Mac και Celia Kritharioti.

mac-celia-open

 

Την ακούγαμε εδώ και κάποιον καιρό αυτή τη συνεργασία και τώρα είναι πλέον γεγονός. Η σχεδιάστρια  Σίλια Κριθαριώτη  μιλάει για τη συνεργασία της με τη Mac:

 

«Από τα πρώτα μου βήματα ως σχεδιάστρια μόδας πάντοτε βασιζόμουν στη MAC για το makeup των μοντέλων μου κατά τη διάρκεια των shows. Η MAC άλλωστε αποτελεί και τη δική μου αγαπημένη μάρκα μακιγιάζ. Τόσο δουλεύοντας backstage όσο και στις  φωτογραφίσεις, η MAC είναι οι συνεργάτες που ολοκληρώνουν το τελικό αποτέλεσμα και εγγυώνται την άψογη εικόνα στα shows μου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Δουλεύοντας μαζί με τη MAC όλα αυτά τα χρόνια με διαφορετικούς τρόπους, πάντοτε αγαπούσα τα προϊόντα και τις υφές ενώ οι MAC artists αποτελούν αυτό που αναζητώ στους συνεργάτες μου. Τον επαγγελματισμό και την ειδίκευση στη μόδα.

 

Ενθουσιάστηκα όταν με προσέγγισαν να συνεργαστούμε, πόσο μάλλον σε ένα τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό project, να σχεδιάσω ένα sleeve για το αγαπημένο μου κραγιόν το CRAVING. Mε τίμησε η πρότασή τους καθώς θα είμαι η πρώτη Ελληνίδα σχεδιάστρια που θα συνεργασθεί η MAC

 

Γιατί επέλεξες το Craving?

 

«Είναι απλό, μου ξυπνά αναμνήσεις παιδικής αθωότητας, ροδοκόκκινα μάγουλα και δαγκωμένα χείλη. Είναι ευκολοφόρετο και ταιριάζει σε όλα τα looks. Το όνομα από μόνο του (Craving) θυμίζει την επιθυμία και την πρόθεση να φιλήσεις τα χείλη που το φορούν!

 

Το λατρεύω αυτό το χρώμα και το φοράω συνέχεια!!!

 

 

MAC_CeliaK_Lipstick_Craving

 

Για να σχεδιάσω το sleeve εμπνεύστηκα από δύο διαχρονικά σύμβολα της γυναικείας θηλυκότητας, τα πόδια και τα χείλη. Είναι γυναικεία χαρακτηριστικά ομορφιάς, κομψότητας και στοιχειοθετούν τη μοναδικότητα της κάθε γυναίκας.

 

 Ήθελα να είναι παιχνιδιάρικο και συνάμα νεανικό. Συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία του Οίκου που είναι η θηλυκότητα και η κομψότητα, αλλά με μια κοριτσίστικη διάθεση και την αυτοπεποίθηση που αποπνέει μια γυναίκα όταν περπατά στο catwalk φορώντας φυσικά το αγαπημένο της Craving MAC lipstick

 

 

Ποια ήταν η έμπνευση σου για το sleeve του κραγιόν?

 

«Για να σχεδιάσω το sleeve εμπνεύστηκα από δύο διαχρονικά σύμβολα της γυναικείας θηλυκότητας, τα πόδια και τα χείλη. Είναι γυναικεία χαρακτηριστικά ομορφιάς, κομψότητας και στοιχειοθετούν τη μοναδικότητα της κάθε γυναίκας.

  Ήθελα να είναι παιχνιδιάρικο και συνάμα νεανικό. Συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία του Οίκου που είναι η θηλυκότητα και η κομψότητα, αλλά με μια κοριτσίστικη διάθεση και την αυτοπεποίθηση που αποπνέει μια γυναίκα όταν περπατά στο catwalk φορώντας φυσικά το αγαπημένο της Craving MAC lipstick!»   

 

 

mac-celia-lipstick-sleeve

 

 

Ποια είναι τα αγαπημένα σου Mac προιόντα?

«Αν μπορούσα να ονοματίσω τα 5 αγαπημένα μου MAC προϊόντα που χρησιμοποιώ backstage όλα τα χρόνια της καριέρας μου (εκτός φυσικά από το Craving) αυτό θα ήταν σίγουρα το M×A×C Cream Colour Base στην απόχρωση Hush και τη Strobe Cream που δημιουργεί ένα φυσικό λαμπερό αποτέλεσμα και προσδίδει μια φρεσκάδα στο πρόσωπο. Επίσης λατρεύω το μολύβι χειλιών Soar Lip Pencil, τη M×A×C Extended Play Lash Mascara και φυσικά το μολύβι φρυδιών Spiked Brow Pencil για να ενισχύσουμε το βλέμμα. Αν κρυφοκοιτάξετε μέσα στο νεσεσέρ μου θα δείτε ότι η ρουτίνα ομορφιάς μου είναι πολύ απλή. Κρεμώδεις υφές και το αγαπημένο μου lipstick Craving!

 

 

celia-mac-facorite-products

 

 

 

Αυτό άλλωστε είναι και το make up look που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες makeup artists της MAC για το τελευταίο μου SS17 Haute Couture fashion show που παρουσιάσαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!»

 

 

Από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου,  θα βρείτε το Craving σε όλα τα σημεία πώλησης της μάρκας.

 

mac-celia

 

 

Ο Οίκος υψηλής ραπτικής Celia Kritharioti είναι συνώνυμος με τη σοφιστικέ κομψότητα, την τελειότητα στο σχεδιασμό, τις χειροποίητες δημιουργίες που κάνουν κάθε εμφάνιση μοναδική. Η Σίλια Κριθαριώτη είναι η σχεδιάστρια του ομώνυμου οίκου και ιδιοκτήτρια του παλαιότερου Οίκου Υψηλής ραπτικής της Αθήνας που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1906.

 

Τα σχέδια της Σίλιας Κριθαριώτη την έχουν καθιερώσει ως μια από τις σπουδαιότερες σχεδιάστριες μόδας στην Ελλάδα και μια από τις πιο ανερχόμενες στο εξωτερικό. Το ταλέντο της, το όραμα και η αισθητική της αντικατοπτρίζονται στο έργο της. Μοναδικές, θηλυκές και κομψές, οι γυναίκες όλων των ηλικιών λατρεύουν να φορούν τις δημιουργίες της καθώς αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. «Η επιθυμία μου είναι οι γυναίκες που φορούν τις δημιουργίες μου να αισθάνονται την αυτοπεποίθησή τους να ανεβαίνει ταυτόχρονα με το φερμουάρ του ρούχου τους». Από cocktail φορέματα μέχρι τουαλέτες γάμου, το όραμα της σχεδιάστριας είναι να αναδείξει την θηλυκότητα του γυναικείου σώματος κάθε γυναίκας, συνδυάζοντας τα καλύτερα και ακριβότερα υλικά και υφάσματα.
Οι δημιουργίες της έχουν φορεθεί από γυναίκες από όλη την Ελλάδα καθώς και top class διεθνή μοντέλα όπως η Natalia Vodianova, Naomi Campbell, Iman, Giselle Bundchen, Leticia Casta, Claudia Schiffer, Elle Macpherson, Karolina Kurkova καιη Ana Beatriz Barros.

 

Η Σίλια παρουσίασε την πρώτη της συλλογή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής τον Ιανουάριο του 2017. Η  Bρετανική Vogue έγραψε χαρακτηριστικά: “Αυτή η σεζόν χαρακτηρίστηκε έντονα από το όραμα της Σίλιας να μπει στο χάρτη της Υψηλής ραπτικής διεθνώς. Ήταν μια συλλογή που κάθε Οίκος Υψηλής ραπτικής θα ονειρευόταν.”

 

Από το 2012 η Σίλια Κριθαριώτη σάρωσε σε εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί διεθνώς, ντύνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς jet set: Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Paula Patton, Kim Kardashian, Kelly Rutherford, Miranda Lambert, Samantha Barks, Maria Menounos, Giuliana Rancic, Jemma Arterton, Mel B και πολλών ακόμα.

 

Φέτος, στο Φεστιβάλ των Καννών, με haute couture δημιουργίες της Σίλιας Κριθαριώτη, εμφανίστηκαν οι Petra Nemcova, Isabeli Fontana, Caroline Stanbury και Αντζελα Ισμαήλου.

 

Το Vanity Fair ονόμασε τον Οίκο υψηλής ραπτικής Σίλια Κριθαριώτη  ως έναν από τους σπουδαιότερους έξι οίκους διεθνώς που αξίζει να παρακολουθεί κανείς για τα υφάσματα, τη χειροποίητη δουλειά τους, το όραμα και τις δημιουργίες. “Απαράμιλλα θηλυκά και διακοσμημένα σχέδια από την κουτουριέρ που σε οδηγούν στα αστέρια”.

 

 

8 Σχόλια
  1. Καλημέρα κορίτσι!! Όλες αγαπάμε Mac, μα είναι φανταστικά προϊόντα!! Αναμένουμε λοιπόν να τα δούμε από κοντά!!

  2. Και ρωταω..το σχεδιο του κραγιον περιοριζεται στην εγχωρια αγορα, οπως κατα καιρους οι Ελληνιδες ονοματα-stars της loreal ;

  3. Εξαιρετική σχεδιάστρια μόδας!!! Τα ρούχα που σχεδιάζει ειναι λιτά και Στυλάτο απο τα
    αγαπημένα μου!!
    Το κραγιόν με εχει ξετρελάνει!! Τυχαίο δεν νομίζω!!! Περιμένω να έρθει για να πάω να το αγοράσω!!!!
    Φιλια πολλα

  4. Πολύ όμορφη συνεργασία από δύο κορυφαία στο είδος τους ονόματα.. Το συγκεκριμένο ροζ μου αρέσει πολύ!!

  5. Μου αρέσει ως σχεδιάστρια.Αυτό που μου αρέσει είνια ότι τα ρούχα της είναι φτιαγνένα από πολύ καλά υφάσματα αλλά και τα σχέδια είναι προσεγμένα.Ενδιαφέρουσα η συνεργασία με τη mac,αγαπημένη μάρκα.
    Τέλος,μου αρέσει και το makeup της,είναι πάντοτε αυτό που πρέπει.

  6. …δεν γνώριζα για την συνεργασία της συνονόματής μου με την MAC αλλά αυτό το girly κραγιόν είναι απίθανο…από τα αγαπημένα μου…την Celia την παρακολουθώ και μου αρέσουν οι γραμμές στα ρούχα της αλλά αυτό μου με είχε εντυπωσιάσει ήταν το νυφικό που είχε φτιάξει για την Καγιά στον πρώτο της γάμο!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.