήνεις….γι’αυτό τα τελευταία χρόνια τα διατηρώ μακριά μέχρι τους ώμους.Παλιότερα άλλαζα κόμμωση κάθε δύο μήνες…το ανώτερο.Τώρα τα’χω βολευτεί τόσο πολύ που παρόλο που πολλές φορές σκέφτομαι να κάνω μια δραστική αλλαγή,στο τέλος δεν το αποφασίζω..

  23. Τέλειο μήκος για φουσκωτά και ανάλαφρα μαλλάκια!επίσης,είναι πολυπντερνο!

  24. Μοντέρνο, ήθελα να γράψω.και φτιάχνεται εύκολα με βούρτσες και ψαλίδια.

  25. Αν και εχω 2 αριστερα χερια, το μακρυ καρε ειναι απο τις κουπ που μπορω καπως να κουλαντρισω. Το θεωρω ομως καθαρα ανοιξιατικο/καλοκαιρινο κουρεμα και εξηγουμαι ευθυς αμεσως. Το χειμωνα φοραω μπουφαν με ψηλους γιακαδες,ζακετες χουχουλιαρικες με σκουφους οποτε θελω στο σβερκο μου να ειναι λιγο πιο κοντα τα μαλλια μου. Διαφορετικα οτι χτενισμα και να κανω μου χαλαει απο το γιακα, “σπαει”.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.