Valmont: Oμορφιά μέσα από την κηρήθρα.

 

 

Ξέρετε ποια θεωρούν οι επιστήμονες την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, η οποία απειλεί με ανεπανόρθωτες επιπτώσεις το παγκόσμιο οικοσύστημα;

 

Είναι το λεγόμενο σύνδρομο της «κατάρρευσης των μελισσών», η μαζική ξαφνική απώλεια του πληθυσμού των μελισσών παγκοσμίως, για την οποία ευθύνονται η μόλυνση του περιβάλλοντος, τα γενετικώς τροποποιημένα φυτά, τα εντομοκτόνα, τα φυτοφάρμακα και άλλοι ακόμα παράγοντες.  Ο Αϊνστάιν είχε αναφέρει, ότι αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το ανθρώπινο είδος θα ακολουθήσει την τύχη τους.  Αυτό θα συμβεί όχι μόνο γιατί το μέλι για τις επόμενες γενιές μπορεί να είναι ένα σπάνιο προϊόν, αλλά γιατί αν οι μέλισσες εκλείψουν τίθεται σε κίνδυνο ολόκληρη η παραγωγή των τροφίμων.

 

 

 

 

O Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) εκτιμά, ότι από τα 100 είδη φυτών από τα οποία προέρχεται το 90% των τροφίμων παγκοσμίως, τα 71 γονιμοποιούνται με τη μεταφορά γύρης από τις μέλισσες, όπως και η πλειονότητα των καλλιεργειών στην Ευρώπη.  Αν αποτιμήσουμε οικονομικά την δουλειά που κάνουν οι μέλισσες για το ανθρώπινο γένος,  αυτή ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.  Με λίγα λόγια, χωρίς τις μέλισσες είναι απίθανο, ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη διατροφή μας, άρα και την επιβίωσή μας στον πλανήτη.

 

Η προστασία και η σωτηρία των μελισσών απασχολεί διεθνώς την επιστημονική κοινότητα.  Αναζητούνται τρόποι και μέσα διάσωσης συμπεριλαμβανομένης και της κοσμετολογίας. Στα πλαίσια αυτά το θέμα κίνησε το ενδιαφέρον του Ιδιοκτήτη, Προέδρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή, μίας από τις κορυφαίες Εταιρείες καλλυντικών του κόσμου, του Monsieur Didier Guillon  της Ελβετικής Valmont. Ο Didier Guillon ταξίδεψε στην ελβετική ύπαιθρο εκεί όπου πολλοί μελισσοκόμοι παράγουν εξαίρετο βιολογικό μέλι από την παρθένα χλωρίδα της ελβετικής εξοχής, συζήτησε το πρόβλημα και εντόπισε τους καλύτερους για να συνεργαστεί και να προμηθευτεί τις πρώτες ύλες μιας νέας ανατρεπτικής σειράς καλλυντικών.  

 

 

 

 

Η πρόσφατη παρουσίαση της σειράς L’ elixir des Glaciers – Essence of Bees για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα μπορούσε να με αφήσει ασυγκίνητη.  Σε μια εκδήλωση ισάξια της ελβετικής φινέτσας, ένα ζεστό ακόμα φθινοπωρινό απόγευμα στη «Μεγάλη Βρετανία», το ενδιαφέρον δεν ήταν μόνο να μάθουμε αναλυτικά γι΄ αυτά τα τρία πρωτοποριακά κοσμετολογικά προϊόντα.  Είχε πρωτίστως το ενδιαφέρον της παρουσίασης των δράσεων που μπορούν να συμβούν, όταν υπάρχει η βούληση για να δοθούν διέξοδοι και λύσεις σε ένα ζωτικό στην κυριολεξία πρόβλημα που μας αφορά όλους.

 

H Μεγάλη Βρετανία φωταγωγείται με το logo της  Valmont.

 

 

 

Η εταιρεία Valmont παρουσίασε στην σειρά Lelixir des Glaciers Essence of Bees, την τεχνολογία με την οποία κατάφερε για πρώτη φορά να αντληθούν σε όσο το δυνατόν πιο αγνή και πρωτόλεια μορφή, τα τρία πολύτιμα προϊόντα των μελισσών, δηλ. το μέλι, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη, ώστε να διατηρηθούν ατόφιες οι ιδιότητες τους και να τα ενσωματώσει ταυτόχρονα στη σύνθεση των καλλυντικών της.

 

Φυσικά και το μέλι και ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη δεν είναι μια καινούργια ανακάλυψη για την κοσμετολογία.  Η δράση τους στην αντιγήρανση και το lifting effect είναι μία από τις πιο συναρπαστικές σε αποτελέσματα. Πολύ δε περισσότερο για την φημισμένη Valmont που τα χρησιμοποιεί κατά κόρον στη σύνθεση των προϊόντων της, προτάσσοντας τo σύνθημα «Ανακαλύψτε την αληθινή ομορφιά από την κηρήθρα» «Discover true beauty from the beehive».  Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που μια τόσο εξελιγμένη τεχνολογία λιποφιλικής εκχύλισης κατάφερε να συνδυάσει ταυτόχρονα τα τρία συστατικά σε μία σύνθεση, ενώ μέχρι τώρα τα συναντούσαμε ξεχωριστά.

 

Το κοκτέιλ από μέλι  L’ elixir des glaciers που μας σερβιρίστηκε μέσα σε χρυσό ποτήρι

 

 

 

Οι συλλεκτικές συσκευασίες από καθαρό χρυσάφι που φιλοτέχνησε ο ίδιος ο Didier Guillon σε 100 αντίγραφα, ο οποίος είναι επίσης και εικαστικός καλλιτέχνης.

 

 

 

Η L’ elixir des Glaciers είναι μία μεγαλοπρεπής, όπως την ονομάζει η ίδια η Valmont, σειρά προϊόντων.

 

 

H Masque Majustueux Votre Visage είναι μία πρωτοποριακή μεταξένια σύνθεση που εφαρμόζεται 2-3 φορές την εβδομάδα απαλαίνει, ενυδατώνει, θρέφει, αναπλάθει το δέρμα.  Ένα δεκάλεπτο μασάζ εκτός της συγκλονιστικής spa εμπειρίας, θα μετατρέψει τα πολύτιμα συστατικά της σε λάδι. Ωστόσο η Εταιρεία προτείνει να χρησιμοποιηθεί ως overnight mask για θεαματικά αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

Το Serum Majustueux Vos Yeux αναδομεί την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, έχοντας το πλεονέκτημα να επανασχηματίζει και να συσφίγγει την περιοχή των άνω βλεφάρων. Μια πολυτελέστατη σύνθεση που πέρα από την απολαυστική εμπειρία προσφέρει άμεσο lifting effect, λειαίνει και αναγεννά την περιοχή, απαλαίνοντας τις γραμμές έκφρασης.

 

 

 

 

Το Cure Majestueuse Votre Visage είναι ένα αισθησιακό νέκταρ αναγέννησης και αναδόμησης του δέρματος. Ένα ελιξίριο που διεισδύει στο δέρμα μεταφέροντας βαθιά τα δραστικά Ω λιπαρά, μαζί με πολύτιμα αιθέρια έλαια και τα ανεκτίμητα συστατικά των προϊόντων της κηρήθρας.  Το δέρμα αναδομείται, γίνεται πιο σφριγηλό, απαλό και λαμπερό.

 

 

 

 

Τέλος δεν μπορώ να παραλείψω να αναφέρω, αυτό που μου έκανε ίσως την καλύτερη εντύπωση στο λανσάρισμα των νέων αυτών προϊόντων. Η ημερομηνία λήξης τους είναι μόλις τρεις μήνες από το άνοιγμα της συσκευασίας, ενώ διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω των 25ο. Μια μεγάλη απόδειξη της φρεσκάδας και της αγνότητας τους.

 

Stella

 

 

14 Σχόλια
  1. Είναι πραγματικά από τα προϊόντα που αξίζει να επενδύσεις. Και πρόκειται για πραγματική επένδυση εδώ που τα λέμε γιατί οι τιμές τους… Αλλά ναι, καλύτερα ένα και το καλύτερο, για την ομορφιά μας. Άρα θα έλεγες ότι το καλοκαίρι είναι καλύτερα να φυλάσσονται σε ψυγείο ή αρκεί ένα σκιερό μέρος;

  2. Καλημέρα!!
    Το οτι εχει και τα τρία (μελι,βασιλικός πολτός,προπολη)αυτο και αν ειναι κάτι νεο και εξαιρετικά ενδιαφέρον!!
    Φιλια

  3. Πράγματι εντυπωσιακά νέα. Μάλλον μιλάμε για προιόν ύψιστης ποιότητας. Εξαιρετικό το post, απίθανα ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ξέραμε φυσικά για το σύνδρομο της μέλισσας αλλά τώρα έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο.

  4. Mήπως ξέρουμε που μπορούμε να τα βρούμε;

  5. @ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Από ότι γνωρίζουμε τα σημεία πώλησης είναι στο GB Spa της Μεγ. Βρεταννίας, αλλά και στην boutique Valmont που λειτουργεί στο King George. Αν έχει προστεθεί και κάποιο άλλο, ίσως μπορεί να μας ενημερώσει η Stella.

  6. Εκπληκτικές πληροφορίες..Τα προϊόντα με τέτοια συστατικά πρέπει να είναι φοβερά!! Εγώ προς το παρόν κάθε πρωί τρώω μια κουταλιά σούπας μέλι με κανέλα και νιώθω πραγματικά ότι με τονωνει αυτό και με βοηθάει στο ξεκίνημα της ημέρας.

  7. Το μέλι αλλά και τα συναφή προιόντα π.χ βασιλικός πολτός, γύρη κ.λ.π είναι κάτι παραπάνω από θαύματα της φύσης. Επιφυλάσσομαι για ένα αναλυτικό ποστ.

  8. Θα με πείτε πεζή αν σας πω ότι έχω σταθεί στο κοκτέιλ από μέλι?
    Μουτςς

  9. Eξαιρετικ αναλυση STELLA. Ειναι προιοντα LUXURY σιγουρα γιαυτο πωλουνται και σε αυτα τα ξενοδοχεια Μακαρι καποτε να μπορεσω να βαλω ενα τετοιο προιον στο προσωπο μου. Καλημερα καλη εβδομαδα

  10. @Rania Luxury αλλά με φιλοσοφία ξεκάθαρα φυσική και πράσινη! Αυτο λέει πολλά! Ειδικά για όσους πιστεύουν, ότι η φύση δίνει “αδύναμα” συστατικά σε σχέση με τους δοκιμαστικούς σωλήνες.
    @Litsa Αστα…. Ηταν υπέροχο! ηπια μόνο δύο γιατί ντρεπόμουν…. διαφορετικά…. 😉

  11. Πολύ ενδιαφέροντα νέα!Πολυτέλεια που συνδυάζεται με αποτέλεσμα φαντάζομαι!

  12. Stella μου καλησπερα Ειμαι υποστηρικτης της αποψης οτι οι δοκοιμαστικοι σωληνες εχουν πιο δραστικα συστατικα απο την φυση. Το πιστευω και τιποτα δεν μπορει να μου αλλαξει αυτη την γνωμη γιατι το εχω δει στο προσωπο μου. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι σε αλλα προσωπα η φυση λειτουργει καλυτερα απο οτι στο δικο μου.

  13. Ράνια μου,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Ως κορίτσι της “Generation X” δηλαδη ούτε “Baby Boomer” αλλά ουτε και “Millenial” σιγουρα νιωθω και εγώ πιο άνετα με τη “Χημεία”!

    Ετσι τα βρήκα, ετσι τα ακολουθώ. Οπως οι περισσοτερες άπό εμάς, εδώ μεσα. Μεχρι που σε καποια στιγμή μπηκε στη ζωή μου η απόλυτη “Φυσική” με την μορφή των Stella’s Recipy.”.

    Θα αλλάξω τα παντα; Οχι.

    Θα πω οχι στην ( contemporary) Χημεία και στο τι μπορει πλεον να μας προσφέρει η μοντέρνα κοσμετολογια;

    Οχι, βέβαια.

    Θα σταματησω να δοκιμάζω τα νεα εξελιγμένα προιοντα;

    Σιγουρα οχι! Τα θέλω ολα!

    Παρόλα τα παραπανω, όμως, καποια στιγμή ειδα τι σημαινει Φυσική,με τα μάτια μου.

    Για να σου δωσω ενα παράδειγμα: δεν ήξερα καποτε (πριν λίγα χρόνια) οτι υπάρχει διαφορα στο αλάτι. Tι σημαινει δηλαδη οτι “μαγειρευω” με διαφορετικα αλάτια. Δεν ήξερα τη διαφορά τους και το ποσο σημαντική ειναι αυτη.

    Μεχρι που καποια μου έμαθε τι σημαινει “Μαγειρευω μονο με γνήσιο αλάτι Μεσολογγίου”.

    Το ακολουθηςα αυτό και το έκανα εγώ, η μητερα μου και στην πορεία όλη η οικογενεια μου.

    Ξερεις γιατι;

    Γιατι βρέθηκε καποια στιγμή στη ζωή μου, ένα Generation X κορίτσι που μου το έμαθε. Και τότε ειδα τις διαφορες.

    Και αυτή την κοπέλα την ευγνωμονώ.

    Οχι φυσικα επειδή γιατι χαρη σε εκείνη δεν εχω ξανα αγορασει αλάτι, εμπορίου απο SM, αλλά γιατί νιωθω, οτι προσφέρω κατι καλο στην οίκογενειά μου.. Την ευγνωμονώ γιατι μου έμαθε κατι υπέροχο, κατι που δεν ήξερα.

    Και δεν υπάρχει τιποτα πιο σπουδαίο απο αυτο, τουλαχιστον στα δικα μου “βιβλια”.

    Συμφωνείς;

    Sent from my iPhone

  14. Καλησπερα. Τωρα με αυτο το παραδειγμα με επεισες. Δεν εχω λογια για να αντισταθω. Συμφωνω σε ολα. Φυσικα θα δοκιμαζω οτιδηποτε νεο εξελιγμενο προιον και φυσικα θα πρεπει να δω και εγω καποια φυσικα προιοντα οχι με προκαταληψη( λογω κακου παρελθοντος καποιων απο αυτα),αλλα με νεα ματια. Ακομα μια φορα με εκανες με τα λογια σου να σε αγαπησω ακομη περισσοτερο και να χαιρομαι που ειμαι μελος αυτης της παρεας που εχεις δημιουργησει Σε αγαπω καλο βραδυ

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.