Bobbi Brown: “Μισώ το contouring”.

 

Bobbi-Brown-Summer-2017-open

 

 

«Μισώ το contouring. Είναι σα να λες σε μια γυναίκα ότι κάτι δεν πάει καλά με το πρόσωπό της. Απλά, δεν το καταλαβαίνω. Ποτέ δεν δημιούργησα παλέτα για contouring και ούτε πρόκειται να το κάνω.»

 

Για μένα το όμορφο, υγιές, λαμπερό δέρμα είναι ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα. Αν μετά αποφασίσεις να απλώσεις ένα κόκκινο κραγιόν ή να κάνεις smoky μακιγιάζ, είναι στο χέρι σου.

 

Αυτά και άλλα πολλά είπε η γκουρού του make up-no make up look Bobbi Brown σε πρόσφατη συνέντευξή της με την ευκαιρία της έκδοσης του ένατου βιβλίου της «Beauty from the inside out”

 

 

bobbi-brown-book

 

 

 

Είπε ακόμα πόσο δύσκολο ήταν να βρει τη θέση της ως make up artist όταν πρώτο ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του 1980 τότε που το νορμάλ ήταν η λάθος απόχρωση έντονου foundation, δυο σκούρες κηλίδες στα μάγουλα,  τα ματ βαμμένα χείλη και οι πρασινομπλέ έντονες σκιές στα μάτια.

 

Για την πρώτη μου επαγγελματική φωτογράφηση έκανα ένα κάπως διαφορετικό μακιγιάζ από αυτά που επικρατούσαν τότε- nude λαμπερά χείλη και ελαφρώς μπρονζέ επιδερμίδα, φρύδια τονισμένα όχι με μολύβι αλλά με λίγη καφέ σκιά και ένας διάσημος φωτογράφος της εποχής μου είπε “Δεν πρόκειται να κάνεις καριέρα σε αυτή τη βιομηχανία αν συνεχίσεις έτσι. Πρέπει να κάνεις ό,τι κάνουν και όλοι οι άλλοι”.  Δεν το έκανα ποτέ.

 

Η Bobbi Brown ξεκίνησε με ένα κραγιόν. Ήρθε σε επαφή με έναν χημικό και του ζήτησε να της φτιάξει ένα κραγιόν nude ροζ. “Μετά από λίγο κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο κραγιόν απλά ήταν αυτό που ταίριαζε στην απόχρωση των δικών μου χειλιών και δεν έχουμε όλες την ίδια φυσική απόχρωση στα χείλη μας. Μην κάνετε το λάθος να επιλέγετε κραγιόν ανάλογα με την απόχρωση του δέρματός σας, αλλά με την απόχρωση των χειλιών σας. Κάτι που σε μένα μπορεί να δείχνει nude σε κάποια άλλη μπορεί να δείξει άχρωμο και σε κάποια άλλη  ροζ.»

 

«Ο σκοπός μου είναι να κάνω τις γυναίκες να δείχνουν καλύτερες με λίγο make up. Και όταν δείχνεις καλύτερα, νιώθεις και καλύτερα. Και τελικά η αυτοπεποίθηση πηγάζει από την άνεση. Όσο πιο άνετα νιώθεις με τον εαυτό σου, με τα ρούχα σου με το δέρμα σου, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση νιώθεις. Και ας σταματήσουμε να κοιτάζουμε συνεχώς σε καθρέπτες. Το πιο πιθανό είναι κάθε φορά να «ανακαλύπτουμε» κάτι που δεν μας αρέσει.»

 

Για το καλοκαίρι του 2017 κυκλοφορούν οι limited edition παλέτες Illuminating Bronzing Powder.  Οι συγκεκριμένες υπάρχουν και στην μόνιμη συλλογή της μάρκας αλλά για αυτό το Καλοκαίρι ανανεώνονται με το  BB έμβλημα στην συσκευασία τους.

 

 

bobbi-brown-illuminating bronzing powder-summer-2107

 

12 Σχόλια
  1. Κορυφαία make up artist Κορυφαία προιόντα! Νομίζω πως όποιος τα δοκιμάσει δύσκολα θα ικανοποιηθεί με άλλα. Τα Illuminating Bronzing Powders φαίνονται πολύ ωραία γιατί συνδιάζουν ένα “ηλιοκαμμένο χρώμα” κι όχι τα ευρυτατα διαδεδομένα και λανθασμένα “καφέ μάγουλα”… Οπερ και σημαίνει βολικά κι ευκολόχρηστα προιόντα.
    Last but not least… μόλις διαβασα, ότι πέθανε η Λάουρα Μπιατζότι. Λυπήθηκα πάρα πολύ! Εμβληματική σχεδιάστρια των 80’ς και 90’s, αγαπημένη πολύ στην γείτονα χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο. πέροχη, ταλαντούχα, με αγάπη στην θηλυκότητα.
    Το άρωμα της Roma ήταν ένα άρωμα που σφράγισε εκείνα τα χρονια, υπέροχο, αυθεντικό και πρωτότυπο, μ’ εναν τρόπο που σπάνια συναντάς πλέον στην αρωματοποιία. Αντιγράφηκε από πολλούς αλλά και αγαπήθηκε από πολλούς σηματοδοτώντας τις αρχές των 90’ς και το τέλος της μόδας που επικρατούσε στα 80’ς. Ακολούθησε το Venezia εξίσου μεγάλη επιτυχία, ένα διαφορετικό, ξεχωριστό ανατολίτικο, με όλη τη φινέτσα και το μυστήριο της Γαληνοτάτης, αλλά και το Laura, που επίσης ξεχώρισε ανάμεσα στην μόδα των aquatic των αρχών των 90’ς.
    Addio Laura! Ησουν υπέροχη!

  2. @Stella: Τι λες; Τι κρίμα.. Μα ήταν πολύ νέα.. πάω να διαβάσω λεπτομέρειες και επανέρχομαι.

  3. “My best beauty advice? Focus on what’s right, not what’s wrong. Play up what you like about yourself.” – Bobbi Brown – Για μένα τα καλλυντικά της είναι τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει,τα αγαπάω

  4. Πόσο μ’άρεσε αυτό που λέει για το contouring δε λέγεται.Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.Από σήμερα παράλληλα με την εκστρατεία μου ενάντια στα φρύδια μαρκαδόρου τρέχω μαζί και την αντι-contouring!
    Μουτςς

  5. Ό,τι λέει η φίλτατη Bobbi είναι νόμος! Συμφωνώ κι εγώ για το contouring, το οποίο υπήρχε μεν ανέκαθεν, αλλά επιβλήθηκε ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια, με το πλασάρισμα της Kim Kardashian ως guru του είδους και απόλυτου fashion icon (Παναγία μου…!!!)! Προσωπικά, όντως από τότε που δοκίμασα Bobbi, είναι μία από τις 3 μάρκες που είναι σταθερά στο νεσεσέρ μου & ειδικά τα concealers και τα correctors της δεν τα αλλάζω με τίποτα!
    Έχουμε καιρό να τα πούμε, αλλά ήταν μία ζόρικη περίοδος η τελευταία…πιστεύω όμως πως από εδώ & εμπρός θα επανέλθω δριμύτερη!

    Πολλά φιλιά & καλό Σ/Κ σε όλες!

  6. Έχω εκφράσει πολλές φορές την εμπιστοσύνη μου στην bobbie brown.Ό,τι έχω αγοράσει το ευχαριστήθηκα.Τελικά,κι εγώ πιστεύω ότι το make up που φοράμε δεν πρέπει να είναι υπερβολικό.Ακόμα και το βράδυ πρέπει να είναι ένα touch παραπάνω αλλά μέχρι εκεί.Να μη μοιάζουμε σαν ξένες με τον εαυτό μας.Να μπορούμε να στηρίξουμε την εμφάνιση και τις επιλογές μας.Γι’αυτό και σε πολλές περιπτώσεις προτιμώ το σταθμισμένο make up.Nα έχω βάλει τις ουδέτερες σκιές μου που τονίζουν και δίνουν βάθος στα μάτια,το eyeliner μου κοντά στις βλεφαρίδες και μια γενναία δόση μάσκαρα.Στα χείλη θα βάλουμε κάτι πιο έντονο για να τονίσουμε το πρόσωπο,να του δώσουμε ένταση.Δεν θα έβαζα έντονες σκιές στα μάτια και έντονο κραγιόν.Ή το ένα ή το άλλο.

  7. @DebbieA: Welcome back dearest! Ευχομαι όλα καλά από εδώ και μπρος. Το Καλοκαίρι έρχεται!

  8. Πάντως αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τη Bobbi Brown δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με όλα όσα λέει. Φυσικά το no make up, μακιγιάζ είναι κολακευτικό (αλλά και όχι εύκολο να γίνει με επιτυχία) και επίσης ας μην ξεχνάμε ότι το μακιγιάζ είναι και ένα ενήλικο παιγνίδι. Και κάποιες φορές ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, ακόμα και αν αγγίξουμε τα όρια της υπερβολής (όχι της γελοιότητας φυσικά.)Μια έντονη σκιά, ένα έντονο κραγιόν, why not?

  9. Θα συμφωνησω με τον Bobbi… το κοντουρινγκ μπορει να δειχνει την κοπελα ασχημη αν εκεινη δεν ξερει να το κανει σωστα… και κακα τα ψεματα,ποια γυναικα μπορει να το κανει τοσο καλα οσο ενας επαγγελματιας?

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.