WE ARE 8: Τι σημαίνει το νούμερο οκτώ;

 

Κάποιες χρονιές έχεις κάθε λόγο να τις γιορτάζεις. Το 1 είναι απόλυτα συμβολικό. Σκεφτείτε απλά το πώς γιορτάζουμε τα πρώτα γενέθλια ενός μωρού.

 

Μια πενταετία είναι επίσης σημαντική. Το 5  θεωρείται ο πιο δυναμικός αριθμός από όλα τα μονά ψηφία, σε αέναη κίνηση και με έντονη την ανάγκη της αλλαγής και του επαναπροσδιορισμού.

 

Το 7 έχει τα καλά και τα κακά του. Συμβολίζει τη σκέψη, ψάχνει τις βαθιά κρυμμένες αλήθειες, δεν στέκεται στην επιφάνεια των πραγμάτων. Δεν είναι τυχαία η φράση «7 χρόνια φαγούρα». Στα επτά χρόνια, βλέπεις τα πράγματα ακριβώς όπως είναι. Αν  ξεπεράσεις την επταετία, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

 

 

Η 10ετία, είναι αξιωματικά λόγος γιορτής.

 

 

Ήταν πριν από ένα χρόνο (ναι, τόσο πολύ) όταν έγιναν τα πρώτα meetings για την ανανέωση του bb. Παρόλο που η τελευταία ανακατασκευή είχε γίνει  τον Ιανουάριο του 2015 οπότε τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε περάσει μόνο 1,5 χρόνος. Αλλά δεν είχα στο μυαλό μου ότι το νέο bb, αυτό στο οποίο βρεθήκαμε σήμερα, θα ήταν έτοιμο, στα 8α γενέθλιά του.

 

Και τι να πεις για το 8? Τι πάρτι, τι ιδιαίτερο celebration να κάνεις γι’ αυτή την όγδοη χρονιά;

 

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω έμαθα ότι το 8 συμβολίζει την καρμική εξισορρόπηση , πως  είναι ένας αριθμός που με την ίδια ευκολία δημιουργεί και καταστρέφει. Είναι η χρονιά που ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. Το 8 ισορροπεί ανάμεσα στον υλικό και τον άυλο κόσμο, αγαπά όμως το ίδιο και το πνεύμα και την ύλη.

 

Και σκέφτηκα ότι κάπως έτσι τελικά είναι το bb. Στο bb αρέσει πολύ το πνεύμα- τα δικά σας σχόλια, οι συζητήσεις που ξετυλίγονται εδώ μέσα, οι απόψεις που ανταλλάσσονται. Αυτό σημαίνει το «brains» που βλέπετε στον υπότιτλο.

 

Αλλά φυσικά στο bb αρέσει και η ύλη. Διότι ποια από μας θα πει όχι σε ένα νέο  άρωμα, σε μια πολυτελή τσάντα, σε ένα εκλεπτυσμένο διακοσμητικό για το σπίτι, σε ένα όμορφο ξενοδοχείο, σε ένα μακρινό ταξίδι, σε μια κρέμα περιποίησης sur mesure,  φτιαγμένη μόνο για τις δικές μας ανάγκες;

 

Καμία.

 

Αρκετά όμως με τη σημειολογία, γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα του Umberto Eco, που τον χάσαμε και πρόσφατα.

 

Τα πράγματα είναι απλά, χωρίς καμία σημειολογία. Εδώ μέσα «βρισκόμαστε» κάθε μέρα. Είναι κάτι σαν το ψηφιακό μας «σπίτι». Και επιβάλλεται όταν καλείς στο «σπίτι» σου, αυτό να είναι αντάξιο του καλεσμένου σου. Δεν μπορείς να του σερβίρεις συνεχώς το ίδιο φαγητό. Ούτε χειμώνα καλοκαίρι να διακοσμείς το τραπέζι με τα ίδια και τα ίδια. Πρέπει να σέβεσαι τον καλεσμένο σου, όσο στενός σου φίλος και να είναι.

 

Με μεγάλη χαρά, σας υποδεχόμαστε σήμερα στο ανανεωμένο και ανακαινισμένο μας σπίτι. Ένα σπίτι που όμως δεν θα πάψει ποτέ- όσο περνάει απ’ το  χέρι μας- να είναι και σπιτικό. Και house και home. Γιατί αν το house είναι η εικόνα του, το home είναι η ψυχή του.

 

Το navigation απλό. Εδώ μέσα δεν μπαίνουμε για να ζαλιστούμε.  Μπαίνουμε για να διασκεδάσουμε.

 

Οι Κατηγορίες σχεδόν οι ίδιες.

 

Beauty & Fashion, γιατί  αν και μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά και χωρίς αυτά, δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε.

Lifestyle, γιατί μας αρέσουν τα ταξίδια, το design, τα ωραία ξενοδοχεία, το καλό φαγητό, η τέχνη, τα βιβλία, ο κινηματογράφος.

Go Natural, γιατί ναι μεν αγαπάμε όλα όσα έχει να μας προσφέρει η φύση, αλλά αγαπάμε ακόμα περισσότερο τις γνώσεις που απλόχερα μας προσφέρει η Stella σε κάθε κείμενο-κέντημα.

Videos, γιατί (κάποιες φορές και φυσικά όχι πάντα) μια κινούμενη εικόνα, αξίζει όσο χίλιες λέξεις.  Και επίσης γιατί ποτέ δε ξέρεις και ποτέ δε λες ποτέ και μπορεί σε καμιά 30ετία να βγαίνουμε με μοβ μαλλιά στον αέρα και να ξεκινήσουμε νέα καριέρα.

(νέα Κατηγορία) Celebrities: Την προσθέσαμε γιατί πρώτον λατρεύουμε τα δικά σας σχόλια και δεύτερον – κακά τα ψέματα- έχει γούστο να βλέπεις how the other half lives, what it buys, what it wears, what it does and where it does it.

(νέα Κατηγορία) What’s New: Ό, τι πιο νέο και φρέσκο έπιασε το μάτι μας για όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Julia’s Corner, γιατί κάπου πρέπει να μοιράζουμε τις κόλλες αναφοράς με τα διαγωνίσματα, κάπου πρέπει να βάζουμε κανένα «τεστ προόδου» για να δούμε αν προσέχετε στην τάξη, κάπου πρέπει να δίνουμε και κανά δωράκι, κάπου πρέπει να το γιορτάζουμε με τον δικό μας τρόπο είτε είναι μέρες γιορτής, είτε τις κάνουμε εμείς τέτοιες. Ε, και να γράφουμε και κανένα editorial πότε-πότε, για να θυμόμαστε και τις εποχές του print.

 

 

Ενδεχομένως κάποιες μέρες να βρίσκονται στον αέρα παραπάνω από ένα post, αλλά δεν πειράζει, μεγαλώσαμε τώρα μπορούμε πιο εύκολα να εμπεδώσουμε κάποια πράγματα.

 

Το μόνο που ζητάμε από εσάς είναι  λίγη υπομονή γιατί όπως  κάθε τι καινούργιο, θέλει και αυτό λίγο χρόνο προσαρμογής.

 

Enjoy reading! Έχετε πολύ ύλη να καλύψετε. “See” you soon. Ξέρετε εσείς.

 

Τζούλια

 

16 Σχόλια
  1. Είμαστε όλες και όλοι εδώ έτοιμοι για νέες περιπέτειες στην αυγή μιας νέας οκταετίας! BB είμαστε εδώ με αγάπη!

  2. Έτοιμη για νέες bb περιπέτειες!!!
    Μουτςς

  3. 7 χρόνια φαγούρα είναι αρκετά!! Είμαστε έτοιμοι για όμορφα καινούργια πράγματα και τι πιο όμορφο από την αναμενόμενη δική μας γωνία!!! Καλορίζικο και καλοτάξιδο Τζούλια ❤

  4. Καταπληκτικό το νέο λουκ και ανανεωμενες ξεκινάμε τη νέα χρονιά!!

  5. Ο αέρας ανανέωσης που συνοδεύει το συμβολικό 8 με «δρόσισε» ευχάριστα καθώς άνοιξα σήμερα την πόρτα στο αγαπημένο «και σπίτι, και σπιτικό» (πόσο μου άρεσε αυτό..💗) beautyblog!

  6. Τι απίστευτη έκπληξη! Ξαφνικά νιώθω σαν παιδάκι που βρέθηκε σε μια πολυτελή παιδική χαρά. Λοιπόν αφήστε με να παίξω και να εξερευνήσω τα πάντα…
    Καλορίζικοοοοοοο!
    Εαν δεν βάλω τώρα εδώ θαυμαστικά που θα βάλω;
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!……………………………………………………!!!!!!!!!!!

  7. Ομορφο η ανανεωση παντα εχει ωραιο αποτελεσμα Ειμαι και εγω εδω και θα ειμαι παρουσα με σχολια και αποψεις Καλο Σαββατοβραδο

  8. Μπορεί να ήμουν υποψιασμένη, ίσως και ελαφρώς πληροφορημένη, όπως και κάποιοι άλλοι, για την επερχόμενη αλλαγή, όμως η υλοποίηση της ιδέας ξεπερνά τις προσδοκίες μου. Είναι μαγικό να νιώθεις ότι σε αγαπούν. Είναι μαγικό να αγαπάς και η αγάπη σου να γίνεται έμπνευση και κίνητρο. Και δεν είναι εγωιστικό, αυτό που λέω γιατί η δύναμη του beautyblog είναι η ικανότητα της Τζούλιας να μας κάνει να νιώθουμε μοναδικοί. Γιατί το σωστό σπιτικό ενισχύει την προσωπικότητα κάθε μέλους. Η φετινή τάση του βελούδου ακολουθείται χρόνια τώρα στο beautyblog, γιατί έχουμε αναπτύξει μωβ βελούδινες σχέσεις. Καλορίζικο!!!

  9. Εύχομαι να γιορτάσουμε πολλές 8ετιες ακόμα.. Δεν έχω συνηθίσει ακόμα να ψάχνω για να βρω τα θέματα, αλλά θα προσαρμοστω σιγά σιγά.. Καλορίζικο!!

  10. @Μaryl: Επειδή σε “ξέρω” και είσαι και εσύ σαν εμένα, ανυπόμονη Υδροχόος, θα σου δώσω ένα tip: Aκριβώς μετά το carousel θα βλέπεις ό,τι πιο νέο ανεβαίνει, είτε βρίσκεται στις μεγάλες εικόνες είτε όχι.

  11. Τέλεια η ανανέωση bb .. μου άρεσε η νέα εικόνα σε όλα! Εύχομαι και άλλα 8×8 χρόνια για το bb μας .. φιλάκια πολλά!

  12. Χρόνια πολλά αγαπημένο μας bb!! Η ανανέωση είναι υπέροχη!! Φιλιά πολλά

  13. @ΟΛΓΑ_Μ: Ευχαριστούμε αγαπημένη μας Όλγα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.