Oktoberfest, «Γιορτή Μπύρας» στο Elatos Resort & Ηealth Club

View Gallery
6 Photos
Oktoberfest, «Γιορτή Μπύρας» στο Elatos Resort & Ηealth Club
Elatos Resort_01_Nikos Daniilidis

Oktoberfest, «Γιορτή Μπύρας» στο Elatos Resort & Ηealth Club
Elatos Resort_02_Nikos Daniilidis

Oktoberfest, «Γιορτή Μπύρας» στο Elatos Resort & Ηealth Club
Elatos Resort_03_Nikos Daniilidis

Oktoberfest, «Γιορτή Μπύρας» στο Elatos Resort & Ηealth Club
Elatos Resort_04_Costas Arvilias

Oktoberfest, «Γιορτή Μπύρας» στο Elatos Resort & Ηealth Club
Elatos Resort_05_Costas Arvilias

Oktoberfest, «Γιορτή Μπύρας» στο Elatos Resort & Ηealth Club
Elatos Resort_09_Costas Arvilias

 

 

Το Oktoberfest το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας «μεταφέρεται» στον Παρνασσό  για τρίτη συνεχή χρονιά, στο όμορφο και γραφικό Elatos Resort & Ηealth Club.

 

Ήταν στις 12 Οκτωβρίου του 1810 στη Βαυαρία,  όπου ο πρίγκιπας και μελλοντικός Βασιλιάς Ludwig I, παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Therese of Saxony. Εκείνη τη μέρα προσκεκλημένοι εκτός από αριστοκράτες και εστεμμένους ήταν και όλοι οι υπήκοοι του βασιλείου σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι, στις εξωτερικές εκτάσεις του παλατιού,  για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός. Η μπύρα έρεε άφθονη, οι ψησταριές με τα παραδοσιακά φαγητά έκαιγαν όλη μέρα και διοργανώθηκαν και ιππικοί αγώνες προς τιμήν του Βασιλιά και της συζύγου του.

 

Από τότε και μέχρι σήμερα από τα μέσα Σεπτεμβρίου και για περίπου 20 μέρες γιορτάζεται  στο Μόναχο στην καρδιά και πρωτεύουσα της Βαυαρίας το  Oktoberfest το μεγαλύτερο φολκλορικό φεστιβάλ μπύρας και παραδοσιακού φαγητού.  Στο μεγάλο αυτό event κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο ενώ η κατανάλωση της Oktoberfest Beer φτάνει και ξεπερνάει τα 8 εκατομμύρια λίτρα (!).

 

(όπου θα ήθελα να βρεθώ και εγώ κάποια στιγμή- μήπως έχει πάει ποτέ κάποια από εσάς; Sheena;)

 

 

 

Πάντως αρκετές χώρες στον κόσμο επίσης γιορτάζουν το Oktoberfest και μια από αυτές είναι τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα.

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Elatos Resort & Health Club παρουσιάζει την ελληνική εκδοχή της γερμανικής γιορτής μπίρας καρδιά του ελατοδάσους το σαββατοκύριακο 13-15 Οκτωβρίου.

 

Εκλεκτές μπίρες από επιλεγμένες ελληνικές ζυθοποιίες θα πρωταγωνιστήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου μαζί με γεύσεις από την τοπική, και όχι μόνο, κουζίνα. Ποικιλίες αλλαντικών και τυριών από Ελλάδα και Γερμανία, ζουμερά κρέατα  και λουκάνικα στο bbq, παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα και πολλά ακόμη ιδιαίτερα πιάτα θα συνοδεύσουν τη γιορτή που θα ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι και θα κορυφωθεί το βράδυ με ένα karaoke party με ζωντανή μουσική στο μπαρ του Club House.

 

Για τους λάτρεις της φύσης (αλλά και για να καούν οι θερμίδες λέω εγώ) οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Resort οργανώνουν μια πεζοπορία στο Εθνικό Μονοπάτι Ε4, ενώ η ομάδα του Elatos Mountain Wellness  θα  προσφέρουν στιγμές ευεξίας μέσα από fitness δραστηριότητες, aqua classes και μαθήματα yoga.  Εκεί (για μας τις beauty addicts αυτό) θα βρούμε και την Apivita, αφού το Elatos Spa by Apivita ολοκληρώνει την εμπειρία της φθινοπωρινής απόδρασης στο βουνό με θεραπείες ομορφιάς και χαλάρωσης.

 

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Πόσο τέλειο!! Κι εψαχνα προορισμό για χειμερινή εξόρμηση… Αφού το Μόναχο μας πέφτει ολίγον τι κομπλικέ αυτη την περίοδο…. να μια καλή εναλλακτική!

  2. @Stella: Υπέροχο ξενοδοχείο, υπέροχη τοποθεσία, υπέροχος Παρνασσός, υπέροχο event, υπέροχη διοργάνωση, πολλά πράγματα να κάνεις… ειλικρινά, δεν μπορώ να βρω τίποτα άσχημο στο παραπάνω.

  3. @Stella: Ε, με πιάνει καμιά φορά το “ανάποδο” ξέρεις.. αλλά και που έψαχνα, δίκιο έχεις. Δεν βρήκα.

  4. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πάω, πρέπει να είναι τέλεια!! Παλιότερα είχα λάβει μέρος σε διαγωνισμό που γινόταν για το συγκεκριμένο φεστιβάλ αλλά αφορούσε το Μόναχο, το οποίο όπως ανέφερε η @Stella πέφτει λίγο μακριά… Ενώ στον Παρνασσό μας είναι ένα βήμα!!!

  5. …το Elatos Resort είναι καταπληκτικό…σε συνδυασμό κιόλας με την μπύρα,τα αλλαντικά ,το karaoke party και τις θεραπείες ομορφιάς και χαλάρωσης της Αpivita,θα είναι τέλεια!!! Τζούλια εσύ θα είσαι εκεί;;;Παπούτσια κι εξάρτηση πεζοπορίας και….φύγαμεεεεεεε!!

  6. Αχαχαχαχα, όχι, δεν έχω πάει (ακόμη)!! Εν τούτοις, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ήταν στα πλάνα μας για φέτος, αλλά διάφορες αναποδιές δεν το επέτρεψαν. Επίσης, δε θέλω να σας το χαλάσω, αλλά από φίλους που μένουν στο Μόναχο δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τα τελευταία χρόνια. Απλώς, μεταφέρω τη μιζέρια των έξωθεν, αλλά φαντάζομαι ότι, όπως συμβαίνει με κάθε must τουριστικό προορισμό, όπου υπάρχει κοσμοσυρροή και ορδές τουριστών, μπορεί κάποια από αυτά τα σχόλια να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πάντως, η ελληνική “εκδοχή” του φαίνεται αρκούντως promising! Περιττό να πω ότι με το που είδα τις φωτογραφίες, έτσι μέσα στο δάσος, αχ, ήρθαν τα Χριστούγεννα απευθείας στο μυαλό μου! Μήπως, Ju μου, να διοργάνωνες εκεί ένα διήμερο για τα bb girls? Ε? Ε?

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.