Review: Το νέο άρωμα Chanel, Gabrielle

 

chanel-gabrielle-open

 

 

 

Aν και θα περίμενα μια κάπως πιο “rebellious” σύνθεση για το Gabrielle, το οποίο έκανε την εμφάνισή του 15 χρόνια μετά την τελευταία αρωματική δημιουργία του οίκου Chanel, τελικά ο αρωματοποιός Olivier Polge, έκανε την έκπληξη, με μια δημιουργία που βασίζεται σε τέσσερα λευκά άνθη:

 

γιασεμί, υλάνγκ – υλάνγκ, orange blossom και tuberose.

 

 

Jasmine

 

jasmine

 

Tuberose from Grasse

 

tuberose-from-grasse

 

Ylang Ylang

 

ylang-ylang

 

 

Orange Blossom

 

orange-blossom

 

 

O αρωματικός οίκος έχει παράδοση στα λευκά λουλούδια, αλλά τελικά το άρωμα, είναι περισσότερο πολύπλοκο, από ότι δείχνει με μια πρώτη ματιά. Και αυτό γιατί ο αρωματοποιός δεν έμεινε απλά στα λουλούδια που χρησιμοποιήθηκαν αλλά εμβάθυνε μέσα στα ίδια τα μόριά τους. Αύξησε την ένταση του γιασεμιού. Χρησιμοποίησε νότες λευκού musk για να προσθέσει περισσότερο «βελούδο» στα πέταλα του ylang ylang. Έδωσε περισσότερη έμφαση στο κρεμώδες tuberose με σανδαλόξυλο.  Τόνισε τη φρεσκάδα του orange blossom με μανταρίνι, grapefruit και φραγκοστάφυλο.

 

Αν το Νο 5, δημιουργήθηκε για μοιραίες γυναίκες που το βράδυ στον ύπνο τους φόραγαν μόνο αυτό και τίποτα άλλο (βλέπε Marilyn Monroe) αυτή η νέα δημιουργία, είναι πιο «φρέσκια», πιο δροσερή, πιο αλέγρα και σίγουρα πιο νεανική, αλλά εξίσου σπινθηροβόλα και τελικά πολύ Chanel.

 

 

gabrielle-open

 

 

Tον περασμένο Ιούλιο μια από τις χώρες που επιλέχθηκαν για το international press launch του Gabrielle ήταν και η Ελλάδα. Στο πανέμορφο Cape Sounio Hotel, απολαύσαμε μια Chanel μέρα, ενώ οι συνάδελφοι του εξωτερικού, έμειναν άφωνες από την ομορφιά της Αττικής Ριβιέρας.

 

 

Chanel International Press Launch  for the “Gabrielle” perfume, Athens 11th July 2017

 

Αττική Ριβιέρα

 

chanel-1

 

 

chanel-2-2

 

 

chanel-3

 

 

Στον ειδικά διαμορφωμένο κατάλευκο χώρο της παρουσίασης

 

chanel-4

 

chanel-5-5

 

 

chanel-6

 

chanel-7

 

chanel-8

 

Selfies @ Chanel

 

chanel-9

 

chanel-10

 

The Greek team

 

chanel-greek-team

 

 

Gabrielle bracelet

 

chanel-5

 

 

In true Chanel style, (δηλ. δεν-αφήνουμε-τίποτα-στην-τύχη), στο τέλος της μέρας μέσα στα goody bags που περιλάμβαναν τα αρώματά μας,  το team Chanel εκτός από ευχαριστήρια μηνύματα μας είχε επίσης και μια κάρτα με το όνομα και το επίθετό μας και ένα από τα  χαρακτηριστικά της μαντεμουαζέλ Chanel που αντιπροσωπεύει εμάς. Αν και θα περίμενα creative, innovative ή το αγαπημένο μου – rebellious, το team αποφάσισε ότι με αντιπροσωπεύει το επίθετο passionate. Δεν κακό.

 

 

 

chanel-julia

 

 

 

 

Όπως και εγώ, έτσι και εσείς μη δώσετε σημασία στο misspelling του (εύκολου) ονόματός μου. Γάλλοι είναι αυτοί. Μπορεί να κάνουν άλλα πράγματα τέλεια, αλλά από ορθογραφία…

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Great minds think alike! Sto pop up pou piga sti Bond Street afto pou tonizan itan I neanikotita (se filosofia oxi ilikiaka) pou itan I empnefsi gia yo aroma – afto eksigei kai to onoma Gabrielle – ithelan kati elafry kai xaroumeno prin I Gabrielle ginei Coco kai Mademoiselle.
    To egrapsa ki ego – an sas aresoun ta klassika Chanel den tha sas aresei apeftinetai se allo koino to aroma kai fysika tha mosxopoulisei
    Filia polla bbgirls!!

  2. @MariaA: Ίσως είχε έρθει η στιγμή για ένα πιο “ανάλαφρο” άρωμα (το “νεανικό” παρόλο που το έγραψα θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Στα 20 μου φόραγα το Cinnabar..)

    Παρόλα αυτά, αν αυτός ήταν ο σκοπός, θα περίμενα και ένα πιο forward μπουκάλι.

    Συμφωνείς;

  3. @Julia Πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Το θέμα “νεανικά αρώματα” είναι κατασκεύασμα του μάρκετινγκ της τελευταίας εικοσαετίας. Πρώτο μου άρωμα στα δεκάξι το Opium, όπως εσυ φορούσες το Cinnabar. Δεν υπήρχαν ηλικιακές κατηγοριοποιήσεις τότε. Σήμερα όμως για να δικαιολογήσουν τις αδύναμες, νερένιες και ζαχαρομπουμπούδηκες φόρμουλες και τα συνεχή reformulation δημιουργούν τέτοιες κατηγοριοποιήσεις..

  4. @Stella και εγω στην ίδια ηλικία λάτρευα το opium !! Τωρα αν με ρωτήσεις,δεν υπάρχει περιπτώσει να το αντέξω!! Τελικά δεν ξέρω αν ειναι η ηλικία που επηρεάζει την όσφρηση η κάτι αλλο!!
    Γιατι αν σκεφτείς αυτήν την στιγμή λατρευω τα απαλά αρώματα με πούδρε λουλουδατες αερινες οσμές!!
    Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας χαχαχαχα
    @Τζουλια μου κούκλα οπως παντα!!! Το φόρεμα και το πεδίλο υπέροχα!!! Αγαπω την δαντέλα το καλοκαιρι πολυ γιατι δίνει ενα boho style !!

  5. @Ju& Stella : ola einai marketing, apo to diaxorismoo andrika / gynaikeia, freska/ varia, klp. To mono pou isxuei einai I oikogeneia pou anikei to aroma: floral, chypre, klp apo kei kai epeita o kathenas apofasizei analoga me ta gousta tou ti tha foresei. Einai pantos I teleftaia tasi, olio oi oikoi epanaprosdiorizoun tin istoria tous kai lansaroun “nea” aromata me istoria. Does that make sense?

  6. @SofiaT: Α, σε ευχαριστώ πάρα πολύ αγαπημένη μου! Το να παίρνω thumbs up από σένα, σημαίνει πολλά!

  7. @MariaA: Not really. Προφανώς έχουν ξεμείνει από έμπνευση. Κατ εμέ, πολύ έξυπνη στροφή έκανε πρόσφατα ο Hermes με το Twilly. Φρέσκο σε όλα. Μυρωδιά, μπουκάλι, concept, αλλά με “αέρα” Hermes.

  8. @Stella:κ εγώ στην εφηβεία το πρώτο ακριβό άρωμα που φόρεσα ήταν το Opium.. Βέβαια το φόραγε η μητέρα μου και από εκεί είχα επηρεαστει αλλά μου άρεσε πολύ! Θα ήθελα να δοκιμάσω όμως και το καινούργιο της Chanel.. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες, πώς να μην ξετρελαθουν οι ξένοι σαν την Ελλάδα πουθενά!

  9. @Ju: true, true!! Pantos den sxoliasa prin, orea I Ellada kai to Sounio kai thalassa (efharistithika ki ego poly fetos!) alla pote tha mas ertheis mia volta? Plisiazoun kai gennethlia…..

  10. @MariaA: Ε, όχι ακόμα γενέθλια αγαπημένη! Ούτε στο μισό της σημερινής μου ηλικίας δεν έχω φτάσει ακόμα! Εχουμε καιρό έως τέλος Ιανουαρίου! Χχαχαχαχαχ!! Και φυσικά μέσα στο πρόγραμμα,βόλτα στην The Ordinary! xoxoxo

  11. Ju: ta alla gennethla ennoousa agaimeni,toy Septemvriou…
    The Ordinary exei anoiksei ena super katastima sto Covent Garden, katapliktiko!! ela, ela!!

  12. Καλημερα. Σε μενα αρεσουν τα αρωματα που εχουν μια φρεσκαδα και μενουν στο δερμα. Το γεγονος οτι οι οικοι ξαναβγαζουν τα ιδια κλασσικα αρωματα λογω μη εμπνευσης ελαφρως τροποποιημενα ποτε δεν με εβρισκε συμφωνη.

  13. @MariaA: Αχ αγαπημένη για το “μωρό” μας μιλάς; Το bb μας; Πολύ με συγκίνησες… όντως γενέθλια σε λίγες μέρες.. 8 γίνεται. “Παιδάκι” πια. Stay tuned and I love you.

  14. Πραγματικά όλα Chanel από αισθητική και περιβάλλον για την παρουσίαση του αρώματος. . Αγωνιώ να το μυρίσω.. το φετινό καλοκαίρι για πρώτη φορά αγόρασα 2 μπουκάλια Chanel mademoiselle .. κάτι μου συμβαίνει αγαπημένες χεχε! !

  15. ….νομίζω πως αφού το λένε Gabrielle,δε θα μπορούσε να ”φωνάζει” τίποτα άλλο εκτός από CHANEL….
    @JAULIA, Ας γράφανε κι αυτοί οι Γάλλοι Tzennifer….hahaha…

  16. …καλάάάά…ό,τι θέλει γράφει το πληκτρολόγιο….το ”σκότωσα” το Julia….με μάτιαξαν αυτοί οι Γάλλοι, βρε παιδί μου…απαπαπααα!!!

  17. Κούκλα η Τζούλια μας,κούκλα και η αττική Ριβιέρα!

  18. Λατρεύω τα αρώματα της Chanel! Το καλοκαίρι φορούσα το Chance, το χειμώνα προτιμώ το Coco Noir, κι έχω πάντα και ένα μπουκάλι No5 που το φοράω όλο τον χρόνο και θα το φοράω μέχρι να ζω. Τις προάλλες δοκίμασα το Gabrielle στα Sephora και μου άρεσε πολύ! Θα το αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία!

  19. Έστω και πολύ καθυστερημένα και γεμάτη αμφιβολίες για το νέο άρωμα της Chanel (σίγουρα όμως με διάθεση δοκιμής) θέλω να πω:
    @Julia (Tzoulia) είσαι ο ορισμός του passionate. Όλα τα υπόλοιπα θα ήταν αδύναμα και ανίσχυρα, αν δεν κυριαρχούσε το πάθος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου. Και βέβαια, η εμφάνιση πιο Chanel από Chanel.

  20. κορίτσια θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας για την eternity. την φορούσε για χόνια η μητέρα μου και τώρτα την ψιλοφοράω κι εγώ… πάντα μου άρεσε αλλά έχω την ανησυχια πως λόγω τησ κλασσιότητας της κανει και λιγο μεγαλιστικη. για να βοηθήσω, μιλάω γι αυτή αν την αναγνωρίζετε https://www.fragrancenet.com/perfume/calvin-klein/eternity/eau-de-parfum

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.