Jo Malone: The Bloomsbury Set.

 

 

jo-malone-bloomsburry-collection

 

Τhe Bloomsbury Set,  ή αλλιώς The Bloomsbury group of intellectuals, ήταν μια κλειστή παρέα από λόγιους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και φιλόσοφους όπως ο E. M. Forster, ο Duncan Grant, η Virginia και ο Leonard Woolf, o Clive Bell,  ο John Maynard Keynes.

 

Όλοι αυτοί καθώς και φίλοι και συγγενείς τους ζούσαν και εργάζονταν, κοντά στο Bloomsbury του Λονδίνου στις αρχές του 20ου αιώνα.

 

Αν και οι ίδιοι απέρριπταν την ιδέα ότι αποτελούσαν μια «κλειστή» ομάδα, τους ένωνε η αγάπη τους για τις τέχνες και τα γράμματα, καθώς και κοινές αντιλήψεις για την ελευθερία, την ανεξιθρησκία, τη γυναικεία χειραφέτηση, την ειρήνη και την  ανοχή στην σεξουαλική διαφορετικότητα.

 

Εμπνευσμένη από το ελεύθερο πνεύμα του κινήματος Bloomsbury, η συλλογή αρωμάτων Jo Malone The Bloomsbury Set, αιχμαλωτίζει την μεθυστική ουσία μιας αντισυμβατικής ζωής.

 

Όταν επισκεφθήκαμε τοΤσάρλεστον, στη μέση της αγγλικής υπαίθρου, δεν γνωρίζαμε τι να περιμένουμε, αλλά το ερωτευτήκαμε. Όσο βρισκόμουν εκεί έκανα μια ιστορία στο μυαλό μου από το πρωί μέχρι το απόγευμα και το βράδυ, οπότε τα πέντε αρώματα έχουν μια φυσική εξέλιξη. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα σχετικά με το κίνημα The Bloomsbury Set ήταν η αντιπαράθεση της οικιακής ζωής και της απλότητας με αυτό το εξαιρετικά πνευματικό περιβάλλον

 

Yann Vasnier, Master Perfumer

 

 

Το άρωμα του κρίνου την αυγή, οι μπλέ υάκινθοι, τα οπωροφόρα δέντρα, τα απογεύματα με συντροφιά το αψέντι και χρυσός λιναρόσπορος στα βαμμένα χέρια από τη ζωγραφική. Ζεστό ουίσκι και γλυκός καπνός πίπας. Τα μυστικά που κρύβει το κερωμένο πάτωμα από τα βήματα της νύχτας

 

 

H συλλογή Jo Malone “The Bloomsbury Set”

 

 

Μπλε Υάκινθος

Μεθυστικός και τολμηρός μπλε υάκινθος θερμαίνεται από τον ήλιο συνυφασμένος με τη ζωντάνια που αποπνέουν τα γεράνια στον κήπο και το ξυλώδες βετιβέρ.

 

 

jo-malone-london-the-bloomsbury-set-blue-hyakinth

 

 

Καπνός & Μανταρίνι

Ζωντανό μανταρίνι και ποώδες φασκόμηλο γλυκαίνεται με τη ζεστή κομψότητα του γλυκού καπνού πίπας.

 

 

jo-malone-london-the-bloomsbury-set-tobacco and mandarin

 

 

Ουίσκι και Κέδρος

Ένα αινιγματικό χαρμάνι από εκλεκτό ουίσκι και πολυτελή τριαντάφυλλα συνδυάζονται με πικάντικο μπαχάρι, ζεστό ξύλο κέδρου και μια ενδιαφέρουσα συμφωνία με τα κερωμένα ξύλινα πατώματα.

 

jo-malone-london-the-bloomsbury-set-closer-whiskey and cedarwood

 

 

Δέρμα & Αρτεμισία

Οι εντυπωσιακές πράσινες πτυχές του γλυκάνισου-χρωματισμένες με μείγμα από αψέντι και αρωματική Αρτεμισία, απαλό orriswood και τον βαθύ πλούτο του δέρματος, εμπλουτισμένο με ξύλινες νότες από κεχριμπάρι.

 

jo-malone-london-the-bloomsbury-set-closer-leather and artemsia

 

 

Κρίνα του κήπου

Το άρωμα της αυγής στη λίμνη με τους κρίνους και τα νούφαρα σε συνδυασμό με τις δροσερές πράσινες φυλλωσιές και το πλούσιο ylang ylang, ενισχύεται με white musk και μια νότα βανίλιας.

 

jo-malone-london-the-bloomsbury-set-Garden Lilies

 

 

 

It is easy to sympathize at a distance.

I value more the kind word, that is spoken close to my ear.”

 

E.M. Forster, “A Passage to India”

 

 

 

 

a passage to India

 

 

 

The Roaring 20’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 Σχόλια
  1. Εντάξει ότι εγώ αγαπώ και έχω κόλλημα με jo malone είναι γνωστό αλλά βρε κορίτσια μόνο εμένα μου εξαπτουν την φαντασία κάθε φορά; ; πιστεύω ότι εκεί μέσα στη jo malone γίνονται οι πιο πετυχημένες αρωματικές αλχυμειες. . Τουλάχιστον στς δικές μου αρωματικές προτιμήσεις άλλη μια φορά θα είναι μέσα. . Ουίσκι και κέρδος με τριαντάφυλλα ανυπομονώ. . Πότε τα βρίσκουμε διαθέσιμα? ?

  2. @Tzeni 12: To καταλαβαίνω αυτό που λες. Υπάρχουν αρωματικοί οίκοι που είναι απόλυτα ταιριαστοί με τις δικές μας οσφρητικές αδυναμίες.Σε σένα ισχύει με τη Jo Malone. Λογικά πρέπει να έχουν ήδη κυκλοφορήσει και εμένα το whisky φυσικά, μου κλείνει το μάτι.

  3. Το whisky – κέδρος βγαίνει ας πούμε και σε τζην-τόνικ ή ρούμι – κόλα? 😉
    ΥΓ Παρασκευή σήμερα…. 😉

  4. Εγώ πάλι στέκομαι στο “καπνός και μανταρίνι” και είμαι πάρα πολύ περίεργη για το αποτέλεσμα. Τι έμπνευση και αυτή!!

  5. Εγώ στέκομαι στο “καπνός και μανταρίνι” και είμαι περίεργη για το αποτέλεσμα. Τι έμπνευση και αυτή!

  6. ουπς!! Έφαγα μεγάλο κόλλημα με το συγκεκριμένο άρωμα!! 🙂 🙂

  7. Καλημερα!!! θα δοκίμαζα “Μπλε Υάκινθο” και “Κρίνα του Κήπου”!!!

  8. Ενα και ενα φαινονται να ειναι τα νεα αυτα αρωματα !! Τα Κρινα του Κηπου καθως και το Ουισκι και Κεδρος πρεπει να ειναι πολυ ιδιαιτερα. Δεν εχω δοκιμασει ποτε προιοντα της Jo Malone αν και πολυ θα το ηθελα γιατι εχω ακουσει τα καλυτερα!

  9. Πολυ ιδιαίτεροι συνδυασμοί!! Καπνος&μανταρινι ,Δερμα &Αρτεμισια μου άρεσαν περισσότερο!!
    Φιλία
    Υ.Γ @ΜαριαΑ .Μαρακι μου μιας και είμαστε στο θέμα.Πηρε το μάτι μου νεα κυκλοφορία του
    Αγαπημένου αρώματος Bronze Goddess !!! Νομίζω δυο εκδόσεις εχει φέτος….
    Γνωρίζεις κάτι ……

  10. Πόση,μα πόση ώρα πρέπει να μυριζεις για να δεις τι σου αρέσει στο jomalone stand? Το έχω ξαναγράψει αυτό αλλά έλα που είναι το πρώτο πράγμα που μου περνάει απ’το μυαλό!

  11. …oι συνδυασμοί πραγματικά ευφάνταστοι!!!
    Eγώ λατρεύω τα κεριά από JO MALONE….
    @Τζένη12 ,νομίζω πως τα είδα στο attica στο golden hall….

  12. Mετα απο μια σεμνοτυφη και καταπιεστικη,βικτωριανη εποχή εμφανιζεται το Bloomsbury group.Μετά απο εναν παγκόσμιο πόλεμο και τον αφανισμό 20 εκατ. ανθρώπων πάνω-κάτω και υπο την επήρεια ακόμη του σοκ, η ανάγκη για απελευθέρωση απο την καταδυνάστευση των κορσέδων,μαλλιων,σκούρων φορεμάτων και υποβαθμισμένων γυναικών,επιτακτικότατη!Περιμένω με ανυπομονησία για το τι θα προκύψει σε λίγα χρόνια,όταν η υφήλιος βγει απο την σημερινή παρακμή και τα χειρότερα που πιθανότατα προκύψουν.Γιατί ιστορικά είναι βεβαιο οτι κάτι καλό θα αναγεννηθει.Ευελπιστώ…Εξαιρετική η εισαγωγή,όπως και το βιντεάκι.Και παρήγορο!

  13. @Αικατερίνη Ράπτη:

    Speechless, αγαπημένη μετά το παραπάνω που έγραψες… 7 χρόνια μετά, πόσες ακόμα εκπλήξεις μας περιμένουν από την κοινότητα των bb girls??

    Τι είσαστε τέλος πάντων; Ποιές είσαστε;

    Kαι τελικά, τι είναι αυτό το bb, που έχει δική του ζωή μέσα από σας;

  14. Σήμερα η τέχνη του αρώματος και του λόγου απέδωσαν τα μέγιστα. Αποτέλεσμα η τέρψη μας και το εμπνευσμένο σχόλιο της Αικατερίνης Ράπτη.
    Οι περιγραφές προϊδεάζουν για μια απολαυστική αρωματική εμπειρία. Σκέφτομαι τι έχω χάσει έως τώρα που δεν έχω δοκιμάσει Jo Malone.

  15. @Amalia: Και έρχεται και συνέχεια σε πολύ λίγο και δεν το είχαμε καν προγραμματίσει!! Μας πιστεύεις? Δεν ξέρω τι να πω, πια…

  16. @Αικατερινη Ραπτη @Amalia @Julia Να γίνω πάλι γραφική μιλώντας για το Συλλογικό Ασυνείδητο των ΒΒgirls? Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε, ότι στο ΒΒ τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, αλλά όλα δουλεύουν μ΄έναν μαγικό συντονισμένο τρόπο, ακομα κι αν δεν έχουμε ανταλλάξει λέξη μεταξύ μας για το τι μελλει γενέσθαι…. Stay tuned….

  17. @Stella:

    Εσύ γραφική;
    Εγώ γραφική;
    Τα κορίτσια;
    Τα bb girls?
    Όλες μας μαζί?

    Φοβάμαι μη γίνουμε γραφικές,γράφοντας για τα απιστεύτου μας.

    Δεν υπάρχουν λόγια πλέον.

  18. @Julia @Stella Πιστεύω πιστεύω πιστεύω και περιμένω περιμένω περιμένω. Αναμονή κοινού και πάλι. Ας είναι, αξίζει η αναμονή με τέτοια παρέα.

  19. Δεν ξέρω για γραφικές και δεν με νοιάζει κιόλας. Τουλάχιστον είμαστε πολυγραφότατες.

  20. Η πρόταση “μεθυστική ουσία μιας αντισυμβατικής ζωής”μου έκανε κλικ,γιατί σίγουρα υπάρχει κάτι το μεθυστικό στο να ζεις αντισυμβατικά με κανόνες που ορίζεις εσύ! Κλικ μου έκαναν και οι νοτες που συνθέτουν τα Κρίνα του κήπου…

  21. Έφυγα για attica κορίτσια αφού κυκλοφορούν ήδη .. whisky φυσικά ! Για όσες δεν έχουν επαφή με τα jo malone κορίτσια δεν είναι απλά αρώματα όπως έχουμε συνηθίσει έχουν την δικιά τους αρωματική διάσταση με φίνα και πολυτελή εσάνς είναι για “μύτες” που αγαπούν τα αρώματα και είναι ένα βήμα παραπέρα από το απλά φοράω άρωμα. .

  22. Καλησπέρα και καλημέρα αν το διαβάζετε το Σάββατο το σχόλιό μου αφού από την πολύ δουλειά δυσκολεύομαι να βρω χρόνο και η αλήθεια είναι ότι μου λείπετε!! Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη τα συγκεκριμένα Jo Malone αλλά όποτε ακούω Yann Vasnier για μένα είναι εγγύηση ότι θα μου αρέσει – τον θεωρώ από τους κορυφαίους αρωματοποιούς της εποχής μας.
    @SofiaT: Ναι θα κυκλοφορήσει η γνωστή καλοκαιρινή εκδοχή και για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσει και έκδοση Eau de parfum για μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια.
    Φιλιά πολλά !!!

  23. Καλησπερα θα δοκιμαζα το Δερμα και Αρτεμισια.

  24. τ’ομολογώ πως ανυπομονούσα να διαβάσω το σχόλιο της υπουργού καθώς εκτιμώ την άποψή της στα ”αρωματικά” άρθρα!!!@Αικατερίνη τι όμορφο αυτό που έγραψες!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.