Ταινία: «Murder on the Orient Express», στις αίθουσες στις 9 Νοεμβρίου

 

 

 

Ίσως το καλύτερο βιβλίο αστυνομικού μυστηρίου που έγραψε ποτέ η διάσημη συγγραφέας Agatha Christie, το Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές (Murder on the Orient Express), δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1934 και γυρίστηκε ταινία το 1974.

 

Και σε λίγες μέρες θα απολαύσουμε στη οθόνη το remake το οποίο σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Kenneth Branagh ως Ηρακλής Πουαρό ο διασημότερος ντεντέκτιβ του κόσμου. Μια πολύ αναμενόμενη ταινία που δεν πρέπει να χάσουμε και που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο.

 

Εξ άλλου είναι δύσκολο να αντισταθείς και στο υπόλοιπο cast, αλλά και στην εξαιρετική αναπαράσταση της εποχής με κοστούμια της διάσημης βραβευμένης με Όσκαρ ενδυματολόγου Alexandra Byrne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ντετέκτιβ  Hercule Poirot,  ταξιδεύει με την υπερπολυτελή αμαξοστοιχία  «Orient Express»  από την Istanbul στο Λονδίνο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέσα στο τραίνο δολοφονείται ένας  διεφθαρμένος δισεκατομμυριούχος (Johny Depp).

 

 

Συνεπιβάτες του αλλά και «βοηθοί» στο να διαλευκάνει το μυστήριο είναι μια χήρα (Michelle Pfeiffer), μια ιεραπόστολος (Penelope Cruz), ένας καθηγητής ((Willem Dafoe), ένας κόμης με την κόμισσα σύζυγό του (Sergei Polunin και Lucy Boynton)  μια πριγκίπισσα (Judi Dench),  μια υπηρέτρια (Olivia Colman) μια γκουβερνάντα (Daisy Ridley), ένας γιατρός (Leslie Odom, Jr) και ένας ιμπρεσάριος (Tom Bateman).

 

 

 

 

Eίναι όμως τελικά οι συνεπιβάτες του ντετέκτιβ, αυτοί που λένε ότι είναι;

 

Αν το έχετε διαβάσει ή αν έχετε δει την ταινία του 1974 μην αποκαλύψετε το φινάλε. Είναι πραγματικά απίθανο το τι σκαρφιζόταν αυτή η γλυκιά ηλικιωμένη Ms Agatha στα βιβλία της. Ραντεβού στις 9 Νοεμβρίου σε κάποια σκοτεινή αίθουσα, εκεί που όπως λέει και το trailer της ταινίας, “είναι όλοι ύποπτοι…”

 

 

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Τζούλια μου δεν το πιστεύω.. Εχτές ήμουν στα Village και βλέποντας την αφίσα του αγαπημένου Orient Express είπαμε με τον άντρα μου ότι θα το δούμε οπωσδήποτε όταν βγει.. Εννοείται ότι έχω δει το παλιό και ανυπομονώ να δω το remake με το καινούριο φοβερό cast.!! Αγαπάω την Αγκάθα Κρίστι και από μικρή έχω διαβάσει πολλά βιβλία της..

  2. @Maryl: Τη μέρα που θα πάτε, εχε το νου σου μηπως κάθονται από πισω σας κάποιοι και σας κανουν … Μπουυυ!! Εμείς θα ειμαςτε αγαπημενη!!😜

  3. @ΒΒ: θα είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη γλυκιά μου Τζούλια. 💝

  4. Να μία ταινία που δεν θα ήθελα να χάσω… Το cast από μόνο του είναι μία πρόκληση,

  5. Μαλλον θα ειμαστε πολλες που θα κανουν μπουυυυ στα πισω καθισματα!!! Βαλτε και μενα την λιστα.χαχαχαχα

  6. Φανταστικό βιβλίο, φανταστικό το τέλος και όχι φυσικά δεν θα το αποκαλύψω!

  7. @Marianna & Anastasia: Μικρή συμβουλή: αν δεν έχετε διαβάσει το βιβλιο, διαβάστε το πριν δείτε την ταινια!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.