DIY συνταγές ομορφιάς, με υλικά από την κουζίνα μας! Part Two

 

Σε προηγούμενο post μιλήσαμε για τις ευεργετικές ιδιότητες κάποιων «ταπεινών» λαχανικών και φρούτων που όμως μπορούν να κάνουν θαύματα στην ομορφιά μας. Ας δούμε σήμερα κάποιες DIY συνταγές ομορφιάς με υλικά της κουζίνας μας.

 

Τονωτική λοσιόν για μάτια και πρόσωπο:

Αναμίξτε τον χυμό από μισό αγγούρι που θα έχετε πάρει με τη βοήθεια του αποχυμωτή, 10ml έλαιο αμαμελίδας και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.  Ανακατέψτε καλά και θα έχετε ένα εξαιρετικό τόνικ για μάτια και πρόσωπο. Στυπτικό, ενυδατικό, εξισορροπητικό για το λιπαρό νεανικό δέρμα, με τάση ακμής ή για μαύρους κύκλους και κουρασμένα μάτια. Διατηρήστε το στο ψυγείο για να είναι πάντα δροσερό, ειδικά όταν το βάζετε στα μάτια ως κομπρέσα με βαμβάκι.

 

 

 

 

Αναζωογονητική, ενυδατική και λευκαντική μάσκα για νεανικά δέρματα:  (εφαρμόζεται μόνο το βράδυ)

Χρειάζεστε τον πολτό ενός αγγουριού, στον οποίο θα ρίξετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και μία κουταλιά μέλι. Απλώστε το στο πρόσωπό σας, σαν μάσκα. Θα βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας και θα φαίνεται πιο λαμπερή και φρέσκια.

 

Μάσκες κατά της ακμής και των μαύρων στιγμάτων:

 

  1. Χρειάζεστε τον πολτό από ένα αγγούρι, μία κουταλιά σούπας βρόμη, 2-3ml μηλόξυδο, 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακάτεψε καλά και τοποθετήστε το προϊόν σε όλο το πρόσωπο με ένα βαμβάκι, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξέβγαλε καλά μετά από 5 λεπτά.

 

  1. Χρειάζεστε τον πολτό από ένα αγγούρι, λίγες σταγόνες από λεμόνι και λίγο κουρκουμά ή σαφράν. Ανακατέψτε και τοποθετήστε τον στο πρόσωπο και στα μάτια για 15’. Ξεβγάλτε καλά με χλιαρό νερό.

 

 

 

 

Μάσκες αντιρυτιδικές, ανάπλασης και ενυδάτωσης:

 

  1. (εφαρμόζεται μόνο το βράδυ) Χρειάζεστε τον πολτό από ένα αγγούρι, προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 10ml έλαιο αβοκάντο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα. Θα δώσει μοναδική λάμψη στο πρόσωπό σας παράλληλα με την ανάπλαση και την σύσφιξη που θα πετύχετε. Αφήστε τη να δράσει για 15-20’ ενώ χαλαρώνετε ξαπλωμένες και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
  2. Ανακατεύετε 1 κουταλιά σούπας βρόμη σε  πολτό μπανάνας ή αβοκάντο ή παπάγια και 1 κουταλιά σούπας μέλι. Την απλώνετε στο πρόσωπο λαιμό, ντεκολτέ για λίγα λεπτά με απαλές κυκλικές κινήσεις και την αφήνετε για 15-20’ ενώ χαλαρώνετε ξαπλωμένες.  Ξεβγάζετε με άφθονο, χλιαρό νερό.
  3. Λιώνετε ένα πολύ ώριμο αβοκάντο, προσθέτετε λίγο κουρκουμά ή σαφράν σε σκόνη, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 10ml λάδι καρύδας. Την απλώνετε σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ για 15-20’ ενώ χαλαρώνετε ξαπλωμένες.  Ξεβγάζετε με άφθονο, χλιαρό νερό.

 

 

 

Απολεπιστική μάσκα:

 

Αναμείξτε 1 κουταλιά σούπας μέλι, 10ml έλαιο καρύδας και μισή κούπα νιφάδες βρόμης. Με ελαφριές κυκλικές κινήσεις την απλώνουμε στο πρόσωπο σαν να κάνουμε πίλινγκ και στη συνέχεια την αφήνουμε για 15-20’ πριν ξεβγάλουμε.

 

 

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και πρέπει όλες και λάμπουμε και να δείχνουμε στα καλύτερά μας. Εσείς ποια θα δοκιμάσετε από τις παραπάνω;

 

Stella

 

 

 

20 Σχόλια
  1. Εχω δοκιμάσει την απολεπιστικη μασκα και όντως ειναι εξαιρετική!!!Γενικα μου αρέσει πολυ η βρώμη και οι
    χρήσεις της! Θα δοκιμάσω σίγουρα και τις άλλες μιας και ειναι προιοντα εύκολα,που τα εχεις στο σπίτι!
    Φιλια

  2. Ma ti thisavros gnoseon eisai Stella mou!!! Prepei na gino ki ego pio epimelis me tis maskes mou giati plisiazoun Xristougenna kai prepei na lambo! (Lambeis Babi mou!)
    Filia polla!!

  3. @MariaA Εσυ λάμπεις έτσι κι αλλιως Μαρία μου, απ΄ότι θυμαμαι! Τέτοιο δέρμα…..

  4. Καλημερα εγω θα δοκιμασω την Αναζωογονητική, ενυδατική και λευκαντική μάσκα Καλο απογευμα Stella

  5. @Stella: Iδέα!! Δεν κλείνουμε έναν χώρο να έρθουμε και να μας κάνεις σεμινάρια συνταγών ομορφιάς;; Και τα έξοδα, τα αναλάμβάνουμε όλες μας! (ακούει το beautyblog?)

  6. @Tzeni 123: Φυσικά και “ακούει” και έχω να πω ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα!

  7. Θα κάνω σίγουρα τη μάσκα με το αβοκάντο και το μέλι! Πόσο υπέροχες συνταγές ομορφιάς και πάλι!

  8. Θα κάνω την απολεπιστική μάσκα για να μη γίνει η κατάσταση της επιδερμίδας μου απελπιστική!
    Μουτςς

  9. Σίγουρα θα δοκιμάσω μια από τις μάσκες. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές θα ήθελα να λάμπει το πρόσωπο μου! Ευχαριστούμε που μας σκέφτεσαι! ☺😀💜💛💙💜💚💙💛

  10. εγω σας ευχαριστώ ολες για ρτα σχόλια και την αγάπη σας!
    @Tzeni 123 food for thought η πρόταση σου και μας αρέσει πολύ…. 😉

  11. Εύγε ξανά, Στέλλα, δε θα σταματήσω να το λέω κάθε φορά! Εγώ πάλι λέω να κάνω την αναζωογονητική μάσκα για το νεανικό δέρμα, γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά εύκολη, τα υλικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι και γιατί είμαι σε mood denial για τα χρόνια που περνούν. Επίσης, η αμαμελίδα τι είναι; Πρώτη φορά την ακούω. Τη βρίσκουμε σε κατάστημα με αιθέρια έλαια;

  12. @Stella: Συγχώρεσε την ασθενή μου μνήμη, αλήθεια, δεν το θυμόμουν καθόλου. Ευχαριστώ πολύ! Θα τη δοκιμάσω στην άδεια των Χριστουγέννων, είναι μια καλή ευκαιρία για reboot εκείνες οι μέρες.

  13. @Sheena Καλή επιτυχία! Κι ότι θέλεις με ρωτάς!

  14. Πολύ ωραίες και εύκολες συνταγές!Τις μάσκες αντιγληρανσης θα της δοκιμάσω οπωσδήποτε!

  15. Πέρα από τις πάντα χρήσιμες συμβουλές σου, θα κρατήσω σήμερα και το “και την αφήνετε για 15-20’ ενώ χαλαρώνετε ξαπλωμένες”. 😉

  16. Οταν ήμουν έφηβη, η αισθητικός μου όλο φυσικές μάσκες μου σύστηνε. Τώρα τις λέω στο γιό μου που ειναι 16 ετών και γελάει. Θα του δείξω το άρθρο σας 🙂 πολύ καλές ιδέες με προϊόντα από τη φύση που έχουμε όλοι στο σπίτι μας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.