Φρούτα και λαχανικά στο μπουντουάρ μας για τέλειο δέρμα.

 

 

Πόσο αποτελεσματικά μπορεί να είναι κάποια φυσικά συστατικά, φρούτα ή λαχανικά ώστε να έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε θέματα ομορφιάς που μας απασχολούν;

 

 

Όλες έχουμε δει ή ακούσει τις γιαγιάδες να ορκίζονται σε μάσκες που βασίζονται στο αγγούρι, στο αυγό, στην βρόμη…. Έχουμε ως επιχείρημα, ότι αυτά είχαν, αυτά έκαναν τότε… Αναμφισβήτητα! Εμείς έχουμε πολύ περισσότερα μέσα στη διάθεση μας.

 

Ωστόσο, μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη της φύσης, είναι μια κρυφή δύναμη με ανυπολόγιστη αξία, αλλά και την ενίσχυση που μπορούμε να δώσουμε με την προσθήκη αιθέριων και φυτικών ελαίων, δημιουργώντας τις δικές μας DIY δραστικές φόρμουλες. Σημαντική παράμετρος επιτυχίας… προτιμήστε αυστηρά βιολογικά συστατικά! Μην διστάσετε να αναμίξετε υλικά, να παίξετε, να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε την δική σας αγαπημένη συνταγή ομορφιάς.

 

 

Χυμός λεμονιού: Ποιος αμφισβητεί τη δύναμη της βιταμίνης C από την πηγή; Τοπικά ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό και τονωτικό για το λιπαρό δέρμα. Η βιταμίνη C που περιέχει δρα ως απολεπιστικό αλλά και ως αντιοξειδωτικό. Είναι γνωστή η δράση του επίσης, για τη φυσική λεύκανση που επιτυγχάνει αλλά και τη σύσφιξη των διεσταλμένων πόρων και γενικά του δέρματος.  Λίγο χλιαρό νερό επίσης με λεμόνι κάθε πρωί, προσφέρει αποτοξινωτική δράση στον οργανισμό, αλλά και λαμπερό δέρμα.

 

 

 

 

Αγγούρι: O χυμός και ο πολτός του αγγουριού είναι ευεργετικοί για την επιδερμίδα, με τις τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες τους, που οφείλονται στο συνδυασμό βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτενίων.  Λειτουργούν συσφικτικά αλλά και στυπτικά στο λιπαρό δέρμα και τους διεσταλμένους πόρους, ενώ καταπραΰνουν τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες, τα κουρασμένα μάτια, τους μαύρους κύκλους. Ενεργοποιούν το κολλαγόνο στο δέρμα και έτσι συμβάλλουν στη μείωση του πρηξίματος, αλλά και στη λείανση των ρυτίδων. Το αγγούρι περιέχει πυρίτιο και θείο που βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε χυμό αγγουριού στο τελευταίο ξέβγαλμα. Αφήστε τον για λίγα λεπτά να δράσει και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

 

 

 

 

Παπάγια: Περιέχει ένα μοναδικό ένζυμο το παπέϊν με πολύ δραστική αντιγηραντική, επανορθωτική, επουλωτική κι απολεπιστική δράση για το δέρμα. Περιέχει ένζυμα που συμβάλλουν στην αποσύνθεση των νεκρών κυττάρων και το κάνουν πιο φρέσκο και λαμπερό, με αποτέλεσμα τη φυσική λεύκανση της επιδερμίδας! Ο πολτός της παπάγια απλώνεται απ΄ ευθείας πάνω στο δέρμα και χρησιμοποιείται ως μία εκπληκτική αναζωογονητική μάσκα. Απλώστε στην περιοχή κάτω από τα μάτια λεπτές φέτες από παπάγια για 10 λεπτά, για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους και την κούραση.

 

 

 

 

 

 

Μπανάνα: Τι μπορεί να είναι καλύτερο για άμεση και αποτελεσματική χρήση, από ένα συστατικό που είναι από μόνο του μια ολοκληρωμένη μάσκα ομορφιάς; Eνα πλήρες καλλυντικό προϊόν, που ενυδατώνει βαθιά μαλλιά και δέρμα αφήνοντας τα απαλά κι ενυδατωμένα, όσο ποτέ πριν; Συνδυάστε την με λάδι αβοκάντο για βαθιά αντιρυτιδική και συσφικτική δράση αλλά και για αναδόμηση στα κατεστραμμένα, αφυδατωμένα, βαμμένα μαλλιά. Αφήστε τον πολτό σε πρόσωπο η μαλλιά για 15 λεπτά τουλάχιστον και ξεβγάλετε (ή λούστε) με κρύο ή χλιαρό νερό.

 

 

 

Αβοκάντο:Έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο Beautyblog.gr αυτόν τον εκπληκτικό καρπό που είναι φτιαγμένος για τις γυναίκες της Μεσογείου, σε οποιαδήποτε μορφή κι αν χρησιμοποιηθεί. Μαγικός για τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, θρέψη, ανάπλαση του δέρματος αλλά και για την ανάπλαση, αναδόμηση των ξηρών, ταλαιπωρημένων, βαμμένων, κατεστραμμένων μαλλιών. Αυτός ο κρεμώδης καρπός στην ωρίμανση του, δίνει ανεξάντλητες δυνατότητες χρήσης προσφέροντας απεριόριστες βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και υψηλή δόση βιταμίνης Ε.  

 

 

 

 

Μηλόξιδο: Με την αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή και αντιική του δράση, το μηλόξιδο είναι εξαιρετικό για περιπτώσεις δερματικών διαταραχών, ακμής, πόρων αλλά και πιτυρίδας. Προσφέρει ισορροπία στο PH της επιδερμίδας και του τριχωτού της κεφαλής αλλά και λάμψη. Τα Το μηλόξυδο εισβάλλει σε βάθος στην τρίχα απαλλάσσοντας την από τα κατάλοιπα που αφήνουν τα σαμπουάν και τα προϊόντα styling που με την πάροδο του χρόνου τα κάνουν να φαίνονται θαμπά και άτονα.  Aναμείξτε ένα μέρος μηλόξιδο με δυο μέρη ροδόνερο για να έχετε ένα μοναδικό τόνικ για το λιπαρό/ακνεικό δέρμα (αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών) ή με λάδι καρύδας για να δημιουργήσετε μία υπέροχη μάσκα μαλλιών.

 

 

 

 

Βρώμη: Η χρήση της τοπικά αλλά και σε μάσκες καθαρισμού, απολέπισης ή ενυδάτωσης βοηθάει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την μείωση των ερεθισμών. Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε πολυσακχαρίτες και πολυφαινόλες αφήνουν στο δέρμα ένα προστατευτικό στρώμα που βοηθάει την καταπολέμηση της αφυδάτωσης και την ξηρότητα με την κατακράτηση της υγρασίας.

 

 

 

 

Κουρκουμάς: Γνωστό από την Αγιουβέρδα αλλά και την παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, το μπαχαρικό αυτό είναι εξαιρετικό αντιγηραντικό, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, κι αντιμικροβιακό.  Ενυδατώνει το δέρμα και επουλώνει από τα σημάδια, όπως αυτά της ακμής.  Δημιουργήστε μία πάστα από κουρκουμά, ροδόνερο, λεμόνι και μια κουταλιά μέλι για να μειώσετε τα σημάδια του χρόνου, τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες από την έκθεση στον ήλιο, την ακμή, τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους στην περιοχή των ματιών.  Αποτελεσματικός και στην πιτυρίδα, μπορείτε να τον διαλύσετε σε ελάχιστα ζεστό λάδι καρύδας (μπεν μαρί) και να το απλώσετε στα μαλλιά σας. Στη συνέχεια λούζεστε μ΄ένα απαλό σαμπουάν. Αποφύγετε τον αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

 

 

 

Κρόκος (σαφράν). Το ιερό δισκοπότηρο της φυσικής περιποίησης του δέρματος. Έχουμε γράψει εκτεταμένα γι΄αυτόν τον χρυσό, που στην Ελλάδα παράγεται στην Κοζάνη σε εξαιρετική ποιότητα. Το πολυτιμότερο και ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, πλούσιο σε βιταμίνη C, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και κάλιο. Έχει μοναδική αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση και το καλύτερο… δεσμεύει και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση.  Δραστικός τόσο για αντιγήρανση, όσο και για την καταπολέμηση της ακμής.

 

Αναμεμειγμένος με ροδόνερο μπορεί να δώσει ένα εκπληκτικό τόνερ. Εκμεταλλευτείτε όλες τις ιδιότητες του κρόκου στην φυσική σειρά νύχτας Golden των Stella’s Recipy. Την πρώτη σειρά που ενσωμάτωσε τον κρόκο στη σύνθεση της.

 

 

 

Mείνετε συντονισμένες γιατί αύριο ακολουθούν DIY συνταγές ομορφιάς!

 

Stella

 

 

8 Σχόλια
  1. Πόσα λεμόνια,μπανάνες,αυγά και αβοκάντο έχω χρησιμοποιήσει ως μάσκες σε προσωπο και μαλλιά,καφάσια ολόκληρα! Καλά που ο πατερούλης μου είναι στην κεντρική λαχαναγορά,αλλιώς,οπως μου έλεγε καθε φορά που του τα ζήταγα να μου τα φέρει,είμαι ασύμφορη! Τον κουρκουμά τον ανακαλυψα τελευταία και τον χρησιμοποιώ σε όλα σχεδον τα φαγητά,αλλά η παρααπάνω μάσκα που είναι για τις τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες εκτυπώθηκε ήδη!

  2. Να πω την αλήθεια μου,ενθουσιάζομαι όταν τα διαβάζω,τα κάνω μια φορά αλλά μετά τα παρατάω.Πρέπει να γίνω πιο επιμελής.
    Μουτςς

  3. Με τι άλλο συστατικό μπορεί να αναμιχθεί το λεμόνι για να μας δώσει λευκαντική δράση;

  4. @ΑΦΡΟΔΙΤΗ Μπορείς να το ανακατέψεις με κουρκουμά και λάδι άγριο τριαντάφυλλο για να γίνει μία μάσκα/πολτός που θα απλώσεις στο πρόσωπο σου. Το λεμόνι μπορείς επίσης να το ταμπονάρεις σαν λοσιόν αναμεμειγμένο με λίγο ροδόνερο.

  5. Δεν ήξερα για τον κουρκουμά!Αγαπημένη μου μάσκα είναι μπανάνα με μέλι!

  6. Και εμένα μου έκανε εντύπωση ο κουρκουμάς ως συστατικό για ομορφιά.. δεν το είχα ξαναδιαβάσει κάπου..

  7. Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ χρησιμοποιώ το λεμόνι και το αγγούρι. Τα άλλα δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα… θα γίνει και αυτό οσονούπω! ☺😀😉😙

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.