Movie: Stephen King’s “It”

 

it-open

 

Ένα κόκκινο μπαλόνι. Ο Georgie. Ένας υπόνομος. Ένας κλόουν με το όνομα Pennywise. Μια καταραμένη πόλη. Ένα από τα καλύτερα βιβλία τρόμου που γράφτηκαν ποτέ – best seller το 1986. Μια ταινία που έσπασε τα ταμεία.

 

Εμείς πότε θα δούμε το «IT»?

 

 

it-2

 

 

it-3

 

 

it-4

 

 

Όταν λέω εμείς δεν μιλάω φυσικά για τη Sheena, μιλάω για κάποιες από εμάς τις υπόλοιπες, ξέρετε εσείς ποιες είσαστε.

 

Με 117 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σβ που έκανε το ντεμπούτο του στους Αμερικανικούς κινηματογράφους αλλά και με πολύ καλές κριτικές, το βιβλίο του Stephen King  που γυρίστηκε –επιτέλους- σε ταινία, ήρθε για να μας τρομάξει για τα καλά.

 

Βέβαια ποτέ μια ταινία δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο ένα βιβλίο (με μοναδική εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα το «Όσα παίρνει ο άνεμος») οπότε αν δεν το έχετε διαβάσει ίσως ήρθε η ώρα. Θα το βρείτε εύκολα στο πρωτότυπο αλλά να σας ενημερώσω ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα Ελληνικά σε 2 τόμους από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος με τίτλο «Το Αυτό» και από ότι είδα,  με καλή απόδοση.

 

 

Η συλλογή μου από «ΙΤ»

 

 

it

 

 

Λίγα trivia γι αυτό το βιβλίο τα οποία μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

 

  • H ιστορία δεν είναι απλά για έναν κλόουν- δολοφόνο. Καμία σχέση. Το Απόλυτο Κακό μπορεί να πάρει πολλές μορφές.  Και συνήθως παίρνει τη μορφή αυτού που φοβόμαστε περισσότερο.
  • Ο Stephen King το έγραφε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο βιβλίο του (1138 σελίδες) με πρώτο το The Stand (1153 σελ). H hardback έκδοση του βιβλίου ζυγίζει 2 κιλα (!). Πιο ελαφριά φυσικά η paperback αλλά και πάλι μπορεί να σου πιαστεί το χέρι…
  • Αν και η πόλη Derry του Main (New England) όπου διαδραματίζεται η ιστορία είναι φανταστική εν τούτοις ο King είχε στο μυαλό του την πόλη Bangor του Main,  όπου ζει μόνιμα από το 1979.
  • O Κing έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι εμπνεύστηκε για το βιβλίο από ένα παλιό Νορβηγικό παραμύθι. «Ξέρετε όλα αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν στα παραμύθια, τα χωριά είναι γεμάτα από μάγους, τέρατα, νεράιδες, μπαμπούλες και όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; Κάπως έτσι.»

 

 

stephen-king

 

 

 

Στο δρόμο του «τρόμου»  ουπς εννοώ στην (απίθανη) εκπομπή της Ellen De Generes βρέθηκε και η ηθοποιός Sarah Paulson η οποία είναι γνωστό ότι πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες αλλά και σειρές τρόμου πχ American Horror Story. Δείτε το video και θα πεθάνετε από τα γέλια. Είναι απίστευτο το τι φάρσες της έκανε η Ellen κατά τη διάρκεια της εκπομπής και φυσικά η Sarah είχε και επίσκεψη από τον so-hot-right-now,  Pennywise.

 

 

 

 

 

 

Αρκετά γελάσατε. Ώρα να τρομάξετε. Sheena, κλείσε τα μάτια σου ή άλλαξε σελίδα. Here comes the official trailer  of “It”.

 

 

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει!!!! Το διάβαζα προπερσι στις διακοπές απνευστί!!! Τεράστιο και τρομακτικό, βαθιά ψυχολογικά όμως. Σήμερα το πρωί μάλιστα διάβαζα, ότι ο σκηνοθέτης του It θέλει να ξαναγυρίσει το “Νεκροταφείο Ζώων”. Για μένα το καλύτερο του βιβλίο! Ενας είναι ο Stephen!!!! Λατρεμένος!!!

  2. Καλημέρα!
    Λοιπόν, το είδα στο σινεμά την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρεμιέρα. Δεν είχα διαβάσει το βιβλίο, ούτε είχα δει την παλιά σειρά, κι επέλεξα να μη διαβάσω τίποτα για το σενάριο ώστε να είμαι εντελώς ανυποψίαστη. Εξαιρετική ταινία, χορταστική για σινεμά, προσεγμένη στις λεπτομέρειες, και χωρίς να αναλώνεται σε φθηνά jump-scares. Αξίζει να τολμήσετε να το δείτε ακόμη κι αν δεν είστε φαν των ταινιών τρόμου, γιατί τελικά το βαθιά τρομακτικό και σοκαριστικό αυτής της ιστορίας δεν είναι αυτό που αρχικά θα νόμιζε κανείς ακούγοντας για κλόουν και καταραμένη πόλη, αλλά βρίσκεται σε ένα δεύτερο βαθύτερο, κοινωνικό και ψυχολογικό, επίπεδο..

  3. @Stella & Nektaria: Μα ειναι αστειο να κατηγοριοποιούμε τον Stephen King ως άλλον εναν συγγραφέα βιβλίων τρόμου. Οποίος εχει διαβάσει γνωρίζει και πλεον και ο ίδιος αναγνωρίζεται και από τους πιο “σκληρούς” και άκαμπτους λογοτεχνικούς κύκλους για το ταλέντο του, την ευαισθησία του, τη σπουδαία λογοτεχνική του πένα και την μοναδική του ικανότητα να αγγίζει βαθια κοινωνικά και ψυχολογικά θέματα. Ας μην αναφέρω εδώ βιβλία του, που μονο τρόμου δεν ειναι.

  4. Θα το δω μεσα στην εβδομάδα. Το πρώτο it Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Ίσως επειδή έχει γυριστεί πολλά χρόνια πριν. Θεωρώ ότι αυτό το it θα είναι πολύ καλύτερο, εξάλλου δεν θα Ειχε τοοοοοση διαφήμιση! Άντε να δούμε. .. ?????

  5. @Julia Μα φυσικά και δεν είναι απλα ενας συγγραφέας βιβλίων τρόμου! Εμβαθύνει τοσο πολύ στην ανθρώπινη ψυχή και παίζει σε τέτοιο περίτεχνο βαθμό με τους μεγαλύτερους ανθρώπινους φόβους που μαγεύει μόνο και μόνο γιατί νιώθεις, ότι ξέρει πολύ καλά τον καθένα από μας.

  6. Είχα δει το “Αυτό” πριν χρόνια με το Κατερίνακι μου και θυμάμαι ότι και οι δύο μας το βράδυ δεν κοιμήθηκαμε καθόλου, χώρια που η κορούλα μου από τότε άρχισε να φοβάται τους κλόουν και σταμάτησε μετά τα 15..Καθηλωτικος ο Stephen King

  7. Λατρευω τον Stephen King αν και τον ¨εχω γνωρίσει μέσα απο τις ταινίες του! Και όχι απο τα βιβλία!
    Ξέρω τωρα θα με κράξετε ,αλλα ειμαι περισσότερο της εικόνας και του θεάματος που σου προσφέρει
    ο κινηματογράφος.
    Το πρώτο It τ είδα πριν πολλα χρόνια ,με ειχε τρομάξει όχι η εικόνα του κλοουν(αν και πέταξα τον κούκλο κλόουν που ειχα στο σπιτι) αλλα πως το κακό μπορει να κρυφτεί στα πιο αθώα πρόσωπα/πράγματα!!! Οτι θα μπορούσε να ειναι κάποιος μου ζει ανάμεσα μας!!! Οτι δεν μπορείς να το δεις με την πρώτη ματια αλλα οταν θα σε εχει παρασύρει στην παγίδα του!!
    Για αυτο αγαπάω τον Stephen King γιατι ανατρέπει τον κανόνα!!!

  8. @Μaryl & SofiaT: Νομίζω και οι δυο πρέπει να είχατε δει το τηλεοπτικό mini series που είχε κυκολοφορήσει αν δεν κάνω λάθος το 1999.

  9. @Τζουλια πρεπει να ήταν η ταινία νομίζω το 1990, άλλωστε την δεκαετία 80′-90′ εχω δει άπειρα
    Horror …της εποχής εκείνης ,οτι έβγαινε σε βιντεοκασέτα δεν υπήρχε περίπτωση εγώ και η κολλητή μου
    φίλη να μην το δούμε!!!

  10. @Julia:τώρα που το ανέφερες νομίζω ότι έχεις δίκιο, ήταν πολύ μικρή η Κατερίνα μου σίγουρα αυτό είχαμε δει..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.