Baileys Almande: Η vegan εκδοχή του υπέροχου λικέρ!

 

 

 

almande

 

 

Για πολλά χρόνια στο παρελθόν- τουλάχιστον μια δεκαετία, αν όχι και περισσότερο-  η ιεροτελεστία ήταν ως εξής:  Στις αρχές  Δεκεμβρίου εγώ και η μαμά μου αγοράζαμε τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα πήγαιναν σε (αρκετούς) συγγενείς του εξωτερικού.

 

Στις 10 Δεκεμβρίου (και ποτέ αργότερα, γιατί η μαμά μου ήθελε να φτάνουν πριν τα Χριστούγεννα) τις γράφαμε. Αλλά δεν τις γράφαμε βιαστικά- όχι καθόλου. Συνήθως ήταν απόγευμα γύρω στις 6, βάζαμε χριστουγεννιάτικη μουσική και ανοίγαμε το Baileys (το οποίο αγοράζαμε την ίδια μέρα που αγοράζαμε και τις κάρτες)

 

Πίναμε ένα Baileys, γράφαμε μια κάρτα. Πίναμε άλλο ένα Baileys, γράφαμε άλλη μια κάρτα. Αν σκεφτείτε ότι οι κάρτες που γράφαμε έφταναν και ξεπερνούσαν τις 20, ε, μέχρι το τέλος της βραδιάς, το Baileys ήταν σχεδόν άδειο και εμείς οι δυο μες στη καλή χαρά (όπως είναι λογικό…)

 

 

vegan-baileys-almande-liquer-2

 

 

Αλήθεια υπάρχει πιο χειμωνιάτικο, πιο χουχουλιάρικο, πιο χριστουγεννιάτικο, πιο εορταστικό ποτό από ένα Baileys;

 

Τα νέα λοιπόν που έρχονται από το Λονδίνο θα ενθουσιάσουν κάποιες από εσάς αφού το Baileys λανσάρεται και σε νέα vegan εκδοχή και υπέροχη γεύση αμύγδαλου με την ονομασία Baileys Almande και βασικά συστατικά  φυσικά αμύγδαλο και εκχύλισμα αμυγδάλου, καστανή ζάχαρη, αποσταγμένο νερό και αληθινή βανίλια.

 

Δεν φαντάζομαι να μη το έχεις ήδη δοκιμάσει MariaA; Θα το βρεις αποκλειστικά στα Whole Foods και πάρε και ένα μπουκαλάκι για μένα μέχρι να έρθω.

 

 

Baileys-Almande-3

 

 

 

 

17 Σχόλια
  1. …τι ωραίο το νέο ύφος στο blog…εγώ το ”χρωμάτισα” και μοβ…τι pp girl θα ήμουν αλλιώς…όσο για το Baileys,λατρεμένο …από τα λίγα ποτά που προτιμώ…τη νέα γεύση θα την δοκιμάσω σίγουρα,όταν έρθει στην Ελλάδα.

  2. Καταρχάς τέλεια η ανανέωση του bb..!! ❤
    Αλλά νομίζω ότι αυτό το νέο Baileys μας κλείνει το μάτι αμυγδαλο και βανίλια οποσδηποτε δοκιμή μόλις έρθει Ελλάδα 😉😉

  3. @Julia, χαχαχα…πρόλαβα,είδες;;;Πάντως εγώ φτιάχνω και δικό μου BAILEYS μέσα σε πέντε μόλις λεπτά ,ακολουθώντας την πιο κάτω πανεύκολη συνταγή..
    Υλικά:
    1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
    400 γρ. σοκολατούχο γάλα
    400 γρ. ουίσκι
    1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
    λίγο βραστό νερό
    Διαδικασία:
    Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ στο βραστό νερό.
    Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν.
    Τοποθετούμε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι 1 μήνα περίπου.
    Tips:
    Αν θέλετε να κάνετε το ποτό πιο βαρύ ή ελαφρύ, αυξήστε ή μειώστε αντίστοιχα την ποσότητα του ουίσκι.
    Για να μην χρειαστεί να μετράτε γραμμάρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για τα υπόλοιπα υγρά το μεταλλικό κουτί από το ζαχαρούχο γάλα.
    Ανακινήστε πριν το σερβίρισμα.

  4. Πόση ώρα προσπαθώ να επαναφέρω τη φωτό μου.Δεν το κόβω να τα καταφέρω χαχαχαχαχαχαχαχ

  5. @Celia: Αν σου πω ότι με αυτή τη συνταγή σου, μου ήρθε τρελή όρεξη ξαφνικά για Banoffee?

  6. τα καταφερα αλλιως στη θέση μου θα ταν το alter ego μου η Miss Piggy χαχαχαχαχαχ

  7. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αλήθεια γιατί δεν έχω προλάβει να κάνω πολλά πράγματα τελευταία αλήθεια αλλά θα σου πάρω ένα μπουκάλι να στο φυλάξω αν υποσχεθείς ότι θα έρθεις σύντομα!!!!

  8. Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω μόνο και μόνο για το υπέροχο μπουκάλι του!Γράφατε αυτά που έπρεπε στις κάρτες Τζούλια;

  9. @Μarianna: Αχαχχααχχ!! Δεν έχεις και άδικο Μαριάννα μου! Το θέμα είναι ότι τις κάρτες μια χαρά τις γράφαμε, αυτό που φοβόμουν πάντα ήταν μήπως μπερδέψουμε τις διευθύνσεις!

  10. Με γεια! Οφείλω να πω ότι παραξενεύτηκα αρκετά στην αρχή, νόμιζα ότι ανακατευθύνθηκα σε άλλο site! Και ομολογώ ότι θα μου πάρει λίγο καιρό μέχρι να το συνηθίσω, καθότι ταυράκι!
    Τζούλια, είπες τις μαγικές τις μαγικές λέξεις: Χριστούγεννα και Baileys. Το αγαπημένο μου ποτό. Τόσο αγαπημένο που το έπινα κρυφά όταν ήμουν πιτσιρίκι (ναι, ντρέπομαι) από την κάβα των γονιών μου. Και για ντροπιαστώ ακόμη περισσότερο (αφού αμαρτία εξομολογημένη είναι μισή αμαρτία), μια φορά το είχα σχεδόν αδειάσει και είχαμε κόσμο στο σπίτι και η μαμά δεν είχε να σερβίρει. Και κατηγόρησε τον μπαμπά μου, ο οποίος φυσικά δεν είχε ιδέα. Και εγώ λούφαξα στο δωμάτιο μου και έκανα τον εξωγήινο. 😛 Η καινούρια γεύση φαίνεται πολύ promising, ανυπομονώ να τη δοκιμάσω.
    @Celia: Είσαι καταπληκτική! Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.
    Καλημέρες και καλό σουκού!

  11. @Sheena: Ανανέωσαμε λίγο το σπίτι μας αγαπημένη για να μας χωράει όλες αλλά το σπιτικό μας είναι το ίδιο. Γέλασα πολύ με την ιστορία σου και την διηγήθηκα και στους γονείς μου πριν λίγο! Εχουμε και εμείς μια παρόμοια, θα την γράψω κάποια στιγμή. Όχι με ποτό αλλά με παιγνίδι Ξερής στα χαρτιά!

  12. Λατρεύω Βαileys,είναι από τα ποτά που δεν λείπουν ποτέ από το μπαράκι του σπιτιού μου.. Και κάθε φορά που ξεσκονιζω το μπαράκι πίνω και από ένα σφήνακι με αποτέλεσμα να κοντεύει να τελειώσει!Θα αγοράσω την καινούργια συσκευασία με το που έρθει Ελλάδα!!

  13. Τι μου θύμησες τωρα!!! Πριν πολλα χρόνια οταν δούλευα στην Raxevsky ,κάποια Χριστούγεννα είχαμε ως
    δώρα ενα μπουκάλι Baileys πάνω απο κάποιο ποσο αγοράς! Και εκτος απο αυτο είχαμε μέσα στο μαγαζί
    ενα Στάντ με κεράσματα και φυσικά σφηνάκια Baileys!!! Δεν χρειάζεται να σου πω οτι στο τέλος εγω και οι υπόλοιπες κοπέλες μέχρι το βράδυ το μαγαζί το είχαμε κανει American bar!!! Χαχαχαχαχαχα
    Πρέπει οπωσδήποτε να βρω την νεα vegan έκδοση του μιας και ειμαι λάτρης και της vegan κουλτούρας!!!
    Φιλια

  14. Παρότι τα γλυκά ποτά δεν είναι τα αγαπημένα μου, το Baileys γλυκαίνει την ψυχή, οπότε όπου κι αν έφταναν οι κάρτες σας θα ήταν πομποί καλής ενέργειας!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.