DIY:Φτιάξτε το δικό σας ντεμακιγιάζ με φυσικά υλικά!

View Gallery
4 Photos
DIY:Φτιάξτε το δικό σας ντεμακιγιάζ με φυσικά υλικά!
Αμυγδαλέλαιο

Ιδανικό για το ντεμακιγιάζ σε κάθε ηλικία και κάθε τύπο επιδερμίδας.

DIY:Φτιάξτε το δικό σας ντεμακιγιάζ με φυσικά υλικά!
Έλαιο αμαμελίδας ή witch hazel.

Ιδανικό για ευαίσθητα μάτια, μαύρους κύκλους, πόδι χήνας καθώς και νεανικές επιδερμίδες με ακμή.

DIY:Φτιάξτε το δικό σας ντεμακιγιάζ με φυσικά υλικά!
Έλαιο Αβοκάντο.

Ιδανικό ντεμακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες

DIY:Φτιάξτε το δικό σας ντεμακιγιάζ με φυσικά υλικά!
Μέλι.

Ιδανικό για βαθύ καθαρισμό καθώς και σαν μάσκα προσώπου

 

 

Νομίζετε, ότι το ντεμακιγιάζ απαιτεί μόνο δραστικά συστατικά χημικής προέλευσης, προκειμένου να απαλλαγείτε εντελώς από τα υπολείμματα του make up; Κάθε άλλο!

 

Με απόλυτα φυσικά συστατικά ακόμα και με υλικά που μπορείτε να βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας σας, μπορείτε να καθαρίσετε άψογα το πρόσωπο σας, χωρίς ερεθισμούς, επιβάρυνση από χημικές ουσίες, συντηρητικά, τοξικά, αλλεργιογόνα, γλυκερίνες, parabens, σιλικόνες, οινόπνευμα που φράζουν τους πόρους, ερεθίζουν τα ευαίσθητα μάτια κι επιβαρύνουν την φυσική κατάσταση και υγεία του δέρματος σας.

 

Ίσως  να δυσπιστείτε απέναντι στην ιδέα του φυσικού ντεμακιγιάζ θεωρώντας, ότι δεν θα είναι αποτελεσματικό ειδικά σε, ότι αφορά το αδιάβροχο make up.  Κι όμως υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά συστατικά που όχι μόνο αφαιρούν εύκολα ακόμα και το πιο επίμονο μακιγιάζ ματιών, αλλά ευεργετούν, θρέφουν και τονώνουν δέρμα. Αρκετά απ΄ αυτά είναι και πολύ οικονομικά.

 

 

 

Τα ενεργά συστατικά που περιέχονται στα φυσικά υλικά ντεμακιγιάζ που προτείνουμε βασίζονται ακριβώς όπως και στα συμβατικά προϊόντα, στις επιφανειοδραστικές ουσίες, που μαζί με τους γαλακτοματοποιητές και διαλυτοποιητές διαλύουν το make up, αφαιρούν τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα.  Η ποιότητα των φυσικών συστατικών δεν στερείται αυτής των συμβατικών, το αντίθετο, μπορούν σε δεύτερη φάση να μετατραπούν και σε προϊόντα περιποίησης.

 

 

 

 

Το προσωπικό μου tip για καθαρό δέρμα χωρίς ίχνος make up αλλά και για δέρμα που είναι έτοιμο να δεχθεί τα προϊόντα περιποίησης, σχετικά με τη χρήση τόσο των φυσικών όσο και των συμβατικών προϊόντων είναι, ότι σε καμία περίπτωση δεν τελειώνουμε τον καθαρισμό μας μόνο με το προϊόν ντεμακιγιάζ. Όποιο κι αν είναι αυτό, ότι κι αν υπόσχεται, ακόμα και το πιο αγνό βιολογικό ελαιόλαδο που βγάλαμε από το ντουλάπι μας για να ξεβαφτούμε, οφείλουμε αμέσως μετά να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό με μια καλή σαπουνάδα.

 

Είτε χρησιμοποιώντας κάποιο αφρώδες καθαριστικό, είτε με αγνό σαπούνι ελαιόλαδου για να αφαιρέσουμε όλα τα υπολείμματα που αναπόφευκτα μένουν πάνω στο δέρμα μας κατά τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ.  Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουρες, ότι το δέρμα είναι βαθιά και πραγματικά καθαρό και μπορούμε να προχωρήσουμε στα προϊόντα περιποίησης.

 

ΚΑΡΥΔΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ, ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ, ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ

 

Ανάμεσα στα φυτικά έλαια υπάρχουν αυτά που κάνουν για όλα τα δέρματα, κάθε ηλικία, κάθε ανάγκη και κάθε είδος make up. Ιδανικά λόγω σύστασης για ντεμακιγιάζ, χωρίς να ξηραίνουν ή να λιπαίνουν το δέρμα και αρκετά ελαιώδη για να ξεβάφουν χωρίς να ερεθίζουν. Μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα σε όλα τα καταστήματα που πωλούν φυτικά ή βιολογικά προϊόντα και φυσικά προτιμήστε συσκευασμένα, επώνυμα, βιολογικά ή ψυχρής έκθλιψης και σε καμία περίπτωση χύμα ακόμα κι αν είναι από το φαρμακείο.  Με ένα κομμάτι βαμβάκι το οποίο θα κρατήσετε ταμποναριστά για μερικά δευτερόλεπτα στην περιοχή των ματιών, θα διαλύσετε ακόμα και την πιο ανθεκτική μάσκαρα ματιών ή στη συνέχεια το πιο ανεξίτηλο κραγιόν.

 

DIY: Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το δικό σας διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ για όλο το πρόσωπο αλλά και τα μάτια αναμειγνύοντας δύο ή τρία από τα παραπάνω έλαια σε ίσα μέρη κι ένα μέρος ροδόνερο.  Ρίξτε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και έχετε το ποιοτικότερο, αποτελεσματικότερο και αγνότερο προϊόν ντεμακιγιάζ.

 

Αφού ξεβαφτείτε με το μείγμα, καθαρίστε στη συνέχεια το πρόσωπο σας ξανά με πλούσιο αφρό σαπουνιού, όπως αναφέραμε παραπάνω και αλείψτε στο πρόσωπο σας το ίδιο μείγμα, πλέον ως προϊόν περιποίησης για όλη τη νύχτα. Σε αυτή την περίπτωση προτιμότερο είναι να επιλέξετε τον συνδυασμό ροδόνερου, σησαμέλαιού, τζοτζόμπα και/ή αμυγδαλέλαιου, καθώς και αιθέριο έλαιο λεβάντας. Θα έχετε έτσι ένα εκπληκτικό αντιρυτιδικό, συσφικτικό και εξισορροπητικό λάδι προσώπου που θα σας χαρίσει νεανική, σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα, παράλληλα με το προϊόν ντεμακιγιάζ.

 

 

ΕΛΑΙΟ ΑΜΑΜΕΛΙΔΑΣ (Witch hazel)

 

 

 

 

ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ, ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΕ ΑΚΜΗ

 

Το έλαιο αμαμελίδας είναι ένα κορυφαίο συστατικό ειδικά για την περιοχή των ματιών, αλλά και για τα δέρματα με ακμή ή τάση για ακμή και λιπαρότητα. Είναι ιδανικό για ντεμακιγιάζ γιατί μειώνει τις “σακούλες” κάτω από τα μάτια και την όψη των μαύρων κύκλων και μπορείτε να αφαιρέσετε το make up χωρίς να επιβαρύνετε, είτε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών που εύκολα ερεθίζεται ή πρήζεται από τα διάφορα προϊόντα, είτε το εφηβικό, νεανικό, ακνεικό, ευαίσθητο και λιπαρό δέρμα. To έλαιο αμαμελίδας έχει αντιφλεγμονώδη δράση και χρησιμοποιείται εκτεταμένα για την καταπολέμηση των σπυριών (ακόμα και εκείνων που προκαλούν οι παιδικές ασθένειες) και για την αντιμετώπιση της ακμής.

 

DIY: Φτιάξτε το δικό σας διφασικό ντεμακιγιάζ για τα μάτια αλλά και όλο το πρόσωπο αναμιγνύοντας δύο μέρη έλαιο αμαμελίδας, ένα μέρος τζοτζόμπα, ένα μέρος ανθόνερο αμαμελίδας ή ροδόνερο και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.  Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως προϊόν περιποίησης για όλη τη νύχτα, με τον τρόπο και τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.

 

ΕΛΑΙΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΩΡΙΜΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ

 

 

 

 

Ένα λατρεμένο συστατικό για τις Ελληνίδες και τις γυναίκες της Μεσογείου με ανεκτίμητα συστατικά, λεκιθίνη και βιταμίνες Α, Β, C, D, Ε, Η, Κ, ΡΡ. Οι βιταμίνες Β και Ε δρουν ενάντια στη γήρανση, τη χαλάρωση τις ρυτίδες, τα σημάδια του χρόνου, τις δυσχρωμίες. Παχύρευστο τόσο, ώστε να είναι ιδανικό και για ντεμακιγιάζ αλλά και για δραστική αντιρυτιδική περιποίηση.  Η ανεκτικότητα κι η συμβατότητα της επιδερμίδας στο έλαιο αβοκάντο είναι πολύ υψηλή, δεν ερεθίζει και μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί και στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Απαλότητα, λάμψη, ζωντάνια και ελαστικότητα είναι τα αποτελέσματα που θα παρατηρήσετε στην επιδερμίδα με την συνεχή χρήση του. Ακόμα και το πολύ ώριμο φρούτο πολτοποιημένο είναι σε θέση να δώσει ένα πολύ καλό προϊόν ντεμακιγιάζ σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει ή μια δραστική μάσκα άμεσης ανανέωσης.  Μην διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε!

 

DIY: Φτιάξτε το δικό σας διφασικό ντεμακιγιάζ για τα μάτια αλλά και για όλο το πρόσωπο αναμιγνύοντας δύο μέρη έλαιο αβοκάντο, ένα μέρος σησαμέλαιο, ένα μέρος ροδόνερο και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.  Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως προϊόν περιποίησης για όλη τη νύχτα, με τον τρόπο και τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.

 

ΜΕΛΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ 2 σε 1

 

Τις ανεκτίμητες αποτοξινωτικές, καθαριστικές και ανανεωτικές ιδιότητες του μελιού τις ανακάλυψα πρόσφατα, μέσω μιας ειδικής αποτοξινωτικής θεραπείας μασάζ, τις οποίες επιφυλάσσομαι να σας αποκαλύψω στο μέλλον.  Το μέλι όμως είναι ένα εκπληκτικό προϊόν καθαρισμού προσώπου με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν ακόμα και στις περιπτώσεις ακμής. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ανοίγει τους πόρους κι ετοιμάζει το δέρμα να δεχθεί τα πολύτιμα συστατικά του αλλά και τις ιδιότητες των προϊόντων περιποίησης, αφήνει το δέρμα σφριγηλό, ενυδατωμένο, αφράτο, απαλό και λαμπερό.  Ιδιαίτερα θρεπτικό για το δέρμα, διαθέτει επουλωτικές και εξισορροπητικές ιδιότητες και επιταχύνει την ανανέωση των ιστών. Έχει την ικανότητα να έλκει, να απορροφά και να διατηρεί νερό στα μόρια του, προσφέροντας υγρασία στο δέρμα και διατηρώντας το δροσερό.  Είναι το τέλειο καλλυντικό για ξηρά και αφυδατωμένα, ώριμα και κουρασμένα δέρματα. Προτιμήστε να έχετε ήδη ντεμακιγιάρει καλά τα μάτια για να μην χρησιμοποιήστε μέλι στη περιοχή.

 

Απλώστε το μέλι στο πρόσωπο σας με κυκλικές κινήσεις και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά σαν μάσκα.  Στη συνέχεια αφαιρέστε το με μία καθαρή πετσέτα, βρεγμένη με ζεστό νερό, κάνοντας πάλι απαλές κυκλικές κινήσεις, ώσπου να φύγει εντελώς το μελι. Ξεπλύνετε με χλιαρό καθαρό νερό καλά, ώστε να μην μείνει κανένα ίχνος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιήσετε βιολογικό μέλι για να είναι απολύτως εγγυημένο το προϊόν που θα εισχωρήσει στους ανοιχτούς πόρους. Αν έχετε λιπαρό δέρμα στάξτε μέσα λίγες σταγόνες λεμόνι. Μην χρησιμοποιήσετε τίποτα χημικό στη συνέχεια, παρά μόνο ένα καλό φυτικό έλαιο όπως τα παραπάνω ή μια αγνή φυτική κρέμα Stella’s Recipy.

 

Εσείς έχετε δοκιμάσει να κάνετε ντεμακιγιάζ με φυσικά προϊόντα;

 

Stella

 

 

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Πολύ όμορφες συμβουλές.. Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει ντεμακιγιαζ με φυσικούς τρόπους,ενώ έχω κάνει άπειρες μάσκες σε πρόσωπο και μαλλιά με γιαούρτια,μελια,αβοκαντο,μαγιά μπύραε,αυγά και ότι διάβαζα στα περιοδικά παλιότερα γιατί για να είμαι ειλικρινής εκεί γύρω στα 33 με 35 σταμάτησα να χρησιμοποιώ φυσικές μάσκες (εκτός μόνο από το προσωπικό μου λιφτινγκ το άσπρα αυγού με λίγο λεμόνι)..και εδώ και περίπου 10 χρόνια χρησιμοποιώ μόνο μάσκες έτοιμες εμπορίου, πιο πολύ για θέμα χρόνου.

  2. Ασπραδι αυγού εννοούσα πιο πάνω αλλά όπως πάντα το κινητό γράφει τα δικά του…😠

  3. Αν ένα προιόν εχει νερο, δε διατηρήται για πολύ καιρο, εξου και η χρηση ηπιων συντηρητικων ή προσθηκη βιταμινης Ε.
    Βρισκω εξαιρετικες τις συνταγες, επειδη ομως ο σταφυλοκκοκος παραμονεύει και ζωες θερίζει, θα κρατουσα τα προιοντα που περιεχουν νερακι ελαχιστες μερες στο ψυγειο.

    Οταν αλλοιωθεί το χρωμα, η οσμή ή η υφη του προιόντος που φτιάξαμε, ειναι ήδη αργα, το μικροβιακο φορτίο ειναι επιβαρυμενο.
    Μπορεί να ειμαι σχολαστική υπερ το δεον, ωστόσο, μια υγεια εχουμε, ας την προσεξουμε, ετσι χερακια μακρυα από τα βαζάκια, και αν εχει νερο μονο για λίγες μερες.

    Καλές δημιουργίες!!!

  4. @εφη To θεώρησα αυτονόητο, ότι όλα τα φρέσκα φυσικά προιόντα διατηρούνται στο ψυγείο. Επίσης και τα αιθέρια λειτουργούν ως φυσικά συντηρητικά, ενώ τα ανθόνερα δεν συγκαταλέγονται στην κατηγορία του απλού νερού βρύσης. Ετσι φυσικά και κρατούν για πολύ περισσότερη περίοδο από λίγες μέρες. Φυσικά οπως πολύ σωστα λες, η βιτ. Ε συντηρεί τα προιόντα για αρκετό χρονικό διάστημα π.χ 5 σταγόνες σε 50ml μπορύν να μας δώσουν τη διάρκεια του 1-2 μηνών.

  5. To λάδι αμαμελίδας, μπορώ να το βάλω απ ευθείας κάτω από τα μάτια με ένα βαμβακάκι, ή πρέπει να το αναμύξω με κάτι; (όπως κατάλαβες οι μαύροι κύκλοι με απασχολούν…)

  6. @Μaryl: Και εγώ ακριβώς το ίδιο. Πιο μικρή (που ο χρόνος ήταν άπλετος) έκανα μια φοβερή μάσκα με αυτό, λεμόνι και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι τώρα..Και δεν θυμάμαι, γιατί για τον ίδιο λόγο (χρόνος) τώρα κάνω μόνο εμπορίου. Αλλά αυτή με το μέλι, μου φαίνεται εύλολη.. ίσως την προσπαθήσω το σβ..

  7. @Maryl: Όχι αυτό! Αυγό εννοούσα!! Και οι δύο λάθος κάναμε… Μα και σε αυτό ταιριάξαμε;;;; Axaxaxxaxxa

  8. @Tzeni 123 Μπορείς να κάνεις κρύες κομπρέσες με βαμβάκι και ανθόνερο αμαμελίδας πριν την κρέμα των ματιών σου καθημερινά και φυσικά να χρησιμοποιείς το λάδι αμαμελιδας απ΄ευθείας κάτω απο τα μάτια στο σημείο των μαύρων κύκλων (οχι πολύ κοντά στα βλέφαρα) αλλά και στο τόξο των φρυδιών. Τα λάδια βάσης δεν έχουν πρόβλημα στην απ΄ευθείας χρήση. Τα αιθέρια έλαια έιναι αυτα που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αδιάλυτα. Πάντως μπορείς να ξεκινήσεις με το ανθόνερο και να περάσεις στο λάδι.

  9. Ευχαριστούμε τη Στέλλα για τις πολύτιμες συμβουλές της!Το έλαιο αβοκάντο είναι εύκολο να παρασκευαστεί και υποψιάζομαι ότι θα είναι τέλειο για το δέρμα μου!

  10. Αν εξαιρέσω μια φορά που χρησιμοποίησα ελαιόλαδο για να βγάλω αδιάβροχη μάσκαρα που δεν έβγαινε με κανένα χημικό προϊόν και μου χαν πέσει οι μισές βλεφαρίδες από το τρίψιμο και είχα αγανακτήσει,δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κάνω ντεμακιγιάζ με φυσικά προϊόντα.Αυτό με την αμαμελίδα όμως το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον.
    Μουτςς

  11. Συνηθως ντεμακιγιαρομαι με αμυγδαλελαιο και λαδι καρυδας… Το συγκεκριμενο λαδι για τους μαυρους κυκλους δεν το ξερα!!!

  12. Stella, πόσο όμορφες συμβουλές και αυτή τη φορά. Θα αναζητήσω άμεσα έλαιο αμαμελίδας, γιατί οι μαύροι κύκλοι είναι μεγάλη πληγή…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.