H Byredo σχεδιάζει κερί για την Ikea

 

Ίσως θυμάστε πριν λίγους μήνες που μιλήσαμε για την εταιρεία Byredo  και το άρωμα Bibliothèque. Tα νέα είναι ότι ο Ben Gorham  της Byredo, θα σχεδιάσει αρωματικά  κεριά για τη σουηδική εταιρεία.

 

«Εξερευνούμε μια δημοκρατική προσέγγιση στις οσμές». Έτσι περιγράφεται αυτή η συνεργασία  μέσα από το blog της Ikea και φυσικά έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι τιμές τους θα είναι προσιτές και οικονομικές – Ikea style- (αν σκεφτούμε πως ένα Byredo κερί στοιχίζει γύρω στα 80Ε.)

 

Ben Gorham

 

 

 

Για τις μυρωδιές των κεριών δεν έχει ακόμα διαρρεύσει κάτι αλλά ο Gorham  δήλωσε:

 

«Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται όσο θα έπρεπε για τα αρώματα, αλλά οι μυρωδιές είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας και του σπιτιού μας. Το να λάβω μέρος σε αυτή την ιδέα του “αόρατου design” με την Ikea και να κάνω εκατομμύρια ανθρώπους να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις οσμές που τους περιβάλουν είναι πολύ συναρπαστικό για μένα»

 

Τα κεριά αναμένονται το 2018 αν και κάποιοι κάνουν λόγο για μετάθεση της συνεργασίας αρχές του 2019.

 

Στη νέα φιλοσοφία Democratic Design Days της Ikea έρχεται να προστεθεί και ο Virgil Abloh ο ιδρυτής της very hot right now μάρκας Off White,  ο οποίος θα επανασχεδιάσει την iconic μπλε τσάντα Ikea αλλά και ένα χαλί όπου και για τα δυο έκανε πρόσφατα teasers στον λογαριασμό του στο Instagram.

 

Virgil Abloh for Ikea

 

 

 

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Γνωριζουμε εαν θα διατεθουν στα καταστημα IKEA worldwide? Ελπιζω να μην “ριξουν” την ποιοτητα τους λόγω του πιο χαμηλου κοστους τους…

  2. @MARIA M: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για worldwide collaboration. Τώρα για την ποιότητα δεν φαντάζομαι ότι θα είναι αμιγώς Byredo γιατί αν είναι έτσι, τότε γιατί για να πουλάει τα δικά του ο Gorham 80E; Πιστεύω όμως ότι θα είναι καλής ποιότητας και αν μη τι άλλο Μαρία, θα μπορούμε να τα καίμε και πιο άφοβα. 🙂

  3. Εγώ πάντως που επισκεφτομαι το ΙΚΕΑ οπωσδηποτε κάθε 10 μερες (το θεωρούμε κ αυτό σαν στέκι μας)και έχω ψωνίσει αρκετά πάμφθηνα κεριά από εκεί, που όταν τα αναβω η μυρωδιά τους είναι απίστευτη σε σύγκριση με την τιμή,μόλις αγοράσω το παραπάνω κερί θα γράψω εντυπώσεις..

  4. Επανασχεδιασμός της μπλε τσάντας?Προβλέπω σε λίγα χρόνια να γίνεται συλλεκτικό κομμάτι η παλιά 🙂
    Μουτςς

  5. @Litsa: Το απίθανο θα ήταν αν το IKEA ζητούσε απο τον οίκο Balenciaga να επανασχεδιάσει την blue bag. Δεν ξερω αν είχε τύχει να παρει το ματι σου το “σκανδαλάκι” πριν λίγους μηνες. Τότε θα έβγαζα το καπέλο στους Σουηδούς! 😜😜

  6. @Maryl: That’s a great tip! Ποτέ δεν εχει τύχει να αγοράσω κερί απο IKEA! Θα επανορθώσω πάραυτα μετά το σχόλιό σου!

  7. Καλημέρα!!!! Χαίρομαι επιτέλους που και το ΙΚΕΑ θα συνεργαστεί με τον Ben Gorham τα αρώματα πάντως που έβγαλε σε συνεργασία με το &Other Stories παρόλο πάμφθηνα είναι εξαιρετικά σε ποιότητα. Τα κεριά του ΙΚΕΑ είναι ήδη πολύ καλά σε ποιοτητα οπότε περιμένω επιτυχη συνεργασία! Εδώ πάντως όλοι έχουν πάθει με τα κεριά του ALDI που είναι που είναι παμφθηνα και έχουν ξεπατικώσει τις συνταγες της Jo Malone

  8. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Και με κύριο άξονα αυτό που είπε η Τζούλια: να τα καίμε άφοβα (και από χημική και από οικονομική άποψη).

  9. @beautyblog σωστα όλα! θα τα αναμενω! εαν καποιο κοριτσι, τα δει, ας μας πει και εμας!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.