H δίαιτα… αλλιώς: Πέτα ό,τι σε βαραίνει!

book-open

 

 

«Η ροή της ζωής είναι ακριβώς αντίθετη με τη ροή του νερού. Το απαραίτητο αυτό συστατικό για τη ζωή ξεκινάει αργά την πορεία του και δεν σταματάει ποτέ στα εμπόδια, καταλήγοντας με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη σαν χείμαρρος στη θάλασσα χωρίς να δειλιάσει.

 

Οι άνθρωποι από την άλλη ξεκινάνε με ορμή τα όνειρα για τη ζωή τους και όσο περνάει ο καιρός σκοντάφτουν και ξεχνάνε πόση δύναμη έχουν…».

 

 

Τι υπέροχη μεταφορά. Πόσο θα ήθελα να την είχα σκεφτεί και να την είχα γράψει εγώ. Δεν συνέβη αυτό, αλλά χωρίς ίχνος ζήλιας αλλά με μεγάλη χαρά, είμαι  περήφανη που όλο το παραπάνω και πολλά ακόμα γράφηκαν από την αγαπημένη μου φίλη Άννα Μαρία Παπίρη σε αυτό το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Η δίαιτα αλλιώς».

 

«Μάθε τι σε βαραίνει», «Γνώρισε τον αντίπαλό σου», «Γνώρισε τον εαυτό σου»,  «MSG ο δολοφόνος στην κουζίνα σου» «Οι μύθοι της διατροφής» είναι κάποια από τα κεφάλαια του βιβλίου όπου πραγματικά μαθαίνεις πολλά και ενδιαφέροντα, όπως τα προβλήματα που προκαλεί η παχυσαρκία στον οργανισμό, τις επιπτώσεις στην ευφυΐα, στις αισθήσεις, στις ορμόνες, στην κατάθλιψη, ακόμα  και στη σεξουαλική μας ζωή.

 

Οι έρευνες δείχνουν ότι η ελληνική διατροφή βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου, μειώνει τα εγκεφαλικά επεισόδια και την πιθανότητα θανάτου από καρδιακά νοσήματα κατά 30%.

 

 

book-recipe-1

 

book-recipe-2

 

 

Σε αυτή ακριβώς τη διατροφική κουλτούρα και με όχημα πολλές επιστημονικές έρευνες από γνωστά Πανεπιστήμια βασίστηκε η Άννα Μαρία και δημιούργησε αυτό το βιβλίο όπου και μας προτείνει μια ολιστική και αποτελεσματική προσέγγιση στην απώλεια βάρους, την ευζωία και την υγεία με άξονα την ελληνική διατροφή και την αρχαία ελληνική άσκηση.

 

Στο βιβλίο της θα βρείτε ακόμα και εύκολες νοστιμότατες υγιεινές συνταγές που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας, ενώ μπορείτε να χάσετε ως και 5 κιλά τον μήνα με το διατροφικό πρόγραμμα των 4 εβδομάδων ξεχωριστό για άντρες και γυναίκες που συνδυάζεται με καλλισθενική άσκηση για το σώμα για κάψιμο λίπους και γράμμωση των μυών.

 

 

book-fit

 

 

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα

 

Η φίλη μου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Άννα Μαρία Παπίρη.

 

 

anna-maria-photo

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. γι’ αυτο αγαπω τρελλλλα το bb!!! γιατι πολλες φορες ειναι μεσα στις σκεψεις μου…γιατι σε λιγο καιρο ” φλεβιζει” και τι μυριζει;;αν και οι σκεψεις μου στην καρδια του χειμωνα πανε μακρια…νομιζω πως ειναι η καταλληλη περιοδος για ενταξη υγιεινης διατροφης και ασκησης στο καθημερινο προγραμμα…τουλαχιστον για μενα που δεν το κανω…Τζουλια περιμενω και καινοτομα προϊοντα κυτταριτιδας…αν και σε ζηλευω για τα scones + clotted cream που τρως τωρα…φιλακια πολλα!!!

  2. @Anastasia V:

    Ok… αυτό το σχολιο πέρασε στην ιστορια… Scones AND clotted cream μόλις ανέφερες;;;;;; By definition I love you bb girl. ( και πραγματι πριν λιγο έκανα ακριβως αυτό!! Αλλα ενα θα σου πω: οι θερμιδες της χαράς, δεν γίνονται ποτέ λίπος! )

    Scone away bb girls!!

  3. ….kαλέ,ναι….είναι ποτέ δυνατόν οι θερμίδες της χαράς να μετατραπούν σε λίπος;;;;Αυτό λέω πάντα στον εαυτό μου όταν βρίσκομαι tête-à-tête με το βάζο της Nutella και τελικά….ενδίδω στον γλυκό πειρασμό….
    Ωχ,κυρία…τι μας θύμισες τώρα….μπαίνει η άνοιξη όπου να ‘ναι και πρέπει κι εμείς να μπούμε σε διατροφικό πρόγραμμα….πάνε πια τα γεμιστά τσουρέκια με nutella,καρύδια,σιόπι και ganache….
    H μεσογειακή διατροφή είναι κάτι που -δυστυχώς- πολλοί δεν εκτιμούμε όσο θα έπρεπε…βάζω καιτον εαυτό μου μέσα ….αν και πολλά από τα συστατικά της τα βρίσκουμε σε αφθονία και προσιτές τιμές στη χώρα μας….

  4. Πολύ ωραία πρόταση! Μου αρέσουν αυτά τα βιβλία, πάντοτε μαθαίνεις κάτι καινούργιο απο αυτά. Το κλειδί βρίσκεται βέβαια στο να εφαρμοσεις κάποια πράγματα που σε διευκολύνουν. Οι έτοιμες δίαιτες, οι μη στερητικες,είναι ο,τι καλυτερο.Σίγουρα,θέλουμε να χάσουμε κανένα κιλό για το καλοκαίρι. Ας οργανωθουμε λοιπόν.

  5. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα μια διατροφή για χάσιμο βάρους που έχει ελληνική ταυτότητα.Μ’αρέσει αυτή η προσέγγιση και νιώθω πως είναι εύκολο να την εντάξω στην καθημερινότητά μου.Μπράβο στην Άννα Μαρία Παπίρη.
    Μουτςς

  6. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο!! Εμένα με παχαίνει η ζάχαρη πολύ και προσπαθώ μετά τις γιορτές να ελαττώσω τα γλυκά και την ποσότητα του φαγητού γιατί παρόλο που περπατάω χιλιόμετρα κάθε έρα δε λέει να πέσει το βάρος μου. Παρόλα αυτά είχα καλεσμένους εχτές και επειδή είχακαι κάτι τελευταία μελομακάρονα τα μετέτρεψα σε τσίζκεικ!!
    Φιλιά πολλά!!

  7. Πιστεύω ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ότι καλύτερο για μια σωστή υγεία και διατήρηση βάρους και στην οικογένεια μου έχουμε μάθει να τρώμε απαραιτήτως όσπρια 3 φορές την εβδομάδα!! Πολύ ενδιαφέρον μου φαίνεται το βιβλίο της κ.Παπιρη..

  8. Καλημέρα!!!
    Διάβασα με μεγαλη χαρα το σημερινό αθρο!!! Γιατι επιβεβαιώνονται άλλη μια φορά τα
    οφελεί της Μεσογειακής Διατροφής!! Εγω θα προσθέσω και κάτι αλλο σε όλα αυτά,
    Θα δανειστώ το ρητό “Παν μέτρον άριστον”.Ειμαι της θεωρίας μπορούμε να τρώμε τα
    παντα απο λιγο!! Το κάνω χρόνια και ¨εχω καταφέρει να διατηρώ το βάρος μου σταθερό.
    Σίγουρα όμως θα αναζητήσω και το βιβλίο γιατι παντα ψάχνω να μαθαίνω νέες προτάσεις!!
    Φιλια πολλα

  9. Πολύ ενδιαφέρον!!! Θα το κοιτάξω, μπας και μπω στον … ίσιο δρόμο!!

  10. Η αλήθεια είναι ότι έναν ακόμα σύμμαχο σε αυτόν τον ύπουλο αγώνα ενάντια στα περιττά κιλά τον χρειαζόμαστε οπωσδήποτε, μια απόφαση μόνο δεν φτάνει. (προσωπική πείρα). Χρειάζονται σωστές συμβουλές που θα μας καθοδηγούν και θα μας εμψυχώνουν παράλληλα!!

  11. Βρισκω ενδιαφερουσα την ολιστικη προσεγγιση. Με βρισκεις σε φαση ανασυγκροτησης αγαπημενη, προσπαθω να πεταξω ο,τι με βαραινει. Ξεκινησα με τα ευκολα: αδειασα ντουλαπες και συρταρια. Συνεχισα με καποια κιλα που ηρθαν ακαλεστα. Προσπαθω να γευομαι καθαρες γευσεις, φρεσκα υλικα. Το τελευταιο βημα θα ειναι να πεταξω και τα βαρη της ψυχης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.